Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1431
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28641 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 March 2013 - 11:11 AM

Io cred ca voi v-ati cruci dac-ati sti cum se traieste in Romanica!
Cateodata o-nteleg pe Verb ca-i numai nervi ref la ce i se-ntampla in tara.

Hello, hello pe cod portocaliu, mama, ce ninge! Stella, doreste caprioara? :)

#28642 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 26 March 2013 - 11:12 AM

Neaţa la han Imagine postata

La noi e soare, dar e frig. Chiar aşa iarnă e în ţară, încât să inchidă şcolile? Ioi Imagine postata

Vă pupăcesc la grămadă şi fug. Am treabă de nu ştiu de mine. Dar mi-era dor de han Imagine postata

#28643 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 11:29 AM

Vezi postareaEataly, la 26 March 2013 - 11:01 AM, a spus:

600 de lei Giorgy?? adica 150 si ceva de euro??
Aici nu au voie sa depaseasca 20-25 de euro pe an scolastic.
In total.Ca-i excursie, circ, teatru, museu.

Pai, da, ce-i intereseaza pe ei!
Sunt banii lor, sunt banii parintilor.
GEORGIA

#28644 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 11:31 AM

Vezi postareaboni, la 26 March 2013 - 11:12 AM, a spus:

Neaţa la han Imagine postata

La noi e soare, dar e frig. Chiar aşa iarnă e în ţară, încât să inchidă şcolile? Ioi Imagine postata

Vă pupăcesc la grămadă şi fug. Am treabă de nu ştiu de mine. Dar mi-era dor de han Imagine postata

Acum s-a mai potolit si ninsoarea si vantul. Dar azi dimineata! BBBRRR!
Si s-au gandit la copiii care trebuie dis de dimineata sa fie la scoala, gandesc eu.
GEORGIA

#28645 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 March 2013 - 01:52 PM

Frig,amenda 35 e si accident ne a intrat un dobitoc pe dreapta in spate
Nervi flamanzii pe limba lor....nu au scos o vorba in franceza....noi cum am putut
Urit e uneori caracterul oamenilor
Si tocmai ma duceam la posta.....

#28646 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 March 2013 - 02:52 PM

Apropos de Romania , imi aduc aminte ce am tras acum ceva ani pt un extras de CF la cadastru.....la ora 11 nu era venita doamna , la 11.30 era deja plecata.........o saptamana am umblat pe la Deva!!!!

Am intrebat de CNAS pt ca ne-am hotarat ca incetul cu incetul sa-i aducem pe socrii incoace. Saptamana asta mergem sa le facem domiciuliul aici ( soacra-mea n-are pasaportul la ea , s-ar putea sa fie o problema), apoi sa rezolvam cu asigurarea medicala si cand s-or hotari ei sa-si vanda apartamentul o sa-si ia pe aci vreo garsoniera....

Pensiile nu le ajung dar...decat sa le trimitem bani pt spagi la doctori in RO , mai bine le dam lor aici , nu? Cumnatele sunt si ele aici ,amandoua......

#28647 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 03:57 PM

Uite o intreb pe mama, bunica care a murit a stat in ultimii 7 ani in Germania la unchiu-meu! Stiu insa ca tata a alergat destul de mult.Iti dau PM cu ce aflu.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28648 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 March 2013 - 04:10 PM

Azi dimineata la 6.00, erau - 6°C , iar cobolzii mei care pazesc lalelele, erau înzapeziti.
Tre'sa le tricotez niste caciulite potrivite sezonului. Se pare ca s-au transformat în Santa's Elves ;)
Anul asta cre'ca îi vor îngheta ouale, iepurasului ;)

Salutari la tot hanul de la noi, de prin nameti :)

Fisier atasat  Wichtel (1).jpg (246.71K)
Number of downloads: 0 Fisier atasat  Wichtel (2).jpg (241.04K)
Number of downloads: 0

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28649 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 March 2013 - 04:16 PM

Hello, iaca am ajuns deja la casa mea.
Pusha...*caprioara* nu e deloc doritoare de omat de nici o culoare, isi face oleac de griji pentru iedutza proprie ce merge cu frendul ei *mai in sud ;)* sa profite de primavara bucuresteana ....noa, ma gandesc ce sa-i sugerez ca imbracaminte invernala sau semprimavara ???
pe de alta parte , n-am sa inteleg niciodata anumite mentalitati romanesti...una e cu hainele de banchet etc ( de zici ca e nunta nenica ) , fiimea si-a cumparat o rochie in solduri cu 40 fr ( cc 26-30 iuroi grosso modo)....si cu aia a fost in mare tinuta de gala, la fel toti prietenii ei ;).
Aici cele mai scumpe voiaj/vacanta ( cca 300 de fr ptr parinti, departamentul de instructie publica plateste jumate etc) ....sunt vacantele la munte de 5 zile sau voiajul de sfarsit de maturitate ; basca pentru asta fac si vand pe strada/piata etc prajituri, una alta...ba chiar cei din clasa fiimei au facut *bufet de mic dejun* pentru profi, cu suc de portocale proaspat, muffins si alte chestii, pe care le vindeau la profi in pauza, asta ca sa faca bani, si sa scada cota parte a parintilor .....
alta mentalitate si mi se pare mai normal decat sa hotarasti tu prof ca facem asta si asta si costa atat...daca parintii nu pot plati ???
ce se intampla ? exista un ajutor scolar sau ceva?

Verb compatimesc cu necazul vostru...pas de bol :).

o zi faina....

#28650 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 05:31 PM

Stella, cred ca la noi la Romanica mai trebuie sa treaca cateva generatii ca sa gandeasca si sa faca ca cei de la voi. Iar ce este acela ajutorul scolar??? Nu ii intereseaza daca ai bani sau nu, actiunea trebuie facuta si gata!
Distractzie placuta lui "iedutza" ta cu frendul ei din dotare!
GEORGIA

#28651 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2013 - 05:32 PM

Vezi postareaverber, la 26 March 2013 - 01:52 PM, a spus:

Nervi flamanzii pe limba lor....nu au scos o vorba in franceza....noi cum am putut

Imi pare rau ca aveti probleme! Sper sa sa treceti repede peste ele si cu bine!
GEORGIA

#28652 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 March 2013 - 08:25 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 26 March 2013 - 05:32 PM, a spus:

Vezi postareaverber, la 26 March 2013 - 01:52 PM, a spus:

Imi pare rau ca aveti probleme! Sper sa sa treceti repede peste ele si cu bine!

Puah....feratania se duce la service s au se schimba....bine ca nu a fost mai rau!
Georgi pup nu lasa profa nebuna sa manipuleze buzunarul tau!

In Creta se practica urmatoarea chestie.....am discutat cu niste profesori care mi au istorisit sistemul...
la noi in sat mereu vin autocare cu copii,se opresc si profesorii au profit de la banii pe care micutii ii cheltuiesc acolo
Deci la capre dirigintele de clasa primeste...mici atentii de la agentie dar si de la tavernele de unde copiii cumpara cite ceva
Acuma daca vorbele acestea au cauzat neplacere ...eu ma scuz de pe acum...

#28653 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 26 March 2013 - 11:13 PM

La noi nu exista plafon , o excursie/tabara poate sa coste oricat. Numai ca nu ia dirigintele hotararea! Eventual face o propunere ..... Cand se hotarasc totzi ce si unde se face un cost estimativ , se scrie frumos scrisorica (la parintzi daca elevii n-au 18 ani , la elevi daca au implinit 18) : uite ce avem de gand sa facem , ce zicetzi?

Daca DA , atunci suma se plateste in rate !!!!!!!!!!!!! Pt ca totul se planifica cel putzin cu jumatate de an inainte!

#28654 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 March 2013 - 11:35 PM

Vezi postareaMutti, la 26 March 2013 - 11:13 PM, a spus:

La noi nu exista plafon , o excursie/tabara poate sa coste oricat. Numai ca nu ia dirigintele hotararea! Eventual face o propunere ..... Cand se hotarasc totzi ce si unde se face un cost estimativ , se scrie frumos scrisorica (la parintzi daca elevii n-au 18 ani , la elevi daca au implinit 18) : uite ce avem de gand sa facem , ce zicetzi?

Daca DA , atunci suma se plateste in rate !!!!!!!!!!!!! Pt ca totul se planifica cel putzin cu jumatate de an inainte!

La noi nu. Deci nu ne întreaba nimeni ce si cum. Dar avem profesori/diriginti competenti care stiu sa aleaga în asa fel încît sa nu usture buzunarul parintilor de sa faca rani, doar zgîrieturi la suprafata :tongue3: Primim scrisoricile cu locatia, costul, si alte informatii necesare. Elevilor care nu-si permit si vor sau trebuie sa ia parte la aceste excursii, iesiri si voiajiri, li se plateste din fondurile scolii. Bani adunati din vînzari organizate ( de placinte, cafele, bauturi racoritoare si alte maruntaie) cu ocazia anumitor evenimente, sedinte cu parintii, etc., si din donatii.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28655 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 March 2013 - 02:13 AM

Vezi postareastella, la 26 March 2013 - 04:16 PM, a spus:

alta mentalitate si mi se pare mai normal decat sa hotarasti tu prof ca facem asta si asta si costa atat...daca parintii nu pot plati ???

eu cred ca daca parintii ar spune toti nu, profesorii nu ar avea ce face. Dar din cate am auzit, sunt parinti care vor sa arate ca au bani sau sunt pur si simplu snobi, genul vai, trebuie sa cumparam cel mai scump cadou dirigintei, vai, trebuie sa comandam ce-i mai scump si tot asa. Si e de ajuns sa fie 1-2 din astia intr-un colectiv, iar ceilalti nu mai zic nimic de rusine sau frica sa nu-si puna copilul intr-o situatie marginala. Zic si eu, din ce aud de la sor'mea, de la cumnata'mea.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#28656 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 March 2013 - 07:50 AM

Buna dimineata la han. Aura, aici copiii incep cu mici excursii de la prescolari( ...ceva gen mers pe malul lacului etc.
Si atunci primesti scrisorica de la educatoare ca vor face asta si asta, sa pregatiti picnic si de baut la copil, eventual Tshirt de schimb ( in general se fac inainte de vacanta de vara), sa aiba cascheta, crema solara etc etc etc....
aici scoala incepe la 4 ani (http://www.ge.ch/ens...lic/4_12ans.asp).....pe vremea fiimei era impartit diferit 4-6 ani scoala *enfantine*/copilariei , apoi 6-11 ani scoala primara, acum au facut 2 cicluri de 4 ani...elementara si primara.
pe timpul scolaritatii ei se facea asa zisa saptamana alba...mergeau cu clasa 5 zile luni-vineri la munte inchiriau o cabana , si in costul ( partea parintilor nu exceda cca 300 fr) deplasarii intra tot:voiaj, cazare, mancare si abonamentul pe pistele de schi( ceea ce e cel mai scump intr-un buget) restul era suportat de departamentul de instructie publica.
la fel tot felul de tabere scolare ( mereu de 5 zile) . cred ca voiajul lor de maturitate a fost poate 350, mergeau in Italia la 5 terre , florenta si inca un oras...si aveau deja 17-18 ani.

Iar cadouri, ( am scris cred) o contributie de maxim 10 fr de copil ( si doar in 2 ocazii, in primara ca profele plecau ) . altfel nu exista in mentalitatea svitzarilor sa dea cadouri .
Am o prietena profa de pian, si-i mai aduc copiii ciocolata de Craciun...si ea accepta doar daca sunt biscuiti home made, eventual facuti de copii.

Infine, discutia e deschisa :tongue3: , va salut rapidulescu , caci o iau din loc rapid, pentru o zi lungutza

#28657 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 March 2013 - 08:14 AM

Bia, La multi ani, o aniversare frumoasa ca tine cu muuuuuuuulte bucurii

Fisiere atasate

#28658 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 27 March 2013 - 08:21 AM

Hello, hello!
Ce ziceti voi aici par povesti ptr noi. La noi sunt copii amarati care nici ajutorul ala de rechizite nu-l primesc, ca nu-i de unde, ce daca e lege ptr asta. Sau copii care merg 7_8 km peste coclauri ca s-ajunga la scoala. Iar de multe ori exista si-un mijloc de transport al scolii, dar ori n-au bani de combustibil, ori de asigurare/inmatriculare, ori de sofer...Cum sa vb de ajutoare financiare ca sa plece in excursii?
Niste bani se strang si de la parinti, vestitul fond al clasei, dar ala se duce pe niscai modernizari prin clase, pe materiale didactice...de-astea. Ca nici ptr astea nu-s bani in buget.
Vorbim de lumi diferite :tongue3:

In alta ordine de idei, dar in acelasi ton general, la mine ninge.

#28659 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2013 - 09:11 AM

Moatza are dreptate! Aici e complet altceva.

Dar si aura are dreptate, ai mei fiind profesori universitari si cum facultatea nu e obligatorie, ei nu primeau atentii si cadouri, asa ca la scoala cand au vazut ca profesorii mei primesc, au zis: NU! Eu am fost copilul ala ostracizat scos la tabla dupa fiecare 8 Martie, ascultat pana in ultima zi de scoala, pentru ca ai mei in afara de flori nu au dat nimic.

Cu fondul clasei mama a desfasurat hartia si a calculat cam la cat se ridica suma si la cate imbunatatiri se puteau face, ca da banii sa-i dea chitanta era sa faca diriginta apoplexie! Si-nca eu am fost la o scoala care a facut imbunatatiri, pe ala il plateam, ca mama are oroare de mizerie si nu erau bani de igienizat. Dar atat!

In schimb mergeam in toate excursiile si taberele in care vroiam. Au spus ca aia este pentru binele meu.

Dar si pe vremea aia ce se mai cara cu plasa la profesoare de catre bunici in special si mamici ...
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28660 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 27 March 2013 - 09:41 AM

In clasa intaia ,Bazu ma intreba de ce io nu vin la scoala sa-i aduc lui doamna invatatoare cafea si prajituri in pauza,ca uite mamica lui Gigel,Smarandel si Idiotel asa fac in fiecare zi.
La care eu nu stiam ce sa-i raspund ,sa inteleaga si ea asa dupa mintea ei.
De dus nu m-am dus si rezultatul a fost ca nu a luat premiul intai ci numai premiul doi .Imagine postata
Intr-a 12a stia deja cum stau lucrurile. Am platit pentru banchet si pentru album cat s-a cerut,ca nu se putea altfel .
Dar nu a vrut nici in ruptul capului rochie de banchet( se luau rchii din alea ca la nunta,lungi,cu corset strans si pline de voal jos , groaznic de scumpe ) si nici sarmale in cap.
Si-a luat o rochita din matase scurta pana la genunchi si un sal cu trandafiri brodati,pe care le-a purtat pana a terminat facultatea la orice ceai .
Mi-a spus ca alte colege,dupa doua ore de stat pe tocuri cui si in rochiile alea tzapene,s-au schimbat in blugi ca sa poata dansa .Si parintii lor cheltuisera o caruta de bani pe toaletele odraslelor.Toalete care au ramas intr-un dulap si unde se prafuiesc probabil si in ziua de azi .
Din pacate sumele pentru banchet sunt enorme si sunt multi care prefera sa stea acasa ,pentru ca pur si simplu nu si le permit.
Ma intreb de ce nu s-ar putea tine un banchet in sala de sport a liceului si-i musai la restaurant de fitze.De ce copiii trebuie sa plateasca si meniul profesorilor ?
Si-mi raspund tot eu . Pentru ca fitzosii fac legea .
Isi cumpara masini de zeci de mii de euro,dar nu au bani de motorina sau de cauciucuri.Imagine postata

In spiritul topicului,va doresc o zi superba ,sa se topeasca zapada si sa vina o data primavara !

Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1431
  • 1432
  • 1433
  • 1434
  • 1435
  • Ultima »