E drept ca eu la 6 ani eram la scoala, ca sunt nascuta in august! Dar daca ei cred ca e necesar??
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 03 April 2013 - 11:37 AM
E drept ca eu la 6 ani eram la scoala, ca sunt nascuta in august! Dar daca ei cred ca e necesar??
Postat 03 April 2013 - 11:39 AM
Eataly, la 03 April 2013 - 11:32 AM, a spus:
Dar dau note?Sau nu conteaza?
Nu,am inteles ca este complet interzisa orice evaluare
Nici buline nu mai au voie mai nou,bulina rosie,bulina neagra si am inteles ca si corectarea tezelor/lucrarilor cu rosu e dezbatuta ca cica streseaza coptilu'
Totusi la bub' se pun doar pt. comportament(cumintenie) bulina cu fatza vesela
Postat 03 April 2013 - 11:41 AM
Si ma intreb in clasa I ce o sa mai faca???? Daca fac in clasa pregatitoare liniute, bastonase, litere, cifre, adunari, scaderi primare, multimi.
Pe mine mama m-a pedepsit pentru lectia din Abecedar "Ana are mere", zicea ca nu vroiam sa o invat si pace!
Postat 03 April 2013 - 11:52 AM
Giorgiana, la 03 April 2013 - 11:41 AM, a spus:
Si ma intreb in clasa I ce o sa mai faca???? Daca fac in clasa pregatitoare liniute, bastonase, litere, cifre, adunari, scaderi primare, multimi.
Pe mine mama m-a pedepsit pentru lectia din Abecedar "Ana are mere", zicea ca nu vroiam sa o invat si pace!
Paii!! daca ar fi sa o luam logic,daca la clasa 0 fac ce faceau la clasa I ,la clasa I fac ce faceu la clasa II,si tot asa,logic nu?!
Postat 03 April 2013 - 12:15 PM
Geany, la 03 April 2013 - 11:39 AM, a spus:
Nu,am inteles ca este complet interzisa orice evaluare
Nici buline nu mai au voie mai nou,bulina rosie,bulina neagra si am inteles ca si corectarea tezelor/lucrarilor cu rosu e dezbatuta ca cica streseaza coptilu'
Totusi la bub' se pun doar pt. comportament(cumintenie) bulina cu fatza vesela
Aici asa era inainte.Acum au trecut iarasi la note.
Parerea mea, e ca de la bine la suficient sunt inca multe alte "nuante de gri", ca sa zic asa.
Notele-s mai semnificative.
Ioana, era o mamica care tot asa, copila stia deja sa faca mai tot, de la gradinita.
In clasa se plictisea.
Eu am incercat sa mentin ritmul lor.Lucrez acasa cu ea dar fara sa o duc fortat inainte.Mai ales ca au alt sistem, diferit de ce am facut acum cateva decenii in urma.
De exemplu pe caietul cu patretele, ei scriu de tipar mic.Scrisul tiparit.
Pe dictando, scriu de mana, legat.
Unii inca mai fac confuzii si amesteca literele.
Postat 03 April 2013 - 12:29 PM
Bub' a avut anul trecut o doamna educatoare in varsta (din vechea garda),ea ne-a informat la o sedinta cu parintii citind ceea ce v-am spus mai sus(cu privire la grupa pregatitoare respectiv grupa zero) si nu reusea sa-si ascunda dezabrobarea fata de sistem ,dar nu avea incotro..
Dealtfel ea nici nu avea dreptul sa-si duca grupa mai departe ,intrucat trebuie sa fie invatator-educator ca sa poti preda pregatitoarea'',asa ca domnisoara asta tanara care are aceasta pregatire a preluat clasa urmand sa o duca mai departe in clasa intai si pana in clasa a IV -a (inclusiv),cu toate acestea,tot nu e sigur,trebuie sa facem iar inscrieri pt. clasa intai,si doamnele care acum predau clasa a IV -a ,vor sa preia ele clasa I,si sa ramana astealalte tot cu pregatitoarea,asa ca e scandal la noi in scoala,domnisoara lui bub' a zis ca nici nu se gandeste,ea a preluat clasa si o duce mai departe,dar cine stie ce o mai fi?!
Am auzit ca e acolo o duoamna' f. in varsta ,f. rigida ,a avut mari probleme cu parintii,si scandaluri mari au fost ca e f. exigenta,asa ca eu chiar sper sa nu aiba bub' asa ghinion,ca am auzit ca aia e putin dusa,e exagerata
Postat 03 April 2013 - 12:30 PM
Iar daca luam 2 sau 3 nu primeam nimic ca stia toata lumea ca iar am facut tampenii in ora aia! Alea nu erau pentru cat stiam eu, ci pentru indisciplina! Asa ca insuficient nu mi se pare graitor: 4 era ca erai tufa,3 si 2 ca n-ai facut tema, ca te bateai cu cineva in clasa sau trimiteai biletele, 1 ca nu ai scris nimic la lucrarea de control! Asa insuficient ce vrea sa zica?? Daca te prinde copiind este doar insuficient?!!!?
p.s. pe mine nu m-au prins niciodata!
Postat 03 April 2013 - 12:32 PM
Au fost facute liste cu activitatile si profesorii responsabili pe zile, liste undecopii au
putut sa se inscrie din timp. Asa a fost si anul trecut.
Activitatile sunt diverse poezie, film, activitati eco( planteaza flori, copacei), vizita muzee,
costruirea unor robotei- al meu are in proiect cu colegii un dinozaur, alearga dupa piulite, tevi
si alte materiale dar sunt foarte incantati.
Asta e saptamana altfel la ei.Ieri au plantat flori si a fost incantat si obosit de miscare si stat afara.
Buna ziua nu am spus, spun acum, va pup pe toate.
Postat 03 April 2013 - 12:40 PM
Asta in cazul in care nu ai controlat deja contul pe facebook si ti-ai vazut copilul pe vro terasa.
Postat 03 April 2013 - 12:43 PM
zerda, la 03 April 2013 - 12:30 PM, a spus:
Iar daca luam 2 sau 3 nu primeam nimic ca stia toata lumea ca iar am facut tampenii in ora aia! Alea nu erau pentru cat stiam eu, ci pentru indisciplina! Asa ca insuficient nu mi se pare graitor: 4 era ca erai tufa,3 si 2 ca n-ai facut tema, ca te bateai cu cineva in clasa sau trimiteai biletele, 1 ca nu ai scris nimic la lucrarea de control! Asa insuficient ce vrea sa zica?? Daca te prinde copiind este doar insuficient?!!!?
p.s. pe mine nu m-au prins niciodata!
Din punctul meu de vedere eu cred asa:
I (insuficient) sunt toate notele sub 5 pt. ca nu e nota de trecere (4,3,2,1)deci clar se pune si pt. copiere si pt. nestiinta.
S.(suficient) 5,6 (se poate promova)
B. notele peste 7
Fb. clar poate fi doar una 10
Nuu??!! ..eu cel putin asa cred,dar la momentul respectiv o sa intreb ,o sa ma informez mai bine..
Sper sa nu cada bub' la duoamna' aia rea
Postat 03 April 2013 - 12:45 PM
Acum puteti sa vorbiti cu mine.
Postat 03 April 2013 - 12:47 PM
Geany, la 03 April 2013 - 12:43 PM, a spus:
I (insuficient) sunt toate notele sub 5 pt. ca nu e nota de trecere (4,3,2,1)deci clar se pune si pt. copiere si pt. nestiinta.
B. notele peste 7
Nuu??!! ..eu cel putin asa cred,dar la momentul respectiv o sa intreb ,o sa ma informez mai bine..
Si cum se fac mediile?
Scuzati intrebarile dar sunt curioasa!
Postat 03 April 2013 - 12:58 PM
Eataly, la 03 April 2013 - 12:47 PM, a spus:
B. notele peste 7
Si cum se fac mediile?
Chiar nu stiu,inca
Postat 03 April 2013 - 02:48 PM
Geany, la 03 April 2013 - 12:58 PM, a spus:
Eataly, la 03 April 2013 - 12:47 PM, a spus:
B. notele peste 7
Si cum se fac mediile?
Chiar nu stiu,inca
Media e data de calificativul preponderent. Adica: Fb, Fb, S, I = Media fb!!!!
Postat 03 April 2013 - 03:09 PM
Postat 03 April 2013 - 05:04 PM
Pai geniu eram dupa sistemul asta! Era si bunica fericita ca aveam note ca nepotul vecinei ei, care era toata ziua la scoala pe invatatoare!!
Postat 03 April 2013 - 05:53 PM
Apoi eu cu un B as fi crapat de ciuda sa nu stiu de-i 9 sau e 7... ca e diferenta uof.
Copchii astia n-o sa mai stie ce e aia mandrie cand isi arata carnetul de note (asta daca mai exista si asta).
Postat 03 April 2013 - 05:59 PM
copii au un soc atunci cand primesc note diverse pe care ei nu le inteleg.
Dar noi am trecut si de astea explicandule mereu in perioada calificativelor cam ce nota ar reprezenta
sa nu fie socati mai apoi. Unii colegi ai lor au facut fata cu greu trecerii la note.
Postat 03 April 2013 - 06:11 PM

Ajutor