Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1447
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • 1451
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#28961 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2013 - 02:09 AM

Uma, ce masa frumoasa ai intins, imi plc mult si farfuriile, mai arata-ne si noua din cand in cand ce faci :-*!

Stellina, sa-ti fie de bine plimbarea!

#28962 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 06 April 2013 - 02:14 AM

Vezi postareaany_annette, la 06 April 2013 - 02:09 AM, a spus:

Uma, ce masa frumoasa ai intins, imi plc mult si farfuriile, mai arata-ne si noua din cand in cand ce faci ;)!

Stellina, sa-ti fie de bine plimbarea!

Any esti o draguta :-* Majoritatea timpului cred ca pot sa le fac pe toate si ajung sa nu apuc sa fac poze ;)
Cat despre farfurii...ce pot sa spun, mi-ar trebui o bucatarie intreaga doar pentru ce-mi doresc eu ;)
A cat is a friend fur-ever !

#28963 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2013 - 07:40 AM

Buna dimineata. maya si uma , faine deco...eu sunt mai troglodita cum va zisei :floare: nu prea le am cu deco, dar am oale si ulcele, de ma ameninta dl G ca daca mai cumpar, musai sa lichidez din ce am :-*
si *tulemond* sa aveti o sambata frumoasa.
eu azi am de umblat ici si colo, ca vin tare rar la zh...si ma duc sa vad pe ce mai spanzur gologanii :)

#28964 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2013 - 08:22 AM

Buna dimineata!

La noi ca dupa ploaie,soare cucu-bau,si e cam rece ,sa vedem cu o fi vremea,oricum o sterg la mama ,il las pe domnu' Geany sa se joace in liniste :-* sper sa gasesc totul bec,cand m-oi intoarce :)

Ca de obicei azi gatesc la mama,inca nu stiu ce ca nu mi-a spus,decat ca a capatat oua de gasca,dar cum au mult colesterol,vrea sa-i fac taitei proaspeti si in rest om mai vedea !

O zi minunata tuturor! :floare:

#28965 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 April 2013 - 08:40 AM

Dl Geany e pe dos fata de tata! I-a pus mama in vedere ca-l cheama pe mester sa dea o vopsea lavabila la bucatarie ca au afumat-o, sunt fumatori inraiti amandoi! Cand a auzit tata a sarit un metru in sus si a spus ?? CAND?? Sambata!! Am treaba! S-a dus dupa comisioane in oras, am si ras, ca-l chem in Salajean, pana ajunge, pana bea o bere cu omul, pana se intoarce, poate mai termina Vasile!
Pe tata sa nu-l scoti din rutina lui ca face urat de tot, altfel e pasnic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28966 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2013 - 08:53 AM

Vezi postareazerda, la 06 April 2013 - 08:40 AM, a spus:

Dl Geany e pe dos fata de tata! I-a pus mama in vedere ca-l cheama pe mester sa dea o vopsea lavabila la bucatarie ca au afumat-o, sunt fumatori inraiti amandoi! Cand a auzit tata a sarit un metru in sus si a spus ?? CAND?? Sambata!! Am treaba! S-a dus dupa comisioane in oras, am si ras, ca-l chem in Salajean, pana ajunge, pana bea o bere cu omul, pana se intoarce, poate mai termina Vasile!
Pe tata sa nu-l scoti din rutina lui ca face urat de tot, altfel e pasnic!

Al meu in schimb nu ar chema un mester nici sa-l pici cu ceara ,vrea sa faca el ,dar intre noi fie vorba nu se prea pricepe :-* da' ce sa-i fac ?! vorba ceia:''contento lui contenti tutti''(multumit el,multumiti toti ) :floare:

#28967 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 April 2013 - 09:07 AM

Pai aia e problema cu tata, ca el se pricepe la bricolaj si vrea sa fie toate facute perfect, nu-i convine cum fac mesterii, bombane nonstop!
Asa ca foarte bine ca pleaca la plimbare!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28968 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2013 - 09:14 AM

Al meu sot,cred ca i se trage ca e de la tzara,si mereu a fost obisnuit ca vopsea gardul portile,tot era cu vopseaua in mana dadea si usile si tocurile de la geamuri(totusi de varuit si reparat,pana la noi acasa nu a mai facut) :) si se vede :floare:
Ii place mult confortul de la bloc si al vietii de oras,dar uneori il mai prinde nostalgia de a iesi in curte ,de a face treaba,si sa iasa in sat ii mai vine dorul ,mai merge in vizita dar nu se compara spune el ca atunci cand stai acolo :-*
Din cauza serviciului clar socrela nu se poate baza pe el asa ca are oamenii ei de curte !

#28969 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 06 April 2013 - 09:44 AM

'neatza!

Soare si senin, raportez! Trezita de cu zori de jumatea vietii mele (la 7 a.m.:floare: As mai fi dormiiiit!), profit de vreme, asa ca deja am spalat si lenjeria, restanta de-aseara! Acu-i pe balcom, la aer, la uscat! Is asa happy ca nu ma mai streseaza uscatul in baie!Cat o tine?

De gatit...pass.Nu mananc eu, nu mananca nimeni! De rest, we fructuos va urez! :-* (aia-s io! Zerda stieeee! :) )
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#28970 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 April 2013 - 11:32 AM

Neata si de la mine.

Uma, imi plac de mor farfuriile tale si tot aranjamentul :)

Cerra si eu as scoate servetul de sub farfurii si sincer eu as opta pt scoaterea castroanelor,asta daca nu ai supiera si servesti direct la masa supa.Daca iei castroanele ca apoi sa revii cu ele, mai bine lasi doar cele 2 farfurii si impaturesti altfel servetul si-l pui pe farfurie.
Daca totusi pastrezi castronul si ai inele pt servete, il poti strange si pune deasupra castronului.Mai poti sa-l pui cum a aratat Maya, sau chiar intr-un pahar.
Ca si culori nu-mi dau seama bine de nuanta fetei de masa, dar as merge oricum pe verde.

eu merg de fel pe chestii simple

Fisier atasat  aranjament.jpg (60.25K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  aranjament1.jpg (89.87K)

Fisier atasat  aranjament2.jpg (70.55K)

In alta ordine de idei, Geany ca am tot zic ca-ti spun.Am desfacut un borcan de gogosari cand au fost ai mei aici si i-a laudat mama :floare: .

Fug, ca poate reusesc si eu azi sa fac ceva de mancare si sa strang pana se intoarce al meu ,ca apoi la munca cu mine .Si sincer n-am nici un chef, e intunericeala afara si aici in zona e un festival si se preconizeaza ca azi stau la munca pe pe la miezul noptii :-* .Noroc ca am dormit pana la 10.

Un weekend mirific va doresc.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#28971 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2013 - 11:38 AM

Vaii ce ma bucur Ioana! :) mereu au fost apreciati gogosarii astia,si daca sunt pusi dupa reteta si in borcane bune (filetul bun) sterilizate si pastrate corect(la loc intunecos si rece),trebuie sa se si conserve fara probleme!

F. frumos aranjamentul,mai ales primul,imi place cel mai mult!

Acusi fug si eu la mama sa fac taiteii cu oua de gasca,asa ca deja visez la borsul de fasole,la bors de loboda! :floare:

O zi faina in continoare! te pup si pe tine Zoazo :-*

#28972 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 06 April 2013 - 11:59 AM

Mai fetelor, Cerra are in vizita prieteni dragi, nu oficialitati.Masa ei trebuie sa fie vesela, nu grava.Fatza de masa e turquise.Din pedeveul meu. verdele cu albastru nu prea bat, d-aia zisesem de roz, sa sparga "recele"(ca-s ambele culori reci!) Servetelul nici eu nu l-as pune sub farfurie, dar, ca si Rym, as alege o fata de masa alba, sau, si mai bine, una vesela, pastelata.Ca doar e cu prieteni, cu veselie...

Sau fatza aia de masa cu vesela colorata pastel!

Aranjamentele voastre sunt tare frumusele si va foarte :floare: pentru idei(unde dai si unde crapa: le-ati pus pentru Cerra si m-ati inspirat pe mine!).Imi lipsesc doar frumusetile voastre de vase!:-*
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#28973 Useril este offline   rym 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176

Postat 06 April 2013 - 12:20 PM

Superbe aranjamentele voastre,toate!nu stiu care imi place mai mult.

nu vreti sa faceti un topic separat? :floare: placut si util in acelasi timp.

#28974 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 06 April 2013 - 01:42 PM

Vezi postareaUma, la 06 April 2013 - 01:01 AM, a spus:

Cerra, nici eu n-as pune servetelul sub farfurie, insa l-as folosi pe cel lila langa :-* Albastru cu verde merg bine, si lila-ul e pata de culoare vesela si potrivita pentru paste :)

Parerea mea, pana la urma vezi tu ce folosesti :floare:

Edit: Mie imi plac fetele de masa si aici e ce am folosit de Pastele trecut. Doua servetele de diferite culori.

Atasament Pastele.jpg

Uma , sunt superbe farfuriile tale!

#28975 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 April 2013 - 02:14 PM

Vezi postareacerra, la 05 April 2013 - 07:52 PM, a spus:

Chiar daca ganditi altfel(ca nu le am cu asortatul) eu tot vreau sa stiu parerea voastra:a`ti alege vreo varianta?

turcoaz

Eu ma gandeam la prima dar nu stiu dc.

Cerra, poate te ajuta paleta de culori folosita in fotografie.

Fisier atasat  color-wheel.jpg (37.79K)

ca sa dea bine la "ochi" cica.

Dar eu te sfatuiesc sa faci asa cum iti place tie.
Eu asa fac! :floare:

#28976 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 April 2013 - 03:06 PM

Si eu fac la fel, cum imi place nu cum spune regula :floare: .

Zozo, pe roz as fi mers si eu,dar din poze nu-mi pot da seama de nuante, la modul ca turquise-ul pare destul de pal si rozul la fel.

Mie mi-ar place multe vase pastel, fete de mese sau doar suportul de pus farfuriile(din astea folosesc cel mai des) tot felul de culori, da n-am de aceea ma joc de cele mai multe ori cu culorile din servetele si deco.

Geany, ti-am spus de cand i-am facut, ca-mi placea cum mirosea in casa, mi-a adus aminte de vremea cand eram la mama fata.
La fel cum ii pui tut spunea si mama ca ii face o verisoara de-a ei.

Eu anul trecut in septambrie/octobrie am pus 3 borcane de muraturi, 2 de 5 sau 7 l si unul de 3.la sf lui ianuarie nu mai aveam nimic :-*
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#28977 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 06 April 2013 - 03:20 PM

Cerra, eu zic ca ai avut un feeling bun cu prima varianta, in sensul ca servetelul roz/lila sparge din monotonia ton/ton. Ai pus apoi, mai incolo, o poza cu servetelul langa farfurii, eu asa as face: as lua servetelul roz de sub farfurii si l-as pune sub tacamuri, in dreapta farfuriilor verzi.
In rest, mie imi place turquoise-ul, ca sunt nonconformista, asadar, rar fata de masa alba :floare: - ma scuzemoati :-* .Mai degraba as pune niste lacrimioare albe intr--o vaza transparenta, pe fata de masa turquoise... Si pentru ca tot suntem la capitolul decoratiuni, cred ca as imprastia niste chipsuri de turquoise din loc in loc... poate chiar o bijuterie cu turquoise in servetel, ca surprise pentru invitati :)

Editez, ca tocmai mi-a venit o idee geniala :D
Poti face decorul floral cu magnolia, in nuanta servetelului... asta ca sa te gandesti si la mine cand dai cheful :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#28978 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 April 2013 - 03:29 PM

Fetelor,

Va multumesc frumos la toate!

Va multumesc ca ati impartasit cu mine ideile si multumesc ptr poze.

Mie, nu mi se pare ca trebuie sa iti fie rusine ca intrebi(doar de aia suntem toate aici). Nu stiu inca cum o sa pun masa : farfuriile raman , schimb fata de masa alba si nu stiu ceva pe mijloc(in loc de flori) ca am uitat si acu fac altele in bucatarie si nu mai merg niciunde.

iaca in loc de flori aranjamente mici din organza

Fisier atasat  IMG_4836 (Small).JPG (98.21K)

Este o masa de Duminica cu prieteni dragi(are dreptate Zoazorel).

#28979 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 April 2013 - 03:46 PM

Vezi postareakoral, la 06 April 2013 - 03:20 PM, a spus:

Cerra, eu zic ca ai avut un feeling bun cu prima varianta, in sensul ca servetelul roz/lila sparge din monotonia ton/ton.

Vai de capul meu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! am talmes balmes in el acum. Zau si fata mea zice ca`s ca vremea cand e asa cand zic altfel uffffffff.

Editez, ca tocmai mi-a venit o idee geniala :-*
Poti face decorul floral cu magnolia, in nuanta servetelului... asta ca sa te gandesti si la mine cand dai cheful :floare:

Di unde magnolii??????????

Ma gandesc draga mea si la tine si la toate fetele dar sa fim intelese, fara magnolii ca nu am de unde sa scot.

Citeste mesajul meu si vezi ornamentul ptr fata de masa alba(ca nu o sa ies in veac din tip).

#28980 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 April 2013 - 05:00 PM

mi-as permite sa recapitulez:

fata de masa - alba,
farfurii - verde deschis
ornament - verde prazuliu (asa imi pare mie :floare: )

e corect? Daca da, eu zic ca e bine, elegant dar vesel.

oricum ar fi, preparatele tale or sa fie in sine un spectacol, deci nu te ingrijora prea tare cu decorul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1447
  • 1448
  • 1449
  • 1450
  • 1451
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul