Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1500
  • 1501
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30021 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 May 2013 - 12:30 PM

Va salut pe toate, mi-a fost tare dor de voi! N-am apucat inca sa citesc nimicuta, dar pana oi termina n-am putut sa nu va zic 2-3 cuvinte!
Noi am ajuns sambata seara la 10 la socri, cu toate bagajele din vacanta dupa noi si acasa numai aseara, deci sunt zapacita complet (acuma-s la servici).
Am avut o vacanta superba, cu 4 zile faine de ski, una la Aqua Dome (ne-am balacit o zi intrega, ba inauntru, ba afara, cand am timp o sa pun si cateva poze) si aproape o zi in Germania, am vizitat castelele Hohenschwangau si Neuschweinstein (nu-s chiar sigura ca am scris corect...), a fost tare fain, fetele incantate, prietenii cu care-am fost la fel.
ma duc sa ma pun pe citit, pana atunci....o gramada de imbratisari!

#30022 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 May 2013 - 12:34 PM

Boni, odihna placuta si sa petreceti minunat. Eu cand incep sa pregatesc ceva ma mai ia valul si mai tip la ai mei sa iasa din bucatarie ca sa nu-mi strice capodopera :) Dar dupa aia ma gandesc ca doar tot pentru ei le fac, ce folos ca am masa mare, iar ei sunt suparati. Mai bine sa le facem pe toate impreuna, in dragoste si intelegere.

Si eu am tensiune mica, asa am avut de cand ma stiu...9 cu 6...si imi place mancarea nesarata si vinul rosu :D

Zerda, sa stii ca si eu cred ca m-as simti bine fara copii intr-o vacanta. Eu nu m-as duce intr-o vacanta in Portugalia de ex. cu copiii dupa mine. No way!! Nu as "vedea" nimic, iar ei nu ar intelege nimic si ar fi extrem de obositi. Iar cand sunt obositi, crede-ma, sunt imposibili. In plus, ai mei au ritualul lor, cu programul de joaca, somn, mancare si nu prea le place sa-si scoti din ritmul lor.

Prietena mea a plecat anul trecut cu copiii in vacanta in Paris. Fetita avea 2 ani, iar baiatul 8. Stia ca fata nu are cum sa inteleaga, dar spera sa ofere o amintire frumoasa baiatului. Ei bine, pe el l-a interesat doar disneyland si tot timpul cat a stat in oras intreba cand se intorc acasa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#30023 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 May 2013 - 12:48 PM

Vezi postareaaura, la 07 May 2013 - 12:34 PM, a spus:

Boni, odihna placuta si sa petreceti minunat. Eu cand incep sa pregatesc ceva ma mai ia valul si mai tip la ai mei sa iasa din bucatarie ca sa nu-mi strice capodopera :D Dar dupa aia ma gandesc ca doar tot pentru ei le fac, ce folos ca am masa mare, iar ei sunt suparati. Mai bine sa le facem pe toate impreuna, in dragoste si intelegere.
Auraş, a trecut odihna, gata, sunt la birou deja :)
Exact aşa văd şi eu lucrurile acum, ca tine. Mai bine o singură prăjitură pe masă, da' se bucură toţi.
Şi le facem împreună pe toate. Ce dacă ceapa e un pic mai mare în salată sau ciupercile strâmbe în drob sau legumele total neegal tăiate în salata bif (aşa a botezat Maia salata boef, care nu e boef, că-i fără carne)? Nu le măsoară nimeni :D

Bia, bine ai venit. Abea aştept nişte poze relaxante şi relaxate :D

#30024 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 May 2013 - 03:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2013 - 12:35 PM, a spus:

Exact asa ii fac si eu, numai ca nu salt castronul, ii amestec bine direct cu mana. Pun sare, piper, oregano, cartofi, ulei extravirgin de masline, cateodata ceapa, vinete, anghinare. Putine rosii in suc propriu, pentru culoare, dar nu-i neaparat nevoie. O nebunie!

Atasament Immagine 1337.jpg

Atasament Immagine 1343.jpg

Aici cu carne de miel dedesubt, procedeul exact ca la feliile de carne de porc acoperite cu cartofi, daca-ti aduci aminte, Maya. Mielul (taiat bucati evident) iese fraged tare de tot, aromat la maxim.

Atasament Immagine 1449.jpg

Sigur ca-mi aduc aminte, tu stii ca aia ramîne în patrimoniul familiei, reteta :)
Si eu fac cartofi la cuptor în toate felurile. Cu ceapa sint preferatii lui Dan, dar ne plac oricum. Condimentati cu ce ne vine, amestecati cu legumaraie, fara, si eu îi amestec si cu labutele din dotare, dar na nu voiam sa mi se dea peste deshte, ca fac precum the naked chef Jamie :D

Eu multe le amestec cu mîinile, dar na, daca am oaspeti folosesc ustensile, ca unii au probleme :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30025 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 07 May 2013 - 05:12 PM

Bine ai venit Daniela!!..te am tot urmarit!

#30026 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 May 2013 - 07:24 PM

Anutza heeeeeeelp...as vrea sa fac cheesecake cu zola pe joila pranz cand am jde invitati :P
il fac de maine seara, maine la pranz sau joi dimineata? :D :)
http://artaculinara....-cu-gorgonzola/

#30027 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 07 May 2013 - 07:34 PM

Vezi postareastella, la 07 May 2013 - 07:24 PM, a spus:

Anutza heeeeeeelp...as vrea sa fac cheesecake cu zola pe joila pranz cand am jde invitati :P
il fac de maine seara, maine la pranz sau joi dimineata? :D :)
http://artaculinara....-cu-gorgonzola/

Stellina, eu l-am facut de seara pentru a doua zi la pranz.
Fa-l maine seara si e ok.

#30028 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 07:51 PM

Grazie Anutza ....am sa-l fac dupa ce vin de la contzert :)

#30029 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 07 May 2013 - 07:57 PM

Vezi postareastella, la 07 May 2013 - 07:51 PM, a spus:

Grazie Anutza ....am sa-l fac dupa ce vin de la contzert :)

Cu placere Stellina! Joi e ziua lui Vale?

#30030 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 08:44 PM

Nuu, pe 17...joi fac un fel de open house :)...nu stiu cati vin

#30031 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 May 2013 - 08:48 PM

Vezi postareacerra, la 06 May 2013 - 11:08 PM, a spus:

Si..... va servesc cu un aperol spritz (noi am folosit campari in loc de aperol)

spriţ adică cu apă carbogazoasă? şi eu fac "bianco sporco", cu vin alb şi campari in proporţie de 70 - 30 şi îmi place foarte tare.

#30032 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 May 2013 - 08:55 PM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2013 - 08:48 PM, a spus:

spriţ adică cu apă carbogazoasă? şi eu fac "bianco sporco", cu vin alb şi campari in proporţie de 70 - 30 şi îmi place foarte tare.

Da, sampanie alba, campari, putina apa minerala sau sifon , cuburi de gheata, si cate un cub de suc de portocala inghetat. Acum la facut prietena noastra din Germania asa cum il bea ea cu sampanie seco. Eu prefer ceva mai dulce ca nu imi plac vinuri sau sampanii seci dar... am baut asa cum a fost facut.Cu aperol iese mai slabutz putin si mai dulce.

#30033 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 09:10 PM

Bouillon colonial :) la fiecare sticla de champagne /vin spumos o lingura de zahar o lamaie si 1 dl cointreau ( lichior)...ghiatza si da multa voie buna :D

#30034 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 May 2013 - 09:33 PM

Buna seara si Hristos a inviat!
Am lipsit motivat la apel cateva zile. Sambata la 7 jumate eram deja pe drum, la 8 deja ieseam din Bucuresti iar la 1 o claxonam pe mama, care bananaia prin oras, iesita la plimbare / cumparaturi impreuna cu copilotu'. :P
Am halit nitel, apoi am mers la tara, unde mama a cules stevie, a scos usturoi si ceapa verde, iar eu am dat iama in lalele, liliac si lacramioare. Si am mai si curatat niste trandafiri. Intre timp, jupanu', sub atenta supraveghere a copilotului, a spalat masina in drum, cu apa scoasa din fantana. :D
Seara, pe la 11 eram deja cu totii la orizontala. N-a rezistat nimeni pana la miezul noptii.
Duminica ne-am trezit pe la 10, a fost servit un mic dejun frugal, apoi am fost la tata. Ne-am bucurat ca sunt o multime de flori, s-au prins si trandafirii pusi de mama acum vreo luna, iar lalelele erau la putere. Asa ca am lasat acolo doar liliac alb, iar lalelele au fost duse la tara, la rudele ce se odihnesc in cimitirul din deal. La coborare, am oprit nitel la casa, cat sa luam mingea de fotbal si apoi ne-am intors in oras. Am mancat sanatos voinic (dar fara sa exageram), iar dupa vreo juma' de ora de siesta, ne-am urnit cu totii catre Copou, in frunte cu copilotul cel carator de minge. Ca deh..... vroia sa joace fotbal cu jupanu'. Si cum pe bietu' jupan il plimbasem prin cimitire toata ziua..... l-am dus si-n parc! :P Am plecat de-acolo cand era aproape noapte si se facuse deja frig. Normal ca omuletu' mai vroia sa se mai joace.... dar era prea tarziu. Si era si obosit. La 10 jumate deja trasese pe dreapta. Asta, dupa ce-a facut scandal ca el nu doarme cu bunica, el vrea sa doarma cu jupanu'. Asa ca... i-a fost indeplinita dorinta. S-a intins omu' pe-o bucata de pat, iar puslamaluta s-a rezemat de el. Pana cand a simtit ca nu mai poate si s-a dus cu bostanelu' pe pernuta dumisale. Asa ca la 11 s-un pic iar trasesem cu totii pe dreapta... :)
Ieri dimineata noi ne-am trezit la 9, dar cei doi somnorosi din sufragerie au facut ochi abia la 10 (mama cu copilotu'). Am mancat, am facut bagajul, iar la 11 le faceam cu mana, ieseam din parcare. :D Cam scurt, dar frumos. (azi-dimineata, copilotu' o intreba pe mama: bunico, dar cand mai vin Foxyy si cu jupanu' pe la noi? :P)
Aseara pe la 7 jumate am ajuns acasa, am despachetat totul, am umplut frigiderul, am reusit sa mai fac putina curatenie prin bucatarie si am facut si-o baie, inainte sa vad Urzeala tronurilor. La 11 s-un pic....... naaaaaaaani!! Eram rupti de oboseala, dupa 320 km....
Azi-dimineata, cand a sunat alarma, primul gand a fost: de ce suna? E sambata!!!! :) Vise maica, viseeeeee...... :)
Azi n-a fost sefa la servici, am avut de lucru doar juma' de ora (asta asa..... ca sa nu zic ca au fost doar 10 minute) si maine se preconizeaza o zi identica. Pe seara avem un drum de facut, vine un unchi de-al meu in Bucuresti si-l ajutam noi sa ajunga la vara-mea.
Sambata am o sindrofie, duminica vin in tara niste rude de-ale jupanului, in week-end-ul urmator e ziua prietenei mele, supa cateva zile vine alta sindrofie, apoi sambata, pe 24, am iar o sindrofie, e ziua unei nepoate..... Candva, tot intr-o sambata, cica s-ar face intalnirea de n-spe ani de la terminarea facultatii, iar pe 8 iunie vine Stella... :D Se pare ca programul meu e cam batut in cuie pentru o vreme..... :P

#30035 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 07 May 2013 - 09:42 PM

Salutari la gramada pentru toata lumea! :) Bravo si felicitari plimbaretilor, asteptam sa vedem si ceva poze.... daca se poate.
Iepurasul e superb, un unchi de-al meu creste iepuri din cand in cand (pentru haleala). Stiu sigur ca le da lucerna, dar cam atat. Geany, daca vrei, il pot intreba ce le da / prieste iepurasilor.
Eu nu prea am poze din deplasari. Am numai cateva, trebuie sa le descarc si sa vad daca am cu ce ma lauda. Mama a dus greul anul asta, a facut pastile si cozonacii inca de joi si vineri, ouale cam tot atunci, iar friptura sambata si ciorba duminica. Eu am dus ceva ciocolatele (oua si iepurasi) si niste oua rosii (facute cu zeama de sfecla) si galbene (cu vopsea din comert). Cand au fost la cumparaturi, copilotul a decretat ca nu vrea vopsea galbena pentru oua! Asa ca mama n-a luat, dar am facut eu. Si s-au halit! :P
Cam atat, pentru moment. Ma duc sa pregatesc un pachet de pasti si cozonac pentru maine, apoi la nani. :D Deja mi-e somn.
Noapte buna va doresc!

#30036 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 09:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 May 2013 - 09:42 PM, a spus:

Mama a dus greul anul asta, a facut pastile si cozonacii

a treia oară că citesc despre păştile prestate şi tot pastile tip hapuri înţeleg la prima citire :)

#30037 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 07 May 2013 - 10:01 PM

Bonsoir!
Eu mi-s happy! A venit iepurashul!
Am scris la subiectul cu pricina ce si cum. Acu ma pregatesc pentru somn :D :) Noapte buna!

#30038 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 07 May 2013 - 10:06 PM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2013 - 09:59 PM, a spus:

a treia oară că citesc despre păştile prestate şi tot pastile tip hapuri înţeleg la prima citire :)

Scuzati, dar mie mi-e cam greu sa scriu cu diacritice. A se intelege lene.... :D

#30039 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 07 May 2013 - 10:07 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 07 May 2013 - 10:01 PM, a spus:

Bonsoir!
Eu mi-s happy! A venit iepurashul!
Am scris la subiectul cu pricina ce si cum. Acu ma pregatesc pentru somn :D :) Noapte buna!

Somnic pufos! :) Si iepurasu' o sa doarma mai bine, stiind ca a ajuns la destinatie cadoul! :P

#30040 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 10:10 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 May 2013 - 10:06 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 07 May 2013 - 09:59 PM, a spus:

Scuzati, dar mie mi-e cam greu sa scriu cu diacritice. A se intelege lene.... :D

iar eu trebuia să mă prind deja, după prima pastilă :P

edit - mi se pare haios tare, nu-i critică

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1500
  • 1501
  • 1502
  • 1503
  • 1504
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou