La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 07 May 2013 - 12:30 PM
Noi am ajuns sambata seara la 10 la socri, cu toate bagajele din vacanta dupa noi si acasa numai aseara, deci sunt zapacita complet (acuma-s la servici).
Am avut o vacanta superba, cu 4 zile faine de ski, una la Aqua Dome (ne-am balacit o zi intrega, ba inauntru, ba afara, cand am timp o sa pun si cateva poze) si aproape o zi in Germania, am vizitat castelele Hohenschwangau si Neuschweinstein (nu-s chiar sigura ca am scris corect...), a fost tare fain, fetele incantate, prietenii cu care-am fost la fel.
ma duc sa ma pun pe citit, pana atunci....o gramada de imbratisari!
Postat 07 May 2013 - 12:34 PM
Si eu am tensiune mica, asa am avut de cand ma stiu...9 cu 6...si imi place mancarea nesarata si vinul rosu
Zerda, sa stii ca si eu cred ca m-as simti bine fara copii intr-o vacanta. Eu nu m-as duce intr-o vacanta in Portugalia de ex. cu copiii dupa mine. No way!! Nu as "vedea" nimic, iar ei nu ar intelege nimic si ar fi extrem de obositi. Iar cand sunt obositi, crede-ma, sunt imposibili. In plus, ai mei au ritualul lor, cu programul de joaca, somn, mancare si nu prea le place sa-si scoti din ritmul lor.
Prietena mea a plecat anul trecut cu copiii in vacanta in Paris. Fetita avea 2 ani, iar baiatul 8. Stia ca fata nu are cum sa inteleaga, dar spera sa ofere o amintire frumoasa baiatului. Ei bine, pe el l-a interesat doar disneyland si tot timpul cat a stat in oras intreba cand se intorc acasa.
Postat 07 May 2013 - 12:48 PM
aura, la 07 May 2013 - 12:34 PM, a spus:
Exact aşa văd şi eu lucrurile acum, ca tine. Mai bine o singură prăjitură pe masă, da' se bucură toţi.
Şi le facem împreună pe toate. Ce dacă ceapa e un pic mai mare în salată sau ciupercile strâmbe în drob sau legumele total neegal tăiate în salata bif (aşa a botezat Maia salata boef, care nu e boef, că-i fără carne)? Nu le măsoară nimeni
Bia, bine ai venit. Abea aştept nişte poze relaxante şi relaxate
Postat 07 May 2013 - 03:36 PM
any_annette, la 06 May 2013 - 12:35 PM, a spus:
Aici cu carne de miel dedesubt, procedeul exact ca la feliile de carne de porc acoperite cu cartofi, daca-ti aduci aminte, Maya. Mielul (taiat bucati evident) iese fraged tare de tot, aromat la maxim.
Sigur ca-mi aduc aminte, tu stii ca aia ramîne în patrimoniul familiei, reteta
Si eu fac cartofi la cuptor în toate felurile. Cu ceapa sint preferatii lui Dan, dar ne plac oricum. Condimentati cu ce ne vine, amestecati cu legumaraie, fara, si eu îi amestec si cu labutele din dotare, dar na nu voiam sa mi se dea peste deshte, ca fac precum the naked chef Jamie
Eu multe le amestec cu mîinile, dar na, daca am oaspeti folosesc ustensile, ca unii au probleme
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 07 May 2013 - 07:24 PM
il fac de maine seara, maine la pranz sau joi dimineata?
http://artaculinara....-cu-gorgonzola/
Postat 07 May 2013 - 07:34 PM
stella, la 07 May 2013 - 07:24 PM, a spus:
il fac de maine seara, maine la pranz sau joi dimineata?
http://artaculinara....-cu-gorgonzola/
Stellina, eu l-am facut de seara pentru a doua zi la pranz.
Fa-l maine seara si e ok.
Postat 07 May 2013 - 08:55 PM
Dexter, la 07 May 2013 - 08:48 PM, a spus:
spriţ adică cu apă carbogazoasă? şi eu fac "bianco sporco", cu vin alb şi campari in proporţie de 70 - 30 şi îmi place foarte tare.
Da, sampanie alba, campari, putina apa minerala sau sifon , cuburi de gheata, si cate un cub de suc de portocala inghetat. Acum la facut prietena noastra din Germania asa cum il bea ea cu sampanie seco. Eu prefer ceva mai dulce ca nu imi plac vinuri sau sampanii seci dar... am baut asa cum a fost facut.Cu aperol iese mai slabutz putin si mai dulce.
Postat 07 May 2013 - 09:10 PM
Postat 07 May 2013 - 09:33 PM
Am lipsit motivat la apel cateva zile. Sambata la 7 jumate eram deja pe drum, la 8 deja ieseam din Bucuresti iar la 1 o claxonam pe mama, care bananaia prin oras, iesita la plimbare / cumparaturi impreuna cu copilotu'.
Am halit nitel, apoi am mers la tara, unde mama a cules stevie, a scos usturoi si ceapa verde, iar eu am dat iama in lalele, liliac si lacramioare. Si am mai si curatat niste trandafiri. Intre timp, jupanu', sub atenta supraveghere a copilotului, a spalat masina in drum, cu apa scoasa din fantana.
Seara, pe la 11 eram deja cu totii la orizontala. N-a rezistat nimeni pana la miezul noptii.
Duminica ne-am trezit pe la 10, a fost servit un mic dejun frugal, apoi am fost la tata. Ne-am bucurat ca sunt o multime de flori, s-au prins si trandafirii pusi de mama acum vreo luna, iar lalelele erau la putere. Asa ca am lasat acolo doar liliac alb, iar lalelele au fost duse la tara, la rudele ce se odihnesc in cimitirul din deal. La coborare, am oprit nitel la casa, cat sa luam mingea de fotbal si apoi ne-am intors in oras. Am mancat sanatos voinic (dar fara sa exageram), iar dupa vreo juma' de ora de siesta, ne-am urnit cu totii catre Copou, in frunte cu copilotul cel carator de minge. Ca deh..... vroia sa joace fotbal cu jupanu'. Si cum pe bietu' jupan il plimbasem prin cimitire toata ziua..... l-am dus si-n parc!
Ieri dimineata noi ne-am trezit la 9, dar cei doi somnorosi din sufragerie au facut ochi abia la 10 (mama cu copilotu'). Am mancat, am facut bagajul, iar la 11 le faceam cu mana, ieseam din parcare.
Aseara pe la 7 jumate am ajuns acasa, am despachetat totul, am umplut frigiderul, am reusit sa mai fac putina curatenie prin bucatarie si am facut si-o baie, inainte sa vad Urzeala tronurilor. La 11 s-un pic....... naaaaaaaani!! Eram rupti de oboseala, dupa 320 km....
Azi-dimineata, cand a sunat alarma, primul gand a fost: de ce suna? E sambata!!!!
Azi n-a fost sefa la servici, am avut de lucru doar juma' de ora (asta asa..... ca sa nu zic ca au fost doar 10 minute) si maine se preconizeaza o zi identica. Pe seara avem un drum de facut, vine un unchi de-al meu in Bucuresti si-l ajutam noi sa ajunga la vara-mea.
Sambata am o sindrofie, duminica vin in tara niste rude de-ale jupanului, in week-end-ul urmator e ziua prietenei mele, supa cateva zile vine alta sindrofie, apoi sambata, pe 24, am iar o sindrofie, e ziua unei nepoate..... Candva, tot intr-o sambata, cica s-ar face intalnirea de n-spe ani de la terminarea facultatii, iar pe 8 iunie vine Stella...
Postat 07 May 2013 - 09:42 PM
Iepurasul e superb, un unchi de-al meu creste iepuri din cand in cand (pentru haleala). Stiu sigur ca le da lucerna, dar cam atat. Geany, daca vrei, il pot intreba ce le da / prieste iepurasilor.
Eu nu prea am poze din deplasari. Am numai cateva, trebuie sa le descarc si sa vad daca am cu ce ma lauda. Mama a dus greul anul asta, a facut pastile si cozonacii inca de joi si vineri, ouale cam tot atunci, iar friptura sambata si ciorba duminica. Eu am dus ceva ciocolatele (oua si iepurasi) si niste oua rosii (facute cu zeama de sfecla) si galbene (cu vopsea din comert). Cand au fost la cumparaturi, copilotul a decretat ca nu vrea vopsea galbena pentru oua! Asa ca mama n-a luat, dar am facut eu. Si s-au halit!
Cam atat, pentru moment. Ma duc sa pregatesc un pachet de pasti si cozonac pentru maine, apoi la nani.
Noapte buna va doresc!
Postat 07 May 2013 - 10:01 PM
Eu mi-s happy! A venit iepurashul!
Am scris la subiectul cu pricina ce si cum. Acu ma pregatesc pentru somn
Postat 07 May 2013 - 10:06 PM
Postat 07 May 2013 - 10:07 PM
Postat 07 May 2013 - 10:10 PM

Ajutor