La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 22 April 2013 - 10:31 AM
Mutti, la 26 March 2013 - 02:52 PM, a spus:
Am intrebat de CNAS pt ca ne-am hotarat ca incetul cu incetul sa-i aducem pe socrii incoace. Saptamana asta mergem sa le facem domiciuliul aici ( soacra-mea n-are pasaportul la ea , s-ar putea sa fie o problema), apoi sa rezolvam cu asigurarea medicala si cand s-or hotari ei sa-si vanda apartamentul o sa-si ia pe aci vreo garsoniera....
Pensiile nu le ajung dar...decat sa le trimitem bani pt spagi la doctori in RO , mai bine le dam lor aici , nu? Cumnatele sunt si ele aici ,amandoua......
Sper sa nu-ti dau palpitatii de pomana, dar auzisem un zvon, pe vremea cand eram in nemtia, cum ca, daca te muti acolo dupa pensionare si esti cetatea UE, poti cere pensie de la statul german. Normal ca nu primesti suma pe care o primeste neamtu' get-beget, dar, cumva, exista o colaborare intre state si primesti in Germania banii pe care i-ai primi in Romania. Sau ceva de genul asta. Nu am detalii, pentru ca nu m-am interesat, n-aveam motiv sa cercetez mai in detaliu informatia. Dar, du-te la casa de pensii din oras si intreaba care-i starea natiunii.
Postat 22 April 2013 - 10:32 AM
Maya, la 26 March 2013 - 04:10 PM, a spus:
Tre'sa le tricotez niste caciulite potrivite sezonului. Se pare ca s-au transformat în Santa's Elves
Anul asta cre'ca îi vor îngheta ouale, iepurasului
Salutari la tot hanul de la noi, de prin nameti
Sunt taaaaaare dragute statuetele! Imi plac foarte mult!
Postat 22 April 2013 - 10:35 AM
stella, la 26 March 2013 - 04:16 PM, a spus:
Pusha...*caprioara* nu e deloc doritoare de omat de nici o culoare, isi face oleac de griji pentru iedutza proprie ce merge cu frendul ei *mai in sud
pe de alta parte , n-am sa inteleg niciodata anumite mentalitati romanesti...una e cu hainele de banchet etc ( de zici ca e nunta nenica ) , fiimea si-a cumparat o rochie in solduri cu 40 fr ( cc 26-30 iuroi grosso modo)....si cu aia a fost in mare tinuta de gala, la fel toti prietenii ei
Aici cele mai scumpe voiaj/vacanta ( cca 300 de fr ptr parinti, departamentul de instructie publica plateste jumate etc) ....sunt vacantele la munte de 5 zile sau voiajul de sfarsit de maturitate ; basca pentru asta fac si vand pe strada/piata etc prajituri, una alta...ba chiar cei din clasa fiimei au facut *bufet de mic dejun* pentru profi, cu suc de portocale proaspat, muffins si alte chestii, pe care le vindeau la profi in pauza, asta ca sa faca bani, si sa scada cota parte a parintilor .....
alta mentalitate si mi se pare mai normal decat sa hotarasti tu prof ca facem asta si asta si costa atat...daca parintii nu pot plati ???
ce se intampla ? exista un ajutor scolar sau ceva?
Verb compatimesc cu necazul vostru...pas de bol
o zi faina....
Pe vremea mea.....
Postat 22 April 2013 - 10:50 AM
Foxyy, la 22 April 2013 - 10:31 AM, a spus:
Am intrebat de CNAS pt ca ne-am hotarat ca incetul cu incetul sa-i aducem pe socrii incoace. Saptamana asta mergem sa le facem domiciuliul aici ( soacra-mea n-are pasaportul la ea , s-ar putea sa fie o problema), apoi sa rezolvam cu asigurarea medicala si cand s-or hotari ei sa-si vanda apartamentul o sa-si ia pe aci vreo garsoniera....
Pensiile nu le ajung dar...decat sa le trimitem bani pt spagi la doctori in RO , mai bine le dam lor aici , nu? Cumnatele sunt si ele aici ,amandoua......
Sper sa nu-ti dau palpitatii de pomana, dar auzisem un zvon, pe vremea cand eram in nemtia, cum ca, daca te muti acolo dupa pensionare si esti cetatea UE, poti cere pensie de la statul german. Normal ca nu primesti suma pe care o primeste neamtu' get-beget, dar, cumva, exista o colaborare intre state si primesti in Germania banii pe care i-ai primi in Romania. Sau ceva de genul asta. Nu am detalii, pentru ca nu m-am interesat, n-aveam motiv sa cercetez mai in detaliu informatia. Dar, du-te la casa de pensii din oras si intreaba care-i starea natiunii.
Nu-i adevarat , Foxyy....si nici nu ar fi normnal sa fie asa. Pai daca nu platesti la pensie de unde sa-tzi dea , de la altzii? Din ce au platit altzii?
Noi nu vrem asta , socrii o sa-si vanda apartamentul in Buc , o sa cumpere aici ceva , o sa-si transfere pensia lor aici ( putzin cat e) si o sa le dam noi lunar ceva bani.
Bineintzeles ca daca te duci cu jalba-n protzap la autoritatzi ca nush ce si nush cum itzi da ceva , dar nu ar fi FAIR. Sunt atatzia oameni care se folosesc de sistemul social german si incaseaza bani degeaba si noi tot macanim ca noi pt astia platim impozit....
De unde sa-tzi dea statul german pensie daca tu n-ai cotizat la casa de pensii germana? Si ce obligatzii ar avea fatza de pensionarii romani?
Postat 22 April 2013 - 10:57 AM
2ut, la 27 March 2013 - 09:42 AM, a spus:
Stella, draga mea, multumesc mult, daca tot mi-ai adus va servesc pe toate cu tort si-un pahar (sau mai multe) de sampanie!
Azi dimineata fetele mi-au facut o surpriza frumoasa, ca de obicei, si mi-au daruit un magnet de frigider si felicitari ( denu stiu cate zile tot mosmondeau ele pe la birourile lor)
Asa ca mi-am inceput ziua tare frumos si am continuat-o mai putin, ca pe cand am ajuns la servici si m-am dat jos din masina am constatat cu surprindere ca ne-a furat cineva capacele de la roti....(asta numai azi-noapte, din fata garajului s-a putut intampla). Asta e, om lua altele.
La noi la scoala nu s-au dat tare multi bani, in general, iar ce s-a luat cadou s-a luat pentru clasa (un casetofon mic sa asculte cd-uri, atlase, din astea).
Maya, ce plini de zapada sunt bietii, ce ai zis ca sunt aia?
Sa aveti o zi frumoasa!
Superb gestul fetelor!!
Postat 22 April 2013 - 11:04 AM
Am uitat sa va zic ca ajutorul de inmormantare nici pana in ziua de azi nu l-au incasat ai mei ca sa-l trimita in Germania! Le-au trebuit toate DOCUMENTELE ( adica culmea imbecilitatii de la statul german de data asta,inclusiv certificatul de deces al bunicului meu mort acum 35 de ani, ca el e ruda cea mai apropiata
Probabil ca daca ma infingeam eu mai tare se rezolva mai repede, dar eu oricum sunt aia " rea", sa ma aprecieze in lipsa!
Stii cum e aia cu nu poti fi profet in tara ta?? Am facut pariu cu frati-miu in februarie ca nu o sa mearga cum vroiau ei, sa-i aduc aminte ca-mi datoreaza 100 de euro?!
Postat 22 April 2013 - 11:05 AM
Mutti, la 22 April 2013 - 10:50 AM, a spus:
Foxyy, la 22 April 2013 - 10:31 AM, a spus:
Nu-i adevarat , Foxyy....si nici nu ar fi normnal sa fie asa. Pai daca nu platesti la pensie de unde sa-tzi dea , de la altzii? Din ce au platit altzii?
Noi nu vrem asta , socrii o sa-si vanda apartamentul in Buc , o sa cumpere aici ceva , o sa-si transfere pensia lor aici ( putzin cat e) si o sa le dam noi lunar ceva bani.
Bineintzeles ca daca te duci cu jalba-n protzap la autoritatzi ca nush ce si nush cum itzi da ceva , dar nu ar fi FAIR. Sunt atatzia oameni care se folosesc de sistemul social german si incaseaza bani degeaba si noi tot macanim ca noi pt astia platim impozit....
De unde sa-tzi dea statul german pensie daca tu n-ai cotizat la casa de pensii germana? Si ce obligatzii ar avea fatza de pensionarii romani?
Nu m-am referit ca-ti da banii statul german, fara sa fi cotizat acolo deloc. Ci ca poti primi acolo pensia pe care ar trebui sa o primesti in tara. Se face un fel de echivalare a sumei si iei direct din Germania pensia, fara sa mai platesti cine stie ce comisioane pentru transferul bancar, schimbul valutar si cine mai stie ce. La asta m-am referit.
Postat 22 April 2013 - 11:12 AM
boni, la 27 March 2013 - 10:36 AM, a spus:
Vă doresc tuturor o zi frumoasă
Şi vă las o melodie care mi-a plăcut mult de când am auzit-o prima dată acum mulţi ani, şi de care mi-am amintit din cauza unui film (trebuie să mai trec şi pe acolo să mai povestesc, că n-am stat degeaba) şi care mă pune într-o dispoziţie excelentă.
Dar de ce trebuie cotizat la fondul clasei? Chiar ministrul invatamantului (nu-i stiu numele, oricum, la cati s-au perindat pe-acolo.. mi-ar fi imposibil sa zic exact care din ei) a zis clar si raspicat: daca-s prosti parintii si scot bani, sa fie sanatosi! Fondul clasei nu este legal, nu este aprobat de minister si, daca vreun profesor / diriginte cere bani pentru asa ceva, trebuie denuntat.
Cat despre uniforme - cand s-au bagat uniformele la mine-n clasa, totul a fost suportat de catre scoala / minister. N-au dat ai mei nici un sfant. Iar pentru cadouri (8 martie de exemplu), dadeam o suma modica, ceva de genul 5 lei, ca si-asa eram 32 in clasa si se-adunau ceva bani.... Flori, bomboane si multa sanatate.
Cine vroia sa-i dea ceva in plus vreunui profesor, era liber sa faca dupa cum ii pohtea sufletica. Nu stramba nimeni din nas. Si nici acel coleg nu se apuca sa ne ceara noua bani.
Postat 22 April 2013 - 11:16 AM
Postat 22 April 2013 - 11:50 AM
alpha, la 27 March 2013 - 01:48 PM, a spus:
Eu le predic intr-una si sunt convinsa ca ceva se lipeste pana la urma: nu conteaza ce sunt eu sau tata, eu imi fac datoria fata de voi si societate, important e ce esti tu, cum iti faci tu viata, pentru ca eu n-o sa traiesc vesnic. Si "nu fiti oi!"
Ma duc ca am treaba
Pai daca in tara asa-i treaba, imediat ce dai peste cineva, tre' sa-i faci inchizitoriul complet - cine-i tat-tu, ce face ma-ta, tu al cui esti...??? Normal ca asa ajung copiii sa zica tot, fara ca macar sa fie intrebati. Asta-i mentalitatea - trebuie sa cunosti imediat totul despre o anumita persoana. Cu ce te-ajuta asta-n viata..... eu n-am idee.
Chiar saptamana trecuta imi povestea un coleg de servici prima lui intalnire cu viitoarea soacra - cine esti, de unde vii, ce-s parintii, ce...... Ramasese bietul om masca. Parca era la politie, la interogatoriu......
Sunt si omuleti carora nu le pasa cine e cel de-alaturi. Ce ma intereseaza pe mine ce are vecinul in casa, sau cum reactioneaza cutarescu in situatia aia....? Eu imi vad de ale mele si restul sa fie sanatosi.
Postat 22 April 2013 - 11:59 AM
stella, la 27 March 2013 - 02:45 PM, a spus:
Piscotel, la 27 March 2013 - 01:20 PM, a spus:
La 40 treci de toate comlexele ,esti sigura pe tine,.. esti ceea ce esti.... si mai ai o viata inainte.
Sunt femei care devin mame la 40 ,asa ca 40 e o varsta magica .
Cei mai frumosi ani sunt intre 40 si 50.
Un singur lucru m-a suparat la 50.Cand o fatuca de 25 mi-a spus : Sarumana .
La 50 o sa regreti tot ce nu ai facut la 40 .
...eu tovarasa , eu am devenit mama la 39, asa ca la 40 aveam o fatuca de 1 an si o luna...si cum ea face 21 in mai...
Bia ai putea sa-mi fii fata , si tu si Maya
38??????? Ca mama asa sustinea intr-o vreme. Mai precis, cale de vreo 5-6 anisori ea asa zicea!
Postat 22 April 2013 - 12:00 PM
stella, la 27 March 2013 - 02:52 PM, a spus:
....iar copila mea , cand am fost s-o inscriu la liceu, mi-a zis * te rog sa nu spui ca tu canti in orchestra, ca nu vreau sa aleg optiunea de muzica, ci prefer istoria artei, si nu vreau ca sa aud comentarii de la persoana care face inscriirile *...ok, zis si facut ...am facut inscrierea, totul ok...plecam si cand sa ies, doamna care facea inscriirile ma striga; eu crezand ca amuitat sa dau ceva act astept si ea de colo :..* nu va suparati, dvoastra nu cantati in orchestra simfonica ???, eu jenata mda , de ce ?? a eu am abonament si la opera si la concerte, si-mi pareati cunoscuta *
Misto faza!
Postat 22 April 2013 - 12:01 PM
Postat 22 April 2013 - 12:06 PM
zerda, la 27 March 2013 - 03:14 PM, a spus:
Si-l intreaba ok, deci nu stii nimic, casetofon ai?? Ala prompt: ce marca??
Tata senin: ce marca ai!
Cica imediat, tata: hai, zboara!
Se intoarce ala dupa jumate de ora cu un casetofon nou-nout in cutie.
Asta e bun???!!
Tata: daca merge, e bun!
Il desfac ei, il baga in priza si tata ii face prezentarea o inregistreaza si-i zice sa asculte caseta asta pana peste 3 zile non stop si-i pune casetofonul in brate!
Sa cada ala din picioare: pai credeam ca e casetofonul dumneavoastra!!
S-a enervat tata si i-a zis, daca nu-mi ciripesti 50% din ce e pe caseta sa stii ca te pic!
Dar erau alte vremuri....dada, existau casetofoane
Si-a luat individul examenul, ori ba?
Noi mergeam saptamanal sa ne intalnim cu coordonatorul lucrarii. Mai bine zis, el venea saptamanal. Anuntase ca-n ziua de luni, de la ora 15:00, e la el in birou. Cine are nevoie de ajutor, e liber sa vina la discutii. Si normal ca mergeam. Mai erau unii care veneau mai rar la el, dar marea majoritate (4 din 6) mergeam in fiecare saptamana). Si ne prindea tare bine, omul chiar se implica, isi batea capul cu programele, tot verifica de ce nu iese bine... chiar a fost de treaba individul. Si- s-a chinuit el mai mult decat unii studenti.
Tin minte ca o colega, de fiecare data cand avea o eroare, stergea linia cu pricina din program. O data, de doua ori... pana cand ii zice profu': te rog eu frumos, cand ai vreo eroare, nu mai sterge linia! Scrie undeva care-i problema si apoi vino sa discutam! Numai nu mai sterge!!!!
Postat 22 April 2013 - 12:07 PM
Foxyy, la 22 April 2013 - 11:12 AM, a spus:
a zis clar si raspicat: daca-s prosti parintii si scot bani, sa fie sanatosi! Fondul clasei nu este legal, nu este aprobat de minister si, daca vreun profesor / diriginte cere bani pentru asa ceva, trebuie denuntat.
Foxy, nu-s prosti parintii.Au bun simt.
Ca ministrul ala sigur nu scotea bani "in plus" pentru geamuri noi sau jaluzele.
Nu sunt bani.
Ce sa faca parintii? sa lasa copii sa se chinuie?
Nu ne baga nimeni mana in buzunar.Ne oferim noi si da cine vrea si cat vrea.
Nu ma refer la bani pentru cadouri.
Noi am cumparat cuiere si niste rafturi.Ca doar nu ne dadea ministrul.
Primaria a platit autocarele pentru excursia de la ferma.
Si suntem multumiti.
Inainte cate vreo banca oferea scolilor cate o harta.Acum scolile vor "tabla multimediala".
Eu as organiza concursuri pe scoli, pe materii, gen olimpiade. Sponsorul pune la dispozitie "premiul".
Dar nu gasim sponsori.Cine se ofera?
Postat 22 April 2013 - 12:17 PM
Conducatorul meu de licenta era profesor, avocat de succes si arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International, cand crezi ca mai avea timp de noi?!? Unii il fugareau prin facultate,le raspundea amabil, dar cred ca v-ati obisnuit deja cu mine, nu-mi place sa alerg, nici sa astept la usi si oricum era foarte interesat de lucrarea mea, tocmai intrucat nu avea idee de plan sa-mi faca. M-am prins pe urma de ce, in toata bibioteca aia mare de la drept am gasit 2 lucrari si doua reviste cu privire la nazbatia de contract pe care mi-l alesesem( a se citi pe ala nu l-a vrut nimeni!).
In fine, lasa ca am luat zece, am primit cel mai mare compliment, daca poate sa citeze in articole din lucrarea mea.... am fost si eu geniala, macar o data este certificat!
Postat 22 April 2013 - 12:24 PM
Mutti, la 22 April 2013 - 10:05 AM, a spus:
Azi e ziua d-lui Mutti ! Asa ca dupa ce ajung acasa intru in priza. Tortuletzul l-am facut ieri , un fel de Philadelphia dar cu mascarpone nu cu branza Philadelphia. El iubeste Tiramisu classic dar deh....ce facem cu Enena?
Ziua o sarbatorim , de fapt , sambata dar...cum prietenii nostri pleaca miercuri in concediu sunt convinsa ca vor trece pe la noi. Asa ca o nu o sa pregatesc o masa normala ci ceva chelcheshozuri acolo.....
Nici nu m-am gandit ce....
- pateuri cu branza
- carnatzi afumatzi taiatzi
ah , am mai gasit ceva:
- felii de castravetzi cu motz de branza
- bilutze de branza de capra cu miere......
Tre sa fac si o coroana ca Elena m-a tocat la cap de dimineatza ca daca Papi are Geburtstag , de ce nu are coroana? Aici la cresa si gradi cand ii sarbatoreste le face o coroana de hartie/carton si le-o pune pe cap. Deseneaza pe ea , scriu numele , anii....
Asa ca Doamne fereste sa uit!
Ce frumos i-a cantat la papi Multzi ani traiasca! si n-a vrut sa mai spele dintzii cu mine , cu cu papa , ca papa are Geburtstag azi!
Sa traiasca Dl Mutti! Alles Gutte zum Geburtstag! Vielen Grussen! (daca-mi permiti!) und eine gutte Schwartze Beer! ( Fur mich!)
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 22 April 2013 - 12:26 PM
Mutti, să-ţi trăiască soţul sănătos şi să fiţi fericiţi încă mult timp de acum în colo.
Vă salut cu drag pe toate şi mă întorc la treabă.
Postat 22 April 2013 - 12:38 PM
stella, la 27 March 2013 - 08:08 PM, a spus:
daca tii musai la sos de spanac cu gorgo...poate un simplu orez sau cartofi noi naturi e de ajuns....parerea mea.
Bai sa va depan din amintirile mel...cand am terminat eu clasa 12 in secolul trecut, in anul de gratie 1972 ( multe nici nu erati nascute
toti insistau, hai ba nu fi penibila, de ce sa nu vii ; alea alea....pana cand cu 1 sau 2 zile inainte de banchet bunul meu coleg si prieten Vlad N , a venit la mine si mi-a zis * sa faci bine sa-ti cauti o rochie si sa te prezinti la banchet*....la care eu am zis * baiete , esti dus cu mintea, eu nu m-am inscris si nu vin, si replica lui finala * te-a inscris mama ,si a zis ca nu incape nici o discutie*
Buna treaba!!!

Ajutor