Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30081 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 May 2013 - 08:44 PM

=)) Noi ,cand ne-am cumparat apartamentul,avea sarme de intins rufe si in afara balconului,eu am zis:'' vaii ce tziganeala,eu nu intind rufe asa afara'',si le-am spus celor care ne-au inchis balconul sa le taie,oamenii mai cu cap ca mine mi-au spus sa le las ca si asa nu ma incurca,poate mai incolo mi-o prinde totusi bine,ce bine ca nu le-am taiat,ca vara imi prinde tare bine,acum intind lenjeria si imediat e uscata,in balconul inchis cu termopan mi-ar sta murate o gramada :71:

#30082 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2013 - 08:47 PM

Geany lasa vrajeala, zi ce ai gatit azi!! :71:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30083 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:58 PM

=)) am pus la ce gatim azi ,ce vrei sa ma iei de urechi?! :71:

Cum ziceam mi-au ramas dupa sarbatori resturi de branze si mezelicuri si o grama' de paine,asa ca am inghesuit totul in cuptor =))

Fisier atasat  SAM_7567.JPG (70.43K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_7568.JPG (77.6K)

Fisier atasat  SAM_7570.JPG (62.34K)

Da' tot mi-a mai ramas paine si ouri',asa ca am facut si friganele...aa si la cererea lui bub' si domnu' Geany popcoarne' =)) ,nush' ce le-a venit

La amiaza branza cu rosii,oua rosii si cozonac

#30084 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 09 May 2013 - 09:35 PM

Gianny, si eu cred ca-s cu capul! Uite si-aici ce zice lumea""stiuta":

http://iepuriderasam...erea-iepurilor/

http://www.tpu.ro/fa...ri-sau-ce-beau/

http://www.iepuri.in...04e658388a8e8cf
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#30085 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 09:40 PM

Merci Zoazo! =)) primul link nu pot sa-l vad imi arata un furacios' :71: .... =))
Al doilea in schimb da!

Tu ce ai mai facut?! =))

#30086 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 10 May 2013 - 06:57 AM

Buna dimineata. Raportez 12 grade mergand spre 28. Cam racorica..... Da' se accepta.
Am de descalcit niste hartii, de facut niste verificari (asta, pentru mine) si mai trebuie sa si muncesc. Dupa-amiaza ar trebui sa ma intalnesc cu vara-mea si apoi cu o cunostinta, dar sa vad cand si la ce ora. Ca pe la 5 ar trebui sa fiu si acasa....... ca sa fac diverse treburi "domestice". Azi chiar mi-ar fi de folos o zi de aia lunga, de vreo 35 de ore...... Dar slabe sperante.
Intre timp, va las ceva pe masa si trec la treburi.

Fisier atasat  1.jpg (28.76K)

Fisier atasat  2.jpg (54.13K)

Fisier atasat  3.jpg (229.5K)

Fisier atasat  4.jpg (99.22K)

Fisier atasat  5.jpg (39.17K)

Fisier atasat  6.jpg (27.21K)

Fisier atasat  7.jpg (212.49K)

Fisier atasat  8.jpg (119.54K)

Fisier atasat  9.jpg (167.75K)

Fisier atasat  10.jpg (19.06K)

Un inceput de sfarsit de saptamana minunat va doresc! :71:

#30087 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2013 - 07:29 AM

Buna dimineata si de la mine...
Aseara eram epuizata lieralmente, asa ca m-am dus ala nani.
A fost fain, in primul rand nu a plouat decat chiar inainte sa plece ultimii musafiri pe la 20h.
Au halit, dar tot am ramas cu resturi ( pe care le lichidez rapid dandu-le ) :71:
Ideea e foarte faina , si sigur o mai aplic, dar am sa ma organizez diferit.
prietena mea din Irlanda face asta incepand cu un brunch...pana pe la 17h. cred ca e mai bine asa.poze, sincer nu am facut, ca eram ca un titirez =)) , am apucat sa fac cu tel doar painile, cheesecake-ul Anutzei ( care a avut mare succes) si deserturile la gramada.
...si un aranjament ikebana facut de o colega japoneza , si un aranjament de la florarie ...ala japonez mi se pare mai deelicat, plus ca ne-a explicat fatuca, cum ca e foarte plin de semnificatii, si trebuie tot felul de parametri..dar rezultatul e super

Fisiere atasate

#30088 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 07:36 AM

Frumos stella! pentru idiotii ca mine imi explici ce prajituri sunt alea??

#30089 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 08:29 AM

Ionitza, placinta cu mere a lui Pisco, cea din albusuri si visine tot Pisco ( din pacate aspectul làsa de dorit,din cauza de visine congelate, dar gustul este wow), lamaiata ( reteta mea lemon squares) , praji cu cioco ( reteta casei) si o pasca cu branza de veci fara aluat reteta edith ( aia mai patratzoasa :71: ) si *ceaunul* cu salata de capsuni si menta, care s-a dus rapid de tot =))

#30090 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 08:40 AM

Deci aia cu romburi este lamaiata!! Aia m-a atras pe mine! Aia cu cioco o prinsesem dupa couleur!

Mie sa-mi trimiti din aia cu romburi! :71:

#30091 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 08:42 AM

Buna dimineata!
Frumos tare si la noi,cam racorica dimineata dar apoi se incalzeste de numa,soare stralucitor,cer fara pic de nor =))

Sarumana Fox pt. mic dejun!
Stelino' tare fain arata totul :71:

Eu vin la raport cu rasadurile mele(asa cum am promis), la 2 saptamani de la plantarea semintelor sunt in stadiul asta :

Aici a fost un pahar doar de proba cu busuioc si seminte de ardei iute din frigider care culmea mi-au iesit si aia f. bine,o fi norocul incepatorului,rasadurile aici au 4 cm. inaltime deja a iesit al doilea rand de fruze

Fisier atasat  SAM_7573.JPG (43.54K)

Busuiocul plantat seminte acum 2 saptamani (pe 25 aprilie),a incoltit dupa 5 zile de la plantare ,are acum intre 3 si 3,5 cm. inaltime si i-a dat al doilea rand de frunze,tot l-am rarit ca era prea des

Fisier atasat  SAM_7574.JPG (47.78K)

Cimbru a incoltit putin dupa busuioc,cam la 7 zile de la insamantare ,are si el intre 3 si 3,5 cm. inaltime si i-a dat si al doilea rand de frrunzulita,e mai firav el acum,sper sa creasca bine

Fisier atasat  SAM_7572.JPG (49.45K)

Ardeiul iute din seminte cumparate cilli cayenne,mi-a dat ceva emotii ca a iesit mai greu cam la 10 zile de la plantare (dar am citit ca el incolteste mai greu) dar o data iesit e f. viguros si creste repede ,deja ii inmugureste si lui al doilea rand de fruze are 3 cm. inaltime rasadul

Fisier atasat  SAM_7575.JPG (44.78K)

In schimb patrunjelul cret nu mi-a iesit =)) ,mugurasul de l-am vazut eu si m-am bucurat era ierbusoara din pamant,momentan am asta dar nu cred ca e rasad de patrunjel,totusi inca mai trag nadejde ca am citit ca si el iese mai greu (2-3 sapt.) eu o sa-l mai ud o saptamana,i-am mai dat o sansa si am mai plantat ieri niste seminte intr-un vas,daca nu iese nici ala ceva am facut eu gresit sau nu i-a priit pamantul sau nu au fost semintele bune!

Fisier atasat  SAM_7576.JPG (448.38K)

Zilele astea o sa trebuiasca sa le transplantez in ghivece,dar mai astept putin sa creasca cel de-al doilea rand de frunza mai viguros,acum parca inca sunt prea firave! =))

Tot la 2 saptamani de tratament cu vitamine pt. par si o data la 3-4 zile facut masaj cu ulei de ricin,nu imi mai cade parul cu pumnul ci doar 2-3 fire ceea ce e si normal..

Acestea fiind spuse va urez o zi minunata tuturor!

#30092 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 08:45 AM

Ioana draga, vino ca mai sunt ...sa ajungi inainte de pranz ( ca am doua repetitii, si duc totul la *huni* vorba Gianinei :71:
Gianino ...aic zilele aste sunt asa numitii *sfinti de ghiata*

http://www.meteosuis...s_de_glace.html

aka 11, 12 si 13 mai, cand des sunt ingheturi , si lumea de obicei planteaza dupa ce au trecutu acesti *sfinti*

#30093 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 08:53 AM

Imi faceti pofta de plantat diverse, dar nu prea am eu loc de desfasurare!

#30094 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 10 May 2013 - 09:36 AM

Buna dimineatza!

Am dormit 3 ore jumate , de la 4 la 7.30 , mi-s buiguita de cap!

Ieri a fost ziua tatalui la noi :floare:( si Inaltzarea ) , am avut ceva musafiri la una mica ;) .....pana la 4 dimineatza!

La 7.30 m-a trezit Elena ,am imbracat-o si am dus-o la cresa....D-l Mutti nici n-a miscat. Pe la 9 coboara si el , ii fac o cafea...nici nu s-a atins de ea! A baut Cola si a plecat iar la nani!

Sa va mai spun ca azi isi luase liber ca sa lucreze in gradina ca a facut iar santier?

#30095 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 09:48 AM

Ooo,f. interesant Stelin,eu nu am stiut asta!

Ale mele fiind ghiveciute,daca ar da frigul le-asi muta in casa pe pervazul interior de la geam.
Ce am mai citit ,din pacate prea tarziu ca deja le pusesem,e ca e bine ca vasuletul in care se planteaza semintele sa fie negru,el incalzindu-se de la soare si incalzind pamantul,acum am de la matusa Marlena,dar o sa le folosesc data aviatoare,dupa ce am citit asta ma gandisem eu sa le invelesc in folie de staniol ca si aia se incalzeste de la soare sau in hartie neagra,dar cum la noi e cald si bine ele nu sunt expuse ca balconul meu e inchis cu geamuri termopan,nu am mai considerat necesar..

Eu am cumparat semintele de la carefour 0,90 lei pliculetul (,bineinteles ca am utilizat doar cateva seminte ,mai am in pliculete o gramada,deci mai am teren de joaca ),eu le recomand ca au iesit toate din ce am plantat,mai putin patrunjelul cretz,ala nu stiu inca,care-i treaba cu el,pamant am luat de la florarie pamant pt. flori cel mai mic pachet 2 lei si ceva(2,20-2,30 ceva de genul)si paharute de unica folosinta din plastic albe carora le-am facut o gaura-n fund .
De udat le ud doar o singura data dimineata,ma duc pe balcon cu o cana cu apa si cu o lingura,pun in fiecare pahar exact o lingura plina cu apa,atat!
Apoi seara e destul de racorica,asa ca doar rabatez geamul si in felul asta pe balcon e bine,restul zilei tin geamul deschis,am pozitia pe est asa ca soare direct au doar dimineata pana in ora 10.

Ce am mai citit e ca ar fi pamant special pt. plante aromatice,o sa ma interesez la florarie sa vad daca gasesc si cat costa,si m-ar mai interesa daca trebuie sa le pun ingrasamant,sau ma rog ceva picaturi in apa,am mai citit ca unii pun pastile de multivitamine zdrobite si presara cu praful ala...da' mai bine fac si eu ca Ioana (Zerda) cum mi-a spus la drobul ridat,''ia mai bine sa nu le mai inebunesc atata'' :floare:
Si ghivece mi-am luat din plastic,am citit ca mai bine ar fi din ceramica ,ca mentin umezeala si sa fie musai cu gaura pt.drenare si pe fund se pun cioburi sau pietricele,deasemeni ,au mai scris unii ca se amesteca pamantul si cu oleaca de nisip,despre asta nu stiu ce sa spun daca sa incerc sau nu.

Eu sunt total antitalent e prima mea experienta de acest gen,dar o sa ma joc in continuare pana oi deveni ceva mai talentoasa' ;)

#30096 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2013 - 09:50 AM

Vezi postareazerda, la 10 May 2013 - 08:53 AM, a spus:

Ioana , ai balcon? Sau un locsor insorit in bucatarie sau living care sa fie disponibil?

Fisiere atasate

#30097 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 09:57 AM

Simo' hristos s-a inaltat si la multi ani si multa sanatate tatalui tau! :floare:
Pupic dulce Elenutei! ;)

#30098 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 09:58 AM

Vezi postareaMutti, la 10 May 2013 - 09:50 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 10 May 2013 - 08:53 AM, a spus:

Ioana , ai balcon? Sau un locsor insorit in bucatarie sau living care sa fie disponibil?

Am balcon! dar n-am jucarie din aia!

Acum am citit ca ai avut o noapte grea fugi si te recupereaza!

Geany in doul lelii m-am dus sa ma uit la ardeii mei plantati dupa ai tai! si ce sa vezi??? au iesit vreo trei plantute!!

#30099 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2013 - 10:10 AM

Ioana , da' o comoda ingusta si care nu-tzi mai trebuie ai?

Cauta pe net : urban garden/ urban gardening sa vezi ce idei super sunt!

#30100 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 10:11 AM

Vezi postareazerda, la 10 May 2013 - 09:58 AM, a spus:

Geany in doul lelii m-am dus sa ma uit la ardeii mei plantati dupa ai tai! si ce sa vezi??? au iesit vreo trei plantute!!

Yuuhhuu!! :floare: ce ma bucur! ;)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1503
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic