Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1508
  • 1509
  • 1510
  • 1511
  • 1512
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30181 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2013 - 09:56 AM

Pt.carcei eu stiu ca e bine sa iei magneziu B)

#30182 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 13 May 2013 - 10:00 AM

Geany, Foxy, multumim, intr-adevar ne-am simtit tare bine (acuma pot sta linistita pana la sfarsitul verii cand ne vine randul la concediu, ca m-am incarcat pentru o vreme).
Zerda, deci n-ai avut un weekend prea grozav?

#30183 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 May 2013 - 10:03 AM

Vezi postareaverber, la 13 May 2013 - 09:21 AM, a spus:

Frumoase poze,vacanta placuta pt sportiva familie!!:-)
Foxy mama fa ti un ness ceva caci nu cred totusi ca o vei scoate altfel la capat azi,
Stella buna si aici e frig si gri!
Frumos copacel mi ar placea o miniatura de capacel cu diverse altoiri,floricutze....asa sa l am pe masa!!!
Floricicutzo.....un pup virtual si de la moi!!
Eu azi trebuie sa vizitez spitalul si am in program sa dau cu spaclu ,adica sa razui petele de vopsea de pe jos......minunat nu?Cum s ar lua mai repede???
Geanny,fetele numai bine!
Va pup si sa iasa soarele asta o data domle:-):-):-)

Ia, te rog sa ma sfatuiesti, ca tu esti bagata in decorari si zugraveli si mai stii trendy fledy, d-astea...Vreau sa-mi fac dormitorul cafea cu lapte pentru ca cele mai frumoase dimineti ale mele erau cand mama imi aducea cacao cu lapte si friganele cu zahar in pat. Deci tonuri de cafeniu, auriu, calde, bogate, dulci. Am un pat antic queen size de lemn natur lustruit cu piloni la colturi, neaparat trebuie imi pun Klimturile ca fara ele nu pot dormi, Klimt a folosit nuante de maron si auriu si e inspiratie.
Imi vine sa-mi fac peretele de la capul patului, cam 7 metri lungime cupru metalizat, nuantat, nu venil, genul de cupru de pe vasele vechi, batut dar cu straluciri .
Dar vreau vopsea, nu tabla, nici tapet. Cum fac eu bazaconia asta..

Succes si rabdarica la renovarile si reinventarile tale si mai ales multa, multa sanatate!

Apreciez mult si multumesc oricui pentru orice sugestie. Multumesc

Tablourile mele dragi, in marime mare, de poster, pe care trebuie sa le am in dormitor si dupa care ma ghidez sunt acestea

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#30184 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 13 May 2013 - 10:56 AM

Flory......bejurile sunt pe val.
Uite pe www.castorama.fr gasesti "nuancier" pe couleur
Ai aici idei de nuante laptoase adica craie satin,antique white,talc,fleur de coton...etc
Nuanta pt peretele din spatele patului am inteles o dar nu am gasit o exact este cu siguranta un amestec deosebit.E din punctul meu de vedere un risc.....peretele poatr devenii o compozitie artistica sau.....o nereusita
Iti doresc succes si mai precis iti tin pumnii!!!
Pup fata inimoasa!

#30185 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 May 2013 - 11:27 AM

Vezi postareaverber, la 13 May 2013 - 10:56 AM, a spus:

Ai aici idei de nuante laptoase adica craie satin,antique white,talc,fleur de coton...etc
Nuanta pt peretele din spatele patului am inteles o dar nu am gasit o exact este cu siguranta un amestec deosebit.E din punctul meu de vedere un risc.....peretele poatr devenii o compozitie artistica sau.....o nereusita
Pup fata inimoasa!

Sar'mana, sanatate!
Asa mi-o zis mai multi, ba cu spray, ca cica n-am cum sa-l fac cu texturi de verde coclit si argintiu pe langa auriu si bronz ...dar mie asa-mi trebuie ca asa mi-o intrat in cap. Oare sa cumpar foi de cupru batue si oxidate deja? Unde gasesc eu de alea? Unde mi-s tiganii cu cazane de tuica care strigau la poarta la tara ca imi faceam treaba cu ei, imi bateau aia peretele in foitza de tigara..original bengos, nimenea n-o vazut, decadenta totala, desfranare :)si da, am voie sa fumez trabuc la mine-n dormitor, nu si tigari normale insa...Regatul meu...
Prelucrarea cuprului

#30186 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 May 2013 - 12:16 PM

Vezi postareafloricica, la 13 May 2013 - 11:27 AM, a spus:

Pup fata inimoasa!

Sar'mana, sanatate!
Asa mi-o zis mai multi, ba cu spray, ca cica n-am cum sa-l fac cu texturi de verde coclit si argintiu pe langa auriu si bronz ...dar mie asa-mi trebuie ca asa mi-o intrat in cap. Oare sa cumpar foi de cupru batue si oxidate deja? Unde gasesc eu de alea? Unde mi-s tiganii cu cazane de tuica care strigau la poarta la tara ca imi faceam treaba cu ei, imi bateau aia peretele in foitza de tigara..original bengos, nimenea n-o vazut, decadenta totala, desfranare :)si da, am voie sa fumez trabuc la mine-n dormitor, nu si tigari normale insa...Regatul meu...
Prelucrarea cuprului

Ma gindesc ca daca cumperi foi de cupru deja oxidate o sa poti face cu niste spraiuri nuantele pe care le vrei extra....zic si eu....da unde gasesti tu in Canada nu stiu...vrei sa dau strigare printre fetele canadiene ex arta???

#30187 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2013 - 12:24 PM

unde este moatza?! alooo. motzulin! B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30188 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 13 May 2013 - 12:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2013 - 12:24 PM, a spus:

unde este moatza?! alooo. motzulin! B)

Ea a scris, dar tu n-ai citit pe-acolo... :blush:

#30189 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 May 2013 - 12:40 PM

Vezi postareaverber, la 13 May 2013 - 12:16 PM, a spus:

Vezi postareafloricica, la 13 May 2013 - 11:27 AM, a spus:

Pup fata inimoasa!

Sar'mana, sanatate!
Prelucrarea cuprului

Ma gindesc ca daca cumperi foi de cupru deja oxidate o sa poti face cu niste spraiuri nuantele pe care le vrei extra....zic si eu....da unde gasesti tu in Canada nu stiu...vrei sa dau strigare printre fetele canadiene ex arta???

Am vazut pe site-ul ala o textura iregulara, poate gasesc si aici, il stropesc neuniform cu un cupru si bag manual verde coclit, auriu si argintiu. E un perete mare, in dormitor singura piesa de rezistenta e patul, un perete cu intreg incastrat cu usi de oglinda paralel cu patul si vreau sa il fac fierbinte..fara tv, covorase, pernute decorative sau alte disturbante . Acum ii verde odihnitor, cuminte si zen...nu mai vreau d'ala, vreau turbat B) Schimb rolurile, in dormitorul mic il am pe Munch labartat cam 2 m si urla ala "vreau sa simt". Mut balamucul intr-o camera mai mare si in dormitorul mic inghesui un student strain, mi-ar placea mult, as ingrasa pe biata/bietul studiant si ar termina scoala cu lauri ca la mine la usa n-are ce sa caute cu B, atat de rea is, fulgi maninca :blush:

#30190 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 May 2013 - 01:22 PM

Succese...peste tot FLORICICA draga!
Si acum vin si eu cu o intrebare ...ce sa aleg pt o bronzare in solariu UVB sau UVA......???
Nu ma pricep deloc ....vreau ceva mai putin nociv nu de alta dar ajung in buc prin iunie si vreau solar caci prin iulie sejurnez prin Creta si nu vreau sa dau apa la moara omului ...cum ca acolo e soare si in FR ploua....si ce caut eu acolo sa mi caut sanatatea cind pot sta cu dinsu printre captritze la soare si unde daca nevoia.....impune cind suni la salvate ajunge cu noroc in..... 2 ceasuri
Sariti surorilor cu sfaturi:-):-):-)

#30191 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 13 May 2013 - 01:47 PM

Vezi postareaverber, la 13 May 2013 - 01:22 PM, a spus:

Succese...peste tot FLORICICA draga!
Si acum vin si eu cu o intrebare ...ce sa aleg pt o bronzare in solariu UVB sau UVA......???
Nu ma pricep deloc ....vreau ceva mai putin nociv nu de alta dar ajung in buc prin iunie si vreau solar caci prin iulie sejurnez prin Creta si nu vreau sa dau apa la moara omului ...cum ca acolo e soare si in FR ploua....si ce caut eu acolo sa mi caut sanatatea cind pot sta cu dinsu printre captritze la soare si unde daca nevoia.....impune cind suni la salvate ajunge cu noroc in..... 2 ceasuri
Sariti surorilor cu sfaturi:-):-):-)

Ce-am gasit pe net, pentru ca eu n-am treaba cu aparatele de bronzat artificial:
UVA (320 - 400nm) - sunt prezente tot timpul anului si trec prin sticla si haine, deci iti pot ataca pielea chiar si cand esti in masina sau in casa. Penetreaza pielea si degradeaza structura de colagen si elastina, contribuind la imbatranirea rapida a pielii. Aparatele de bronzat din generatia veche produceau acest tip de raze, care au fost considerate “sigure” pana acum cativa ani. Cremele cu factor de protectie solara mai vechi lasa sa treca acest tip de raze daunatoare.

UVB (280 - 320nm) - sunt prezente doar vara si la mijlocul zilei, in cantitati mici. Penetreaza doar stratul superficial al pielii. Sunt resonsabile pentru producerea vitaminei D (care are si capacitatea de a preveni cancerul), o vitamina esentiala pentru imunitate, metabolismul mineralelor (calciului), reglarea hormonala. Pot produce bronzarea, dar vitamina D se poate produce si fara a te bronza deloc, pentru ca razele care fac cele doua lucruri sunt diferite. Lungimea de unda optima este intre 295 si 297 nm.

Deci, metodele traditionale sunt gresite: te expun la razele cele mai daunatoare (UVA), privandu-te de razele benefice (UVB).

Epunerea la soare pentru vitamina D ar trebui sa aiba loc la mijlocul zilei, vara si in reprize scurte, fara a spala pielea inainte si dupa expunere cateva ore (pana la cateva zile, pentru ca vitamina D sa fie absorbita prin piele) si fara a folosi creme de protectie.

#30192 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 13 May 2013 - 02:11 PM

S-a intunericit.... norii de ploaie au inceput sa bananaie deasupra Bucurestiului si eu incep sa ma gandesc la topaiala prin balti care ma asteapta.
Un mic dialog intre sor-mea si fiul dumisale, zis si copilotu':
- Musiu, ia cizmele, umbrela.... tot tacamu', ca dupa-amiaza o sa ploua, ca asa s-a anuntat la meteo.
Raspunsul n-a intarziat s-apara: nu va ploua, pentru ca Dumnezeu nu se ia dupa ce zice baiatul de la meteo!!!!!!! B)
Mai zi-i ceva, daca mai poti!

#30193 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 May 2013 - 02:16 PM

Va multumesc fetelor ptr raspunsul pomenirii.

#30194 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 May 2013 - 02:17 PM

Ii zici ca asa-i zic si eu lui mama de fiecare data!! B)

Intretimp aici a inceput sa ploua si bate vantul dinspre autostrada soarelui spre oras, sa vedem pe unde se rataceste!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30195 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 13 May 2013 - 02:32 PM

Si la noi s-au imprastiat norii B) desi la meteo anuntau ploaie ,e soare palid si racorica,adie vantul,e perfect .
Am un somn de abea stau :blush: asa ca o sa-mi fac siesta cu bub' :appl:

#30196 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 May 2013 - 03:48 PM

Eu azi ce sa zic.... afara inorat si azi am avut bafta de gateala .

La pranz la prietena mea, nu ne placea nimik din ce era si fata ei a zis ca ar vrea niste clatite impaturite (asta insemna sa le fa eu ca doar modelul meu este ) asa ca... am facut clatitele (cu drojdie) impaturite cu cascaval, feta si ou, iar altele cu banane si ciocolata, iar deasupra smantana dulce, merisor si scortisoara.

Acasa, cum sa intors Denisa mea din vizita in care a fost plecata, m`am gandit sa o intreb ce ar vrea linga rata ptr ca eu am roznait spatele ieri, iar sotul meu un tzamp. Denisa a zis ca si`a adus aminte cum manca prietenul ei rata in cehia (ea manca atunci vegetale doar) si asa ca.... m`am apucat de calit varza rosie in untura ramasa de la rata fripta ieri, cartofii i`am reincalzit si i`am pisat si am facut din ei Bramrove Knedliki (asa le zic cehii se mai fac in cehia si cu drojdie ptr mine sunt galustele mele cu cartofi pe care le umplu cu prune sau fac gnocchi ) le`am facut sul, pus la fiert si cand ma intorc pe la 19:00 tai feliile din sul, le trec prin unt cald sa se incalzeasca si mancam noua mincare de azi Rata fripta cu knedliki, varza rosie calita si sos de rosii cu usturoi.

O sa pun poze deseara.

#30197 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 May 2013 - 04:09 PM

Hristos a Inviat caci n-am mai apucat sa mai intru dinainte de Pasti.Sper ca toata lumea a petrecut asa cum si-a dorit si nu exista bolnaviori prin zona
Intr-un final am si eu o zi libera si am zis ca nu ma mai ridic din pat, da a tb ca aveam programare la denist.

2ut, ai fost la Neuschwanstein si n-ai spus nimic, ca veneam si eu o fuga.

Eu am fost intr-un du-te vino continuu.Mi-as fi dorit sa fiu de paste liber,dar cum spuneam, n-am avut norocul asta.Eu sambata la 11 noaptea dupa ce am venit de la munca ma apucam de cozonaci.Am termint de copt la 2 juma dimineata la 7 ma trezeam si la munca.

M-am fofilat si la 2 si ceva am plecat.norocl meu ca la 15,30 se inchidea oricum localul ca a fost un festival in zona.Am ajuns acasa, am impachetat cadourile pentru cei la care mergeam(cadouri care la jum drumului mi-am adus aminte ca le-am uitat ,asa ca le-am trims prin posta cand am revenit la baza, noroc ca ouale si cozonacul le pusesem separat :appl: ), am lasat macare pisicilor si la drum cu noi
Mi-ar fi placut sa stam mai mult, nu ne vazusem de 9 ani , am stat treji pana la 4 dimineata, eu care nu beau am baut vreo 2-3 pahare de vin alb si inca vreo 3-4 de sambuca cu boabe de cafea si inainte dat foc :105: .A doua zi la 10 in picioare si n-aveam nimic, clar ca imbatranesc si incep sa tin la bautura B) .Pe la 5 am plecat inapoi spre casa ca ne asteptau iara aproape 200 km de parcurs.

As mai fi stat , uneori duc dorul petrecerilor sambata am avut nunta la munca si cand am terminat programul mai ca m-as fi dus si eu sa dansez.Desi cu o seara inainte mai avusesem o nunta in local(30 pers) nu mi s-a parut atmosfera cine stie ce, dar la asta de sambata(160pers) muzica a fost buna,mai multa veselie(s-a si vazut ca la un mom dat venise salvarea ca unii au cam baut ceva mai mult inainte de mancare).

La noi frig, 7 gr , caldura merge , balarii cat cuprinde in gradina,eu timp ioc.Azi cand am zis ca sunt acasa normal ca ploua :blush:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#30198 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 May 2013 - 05:09 PM

Salutari la tot hanul! :-*

Ioana, trecem iar la cizme =)) Si la noi 6-7 °C , iar ieri am primit o grindina de toata frumusetea! Asta-i... vremea :D

Dupa doua saptamîni cu mama, carnivora înraita, mi-am facut azi piata.
Singurele produse de origine animala au fost o bucata de Roquefort si Feta Bio :P , în rest doar legume si fructe!

Fisier atasat  legume (8).jpg (627.31K)
Number of downloads: 2

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30199 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 May 2013 - 05:43 PM

Gata am revenit de la spital....ma uit pt bilete spre ro din 4_26 iunie...deci o vad si pe Stella:-):-)
Foxy multam exact asta am gasit si eu.....nici eu nu am avut treaba cu bronzu...dar acus se impune!!

#30200 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 13 May 2013 - 05:45 PM

Vezi postareaMaya, la 13 May 2013 - 05:09 PM, a spus:

Salutari la tot hanul! :-*

Ioana, trecem iar la cizme =)) Si la noi 6-7 °C , iar ieri am primit o grindina de toata frumusetea! Asta-i... vremea :D

Dupa doua saptamîni cu mama, carnivora înraita, mi-am facut azi piata.
Singurele produse de origine animala au fost o bucata de Roquefort si Feta Bio :P , în rest doar legume si fructe!

Atasament legume (8).jpg

Tablou...poate de aia is carnivori, ca nu vor sa strice compozitia artistica.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1508
  • 1509
  • 1510
  • 1511
  • 1512
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic