Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • 1508
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30101 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 10:18 AM

Comoda n-am dar am o masa de televizor pe care n-o mai folosesc sa vad cum pot s-o pun la treaba!

Geany, nici nu credeam ca mai iese ceva din ei ca atatat cat am fost la Buzau nu i-a udat nimeni, dar i-am udat eu cand am venit si dupa 3 zile, uite ca au plantute!!
Daca fac trei fire stiu eu cum merge treaba cresc multi!! Parca vad ca-i dau si mamei daca se prind!!
Uite cand era Squeaky mica unde isi facea veacul!!Aia sunt tot ardei!

Imagine postata[/URL]
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30102 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2013 - 10:18 AM

'Neata tuturor!
Ce frumos Stella, ce-mi place cand vad lume multa in jurul mesei si bag de seama ca nu te sperii tu asa de usor cand iti vin atatia musafiri, faci fatza cu succes!
Eu cel mai mult am avut 20 de persoane.
Sa stii ca ma gandeam aseara tarziu la tine, zic Stellina la ora asta cred ca-i obosita rupta. Bine c-a fost bine si a placut si cheesecake-ul, iar de productia de praji ce sa zic, foarte faina, as gusta din toate.
Capsunile eu numai asa le pregatesc, zahar si lamaie si nu ramane un strop nici la mine.
Odihneste-te!

#30103 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 May 2013 - 10:28 AM

Vezi postareazerda, la 10 May 2013 - 10:18 AM, a spus:

Comoda n-am dar am o masa de televizor pe care n-o mai folosesc sa vad cum pot s-o pun la treaba!

Geany, nici nu credeam ca mai iese ceva din ei ca atatat cat am fost la Buzau nu i-a udat nimeni, dar i-am udat eu cand am venit si dupa 3 zile, uite ca au plantute!!
Daca fac trei fire stiu eu cum merge treaba cresc multi!! Parca vad ca-i dau si mamei daca se prind!!
Uite cand era Squeaky mica unde isi facea veacul!!Aia sunt tot ardei!

Ha! ;) ce dulce e Squeaky ,ardeii au nevoie cica de mai putina apa ,doar cat sa fie pamantul usor umed atat,wwooaauu!! aia sunt ardei iuti?! atat de tare se ramifica o plantuta?! ;)
Mama si-a cumparat un rasad cam de inaltimea aia are si floricele dar e mult mai firav si mai chel decat ce vad eu la tine :floare: poate depinde si de soi ca astia sunt mai multe soiuri! ;)

#30104 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 11:03 AM

Geany, erau inca mici, cresc dubli ca inaltime! si fac multe flori si Sq le mananca si doarme trantita pe ele, dar tot iti ajung destui! :floare:
O sa creasca si ai mamei tale, daca nu in inaltime sigur ca diametru in tufa!

Daca astia chiar se dezvolta mai iau o jardiniera si le fac loc de joaca ;)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30105 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 11:33 AM

Exista vre-un secret sa-i fac sa creasca mai mult tufa decat in inaltime?! (valabil si la busuioc) :floare:

#30106 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 10 May 2013 - 11:48 AM

Vezi postareaGeany, la 10 May 2013 - 11:33 AM, a spus:

Exista vre-un secret sa-i fac sa creasca mai mult tufa decat in inaltime?! (valabil si la busuioc) :floare:

La ardei nu stiu, dar la busuioc daca ii tot rupi varfurile da mai multe tulpini laterale (din experienta proprie).

#30107 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 11:53 AM

Vezi postarea2ut, la 10 May 2013 - 11:48 AM, a spus:

La ardei nu stiu, dar la busuioc daca ii tot rupi varfurile da mai multe tulpini laterale (din experienta proprie).

merci din suflet! ;) cam cand sa incep sa-i rup varful prima oara, adica,cam cate perechi de frunze sa aiba deja planta cand ii rup verful prima oara?! sau cand incepe sa faca floricica ii rup atunci?! ;)

#30108 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 11:56 AM

Vezi postareaGeany, la 10 May 2013 - 11:53 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 10 May 2013 - 11:48 AM, a spus:

merci din suflet! ;) cam cand sa incep sa-i rup varful prima oara, adica,cam cate perechi de frunze sa aiba deja planta cand ii rup verful prima oara?! sau cand incepe sa faca floricica ii rup atunci?! ;)

Pai tufa mea avea cam 10-15cm inaltime (io n-am asteptat pana sa apara floarea) si plantutelor care-au crescut mai mult le-am rupt un pic din varf.

#30109 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:02 PM

Merci mult! asa o sa fac si eu atunci!

#30110 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:10 PM

Mi-am luat si eu seminte de ardei, dar deocamdata doar ma uit la plic, altceva n-am facut...

#30111 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:24 PM

Vezi postarea2ut, la 10 May 2013 - 12:10 PM, a spus:

Mi-am luat si eu seminte de ardei, dar deocamdata doar ma uit la plic, altceva n-am facut...

Or sa rasara mai greu (ardeii rasar mai greu decat busuiocul sau cimbru de exemplu,dar o data ce rasar cresc mult mai repede asa ca le ajung rapid din urma pe astelalte ;) ) am mai citit ca nu trebuie udati mult(doar cat sa fie pamantul umed) si nu le place soarelele direct (mai ales la amiaza pt. cine e pozitionat pe vest) :floare:

#30112 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:28 PM

Dani, uscatorul meu este exact ca asta din poza, pot sa zic ca-i foarte rezistent.
Poza de pe net.

Fisier atasat  00081031A.jpg (28.7K)
Number of downloads: 2

#30113 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 10 May 2013 - 12:44 PM

;), merci Anutza, cred ca cel mai mult am avut intre 50-60 :floare:
dar de obicei facem bufet canadian, fiecare aduce cate ceva.
ieri au adus de baut...sucuri, vinuri, bere etc ;)
Afinata mea cu afine de munte bucovinean si limoncello pugliese au avut mare succes

#30114 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 12:56 PM

Vezi postareastella, la 10 May 2013 - 12:44 PM, a spus:

;), merci Anutza, cred ca cel mai mult am avut intre 50-60 :floare:
dar de obicei facem bufet canadian, fiecare aduce cate ceva.
ieri au adus de baut...sucuri, vinuri, bere etc ;)
Afinata mea cu afine de munte bucovinean si limoncello pugliese au avut mare succes

OMG! Eu cand am avut cei mai multi am fost 20. De obicei vara am asa multi sa stam si noi in aer liber.
Anul trecut de ex am facut gustari dar in general tarte sarate, apoi zacusca, caponata, de-astea gata la borcan. Mama a facut vreo 200 de sarmale de i-a dat pe spate pe pretenarii mei, extaziati toti. Si apoi gratare. Vinurile si dulciurile le-au adus ei. Dar aveam si noi vin la rece si bere si faceau naveta toti la frigider si-si lua fiecare ce poftea ca sa nu le pun eu pe masa sa se incalzeasca. Era vara si cald tare.

#30115 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 01:20 PM

Ma gandeam eu ( de ruda cu Gianina=)) ) eventual data aviitoare sa coc oleaca *blatul* la cheesecake...
ca s-a umezit de la branza, dar gustul excelent in amestec cu semintele rumenite ;)
apoi eu bufete de astea, pun totul pe mese, si fiecare se serveste cu ce pofteste...in general o masa cu reci si branzeturi, una cu deserturile , fructe etc si una cu gatitele calde...sau si mai buine le las pe aragaz :floare:,doar ca bucataria mea e mica si e repede inghesuiala acolo.

#30116 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 01:48 PM

Vezi postareastella, la 10 May 2013 - 01:20 PM, a spus:

Ma gandeam eu ( de ruda cu Gianina=)) ) eventual data aviitoare sa coc oleaca *blatul* la cheesecake...
ca s-a umezit de la branza, dar gustul excelent in amestec cu semintele rumenite ;)
apoi eu bufete de astea, pun totul pe mese, si fiecare se serveste cu ce pofteste...in general o masa cu reci si branzeturi, una cu deserturile , fructe etc si una cu gatitele calde...sau si mai buine le las pe aragaz ;),doar ca bucataria mea e mica si e repede inghesuiala acolo.

Pai merge pe principiul chessecake-ului sarat, necopt. Cum de s-o fi umezit :floare: ?
Buna idea cu seminte, o bunatate ;).

Si eu la bufet pun totul pe masa.
Ziceam mai sus ca faceam tarte sarate, merg bine la bufet de genul asta cand sunt multi. Acum fac mai rar, mie imi plac, insa dl.Any nu-i inebunit dupa ele. La fel la fripturi, platouri separate cu carnati, pulpe de pui, carne de porc, depinde ce e.

#30117 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 02:46 PM

Vezi postareastella, la 10 May 2013 - 01:20 PM, a spus:

apoi eu bufete de astea, pun totul pe mese, si fiecare se serveste cu ce pofteste...in general o masa cu reci si branzeturi, una cu deserturile , fructe etc si una cu gatitele calde...sau si mai buine le las pe aragaz ;),doar ca bucataria mea e mica si e repede inghesuiala acolo.

Hi hi hi! ruda mea Stelin ;) ce fain pus totul asa pe masa sa ma pot eu servi cu ce-mi face cu ochianul' fara sa se uite nimeni shui la mine ca aia nu manac aia nu mananc :o si daca e in bucatarie pe aragaz si mai pe gustul meu ;)
Tare fain si inspirativ' avatarul tau :o

Cum ziceam ,eu rosii cu branza(ce pacat ca nu am inca busuioc proaspat,dar trag nadejde ca o sa am cat de curand ;) )

Am gasit ieri rosii atat de parfumate ,gustoase si dulci,ca azi am fost si am mai luat,mai rar gasesti asa pe la noi ,pana si vara in plin sezon in piata la tarani de multe ori sunt fara gust.
Astea chiar miros a rosie si sunt dulci,iacata-le

Fisier atasat  SAM_7577.JPG (39.77K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_7579.JPG (45.37K)

Va invit la o sealea' ;)

Fisier atasat  SAM_7580.JPG (50.15K)

P.S Astaseara la ora 20 pe canal D in reluare ultimul serial din acest sezon Suleyman magnificul,am scris si la topicul dedicat dar reamintesc daca cineva nu a vazut ,mai are o sansa :floare:

#30118 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 03:28 PM

Sa-ti fie de bine salata, Geanino! In curand o sa poti pune si vreo 2 - 3 frunze din busuioul tau propriu si personal :floare: !

#30119 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 May 2013 - 03:41 PM

Stella sa va fie de bine, bogate mese ai intins, felicitari :floare:

Daniella eu am uscatorul asta marca Leifheit, nemtesc. Se gaseste prin supermarketuri, nu mai stiu de la care l-am cumparat, posibil Cora. E foarte rezistent si intra 4 masini pe el e incapator, asta in cazul in care ai si multe sosete( eu am) ele agatandu-se in clemele cele rosii din dreapta.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (13.77K)

Imagine postata

#30120 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 May 2013 - 07:09 PM

Merci , merci...dada Gianino, asa e cel mai bine, te servesti cu ce doresti, nu-ti pune nimeni in farfurie, ca socrella, care vine cu platoul , intreaba ..Vrei??...si pana sa zici nu merci, ti-a si trantit ditamai portia :D
iaca azi am impartit la unii si altii galustele care au ramas, si au fost incantati =))...de dulciuri nu mai zic, de erau inca pe atat si tot ar mai fi *pulsat*...deja s-au terminat ? nu mai sunt ????

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1504
  • 1505
  • 1506
  • 1507
  • 1508
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul