Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1476
  • 1477
  • 1478
  • 1479
  • 1480
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29541 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaIoana, la 16 April 2013 - 09:35 AM, a spus:

Buna dimineata,
Ieri am reusit sa-mi termin ambele gradini, pus flori(panselute, primule, cercelusi, leandru, dalii pitice, frezii, irisi, gladiole, tuberoze, margaritari, bujori) si abia astept sa rasara ce e din bulbi.Am avut ceva de lucru, mai ales ca in gradina din fata aveam doar 2 locuri mici unde erau plantate flori si m-am extins, am pus in jur de 300 l de pamant.Acum mai am doar de pus marginile din pietre(borduri) si apoi pot trece sa ma ocup de legume :crying:

Pupam o gradinareasa harnica!!! :tongue3:
Am si eu niste bulbi de pus in ghivece, da' tre' s-ajung la magazin sa iau pamant. Sper ca maine o sa pot sa merg la cumparaturi si apoi sa gradinaresc si eu! :biggrin:

#29542 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2013 - 10:14 PM

Vezi postareacerra, la 16 April 2013 - 02:41 PM, a spus:

Era sa uit: pe linkul ala sa stiti ca asta era cel mai simplu in rest toate sunt chiar specifice ptr Craciun sarbatori de Iarna.

E plin de meniuri de Pasti!

#29543 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2013 - 10:16 PM

Vezi postareacerra, la 16 April 2013 - 10:18 PM, a spus:

Am terminat cu fetele de masa, incep cu meniurile

De asta ce ziceti?

Uite c-ai gasit! E super aranjamentul, imi place tare mult. Si meniul, dar si desenul.... :biggrin:

#29544 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 April 2013 - 10:16 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2013 - 10:09 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 23 April 2013 - 10:00 PM, a spus:

Aura :) sa treaca tremuratul si nervozeala.
Sper sa te lamureasca rapid fetele din Canada.
Noapte buna la tulemond.
Carmencita, am asa oleac de plan sa trec ( poate nu chiar la gorjului, ) dar in bucale prin iunie :)
punem de-o intalneala :biggrin: ??

Io ma trec pe lista de pe-acu'!!! :tongue3: Nu conteaza unde sau cand, eu ma prezint! :crying:

Gasim noi un loc...la tineretului :) , la Giorgr :), la o crajma , ca e plin targul de ele :)

#29545 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2013 - 10:18 PM

Vezi postareastella, la 23 April 2013 - 10:16 PM, a spus:

Noapte buna la tulemond.
Carmencita, am asa oleac de plan sa trec ( poate nu chiar la gorjului, ) dar in bucale prin iunie :)

Io ma trec pe lista de pe-acu'!!! :crying: Nu conteaza unde sau cand, eu ma prezint! :)

Gasim noi un loc...la tineretului :) , la Giorgr :), la o crajma , ca e plin targul de ele :)

Asa, asa!!!! :tongue3:

#29546 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2013 - 10:26 PM

Vezi postareazerda, la 17 April 2013 - 11:20 AM, a spus:

La noi nu se mananca sunca de Pasti. Bunica mea spunea ca numai oua, miel, branze si ce mananca mielul ierburi( ceapa si usturoi verde, ridichi, bors cu macris si leustean) drob, pasca. De exemplu bunica-mea nu permitea nici cartofi pe masa, doar salata la friptura! Ah, daca avea, punea sparanghel cu unt, dar cartofi sa nu vada! Cu galustele cu spanac si urda ar fi fost de acord!

Asa faceam noi cand ne strangeam 20 la masa la bunica si asa consider si eu ca ar trebui sa arate o masa de Pasti. Nu-mi place cand ma duc undeva si drobul e facut din pui si sunt sarmale sau si carnati. Ori e de Pasti, ori e o intrunire, unde nu am nicio pretentie la ce e pe masa!

Cate bordeie, atatea obiceie! Pan' la urma si-n final, fiecare face dupa cum doreste / are posibilitatea.
Anul trecut, de Pasti, meniul a fost preponderent de curcan. Si? Care-i baiu'? Noua ne-a priit, ne-am simtit bine, iote si dovezi....
Pentru anul asta, n-am idee ce-o sa mancam. Sau unde. Dar, daca o fi mielul preponderent, o sa mancam. Iar de-o fi altceva, iar o sa mancam.
Acum 3 saptamani, cand am fost acasa, mama pregatise pasca. Initial plecase la drum cu gandul ca face placinta cu branza. Dar, pe traseu, s-a modificat schimbarea si-a facut pasca. Si-am mancat-o cu mare pofta si placere. :tongue3:
Noi nu ne cramponam de chestii de genul: asta se face numai de Pasti sau de Craciun. Io daca vreau racituri vara, apai le fac. :biggrin:

#29547 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 April 2013 - 10:34 PM

Vezi postareazoazorel, la 17 April 2013 - 07:49 PM, a spus:

Iar am fost cuminte, iar a venit Iepurasul!Promit sa ma fac fata cumiiinte tare! (ei, da, voi ma credeati!).Azi m-am intalmit cu Carmen L, sa-i livrez scula scormonitoare de cartofi, cum zise fata la Han.Si, tzup-tzup, si iepurasul!Haios tare! Ia:

Darnic iepuras! Sa le folosesti pe toate cu mare placere! :biggrin:

#29548 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 23 April 2013 - 10:40 PM

Aura :crying: sa treaca tremuratul si nervozeala.
Noapte buna la tulemond.

Punem dara, tu nmai hai ca te gasesc eu prin Bucuresti :tongue3:
Imagine postata

#29549 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 April 2013 - 10:42 PM

Noapte buna la tulemond.

Io ma trec pe lista de pe-acu'!!! :crying: Nu conteaza unde sau cand, eu ma prezint! :)

Uite vine si Foxulina :tongue3:
Imagine postata

#29550 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 23 April 2013 - 10:44 PM

Vezi postareastella, la 23 April 2013 - 10:16 PM, a spus:

Noapte buna la tulemond.

Io ma trec pe lista de pe-acu'!!! :tongue3: Nu conteaza unde sau cand, eu ma prezint! :crying:

Ei acum am citit ca v-ati pus de acord, bravo :)
Imagine postata

#29551 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 23 April 2013 - 11:06 PM

Am venit sa va arat cateva poze de la petrecere, le pun aici, pentru ca nu am timp sa le impart pe tematici

Tortul
Fisier atasat  DSC_0128.jpg (41.46K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  DSC_0129.jpg (33.65K)

Fisier atasat  DSC_0130.jpg (33.23K)

Clasa Andreei si clasa paralela cu Bishop Bill, invatatorii si directorul

Fisier atasat  DSC_0188.jpg (79.25K)

Fisier atasat  DSC_0190.jpg (80.11K)

Fisiere atasate

Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#29552 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 April 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2013 - 10:26 PM, a spus:

Cate bordeie, atatea obiceie! Pan' la urma si-n final, fiecare face dupa cum doreste / are posibilitatea.
Anul trecut, de Pasti, meniul a fost preponderent de curcan. Si? Care-i baiu'? Noua ne-a priit, ne-am simtit bine, iote si dovezi....
Pentru anul asta, n-am idee ce-o sa mancam. Sau unde. Dar, daca o fi mielul preponderent, o sa mancam. Iar de-o fi altceva, iar o sa mancam.
Acum 3 saptamani, cand am fost acasa, mama pregatise pasca. Initial plecase la drum cu gandul ca face placinta cu branza. Dar, pe traseu, s-a modificat schimbarea si-a facut pasca. Si-am mancat-o cu mare pofta si placere. :tongue3:
Noi nu ne cramponam de chestii de genul: asta se face numai de Pasti sau de Craciun. Io daca vreau racituri vara, apai le fac. :biggrin:

Am zis si eu asta acum muuuulte zile! Fiecare cum vrea!
Pentru mine nu e Paste fara miel pur si simplu! Ca eu cumpar miel si cand nu e Paste, am si martori, daca ai ceva impotriva mea, te rog sa te exprimi, eventual pe PM!

Si in continuare nu vreau sa ma duc de Paste la Buzau ca nu e miel si nu vreau ceafa de porc si drob de pui si cartofi prajiti fara un fir de salata verde de trebuie sa mananci totul cu ceapa verde singura chestie vie de la masa! Parerea mea, te invit s-o respecti!

Si-ti mai adresez o rugaminte dupa doua zile obositoare, te rog sa nu mai raspunzi din urma ca este enervant sa vad ca raspunzi la chestiuni deja rezolvate!

Unul a plecat in vacanta, una s-a facut bine, un copil a scapat de vreo boala si tu tot cu acum 2 saptamani!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29553 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 23 April 2013 - 11:29 PM

Dragele mele :biggrin:

Fisier atasat  DSC_0167.jpg (60.21K)

Cateva de la petrecere si ziua de dupa. Nu am prins pe toata lumea o data si nu am avut timp sa stau cu aparatul in mana. Mai erau cativa in garaj, dezbateau probleme foarte importante pentru tara si economie, cativa erau in bucatarie produceau hot whiskey, copiii peste tot, a fost foarte animat:D

Fisier atasat  DSC_0208.jpg (65.67K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  DSC_0213.jpg (58.96K)

Am avut salata de boeuf, de vinete, de ciuperci cu maioneza cu usturoi, de cartofi, de mere cu telina, ham, carne de vita la cuptor, maling -ul Maestrului Paparotti ( a avut un succes nebun), tartine cu somon afumat, mini quiche, tzatziki, crema de branza cu chives, chili, sare, piper, crema de somon, biscutii sarati ai lui Any, reteta cu parmezan si migdale (superbi), cocktail sausages, coleslaw, rosii cherry, crackers si chips, branzeturi (capra, cheddar afumat, camembert, cheddar matur, gorgonzola, cu caise, cu cranberry), cocktail de creveti

Tortul a fost de ciocolata cu doua foi intercalate facute din albus si nuca, am mai avut carrot cake, apple cake, cupcakes, cookies, rice crispie buns, mini tarte cu mere si zmeura

Bushmills si Jameson, vodca Smirnoff, rom Bacardi, Lichior de whisky Baileys, gin Gordon, cognac Courvoisier, vin alb, rosu si rose, Guinness, Carlsberg, Bubdweiser, sucuri, apa minerala, cafea, ceai

Cred ca n-am uitat nimic
Kathy, nasa Andreei m-a ajutat si Carol, alta prietena a fscut cateva cupcakes si rice crispie buns

Fisier atasat  DSC_0214.jpg (55.43K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  DSC_0229.jpg (62.89K)

Fisier atasat  DSC_0237.jpg (65.24K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  DSC_0231.jpg (50.72K)

Fisier atasat  DSC_0241.jpg (74.19K)
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#29554 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 24 April 2013 - 12:12 AM

Vezi postareaGeany, la 23 April 2013 - 08:24 PM, a spus:

Mai am o dilemutza! momentan nu e chiar musai vacsatu',dar mai apoi cam intr-o luna imi ies ceva fire albe in breton..ce fac?! ma vocsasc' acum inainte de tratament si se regenereaza el bine apoi,sau ma apuc de tratament si cand o fi vremea de vopsit,macar dupa ,il vopsesc?! :biggrin:

Uleiul de ricin poti sa-l folosesti oricand, nu afecteaza coloratul -deci vopseste-te cand iti e tie bine si dupa "ricineaza" de zor :tongue3: (sau inainte)
A cat is a friend fur-ever !

#29555 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 April 2013 - 01:55 AM

Alpha, super petrecerea! Imi place si masa si tortul si atmosfera. Si fetele tale sunt adorabile.

Stefania cand a vazut tortul a zis "asta imi place, vreau si eu asa" :biggrin:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29556 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 24 April 2013 - 03:30 AM

Vezi postareazerda, la 23 April 2013 - 11:20 PM, a spus:

[

Si in continuare nu vreau sa ma duc de Paste la Buzau ca nu e miel si nu vreau ceafa de porc si drob de pui si cartofi prajiti fara un fir de salata verde de trebuie sa mananci totul cu ceapa verde singura chestie vie de la masa! Parerea mea, te invit s-o respecti!

Fata, singurul obiectiv turistic national la Buzau e Moatza. Uita de noroiosi si neamuri, alea sunt chestii colaterale. Am neamuri insipide de sange la Buzau dar as trece pe langa ele pe strada si doar ne-am saluta, pe cand pe Moatza as strange-o si constringe-o si m-as duce cu ea si la sala sa sufar, si m-as duce cu ea oriunde numai sa-i fiu in preajma ca ea e ...era sa zic soarele,pardon...ea e racoarea din Buzau. Moatzo, big love, sa te puna pe stema judetului!
La fel ca Bacaul, daca n-ar fi o mana de oameni faini care ridica pulsul orasului, treci ca satelitul deasupra orasului si nu merita sa-l vezi ca nici relief, nici arhitectura, nici pe naiba n-are. Acolo oamenii sunt totul.
The more I see, the less I know.

#29557 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 24 April 2013 - 03:45 AM

Alpha, extraordinara petrecerea!
Si ia, ca si eu ca si Foxi, din vechituri... m-o mai impresionat dedicatia Danielei pentru proiectul national cu deosebita semnificatie de mare importanta pentru sanatatea copiilor , etc, etc... Tare draga mi-ai fost ca ai avut emotii la primele teme si ai debordat de planse :biggrin: Cu mistoul inerent dar si cu sincera apreciere care i se cuvine unei mamici iti dau nota FOARTE BINE, JOS PALARIA!

In rest ,scuzati dar cel mai important e ca va doresc sanatate multa!
The more I see, the less I know.

#29558 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2013 - 06:53 AM

Buna dimineata la tot poporul.
Alpha , super fetele, tortul, petrecerea, esti o supermummy ,ce mai.
Caffé , eu cand merg la soacra, gatesc eu si cumpar ce vreau sa mananc :) , si tot boborul multumit.
Daca e musai sa mergi, ia-ti in desaga verzaciuni si una bucata miel;
daca nu e musai, apoi nu-i nici o problema ca faci ce doresti tu.
La svitzari, cuvantul de ordine e *consensul*(CONSÉNS, consensuri, s. n. Înțelegere, acord, identitate de păreri. – Din lat. consensus. )
asa ca incerc si eu mereu sa impac si capra si varza :), aka mielul si restul.
azi am intentia ( sa vada daca si o duc la realizare :crying: ) sa smulg ceva buruieni, ca sa plantez oleac de patrunjel si marar, ca e tare bun la ciorbele de zarzaveituri. si cel din comert, nu e asa de parfumat.
pup tulemond, si va doresc o zi *glorioasa* ( citat must-ul de Buzau ) :tongue3: :biggrin:

#29559 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 April 2013 - 07:31 AM

Neata si de la mine, azi e tot frumos si soare, ce tare-mi place!
ALpha, felicitari pentru tot, pentru confirmare, pentru petrecere, pentru pregatiri (mama, si sa citesc cate-ai facut a fost greu), iar tortul e superb! Ma bucur ca ati avut o petrecere asa reusita!
Stella, azi esti libera de repetitii? Spor la "desburuienit"!
A facut si cumnata mea meniul de Pasti, adica oua rosii, sunca fiarta si verdeturi, ciorba de miel si o supa de pui (pentru mofturosi), friptura si drob de miel si friptura de porc si un fel de drob de pui (tot pentru mofturosi), salata boef (cu legumele ce raman din supa), cozonac, pasca si prajituri diverse. Asa e toata lumea impacata!
Va urez si eu o zi frumoasa (da pe unde umbla Pusa oare, ca ea era devreme la han?)

#29560 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 April 2013 - 07:44 AM

Edit: m-am lamurit pe unde umbla Pusa, ca citii la Lole.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1476
  • 1477
  • 1478
  • 1479
  • 1480
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul