Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1492
  • 1493
  • 1494
  • 1495
  • 1496
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29861 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 May 2013 - 08:01 AM

Neatza, aici cald, azi noapte pisicile mi-au facut circ deci mi-e somn...
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29862 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 02 May 2013 - 08:07 AM

Neata la mine ploua,mie somn dar trebuie sa alerg pt a repara zapaceala generalistului si alte zlte chestii birocratice.....dar macar aici nu e cu spaga!
Vine si masina de spalat...o monteaza si le string mina :)

#29863 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652

Postat 02 May 2013 - 02:21 PM

Deci ar trebui sa ma duc la ce manervez', la ce gatim azi etc...eii bine nu ma mai duc nicaieri :) da va spui' tot! :)

Prima,m-a nervat domnu Geany ,de dimineata ashea :D ..''da,ce sa mai facem noi atata cheltuaiala?!mai bine nu mai facem pasca,etc etc etc..''..el a spus el a auzit ,eu am pus boticul de urgentza,clipit din gene des, .... :( uuookkeeii'',facem cum spui tuu!! :)

Asa ca pana la urma am plecat amandoi la cumparaturi,si ne-am intors cu sacoashele' rupte de greutate :D

Facem si pasca si drob si sarmale si cozonac de toate :D ,domnu' Geany e f. suparat pe lumea care cumpara ca nebuna de preturi nebune si comercianti care chiar nu au scrupule si profita,asa ca sa gandise el sa le dea o lectie si sa nu le dea apa la moara!
Si-o mai pune pofta-n cui,apai chiar acu' si-o gasit?!ii duoare chiar pe aia ezact' la tenesi de lectiile lui mnealui' :)

In fine printre altele,am gasit ciuperci frumoase super-super ieftine(4 lei kg.)nu puteam rata asa ocazie asa ca azi am pus la inabusit o ceapa cu ciuperci,la sf. marar si patrunjel,o parte cu mujdei,o parte cu smantana,ou ochi mamaliga ..etc :D

O babuta avea lacramioare 1 leu legaturica sau 3 la 2 lei ,asa ca i-am luat si lui Stelutza' mea lacramioare! :)

Fisier atasat  SAM_7447.JPG (69.34K)
Number of downloads: 0

Si am dus si pe bub' la terasa cu topogane ,s-a zbenguit de numa!

#29864 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 May 2013 - 02:26 PM

Buna dimineata lume,

Eu sunt bucuroasa ca am leustean :) Am primit 2 pungi de la o pisicuta draguta si finuta cu care m-am intalnit ieri. Pana sa ajunga in bors, am sa fac azi o salata ca prea frumos miroase....Black_cat, multumesc inca odata.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#29865 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 May 2013 - 02:56 PM

Am vorbit cu mama a cumparat miel de la lidl. Deci pulpa din spate 25.9 /kg, pulpa anterioara 20/kg dar pulpa din spate cu cap de miel 23/kg-asta era oferta, asa ca a luat 2 pulpe din spate cu 2 capete si una din fata are si de bors si de friptura.
Am zis ca poate e cineva este interesat si are un lidl in zona.

#29866 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 May 2013 - 03:18 PM

Gianino, merci de lacramioare /margaritar :floare:

#29867 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 05:26 PM

bre m-a prins o ploaie din aia de vara cu clabuci ( soare canci, da ploaie cat cuprinde :floare: ) ciuciulete m-a facut-

#29868 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 05:48 PM

Vezi postareastella, la 02 May 2013 - 03:18 PM, a spus:

Gianino, merci de lacramioare /margaritar :floare:

Cu placere Steluta draga! :) zau ca la tine m-am gandit instant' cand le-am vazut! :floare:

#29869 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 05:48 PM

Vezi postareastella, la 02 May 2013 - 05:26 PM, a spus:

bre m-a prins o ploaie din aia de vara cu clabuci ( soare canci, da ploaie cat cuprinde :floare: ) ciuciulete m-a facut-

Ai grija sa nu racesti,doamne feri'! :floare:

#29870 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 06:15 PM

Am sa traiti, m-am schimbat si pus in carpe uscate :floare:

#29871 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 07:14 PM

Vezi postareastella, la 02 May 2013 - 06:15 PM, a spus:

Am sa traiti, m-am schimbat si pus in carpe uscate :floare:

Asa Stelutz' :) si sa bei ceva cald sau o baie buna,asa preventiv,nu ti-ar strica! :floare:

Ma uitam acum (apropo de ceva cald) la cireasa de pe tort,si atat se mai linciuresc aia cu o cirbita de post din cartofi cu legume si tarhon fierbinte,moo!! stii ce pofta mi-or facut?! :floare:

#29872 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2013 - 07:44 PM

Vezi postareaGeany, la 02 May 2013 - 07:14 PM, a spus:

atat se mai linciuresc aia cu o cirbita de post din cartofi cu legume si tarhon fierbinte,moo!!

geany, ce fac ăia cu ciorbiţa? cum n-am mai auzit cuvântul ăsta pînă acum consultai dexionaru' şi am dedus că ori se bălăcesc, ori se stropesc ori gustă din oale. dacă se bălăcesc zi bre, să mă duc să mă uit :floare:

#29873 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 08:01 PM

:floare: :) asa ne spunea noua si bunica si mama(nu stiu daca e regionalism de la noi sau de unde provine!dar clar era = cand luam in lingura si mutam mancarea de colo-colo prin farfurie,balaceam lingura aia acolo,dar de mancat nexam' :floare: asa si astia,atata ridicau lingura aia cu ciorba si o turnau inapoi in loc sa o bage-n gura (ca era fierbinte rau) :hug:

http://dexonline.ro/...ciuri/paradigma

Dar ce pofta mi-au facut,tare mi-asi face maine o zama ceva :crying: dar nu stiu daca am timp,ca maine vreau sa fac si cozonac,sa sucesc si sarmalele(de fiert le fierb sambata) poate fac si compozitia de drob,la fel sa-l coc sambata,ca tot sambata fac si pasca :floare: daca ati pierdut firul nu-i nimic,ca nici eu nu am inteles nimic :floare:

#29874 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 08:50 PM

Nunu, e foarte coerent ce spui :floare: .
am mai invatat ceva...nu cunosteam * a linciuri*...omu' cat traieste invata :floare:
Spor Gianino la cate ai de facut.
eu cum spusei, meniu mai nepascal si mai lejer :)

#29875 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 May 2013 - 09:16 PM

Eu n-am moldoveni in familia imediata, stiu sigur ca si eu stiu din copilarie, nu mai linciuri mancarea aia!! Adica a o pleoscai asa fara rost prin farfurie!

#29876 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 09:21 PM

Vezi postareastella, la 02 May 2013 - 08:50 PM, a spus:

Nunu, e foarte coerent ce spui
am mai invatat ceva...nu cunosteam * a linciuri*...omu' cat traieste invata :floare:
Spor Gianino la cate ai de facut.
eu cum spusei, meniu mai nepascal si mai lejer

Hi hi hi! paii a balaci,e mult mai cunoscut dar nu atat de relevant in acest context :crying: eu din pacate a linciuri am auzit f. des ,de la bunica si mama cum spuneam pt. ca am fost f.f. pretentioasa la mancare ,si acum sunt cam la fel ,asa ca sa va mai povestesc ...

Intr-o zi ,cand eram mica,m-a lasat bunica in grija bunicului,ea plecand cu treaba.
Bunicul era ca un motan,mare si pufos,de o blandete iesita din comun,si venind ora de masa deschide frigiderul si incepe sa ma intreba enumerand ce era pe acolo (ca bunica mare gospodina a mai fost si tare pt. multe guri mai gatea):''asta vrei?!..eu: nu...da' de asta ce spui?!...eu :nu ..si tot asa''bunicul cat era el de bun si de calm,cred ca l-am exasperat,eu tot asteptam sa ma intrebe cartofi parjiti,ca daca era dupa mine numa' aia asi fi mancat (la fel si acum in ziua de azi)si intr-un final ma intreaba :''da' rabdari prajite vrei?!''..eu: Daaa!! :floare: in sf. am auzit ceea ce voiam,crezand ca rabdarile alea prajite e = barabule parjite/cartofi prajiti.
Si citea bunicul ziarul asa de linistit si de calm,la care eu intreb:''bunicule da' rabdarile alea prajite nu mi le mai dai?!''
Inutil sa va mai spun ca e subiect de mare amuzament la mine in familie si acum in ziua de azi,eu si cu rabdarile mele prajite :)

Apoi eram disperarea bunicii cu mofturile mele la mancare,avea ea o poveste cu ''catzalu' turcului'' pe care eu o uram ..
Cica era o data un turc f. bogat,care avea un catzel tare mofturos la mancare,si turcu' nu stia ce sa-i mai dea ca sa-i intre in voie,pana cand a fost sfatuit sa-l lase flamand si o vedea ca apoi o manca si mere paduretze.Asa a facut turcu' si a lasat flamand catelul o zi ,doua trei,si apoi manca,catzelul turcului la mere paduretze de numa'..
Uram povestea asta,preferam pe a bunicului Alibaba si cei 40 de hotzi era specialitatea lui :floare:

Sh-am incalecat pe-o sha si v-am spus povestea-asha :hug:

Somn pufos tuturor! :floare:

#29877 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 May 2013 - 09:30 PM

Bre și pe mine ma fugărea tata când mă lincioream.
Sorina

#29878 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2013 - 09:33 PM

apropo de friptură şi cartofi păjiţi, pe mine mă întrebau prietenii alor mei cine găteşte mai bine, mama sau tata? răspunsul era invariabil tata, spre disperarea maică-mi, că ea ducea greul în bucătărie. dacă era tata de jurnă prin cuhnii ne dădea numai friptură cu cartofi prăjiţi şi orez cu lapte. mama nu era in topul popularităţii de loc că ne dădea ciobe, tocăni, legume, not fun at all, care copil le preferă pe alea? :floare:

#29879 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 09:40 PM

Cartofi prajici rulz la toti plozii :)...
iar eu care eram *hranace* de mica, mergeam la bunicu, si bunica facea supa de gaina grasa, si eu preferam sa fur din barabulele care fierbeau in ceaun pentru cele oratanii si purcel =)) , ca erau mai bune .

#29880 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 May 2013 - 09:45 PM

Asa e draga Dex'! cat de bine le inteleg acum pe mamele si bunicile noastre! =))

Stelin' se vede atunci ca eu tot plod am ramas ,ca si eu tot alea asi alege si acum :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1492
  • 1493
  • 1494
  • 1495
  • 1496
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul