Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1491
  • 1492
  • 1493
  • 1494
  • 1495
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29841 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 01 May 2013 - 08:21 PM

Buna seara!
Am ajuns si noi de cateva ore acasa. Am fost la mama la un gratar.
A fost foarte cald si frumos. Am facut si cateva fotografii, am dormitat in sezlong la soare si apoi la umbra (unii s-au bronzat cu model :toothy9; ), am facut inventarul fructelor de prin pomi si in final am luat cateva flori de liliac si am venit acasa.
Noi n-am servit micul regulamentar pentru ca n-am mai avut ce...Inca de ieri era liniste totala la capitolul mici in magazinele de pe la noi. Am avut niste carne si carnaciori condimentati.
Eu m-am hotarat sa fac greva foamei daca mai continua astia cu raftingul :tongue3: Ce-or face, dom'le, cu atata amar de mancare? Cate guri au? Eu o sa pregatesc de Pasti o salata si o friptura pentru ca mi-e groaza sa intru in magazine :hello:

#29842 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 01 May 2013 - 08:29 PM

Salut!

Pe la 16 am ajuns si noi la Braila. Duduie, dom'le, economia asta, ceva de speriat! Am prins doua bariere cu cate trei marfare pline si-am stat...cred ca o ora jumate la amandoua! Am plecat la 12 din Bucuresti.La PECO liniste, nu coada, pe A2 liber, frumos, pana la Slobozia, la prima bariera!45 min in cap am stat Imagine postata Pe urmatoarea am prins-o aproape de Braila.Alte 45 de min. Am ajuns...storsi.
Ce mici, nene? Inghetata! Am facut cate un dus, am mancat si pe la 17 am adormit.Nu ma mai dadeam trezita.
Abia maine-mi intru-n ritm. Ca cica ar ajunge mielul la noi. Si tot maine si micii.
Spor la treaba va urez!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#29843 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 May 2013 - 08:42 PM

Asa e!prea multa risipa :tongue3:
Noi nu suntem asa''termite'',sotul si cel mare daca e flamand mananca 3 mici fiecare,bub' 1 si maxim jumate,eu poate unul daca mi-e pofta dar de multe ori spun pas ,daca sunt acasa si le fac alaturi cartofi prajiti,nu mananca decat maxim cate 2 cei mari ai mei,mama si tata la fel sunt.
Dar am fost in trecut cu altii,fac si carnati proaspeti si fleici si mici,si mananca frate nu se incurca :toothy9;

#29844 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2013 - 08:44 PM

Vezi postareazoazorel, la 01 May 2013 - 08:29 PM, a spus:

Salut!

Pe la 16 am ajuns si noi la Braila. Duduie, dom'le, economia asta, ceva de speriat! Am prins doua bariere cu cate trei marfare pline si-am stat...cred ca o ora jumate la amandoua! Am plecat la 12 din Bucuresti.La PECO liniste, nu coada, pe A2 liber, frumos, pana la Slobozia, la prima bariera!45 min in cap am stat Imagine postata Pe urmatoarea am prins-o aproape de Braila.Alte 45 de min. Am ajuns...storsi.
Ce mici, nene? Inghetata! Am facut cate un dus, am mancat si pe la 17 am adormit.Nu ma mai dadeam trezita.
Abia maine-mi intru-n ritm. Ca cica ar ajunge mielul la noi. Si tot maine si micii.
Spor la treaba va urez!

Off!! draga mea,la fel de cald e si la voi?! :tongue3: macar ai mai prins un vecin de calatorie abtziguit si mirositor?! :toothy9;

#29845 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 01 May 2013 - 08:48 PM

Vezi postareaGeany, la 01 May 2013 - 08:44 PM, a spus:

Off!! draga mea,la fel de cald e si la voi?! :tongue3: macar ai mai prins un vecin de calatorie abtziguit si mirositor?! :toothy9;

Au mers cu masina lor de data asta, nu cu microbuzul.

#29846 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 May 2013 - 09:00 PM

Hello de-armindeni!
Azi au venit prietenii nostri de la Focsani si-am fost la defilare prin padurile de la Hales, mosia manastirii de taici de la Ciolanu. S-a lasat cu gratare de mici, carnati de Plescoi, costite si cotlete de porculete, ciuperci, vinete, dovlecei la gratar, ghebe sotate si cafea turceasca facute pe jar, bauturi cat cuprinde, mamaliga si paine prajita, salate si mujdei, tarte cu vanilie si fructe aduse de ei. Ce dezmat!
Kinderu'i in Poiana cu iubita si cu prietenii, deci ziua a trecut corespunzator.
Prietenii mi-au adus si lacramioare, cumparate de pe marginea drumului. Stellina, adica cat sunt de scumpe la tine? La noi sunt la hectar, se-ntind f tare.
Alpha, tot in cizme? La noi sunt treij' de grade, azi deja m-am bronzat. Bine, mie nu-mi convine, da' asta-i alta treaba!
Giani, e frumos la insula la voi, cum se prezinta Bistrita? Eu am o matusa in Bacau si-mi amintesc ca am fost la insula in copilarie. Atunci mergeam mai des la Bacau, era si varul meu...

Zozo, sedere placuta la Braila. Si-aici am o matusa, fosta profesoara, poate chiar o cunosti.

De maine ma mobilizez la ceva actiune prin casa, se cere.

Nopti frumos visatoare va urez!

#29847 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2013 - 09:04 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 May 2013 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 01 May 2013 - 08:44 PM, a spus:

Off!! draga mea,la fel de cald e si la voi?! :tongue3: macar ai mai prins un vecin de calatorie abtziguit si mirositor?! :hello:

Au mers cu masina lor de data asta, nu cu microbuzul.

Off! am vazut si la tv. ce trafic aglomerat ,si apoi o ora jumate sa astepte dupa 2 marfare :love7:

Bine ca ati ajuns cu bine Zuzule si ca te-ai odihnit,las' ca poate-ti scoti tu parleala maine :hug: :-*

Noi desi am iesit de dimineata si am stat tot la umbra pe racoare,de intors ne-am intors cu un taxi,m-a prins destul de tare soarele in decolteu :toothy9;

Azi i-a fost cam rau si celui mare ,cred ca tot de la caldura,dar acum e bine! Doar i-am spus sa nu stea prin soare ca nu are voie si etc,el zice ca nu a stat,ca asa ma cotrazice el mereu!Bine ca e ok. acum!

#29848 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 01 May 2013 - 09:06 PM

Am intrat sa va spun ca sunt geloasa pe voi :toothy9; La mine (Madrid) sunt vreo 8 - 10 grade si de o saptamana tot ploua...am pus iar caldura si mi-am luat geaca de iarna! Stau la calculator cu sosete groase...pai e frumos??
Dar las' ca vine ea vara...

O seara frumoasa!! :tongue3:
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#29849 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 May 2013 - 09:07 PM

Bre, bine că ați ajuns!
Soata a muncit azi așa că acasă am fost doar noi fetele. Dimineață ne-am învârtit prin casă și prin curte. La prânz am făcut o mămăligă (monti) în pături cu kaizer făcut de mine și brânzeturi (cașcaval Ro afumat și fetta).
Ne-am mai învârtit un pic prin și pe lângă casă și apoi am încălecat pe biciclete. Ne-am plimbat noi ce ne-am plimbat, apoi am poposit într-un parculet. După ce fetele au transpirat bine și au băut fiecare câte un litru de apă, am încălecat iar pe bici și le-am dus la o înghețată.
În timp ce ele bascula la greu și eu le priveam, mă anunță soata că a ajuns acasă și că ar vrea să ne ducă la o înghețată.
Am început să râd...
Așa că fetele au prins o viteză nebună ca să termine înghețata și iar călare pe bici până acasă.
Am schimbat înghețatăria și așa am putut să mă răsfăț și eu.
Ajunși acasă la ora 20 am pus repede apa la foc, și până a fiert am spălat fetele, am aruncat tortellini și valea la nani.
Mă duc să mai devorez o leaca de mămăligă, că tare bună mai e....
Sorina

#29850 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 01 May 2013 - 09:14 PM

Da, Gianny, cu Matizu-am venit! Are AC, si-am plecat tarziu, ca sa nu conduca dl sofer cu soarele-n fata! C-asa plecam de dimineata, dar sa conduca 3 ore cu soarele-n ochi e obositor.! A, Fox, vorba copilotului, am...beut iepurasul, ca se topise.Asa ca l-am...beut!Imagine postata
Maine spal si fac fursecurile mele.Atat. Pentru 3 oameni...
Vineri vopsim ouale si-abia sambata fac pasca si drobul (asta cica-l face dl Zoazorel cu mama!)
Motzulino, cum se numeste matusa ta? Si tu mai pleci la Focsani? Cand?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#29851 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2013 - 09:15 PM

Vezi postareamoatza, la 01 May 2013 - 09:00 PM, a spus:

Hello de-armindeni!
Azi au venit prietenii nostri de la Focsani si-am fost la defilare prin padurile de la Hales....
Giani, e frumos la insula la voi, cum se prezinta Bistrita? Eu am o matusa in Bacau si-mi amintesc ca am fost la insula in copilarie. Atunci mergeam mai des la Bacau, era si varul meu...

Ma bucur ca v-ati dixtrat' Moatzo,nici mie nu-mi convine bronzeala asta asa,dar asta e :tongue3:

Fatza de cum era insula in trecut ca si eu merg de copila,hhmm e diversa,inainte era apa mult mai mare (acum ceva ani a cedat un baraj la noi,de a fost inundatie si in oras),si de atunci e tare retrasa apa,si mult stufaris,nu se mai compara,apoi si furtuna de anul trecut a facut ravagii ca a smuls f. multi copaci(eu chiar de pe insula am fugit cu un taxi in ultimul moment atunci,bine ca nu ne-a prins acolo),dar e mai ingrijita ca inainte,toalete, terase,gratare amenajate,mai curat,atunci avea alt farmec ,acum are altul ,nici bazinul nu-l mai pun in functiune(probabil nu corespunde normelor)e parasit,dar cat m-am mai zbenguit cu verisoarele mele si sor-mea acolo :toothy9; bub' ar fi inebunit,daca ar fi ala cred ca nu ar mai vrea acasa,se muta acolo! :hello:

P.s se aude ca o s-o inchida si pe asta ,din fonduri europene sa faca nush' ce topogane cu apa,si parcari de nush' ce fel ,barcute,o sa fie cu intrare ca acum e la liber,si imi inchipui ce scoruri or sa bage,nexam gratare,ar fi tare nashpa ...

#29852 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2013 - 09:37 PM

Uite Moatzo' doar asa de nostalgie Bistrita noastra acum :toothy9;

Fisier atasat  SAM_7439.JPG (98.36K)
Number of downloads: 0

Inainte ,aici era numai apa...

Aici o baltita mocirloasa,e sub poduletul care duce pe insulita,pe vremuri,era un curent puternic si apa mare vijelioasa acolo,se aruncau baietii sa se scalde pe vremuri acolo (cati s-au inecat),acum e de tot plansul

Fisier atasat  SAM_7421.JPG (54.3K)

Acolo broastele lui bub' :tongue3:

Fisier atasat  SAM_7420.JPG (43.29K)

Pe canalul principal o barcuta!

Fisier atasat  SAM_7408.JPG (46.58K)

Apa era pe vremuri pana sus pe peretele de piatra,acum e bun de mers la spalat covoare!

Bistrita acum e jalnica fatza de cum era de o stii tu!

In schimb insula e mult-mult mai ingrijita si mai mult confort

#29853 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 May 2013 - 09:44 PM

Buna seara,

vad ca v-ati petrecarit de 1Mai si eu m-am petrecarit prin munca :hug: sau :tongue3: si nu oricum 10h.
Noroc ca am scapat devreme ca lumea la ora asta e cam :love7: de atata :hello: plus ca-i meci mare si s-au retras repede, spre norocul meu.

Mai da in tara si azi au fost magazinele deschise?? :-*

Titi, las ca si la noi tot a fost frigut,noi mai facem inca foscul.bine azi au fost vreo 18 gr si nu a mai necesitat,dar eu acum o sapt dupa ce-mi urcasem in pod incaltarile de iarna le-am coborat iara oentru cateva zile.acum la loc sper ca definitiv.

Maine vreau sa vopsesc oua, mi-am adus deja cojile de ceapa acasa, mai fac vineri sau sambata cozonaci si poate o praji cu branza pe post de pasca si in rest nimic.Duminica dupa munca plec si n-are rost sa ma stresez,plus ca lucrez toate zilele astea.

O seara frumoasa va doresc.Eu ma mai dau putin pe net si la nani :toothy9;
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#29854 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2013 - 09:52 PM

Hello, m-am intors de la contzertul scolerilor...de data asta parinti cu copii ( nu cu scoala) sala plina ochi, in final ei cantau si noi ii acompaniam; am bisat ...delir ce mai :tongue3:

Ps Pusha inttre 5-10(4-8 iuroi) fr 3 fire de margaritar...iaca n-am dat nene....

#29855 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 01 May 2013 - 10:08 PM

Iaca primii si eu virtual niste margaritar...da asa pe fb de o o dna draguta colega de forumuri..
Am vazut tot acolo sa o jardiniera transformata in gratarel.....buna idee dar trebuie sa te ai bine cu vecinii si sa stai convenabil la capitolul finante ca sa platesti amenzile la pompieri

#29856 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2013 - 10:14 PM

Hi hi! :tongue3: eu grataresc in bucatarie in tigaia cu riduri,si doar servim in balcon la aer!
E mica noastra terasa privata!

#29857 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 May 2013 - 11:47 PM

Hello girls!

La multi ani tuturor Florilor si fetelor la a caror celebrare am lipsit si va doresc multa sanatate si numai bine!

Sper ca toata lumea e bine sanatoasa si pregatirile pentru Sfintele Pasti decurg conform planurilor.
La noi totul splendid, locuri de vis pe toate patile, am tinut-o in mars fortat pana azi, sa vizitam cat mai multe. Doar vremea racoroasa (14-18 grade, ieri/azi ce s-au facut 20-22) si o vantoasa rece din Nordul Atlanticului in primele 3 zile de ne-a infrigurat si batut bine. Si noi, care veniseram dupa soare....

Maine daca ne ajuta bunul Dumnezeu ajungem la Fatima, pe care duminica am ratat-o cu gps-ul destul de slab pe hartile de aici.
In alta ordine de idei, bachalau (cod deshidratat/sarat traditional preparat in fiecare restaurant alt fel), caldereira de paix (supa de mix peste/fructe de mare), tocanita de peste, pasteis de nata (dulcele lor traditional- trebuie sa caut in detaliu reteta Laurei_Lala), sangria si multe altele ...bune tare.
Mai avem doar 3 zile pline...suntem contra cronometru -:tongue3:)) .

Va doresc ca Sfintele Pasti sa va aduca lumina in suflet, multa sanatate si fericire.
Va pup pe toatele in grup si separat -:toothy9;))
Numai bine!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29858 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 02 May 2013 - 07:40 AM

Buna dimineata, am iesit si eu la raport!
18 grade, mergand spre 29.... Vara in toata regula! Azi-dimineata m-a nevrozat un tantar, trebuie sa scot spiralele de la naftalina, ca altfel n-o sa am viata buna. Sunt plase la geamuri, dar indivizii gasesc o cale de intrare (uneori, nu mereu).
Ieri n-am facut nimic deosebit - piata (dimineata) si apoi mancare. Am cumparat din piata spanac, varza, sfecla rosie si hrean, apoi am trecut la prelucrare.
Am mai vazut un Top Gear, un film, un meci.. asa ca la 1 s-un sfert am tras pe dreapta. Nema gratare, mici, friptane sau alte nebunii.
Azi dimineata normal ca ne-am trezit cu o ora intarziere - jupanu' n-a mai activat alarma aseara! :) Dar n-a fost bai, orasul e liber si se circula ca-n branza. Am plecat de acasa cu 45 de minute intarziere fata de ora noastra obisnuita, dar parca am ajuns mai repede la birou! :) Au plecat toti omuletii prin alte zari.
Acum astept sa treaca timpul. Sunt la servici, dar n-am de lucru. Sper eu ca s-o da liber maine.. desi jupanul n-are. Da' macar eu sa am! :D
Intre timp, va cinstesc cu ceva fructe la micul dejun. Cine doreste, are parte si de cafeluta.

Fisier atasat  1.gif (42.55K)

Fisier atasat  2.jpg (91K)

Fisier atasat  3.jpg (85.01K)

Fisier atasat  4.jpg (266.12K)

Fisier atasat  5.jpg (143.52K)

Fisier atasat  6.jpg (16.34K)

Fisier atasat  7.jpg (45.22K)

Fisier atasat  8.jpg (25.4K)

Fisier atasat  9.jpg (84.96K)

Fisier atasat  10.jpg (95.33K)

Ieri n-am mai apucat sa colorez nici un ou, dar incerc diseara, cand ajung acasa. Si-asa e Joia Mare! :)
Spor la munci va doresc, distractie placuta celor ce colinda prin lume si sa se incalzeasca si alte meleaguri, nu doar ale noastre!

#29859 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 07:48 AM

Buna!
La noi un pic mai racorica azi,acum sunt doar 16 grade,si se prevede o maxima de 24,mai bine asa !

Si ar trebui sa fac si eu cumparaturile pt. paste,desi nu am mare lucru in plan,pasca,cozonac,sarmale,o friptura,drob de pui ...

O zi faina tuturor! :)

#29860 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 May 2013 - 07:53 AM

Buna dimineata...raportez 10° , si se pare ca o sa atingem ...18 ; mda sa vedem.
Eu nu colorez nici un ou...le cumpar sambata ( ca pana atunci sunt pe baricade)
G pleaca maine seara cu fratello si varul sau o saptamana abundenta in sud ( ca aici joia viitoare e Inaltare si se face punte, plus wendul , plus 2 zile ce avea de recuperat si o zi de vacanta...iaca iese o tropaiala la cald) , o sa fiu doar cu Vale si nasii ei...asa ca nu ma dau deloc peste cap...vad eu ce incropesc asa primavaratec si lejer. aici gasesc miel tot anul :)
In rest m-am servit din fructele si cafelele Foxulinei, si imediat ma duc sa beau si una adevarata, inaite sa o iau la trap la cele trebi
Pentru Anutza las masa deja pusa, ea doar sa aduca niscai kelkesozuri minunate, cum are obiceiul

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1491
  • 1492
  • 1493
  • 1494
  • 1495
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic