Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1443
  • 1444
  • 1445
  • 1446
  • 1447
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28881 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 11:37 AM

Cand eram in gradinita aveam colegi care stiau sa citeasca sa adune simplu de acasa de la parinti. Am zis ca si eu pot, sa ma invete si pe mine mama sau tata! Si ei mi-au zis mars de-aici! O sa le inveti, cand o sa-ti vina timpul, nu-ti stric eu copilaria cu dresajul! Si asa stii prea multe poezii si povesti pe dinafara!

E drept ca eu la 6 ani eram la scoala, ca sunt nascuta in august! Dar daca ei cred ca e necesar?? :biggrin: Uite eu in clasa intai dupa primul trimestru am facut hepatita epidemica( cu jumate de scoala, la gramada) am lipsit tot trimestrul doi, am sarit peste tot ce au invatat aia si tot am luat premiul doi! Ce atata parascovenie! Da , n-am scris niciodata frumos si caligrafic, dar cat sa ma tina pana am terminat facultatea a fost deajuns!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28882 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 April 2013 - 11:39 AM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2013 - 11:32 AM, a spus:

Aha, deci e clasa intai normala.
Dar dau note?Sau nu conteaza?

Nu,am inteles ca este complet interzisa orice evaluare :sad3: si la scoala mai apoi se dau calificative nu note: f.b (foarte bine corespunde notei maxime) b (bine),s. suficient,i (insuficient)

Nici buline nu mai au voie mai nou,bulina rosie,bulina neagra si am inteles ca si corectarea tezelor/lucrarilor cu rosu e dezbatuta ca cica streseaza coptilu' :biggrin:

Totusi la bub' se pun doar pt. comportament(cumintenie) bulina cu fatza vesela :P si fatza trista =)) ,cred ca deduceti care ce primeste in functie de cat de cuminte a fost :P

#28883 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 11:41 AM

Eataly, asta cu clasa pregatitoare nici eu nu am inteles-o si cred ca nici cei care au nascocit-o.
Si ma intreb in clasa I ce o sa mai faca???? Daca fac in clasa pregatitoare liniute, bastonase, litere, cifre, adunari, scaderi primare, multimi.
Pe mine mama m-a pedepsit pentru lectia din Abecedar "Ana are mere", zicea ca nu vroiam sa o invat si pace! :biggrin:
GEORGIA

#28884 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 03 April 2013 - 11:41 AM, a spus:

Eataly, asta cu clasa pregatitoare nici eu nu am inteles-o si cred ca nici cei care au nascocit-o.
Si ma intreb in clasa I ce o sa mai faca???? Daca fac in clasa pregatitoare liniute, bastonase, litere, cifre, adunari, scaderi primare, multimi.
Pe mine mama m-a pedepsit pentru lectia din Abecedar "Ana are mere", zicea ca nu vroiam sa o invat si pace! :biggrin:

Paii!! daca ar fi sa o luam logic,daca la clasa 0 fac ce faceau la clasa I ,la clasa I fac ce faceu la clasa II,si tot asa,logic nu?! :P ..sauu,nu?! :sad3:

=)) :P cine sa-i mai inteleaga?! ca nici ei nu se inteleg si se contrazic intre ei si tot schimba sistemul de la an la an ,de nu se mai stie,nimeni nu stie ce o mai fi la anul sau celalalt an..d-zeu cu mila.. :P

#28885 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2013 - 12:15 PM

Vezi postareaGeany, la 03 April 2013 - 11:39 AM, a spus:

Nu,am inteles ca este complet interzisa orice evaluare =)) si la scoala mai apoi se dau calificative nu note: f.b (foarte bine corespunde notei maxime) b (bine),s. suficient,i (insuficient)

Nici buline nu mai au voie mai nou,bulina rosie,bulina neagra si am inteles ca si corectarea tezelor/lucrarilor cu rosu e dezbatuta ca cica streseaza coptilu' :sad3:

Totusi la bub' se pun doar pt. comportament(cumintenie) bulina cu fatza vesela :P si fatza trista :P ,cred ca deduceti care ce primeste in functie de cat de cuminte a fost :P

Aici asa era inainte.Acum au trecut iarasi la note.
Parerea mea, e ca de la bine la suficient sunt inca multe alte "nuante de gri", ca sa zic asa.
Notele-s mai semnificative.

Ioana, era o mamica care tot asa, copila stia deja sa faca mai tot, de la gradinita.
In clasa se plictisea.

Eu am incercat sa mentin ritmul lor.Lucrez acasa cu ea dar fara sa o duc fortat inainte.Mai ales ca au alt sistem, diferit de ce am facut acum cateva decenii in urma. :biggrin:

De exemplu pe caietul cu patretele, ei scriu de tipar mic.Scrisul tiparit.
Pe dictando, scriu de mana, legat.
Unii inca mai fac confuzii si amesteca literele.

#28886 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2013 - 12:29 PM

Asa e ,si eu cred ca era mult mai bine cu note :sad3:
Bub' a avut anul trecut o doamna educatoare in varsta (din vechea garda),ea ne-a informat la o sedinta cu parintii citind ceea ce v-am spus mai sus(cu privire la grupa pregatitoare respectiv grupa zero) si nu reusea sa-si ascunda dezabrobarea fata de sistem ,dar nu avea incotro..
Dealtfel ea nici nu avea dreptul sa-si duca grupa mai departe ,intrucat trebuie sa fie invatator-educator ca sa poti preda pregatitoarea'',asa ca domnisoara asta tanara care are aceasta pregatire a preluat clasa urmand sa o duca mai departe in clasa intai si pana in clasa a IV -a (inclusiv),cu toate acestea,tot nu e sigur,trebuie sa facem iar inscrieri pt. clasa intai,si doamnele care acum predau clasa a IV -a ,vor sa preia ele clasa I,si sa ramana astealalte tot cu pregatitoarea,asa ca e scandal la noi in scoala,domnisoara lui bub' a zis ca nici nu se gandeste,ea a preluat clasa si o duce mai departe,dar cine stie ce o mai fi?!
Am auzit ca e acolo o duoamna' f. in varsta ,f. rigida ,a avut mari probleme cu parintii,si scandaluri mari au fost ca e f. exigenta,asa ca eu chiar sper sa nu aiba bub' asa ghinion,ca am auzit ca aia e putin dusa,e exagerata :biggrin: ea vrea sa preaia clasa..

#28887 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 12:30 PM

Acuma eu ca un copil de profesori zic ca da, conteaza daca ai luat 5 sau 8! Ca la cinci aveam ditamai starea de alerta in familie, la 8 doar priviri chioras!

Iar daca luam 2 sau 3 nu primeam nimic ca stia toata lumea ca iar am facut tampenii in ora aia! Alea nu erau pentru cat stiam eu, ci pentru indisciplina! Asa ca insuficient nu mi se pare graitor: 4 era ca erai tufa,3 si 2 ca n-ai facut tema, ca te bateai cu cineva in clasa sau trimiteai biletele, 1 ca nu ai scris nimic la lucrarea de control! Asa insuficient ce vrea sa zica?? Daca te prinde copiind este doar insuficient?!!!?

p.s. pe mine nu m-au prins niciodata!

#28888 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 12:32 PM

La Leo la liceu se pun absente in sapatmana altfel, nu au voie sa lipseasca.
Au fost facute liste cu activitatile si profesorii responsabili pe zile, liste undecopii au
putut sa se inscrie din timp. Asa a fost si anul trecut.
Activitatile sunt diverse poezie, film, activitati eco( planteaza flori, copacei), vizita muzee,
costruirea unor robotei- al meu are in proiect cu colegii un dinozaur, alearga dupa piulite, tevi
si alte materiale dar sunt foarte incantati.
Asta e saptamana altfel la ei.Ieri au plantat flori si a fost incantat si obosit de miscare si stat afara.

Buna ziua nu am spus, spun acum, va pup pe toate.
Imagine postata

#28889 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 03 April 2013 - 12:40 PM

La liceu iti trimite sms daca iti chiuleste odrasla.
Asta in cazul in care nu ai controlat deja contul pe facebook si ti-ai vazut copilul pe vro terasa. :biggrin:

#28890 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2013 - 12:43 PM

Vezi postareazerda, la 03 April 2013 - 12:30 PM, a spus:

Acuma eu ca un copil de profesori zic ca da, conteaza daca ai luat 5 sau 8! Ca la cinci aveam ditamai starea de alerta in familie, la 8 doar priviri chioras!

Iar daca luam 2 sau 3 nu primeam nimic ca stia toata lumea ca iar am facut tampenii in ora aia! Alea nu erau pentru cat stiam eu, ci pentru indisciplina! Asa ca insuficient nu mi se pare graitor: 4 era ca erai tufa,3 si 2 ca n-ai facut tema, ca te bateai cu cineva in clasa sau trimiteai biletele, 1 ca nu ai scris nimic la lucrarea de control! Asa insuficient ce vrea sa zica?? Daca te prinde copiind este doar insuficient?!!!?

p.s. pe mine nu m-au prins niciodata!

Din punctul meu de vedere eu cred asa:

I (insuficient) sunt toate notele sub 5 pt. ca nu e nota de trecere (4,3,2,1)deci clar se pune si pt. copiere si pt. nestiinta.

S.(suficient) 5,6 (se poate promova)

B. notele peste 7

Fb. clar poate fi doar una 10

Nuu??!! ..eu cel putin asa cred,dar la momentul respectiv o sa intreb ,o sa ma informez mai bine..

Sper sa nu cada bub' la duoamna' aia rea :biggrin: nu stiu cine o protejeaza dar a avut plangeri ca pocnea copii,cu asta eu nu sunt deacord deloc

#28891 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 03 April 2013 - 12:45 PM

Intre timp am mancat trei felii de paine negra cu zacusca facuta de sora-mea.Doamne ce buna-i. :biggrin:
Acum puteti sa vorbiti cu mine. :sad3:

#28892 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 03 April 2013 - 12:47 PM

Vezi postareaGeany, la 03 April 2013 - 12:43 PM, a spus:

I (insuficient) sunt toate notele sub 5 pt. ca nu e nota de trecere (4,3,2,1)deci clar se pune si pt. copiere si pt. nestiinta.

B. notele peste 7

Nuu??!! ..eu cel putin asa cred,dar la momentul respectiv o sa intreb ,o sa ma informez mai bine..

Sper sa nu cada bub' la duoamna' aia rea :biggrin: nu stiu cine o protejeaza dar a avut plangeri ca pocnea copii,cu asta eu nu sunt deacord deloc

Si cum se fac mediile?
Scuzati intrebarile dar sunt curioasa!

#28893 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2013 - 12:58 PM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2013 - 12:47 PM, a spus:

B. notele peste 7

Sper sa nu cada bub' la duoamna' aia rea ;) nu stiu cine o protejeaza dar a avut plangeri ca pocnea copii,cu asta eu nu sunt deacord deloc

Si cum se fac mediile?

Chiar nu stiu,inca ;) dar cum aflu va spun (probabil tot ca si cu notele,doar ca sunt doar 4 calificative,de exemplu s. si cu i. se trece s prin rotunjire dar tine de latitudinea propfesorului cred cum se facea si la noi cu 4 cu 5 ,iti rotunjea un 5 sau corijare?,8 cu 9 iti incheia 9 sau 8?!) dar astea sunt doar ceea ce cred eu,nu sunt sigura...

#28894 Useril este offline   stanuta.grigorica 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 01-February 13

Postat 03 April 2013 - 02:48 PM

Vezi postareaGeany, la 03 April 2013 - 12:58 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 03 April 2013 - 12:47 PM, a spus:

B. notele peste 7

Sper sa nu cada bub' la duoamna' aia rea ;) nu stiu cine o protejeaza dar a avut plangeri ca pocnea copii,cu asta eu nu sunt deacord deloc

Si cum se fac mediile?

Chiar nu stiu,inca ;) dar cum aflu va spun (probabil tot ca si cu notele,doar ca sunt doar 4 calificative,de exemplu s. si cu i. se trece s prin rotunjire dar tine de latitudinea propfesorului cred cum se facea si la noi cu 4 cu 5 ,iti rotunjea un 5 sau corijare?,8 cu 9 iti incheia 9 sau 8?!) dar astea sunt doar ceea ce cred eu,nu sunt sigura...

Media e data de calificativul preponderent. Adica: Fb, Fb, S, I = Media fb!!!!

#28895 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 03 April 2013 - 03:09 PM

Vezi postareastanuta.grigorica, la 03 April 2013 - 02:48 PM, a spus:

Aha, am inteles.
Deci 2Fb>1S+I.

#28896 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 05:04 PM

'Ai sa-mi trag una!!! Pe vremea mea am avut materii la care nota mea se compunea in felul urmator: 10+10+10+3 = 33 impartit la 4 egal 8 care nu, nu e Fb, desi aveam cum ar veni 3 de Fb!

Pai geniu eram dupa sistemul asta! Era si bunica fericita ca aveam note ca nepotul vecinei ei, care era toata ziua la scoala pe invatatoare!! ;)

#28897 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 03 April 2013 - 05:53 PM

'mnaziua!..
Apoi eu cu un B as fi crapat de ciuda sa nu stiu de-i 9 sau e 7... ca e diferenta uof.
Copchii astia n-o sa mai stie ce e aia mandrie cand isi arata carnetul de note (asta daca mai exista si asta).
Imagine postata

#28898 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2013 - 05:59 PM

Alina calificativele sunt doar pana in clasa a IV-a, din a V-a se pun note si da
copii au un soc atunci cand primesc note diverse pe care ei nu le inteleg.
Dar noi am trecut si de astea explicandule mereu in perioada calificativelor cam ce nota ar reprezenta
sa nu fie socati mai apoi. Unii colegi ai lor au facut fata cu greu trecerii la note.
Imagine postata

#28899 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2013 - 06:11 PM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2013 - 11:11 AM, a spus:

Ce-i cu saptamana asta "altfel" fratilor, ca am auzit-o pe sorcrela de ea.
Si mi-am zis: "uite, iar impusca asta baliverne"! ;)

Lili aici se numeste cogestione, si e o varianta mai blinda a occupazione-i ;)

#28900 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2013 - 06:32 PM

Vezi postareastanuta.grigorica, la 03 April 2013 - 02:48 PM, a spus:

Merci! chiar nu stiam

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1443
  • 1444
  • 1445
  • 1446
  • 1447
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic