Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1498
  • 1499
  • 1500
  • 1501
  • 1502
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29981 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 05 May 2013 - 06:19 PM

Adevarat a Inviat!

Sa aveti o duminica extraordinara!

De ce Caravaggio? Ca e expozitie la Roma si un amic mi-a trimis poza asta chiar daca nu e de sezon, e frumos si senin tabloul, asa cum va doresc si voua sa aveti ziua :)

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#29982 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2013 - 06:53 PM

Vezi postareaUma, la 05 May 2013 - 05:39 PM, a spus:

Iepurasul Bubu a primit cadou un iepuras :)

:) daa!! si nu prea! pe principiul socoteala de-acasa nu prea se potriveste cu ceia' din targ ,a vazut mama in piatza iepurasi mici,albi ,tarcati etc,a dat sa-i mangaie dar toti erau cam pleostiti de caldura si motzaiau,asta gri in schimb,s-a cocotzat din prima pe mana ei si i s-a cuibarit frumos in decolteu,sa se mai dea dus deacolo ioc :) ,ea doar vruse' sa se uite la ei,nu avea nici o intentie sa cumpere asa ceva ca stam la apartament la bloc,si chiar nu am avut niciodata animalute (decat puisori de gaina deia galbeni, tot ii luam noi de mici la 50 de banuti si mureau saracutii)dar animalute de companie nu am avut.
Precupetul i-a spus:''doamna,al dv. e,uite cum a tras el din prima si nu se mai desprinde de matali'',i l-a pus intr-o cutie de carton de pantofi,cu 3 fire de patrunjel si 2 frunzi'de salata vestejita ,mama s-a topit toata,l-a platit,si s-a trezit ca merge cu cutia-n mana :)
Eii!! ce surpriza o sa-i fac lui bub'de pashte se gandea ea... :)
De unde?! cand l-a vazut tata (care de cand e pensionar s-a schimbat total,ii e si tare urat singur acasa) mananca cu el ,doarme cu el,i-a spus Grigutza',(el e si gri),l-am intrebat de unde?! cica ''de la Grigori tacsu' '' :)
Acum cand l-a vazut bub' s-a bucurat,dar cand a vazut ca eu il alint si-l mangai pe iepuras,nu ma lasa tot mi-l lua din mana,si la plecare l-a intrebat mama cu un fir de voce:''vrei sa-l iei acasa,sau sa te joci cu el cand vii la bica?!''...''aaa!! nuuu!! zice bub'..lasa ca ma joc eu la tine cu el''..e gelos eu nu am voie sa-l iubesc decat pe el,nici pe tacso' nu ma lasa sa-l pup' :)

Asa ca Grigutza' e la mama si e tare alintat! :)

#29983 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 May 2013 - 06:58 PM

Lasa bre, ca nu doar Grigutza-i alintat :)...as zice eu ca si Bub-ul national e tot pe-acolo.
Bine ca a decis asa, si e si bici si Bub multumit :)
o seara placuta va doresc.
La mine jumate de gradina e tunsa, jumate e cu iarba maaaaaare( mi s-a stricat ieri masina, Ca asa-i cand te iei si de cap si de c..) ...
si-a dat obstescul sfarsit , era tare *infumurata* :), aka scotea un mare fum...asa ca repede scos din priza si lasat gradina cum e...
ma-c sa fac o poza, sa vedeti cum e tusinata, ca un copil care s-a jucat cu masina de tuns :)
Am mai scos si un chintal de buruieni, ca incepeau saracii stanjenei sa fie sufocati de atata *pir* .

#29984 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 07:36 PM

Mda'! :rolleyes: tata vrea sa-l scoata in fata blocului la pascut,da ii trebe' lesa :sad4: deci chiar o sa creada vecinii ca a inebunit :toothy6: eu pana acum iepure in lesa sincer nu am vazut!

Acum' pe serioaselea' ,i-am spus mamii ca el o sa creasca si ca v-a trebui sa-l dam undeva la curte la un moment dat .

Pana atunci ii da matusa Marlena maine o cusca mare pe care o are ramasa de la porcusorul de guineea care a murit de moarte buna si care se numea Trufitza :hug: o alintata si ea,atata au suferit dupa ea,cand auzea ca se deschide usa la frigiderul din bucatarie fluiera ca voia patrunjel ^_^

Maine mergem la cimitir la mormant la bunici sa dam de pomana,cu parintii si matusa unchiuletzul si verisoare,asa ca maine va pun poze cu Bello si cu Motex :lol:

#29985 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 05 May 2013 - 08:12 PM

M-am pregatit si eu ca omu', casa curata, salata "beof" pardon , cu piept de pui, oua colorate, flori, stergar pe masa, aperitive variate, sarmalute, cozonac , inghetata si ciocolati dar n-am cu cine, nenicule :rolleyes:

Hunii mei, alias canadezii cu care convietuiesc, au mancat 6 sarmale la micul dejun, la cafea...fara mamaliga, fara smantana, fara ceapa..au tot luat capacul de pe oala si cand ii intrebam, "bai ce faci? cica maninc o sarmaluta".Mi le pandeau de aseara . N-am avut cu cine sa ciocnesc oua, sa stau ca omu' la masa, cu aperitive dichisite ca astia se plimba cu sarmalele prin casa si se uita la X Files ca au maraton/norma sa le vada pe toate :toothy6:

Mi-o mai venit o vecina canadeza la usa si o vrut si ea sarmale, dar ei i-am dat de toate celea, cu lumanare aprinsa.
Mai astept un prieten sa vina sa-si ia portia si apoi fug eu cu sufertasul la prietena vietii mele ca ea lucreaza si nu ma poate onora cu prezenta :sad4:
Si asa scap de o oala mare ca n-am cum s-o inghesui in frigider :)Si toti "copchii" mei is fericiti, cuminti si cu burta plina :hug:

Si inca ceva...pai cica sa nu-'nebunesti. Ieri am cumparat petunii ca am 3 jardinière pe balcon si petuniile imi fac flori pana in noiembrie. Dar eu aveam o firma de la care cumparam si erau cate 6 bucati/ fire pe o tava si luam sa fie cam cate 6 in jardieniera de cam 80 de cm lungime. Ei, acum am schimbat, n-am observant ca sunt mai multe si am luat ca nesatula, am inghesuit 15 in fiecare jardinièra..roz, bleo, albe, degradeu cu rosu...e ca la nebuni, o sa am flori sa-mi pun si-n cap. Sunt fericita!Am si begonia galbene cum sunt canarii :lol:

Si va mai spun ceva frumos:

"Desocupado lector, sin juramento me podras creer que quisiera que este libro, come hijo del entendimiento, fuera el mas hermoso, el mas Gallardo y mas discrete que pudiera imaginarse "^_^

Si e soare si cald la noi :)

#29986 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 May 2013 - 08:41 PM

În primul rând vă trag de mânecuța: hanul a ajuns la cota 1500.
Asaaaa, am reușit să fac tortul de măritat (la ora asta nici umbra nu a mai rămas de el), pasca, salata de vinete și drobul.
Ma declar mulțumită!
Sorina

#29987 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 08:45 PM

Bravos, si eu am impartit unele si altele intai cu musafirii la masa, si apoi le-am dat la pachet .
Copila a plecat si ea cu sarsanaua plina.
iaca si poza cu gradina *tusinata* ...azi am avut parte si de cateva raze de soare :rolleyes:...si iaca si buruieni

Fisiere atasate

#29988 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 09:07 PM

:toothy6: eu i-am dus mamii din tot ce am facut eu,dar nu am facut nici o afacere ca si ea mi-a dat de toate :sad4: Pasca, ouri',friptura,salata de peste si de vinete ,etc.merg maine la matusa duc si acolo da' m-oi intoarce inapoi cu dublu,noroc ,ca poimaine e sotul de servici si-l incarc,eu sa vad frigiderul gol pana atunci :rolleyes: daca nu ,mai inghesui la congi'

#29989 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 05 May 2013 - 09:12 PM

Astia de la mine tund iarba imediat ce rasare, de aia mi-o tuns toporasii ca aia is imprastiati, nici n-apucam sa-i vad ca o dat astia cu tancu'n ei :rolleyes: Mi se pare ca si "nu ma uita" mi le-o casapit fara sansa , am vazut doar florile de la baza, de 2 cm :toothy6:

#29990 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2013 - 09:38 PM

Geany, eu ma bucur ca iepurasul a ramas la tatal tau! Are nevoie de atentie si rasfat pana se face mare! Daca insa creste in casa nu e obligatoriu sa-l dai la curte depinde cum se acomodeaza el!
Flori si eu vreau sa-mi iau petunii, presto!!

Sorina azi m-am gandit la tine intre orele 15 si 19!! :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29991 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 09:46 PM

Al meu cel mare,tocmai a invatat o lectie de viata pe care o sa o tie minte toata viata.
Mereu le-am spus:''nu se lasa foc nesupravegheat daca pleci de acasa,indiferent ca e aragaz,lumanare,lumanarici parfumate,candela etc''
Mama si tata mereu lasa,ba candela ,ba lumanarici parfumate si pleaca de acasa ,eu mor cand ii vad :toothy6:
Tocmai a aflat ca azinoapte prietenului sau, unde obisnuia sa mai mearga ,i-a ars apartamentul de la lumanare de la inviere lasata sa arda ,prietenul iesind cu prietena sa la blimbatz' ,parintii la tzara :rolleyes:
Asa ca mi-a spus f. hotarat ca daca mai vede la mama lumanarici sau candela si nu e nimeni prin preajma el le stige po' sa se supere oricine!
Asa mama eu cand ti-am spus,pe-o ureche tzi-o intrat sha pi' una tzi-o ieshat'..,acum nu mai uita-n viata lui,ca a fost acolo si s-a infiorat cand a vazut dezastrul,bine ca nimeni nu a patzit nimic! :sad4:

#29992 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 09:57 PM

Vezi postareazerda, la 05 May 2013 - 09:38 PM, a spus:

Geany, eu ma bucur ca iepurasul a ramas la tatal tau! Are nevoie de atentie si rasfat pana se face mare! Daca insa creste in casa nu e obligatoriu sa-l dai la curte depinde cum se acomodeaza el!

Daa!! ai mei sunt inebuniti si ce-i drept si eu,acum daca asa a fost sa fie de s-a procopsit cu el ,si cat e de dragut,sigur o sa aiba cele mai bune conditii,daca aveti cunostinte despre ingrijire dieta,sa-mi spuneti musai .
Bunicii dinspre tata de la tzara ajunsi la bloc datorita serviciului nu au mai avut animale,dar cei dinspre mama, si matusa Marlena ii mosteneste au avut si pestisori (bunicul se ocupa de niste acvarii superbe cu neoane deosebite si multe detalii superbe la ele)pisici,etc,toate au murit de moarte buna si au suferit dupa ele, le-au oferit toate conditiile.
Asa ca Grigutza e pe maini f. bune! :toothy6: daca aveti orice sfat sa ne dati cu privire la iepurash,eu sunt ochi si urechi :rolleyes:

#29993 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 May 2013 - 10:00 PM

Oooooo, Zerda, ce frumos! Îți mulțumesc mult!
Rar mă apucă nostalgia, da' și când mă apucă.... Las' că trece!

Of, Giany, înfiorător să pierzi totul...
Sorina

#29994 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 10:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 05 May 2013 - 10:00 PM, a spus:

Of, Giany, înfiorător să pierzi totul...

Sa feresca bunul d-zeu,e intradevar o mare nenorocire,cand nu ai ce face si se intampla e una,dar cand e vb. de neglijenta :toothy6: de aceea mare,mare atentie,le-am spus mereu!
Somn usor tuturor,eu o sterg la nani ca ai mei deja au inchinat steagu' de mult,dar eu parca tot nu ma indur :rolleyes:

#29995 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 May 2013 - 10:46 PM

Eu am oroare de lumanari aprinse si nici macar n-a trebuit sa vad dezastre. Am oroare de foc în general. Cît eram la mama acasa, si butelia o strîngeam în asa hal, ca venea tata cu o cheie s-o poata desface. Noroc ca nu gateam des :toothy6: Mama lasa mîncarea pe foc si pleaca de acasa. Eu nici încet la curent nu las mîncarea pe foc, pe gaz n-as lasa sub nici o forma. Nu stii niciodata cum apare neprevazutul... si se întîmpla catastrofe. Geany, bine ca nu s-a lasat cu vieti pierdute. E rau si cu paguba materiala, dar macar oamenii au ramas întregi.

Si noi am stat asnoapte pe masa cu focul/lumînarea de la înviere, povestind cu mama, care a fost tare încîntata de slujbele tinute de un preot român într-o biserica catolica. A fost si la Prohod vineri, si la înviere ieri seara. De vreo doua luni vine un preot de pe lînga München în fiecare duminica si tine slujbe într-o biserica catolica. Inainte nu era asa ceva. Acum, cum apar tot mai multi români pe aici, comunitatea ortodoxa s-a marit, asa ca se pare, ca acest popa, posibil se va instala în orasul nostru.

Va doresc si aici Sarbatori Pascale Fericite si pupam hanu'!

Sper ca ati sarbatorit frumos. Noi dupa dozeci de secunde de discutii aprinse, în urma cu doua zile, am luat decizia finala de a grila de Pasti ^_^ De fapt a fost asa într-o "doara" zis, dar pentru ca mamei i-a surîs ideea tare mult, ea fiind oaspetele cu care stam la masa mai rar, a ramas. Asa ca meniul meu a fost foarte colorat si vesel :sad4: Am avut si prieteni la masa, toata lumea a fost multumita, deci ma bucur!

Sa va zic ce haliram în ziua de Pasti:

- sunca de casa fiarta
- oua fierte în apa suncii
- pasta de sfecla rosie cu hrean
- slaninuta de casa
- cîrnati de casa
- ceapa verde
- ridichi
- rosioare

Asta a fost micul dejun întîrzîiat. Bun, dar prea mult pentru noi. Chiar daca am mîncat cîte putin din fiecare, nu sîntem obisnuiti. Dupa cafeluta abia ne-am mai miscat :hug:

Dupa stat cu burta la soare, cîndva am început sa pregatim locomotiva. Am grilat:

Carnoase:

- cotlete de porc, putin condimentate si mujdei de usturoi pe lînga
- piepti de pui marinat picant
- mititei facuti de mine, cu mustar frecat cu olea' de apa minerala
- cîrnaciori cumparati ( Nürnberger Würstchen )

Garnituri: cartofi copti (felii la cuptor), legume grilate si un valau de salata proaspata.

- Legume grilate : vinete, dovlecei, palarii de ciuperci maro ( Egerlinge ) , ardei grasi.

Toate dupa grilare, puse în ceva ulei de masline cu busuioc si felii de usturoi, sare marina, putin piper, ambele proaspat macinate. Un fel salata calduta :)

- Salata: din rosii, castraveti, ceapa verde, fîsiute fine de morcovi, porumb fiert.

Cu doua dressing-uri - unu de iaurt cu marar si usturoi, si înca unu din ulei de masline, condimento balsamico ( un amestec de otet alb cu aciditate scazuta), cubulete mici de ardei rosu, marar, sare, piper si un strop usturoi fin. Dressing-urile eu le prepar în sticlute cu gura larga. Pun toate ingredientele înauntru si scutur :D

Dulcegarie am avut o prajitura cu brînza, exact ca asta, doar ca deasupra am pus visine în loc de mere. Am mai avut si înghetate, dar nu am mai reusit. Alea le halim mîine :D

De baut, au fost de toate de la cafele, apa cu sucuri de fructe, Budweiser rece, cognac, vinuri de toate culorile pîna la bere cu limonada (Beck's, dar nu mi-a placut asa mult ca si CaB - pe care eu n-am mai vazut-o la noi :rolleyes: ), de asta am baut eu. Nu s-a înghesuit nimeni la tarii si vinuri, nici bere - doar mama olecuta. Ca de obicei se bea cel mai mult cafele si apa cu sucuri de fructe.

Pe seara am pregatit un platou cu fructe: struguri, pere, portocale, banane, grapefruit, mere...

Nu am nici o poza :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29996 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 05 May 2013 - 11:32 PM

Gianino, si eu am un fix cu focul. nu las nimic aprins cand plec.
Maya suna bine meniul tau pascal.

#29997 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 05 May 2013 - 11:39 PM

Maya, bine ca n-ai mai pus poze ca am salivat numai cand am citit :rolleyes: !
Stellina, ai fost harnica, am vazut ca ai facut si cozonaci, bravo tie doamna draga! Pacat ca s-a stricat masina de tuns iarba, ai cheltuiala in plus.
Geany, Doamne fereste, nu-i de lasat nimic aprins. Da' m-ai distrat cu iepurasul, eu deja il vedeam friptura :toothy6: !

#29998 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2013 - 07:32 AM

Buna! asa e fetelor,cu focul nu e de gluma :sad4:
Ha ha Anutz',asa si domnu' Geany,a zis sor-mea ieri ca tare ar vrea sa-l vada si nepotelul meu la vara cand or veni sa se joace cu el,la care al meu a spus ca pan' la vara o sa se faca mare cat cozonacul si ca o sa-l vada pe platou mancare rece ,la care eu si mama:''NUUUuu!!!'' :toothy6: cum sa gatim mai pe iepurila?! :rolleyes:

Maya,ce festin,f. fain ca ati gratarit! :hug:

La noi e cald soare si placut,ne pregatim sa mergem la cimitir sa dam de pomana bunicilor!

o zi minunata tuturor!

#29999 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 May 2013 - 08:26 AM

Maya cum ai facut cartofii copti felii la cuptor? Foarte bun meniul tau :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30000 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 06 May 2013 - 10:16 AM

Hristos a inviat!

Geany frumos iepurila aveti voi acolo. Bun tare si meniul :rolleyes: .

Maya, o incantare sa te rasfeti cu asa meniu in aer curat, in gradina :toothy6: .

Stella, mie mi-au ramas ochii pe sezlong, apoi am vazut si granita de iarba tunsa :sad4: .
Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1498
  • 1499
  • 1500
  • 1501
  • 1502
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic