Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1463
  • 1464
  • 1465
  • 1466
  • 1467
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29281 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 12:32 PM

Vezi postareamoatza, la 17 April 2013 - 12:03 PM, a spus:

Cerra, da' mai prinde vopseaua pe ouale alea fierte in zeama cu grasime? Sau tu le colorezi altfel?

Ioana, exista destule familii care nu agreaza carnea de miel, tot tb sa aiba si ei o masa de Paste. Nu mai zic ca-s destui care nu-si permit miel...



Cred ca cerra nu se supara daca raspund eu. Ouale vopsite sunt separat in meniu de cele fierte in zeama de sunca si care raman albe, eu asa inteleg.

Salutari tuturor din han, am intrat cam brusc pe usa fara sa salut.
Imagine postata

#29282 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 12:34 PM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 12:07 PM, a spus:


Uite de exemplu , de asta nu am eu chef sa merg la Buzau, ca nu se face nici bors de miel , nici drob de miel, nici friptura de miel, daca n-ar fi ouale nici n-ai stii ca e Paste! Sa nu cutezati sa rostiti cuvantul cozonac ca nici nu mai stiu cate generatii de porumbei am hranit cu el! :biggrin: Ala e ca si cum nu exista!


Poi cred ca asta traditie a infintat`o soacra ta sa nu faca miel , drob, cozonac, nu ca nu se face la Buzau. Daca ea nu a obisnuit familia sa manince miel, eu cred ca atunci cand ai musafiri de Pasti, cumperi si faci miel nu? Nu esti straina sa nu iti stie gusturile.

Aici in Banat, vb de vremea cand eram eu mica, sa sti ca nu se facea cozonacul asa cum il stim noi cel de la Bucovina/Moldova, ci un fel de sucitura(suveaca) umpluta cu mac, nuca sau (cugluf in cratita mai inalta umplut cu diverse regionalism corect Kugelhof). Inca odata zic, depinde de zona si de obiceiurile preluate in vechime de la alte nationalitati care locuiau in zona. Eu cozonac fac de cand m`am maritat ptr ca am vazut la soacra mea si de atunci fac si eu, dar fac si sucitura.

#29283 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 12:48 PM

A nuuu, nu ca in zona Buzaului se fac o gramada de produse cu oaie. Are ea pitici pe creier cu mielul, nici macar nu e vorba de bani si eu oricum nu sunt pe lista ei de favoriti, mai degraba cred ca sunt public enemy number one!

Dar ma prost dispune pe mine sa nu gasesc nimic in afara de oua! Cat despre fi-su, inainte sa ma cunoasca pe mine nu se atingea nici el de miel, acum isi ia singur la munca la pranz pastrama de berbecut, imi cere bors de miel de la mama! Ca s-a invatat ca e bun!

Cozonacul sau orice altceva asemanator, nu exista pentru mine, singurul neinnecacios pe care l-am mancat era facut de o unguroaica, femeie de serviciu la maestra mea, avea 12 galbenusuri, am inteles ca asta e mult.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29284 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 01:03 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 April 2013 - 12:32 PM, a spus:


Ioana, exista destule familii care nu agreaza carnea de miel, tot tb sa aiba si ei o masa de Paste. Nu mai zic ca-s destui care nu-si permit miel...

Cred ca cerra nu se supara daca raspund eu. Ouale vopsite sunt separat in meniu de cele fierte in zeama de sunca si care raman albe, eu asa inteleg.



Exact! Asta am vrut si eu sa ii zic Ioanei dar m`am oprit.In zilele de azi, chiar invitat nu vb de familie soacra/mama/sora/ frate/ prieteni foarte apropiati ca acolo duc eu daca ei nu au dar la cei care nu imi sunt foarte apropiati si sunt invitata, nu pot sa merg cu mielul in straitza ca se simt jigniti oamenii .






Ouale alea albe sunt separat si nu se vopsesc. Se maninca linga oul vopsit cu drob, hrean ce am zis mai sus zerdei. Au un gust deosebit. La culoare, sunt putin mai inchise de albusul fiert zic,ptr ca se pun la fiert odata cu sunca. Cine nu crede, sa incerce si vorbim dupa pasti. Sunca sa fie sunca de casa afumata. Eu cred ca in Vinerea mare o sa aduc sunca acasa de la zvantat ca asa se incepe la noi de Pasti sunca.

#29285 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 April 2013 - 01:10 PM

2ut, Ioana, saptamana trecuta am avut, sper, ultima zapada pe anul asta. Uff, bine ca s-a terminat. Acum astept sa infloreasca liliecii.

As lua si eu o branzoaica de la Bris, dar raman la hrisca mea ca azi e zi de cruditati.

Titi, ideea cu meniul pe ou e tare simpatica, poate o aplic la anul, ca anul asta am alte planuri...Eu mi-am facut meniul in OpenOffice, sper sa iasa frumos la printat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29286 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 01:18 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 17 April 2013 - 12:26 PM, a spus:

Cerra, daca ai oua mai mari (de gasca, spre exemplu) poti sa le vopsesti in rosu si apoi scri meniul pe ele si le asezi frumos intr-un suport in fata fiecarei farfurii. Cu o carioca subtire, neagra din aia permanenta cred ca ar iesi frumos...


O zi frumoasa!


Titi,

Nu am oua de gasca si nu as avea nervi de scris pe oua. Sti ceva: eu am facut meniul pe hartie da? daca fetele au chef sa ii schimbe cumva fondul si sa il scoata bine, daca nu asta e. Eu nu o sa imi vad capul vineri, sambata si la mine acasa si la prietena mea(alta care nu le are cu mielul si nu maninca numai daca il gatesc eu) in plus si la noi se schimba treaba ptr ca mai vin niste prieteni din Esslingen si o sa gatesc in doua bucatarii la fel ca altadata . Deci, meniuri din hartie sau nu, dar ce scria colo in ele trebuie facut. In plus, trebuie sa fac ceva sa duc si la sora mea a doua zi (alta care nu le are cu mieii dar fratele meu maninca si nepotul) si tort cu fructe ptr nepot.

#29287 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 April 2013 - 01:25 PM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 12:48 PM, a spus:



Cozonacul sau orice altceva asemanator, nu exista pentru mine, singurul neinnecacios pe care l-am mancat era facut de o unguroaica, femeie de serviciu la maestra mea, avea 12 galbenusuri, am inteles ca asta e mult.


Cum am zis eu mai sus: maninci ce esti invatat sa maninci acu depinde ce si cum. Cozonaculbun, asa se face cu multe oua. Sucitura nu este inecacioasa (nu confunda cu baigli) si cugluful este iarasi foarte bun.

Eu in locul tau, nici nu as merge la soacra daca este asa senila. Eu unde nu imi face placere, nu ma duc nici daca imi dai galbeni. Eu am foarte putine locuri unde nu imi place sa merg. La soacra mea, as merge toata ziua daca nu ar fi asa departe dar ma multumesc ca vb cu ea saptaminal la telefon. La toate fetele le doresc soacra buna asa ca si a mea. A fost, este si va ramane mama ptr mine. Mama mea a murit cand aveam 20 de ani, iar tatal meu dupa 6 luni de la moartea mamei iar soacra si socrul meu, mi`au fost ca doi parinti, chiar de la departare.

#29288 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 01:45 PM

Sa vad cum fac momentan am lasat problema in nelucrare!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29289 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 17 April 2013 - 02:56 PM

Vezi postareacerra, la 17 April 2013 - 01:18 PM, a spus:

Vezi postareaTitirimundi, la 17 April 2013 - 12:26 PM, a spus:

Cerra, daca ai oua mai mari (de gasca, spre exemplu) poti sa le vopsesti in rosu si apoi scri meniul pe ele si le asezi frumos intr-un suport in fata fiecarei farfurii. Cu o carioca subtire, neagra din aia permanenta cred ca ar iesi frumos...


O zi frumoasa!


Titi,

Nu am oua de gasca si nu as avea nervi de scris pe oua. Sti ceva: eu am facut meniul pe hartie da? daca fetele au chef sa ii schimbe cumva fondul si sa il scoata bine, daca nu asta e. Eu nu o sa imi vad capul vineri, sambata si la mine acasa si la prietena mea(alta care nu le are cu mielul si nu maninca numai daca il gatesc eu) in plus si la noi se schimba treaba ptr ca mai vin niste prieteni din Esslingen si o sa gatesc in doua bucatarii la fel ca altadata . Deci, meniuri din hartie sau nu, dar ce scria colo in ele trebuie facut. In plus, trebuie sa fac ceva sa duc si la sora mea a doua zi (alta care nu le are cu mieii dar fratele meu maninca si nepotul) si tort cu fructe ptr nepot.



Mi se pare mie sau te-a deranjat ceva??? Eu doar am scris o idee...Este mai mult decat evident ca din partea mea poti sa faci ce vrei.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#29290 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 April 2013 - 03:17 PM

Titi, nu cred ca era ceva personal. Cerra mi se pare ca vorbea cu sine insasi :) , era mai mult o expresie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29291 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 April 2013 - 03:27 PM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 12:48 PM, a spus:

A nuuu, nu ca in zona Buzaului se fac o gramada de produse cu oaie. Are ea pitici pe creier cu mielul, nici macar nu e vorba de bani si eu oricum nu sunt pe lista ei de favoriti, mai degraba cred ca sunt public enemy number one!

Dar ma prost dispune pe mine sa nu gasesc nimic in afara de oua! Cat despre fi-su, inainte sa ma cunoasca pe mine nu se atingea nici el de miel, acum isi ia singur la munca la pranz pastrama de berbecut, imi cere bors de miel de la mama! Ca s-a invatat ca e bun!

Cozonacul sau orice altceva asemanator, nu exista pentru mine, singurul neinnecacios pe care l-am mancat era facut de o unguroaica, femeie de serviciu la maestra mea, avea 12 galbenusuri, am inteles ca asta e mult.


ioana, ai masina de paine?
Ca la MP nu iese deloc innecacios , pe cuvant. Eu am urat cozonacii ani de zile, pana cand l-am decoperit pe cel framantat si copt la MP. Dar numai in prima zi , dupa ce sta mi se pare si asta innecacios.

#29292 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 April 2013 - 03:36 PM

Cozonacii mancati cu vin nu mai par deloc inecaciosi :) Stii ce repede se duc pe gat? :)

Sigur, vinul se poate inlocui cu lapte...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29293 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 03:44 PM

Pai strici vinul de pomana! :) Eu nici spritz nu beau din acest motiv!
Lasa ca nu mor eu fara cozonac, daca n-am murit pana acum! Stiu ca toata lumea ma imbie cu cozonac si eu accept de nevoie, mai imi dau si acasa... ce sa zic, asa se face! Dar ce urasc si mai tare este pasca cu aluat de cozonac, ca-mi place tare umplutura, dar nu suport aluatul si m-a invatat mama de mica ca nu e frumos sa alegi in farfurie, asa ca nu pot manca doar umplutura si sa las coaja, asa ca refuz totul ca NU mai pot manca :) cand eu in continuare :) dupa umplutura!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29294 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2013 - 04:35 PM

Eu aplaud de pe margine, la noi nu va fi nici un meniu ca eu is bagata in bac pana la gat si mai departe :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29295 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 06:11 PM

Stiti cine are la semnatura expresia "Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese! "
Zoazorica, a demonstrat ca expresia este adevarata.

Si-a dorit acum ceva luni instrumentul de gaurit cartofi, ma ofer eu sa-l cumpar, dar belea nu am dat de el niciunde.Tot ea e cea norocoasa, a dat de el, l-a cumparat si am primit si eu unul azi.

Multumesc Nico :) .
Imagine postata

#29296 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2013 - 06:21 PM

Eu o sa fac un meniu de Paste cu miel sau ied, depinde ce -mi face mai mult cu ochiul...nu printez veci meniuri, eu pun totul pe masa, si fiecare se serveste cu ce doreste.
Incerc sa fac in functie de musafiri si familie ce le place ...dar asa mai ca la tzara...
Caffé, eu am mancat mereu doar umplutura la pasca ( si aia cu smantana e si mai buna ca cea cu branza), iar cozo imi place doar in prima seara, dupa ce s-a racit...apoi ...nu ma prea dau in vant
exceptia un fel de baigli cu muuuuuuuuulta nuca, facut de sora socrellei.
O seara placuta, abia am sosit, si o iau curand la picior, caci am contzert diseara :)
va-mpupez cu drag :)

#29297 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 06:50 PM

Buna seara!!!!

In sfarsit am reusit sa ma mut de abia astazi, imi trebuia hartia care sa dovedeasca asta semnata de seful cel mare.
Mi-am cunoscut noi colegi, sefa mea este o dulceatza, m-am obisnuit cat de cat cu noua activitate, cel mai rau ca pentru moment nu am calculator propriu, am lucrat pe al unei colege, cu schimbul. Dar se rezolva si asta si va trebui in cateva zile sa ma mut intr-un birou curat si proaspat zugravit, sa am si eu un loc al meu.
Mi-am luat la revedere! de la fostii colegi si fostului sef, :) , i-am lasat o copie dupa decizia de mutare si atat. Nu de altceva, dar dimineata nu a catadicsit nici sa spuna buna dimineata!
Cateva zile nu prea o sa am timp sa stau cu voi la discutii.

Va pup si va imbratisez pe toate!!!!
GEORGIA

#29298 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 06:53 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 April 2013 - 06:11 PM, a spus:

Stiti cine are la semnatura expresia "Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese! "
Zoazorica, a demonstrat ca expresia este adevarata.

Si-a dorit acum ceva luni instrumentul de gaurit cartofi, ma ofer eu sa-l cumpar, dar belea nu am dat de el niciunde.Tot ea e cea norocoasa, a dat de el, l-a cumparat si am primit si eu unul azi.




Nu ti-a spus si ca s-a lasat cu victime colaterale?? Adica pantalonii mei stropiti de vopsea alba de o babuta care a scapat galetusa de vopsea fix intre noi de ne-a facut de comanda?? Noroc ca mi-a sters Zozo geaca ca de aia nu-mi mai luam! Ne-am sters una pe alta de ziceai ca eram in filmele cu Mi Jein, iu Tarzan :) ! Si culmea ca nu acolo aveau!
Cum am pornit catre hala am dat de numitele scormonitoare de cartofi! Cred ca erau de furat ca au disparut cu viteza luminii cu tot cu taraba, dar ce mai conteazaaaaa!!! Viata bate filmul! Cand o sa fim babute o sa povestim cum ne-am curatat noi de vopsea cu servetele parfumate :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29299 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2013 - 07:00 PM

Caffé, imi imaginez scena...iu jeine?

#29300 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 April 2013 - 07:02 PM

Mi Tarzan si-nca unul furios!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1463
  • 1464
  • 1465
  • 1466
  • 1467
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi