Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1519
  • 1520
  • 1521
  • 1522
  • 1523
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30401 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2013 - 10:08 PM

Tie ti-ar face pofta sa mananci cand citesti rosii deshidratate?? De curiozitate, nu dau cu parul!

Asa se numesc ele in patria lor, si daca dex-ul admite si aceasta acceptiune de lipsit de apa nu vad problema.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30402 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 May 2013 - 10:16 PM

any, tu de italia zici, că se cheamă roşii seci, nu (pomodori secchi)? dacă şi în româneşte se spune tot aşa, atunci m-aţi lămurit. la mine-n sat se cheamă sun-dried tomatoes, deci nici seci, nici deshidratate :)

#30403 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 May 2013 - 10:20 PM

Vezi postareaDexter, la 22 May 2013 - 10:16 PM, a spus:

any, tu de italia zici, că se cheamă roşii seci, nu (pomodori secchi)? dacă şi în româneşte se spune tot aşa, atunci m-aţi lămurit. la mine-n sat se cheamă sun-dried tomatoes, deci nici seci, nici deshidratate :)

Da, sigur, de Italia.
Aici asa le zice peste tot si pe etichete la magazin asa scrie, pe borcane, peste tot.

#30404 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 10:42 PM

şi la mine în sat tot aşa, dacă sunt import italia au pe etichetă pomodori secchi.
bunica mea punea la uscat tăvi peste tăvi de roşii, fasole verde, mere, tot ce aveau în exces in vara respectivă. ţin minte că urca tăvile pe casă la uscat iar noi copii trebuia să avem grijă de ele, să le rotim din cînd în cînd. ne urcam cu scara cea mare să le meşterim şi mai stîrneam şi cocoşii din vecini că întodeuna ne apuca cucurigatul la înălţime, ce distracţie mare era. cred că ea le spunea roşii uscate, fără să specifice cum au fost uscate :)

#30405 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2013 - 10:44 PM

Cred si eu ca pe romaneste le zice uscate, in acelasi fel in care sunt caise uscate sau prune uscate.

#30406 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 10:47 PM

Vezi postareaDexter, la 22 May 2013 - 10:42 PM, a spus:

şi la mine în sat tot aşa, dacă sunt import italia au pe etichetă pomodori secchi.
bunica mea punea la uscat tăvi peste tăvi de roşii, fasole verde, mere, tot ce aveau în exces in vara respectivă. ţin minte că urca tăvile pe casă la uscat iar noi copii trebuia să avem grijă de ele, să le rotim din cînd în cînd. ne urcam cu scara cea mare să le meşterim şi mai stîrneam şi cocoşii din vecini că întodeuna ne apuca cucurigatul la înălţime, ce distracţie mare era. cred că ea le spunea roşii uscate, fără să specifice cum au fost uscate :D

Pai esti super tare, stii exact care-i procedeul, un mare bravo bunicii tale :) !

#30407 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 May 2013 - 10:52 PM

Vezi postareaDexter, la 22 May 2013 - 10:16 PM, a spus:

La Romania, depide de unde le cumperi: daca de la linie si sunt vrac, atunci o sa vezi eticheta cu rosii deshidratate/uscate in ulei si condimente. Daca sunt la raft ambalate, atunci le gasesti dried tomatoes. Acu zic cum le gasesc eu la supermarket.

Oricum: sec/deshidratat/uscat inseamna cam acelasi lucru(fara zama/apa/suc ).

#30408 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 10:57 PM

dacă aş ţine minte şi ce se întîmpla pînă să ajungă tăvile pe casă aş fi şi mai tare. bunica rulz :)

#30409 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 10:59 PM

exact, Cerra!

#30410 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 May 2013 - 11:03 PM

Eu cre'ca toate variantele sînt corecte. Cel mai des folosesc termenul uscat, deoarece cred ca mi-l traduc din germana, dar mai folosesc si deshidratat sau sec, cînd e vorba de rosii. Deci cam asa cum îmi vine pe moment :)

Si mie îmi place cum suna "bunataturi", dar dupa critica nu mai folosesc asa des :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30411 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2013 - 11:21 PM

şi mie îmi place bunătăţuri. bre maya, dacă nu-i in dex sigur e pe cale de a fi omologat ca plural urban excentric de unică folosinţă :)

#30412 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 May 2013 - 11:43 PM

Vezi postareaDexter, la 22 May 2013 - 11:21 PM, a spus:

şi mie îmi place bunătăţuri. bre maya, dacă nu-i in dex sigur e pe cale de a fi omologat ca plural urban excentric de unică folosinţă :)

Dilema mea deshidratata e la usturoi. M-am prins scriind la ingrediente "usturoi uscat deshidratat" :D

Deci e vorba de fulgii aia uscati de usturoi, din rîsnita. Eu mai folosesc, ca-mi place.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30413 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 May 2013 - 06:27 AM

salutare tuturor!

multa sanatate tuturor si in primul rand celor ce sunt blnaviori si au nevoie! cheer up Bub ca azi avem de joaca! I-ai luat bre ulei de catina? Multumesc lui Doamne Doamne, Bea nu a avut febra si nu a stat acasa de fix 1 an. A trecut iarna super! spre deosebire de mine care am luat 4 prize de antibiotic = la fel de multe ca in ultimii 25 ani adunate, iar acum trag ...pe alta parte . Bun asa!

LA MULTI ANI celor ce s-au sarbatorit sau se vor sarbatori in aceasta saptamana!

relaxare maxima de stres celor care au nevoie de asta!

spor la treaba celor ce au de facut una alta, fie la job, fie acasa!

concediu placut, cui e deja in vacanta!

copiii sa termine scoala cu bine! nu avem nici un candidat la bac anul asta?

redivivus, cred ca a venit soarele/caldura/vara si lumile incep sa mai misune, asa ca mai scad din activitatile forumistice... Eu una mi-s in delegatie, si tot calare pe matura la job (sau cate o fuga mica de relax) cam de o luna, dar am bagat un ochi rapid si nu, nu cred ca trebuie nici o preocupare de acest gen!

Dexule, eu am vazut la fetele din Italia ca zic rosii seci, de la pomodori secchi. Mie imi place cand lumea vorbeste cu cuvinte si accente din zona lui. Ba mai mult: ador! Iar cand fetele plecate folosesc in vorbirea in romana cuvinte din limbile de pe unde stau acum mi se pare foarte dragut.
Personal, am retinut ca in romana nu mi-a venit niciodata sa scriu aici rosii seci, ci mereu le-am zis rosii deshidratate, deoarece la noi cand spui ca un fruct/leguma/seminte sunt seci (nuci seci etc) inseamna ca sunt goale pe dinauntru, ca nu au facut fructul/miezul practic. Parerea mea e ca in limba noastra nu merge rosii (sau alte legume/fructe/oleaginoase) seci, dar cum ziceau si fetele nu ma doare nici la tenesi cum le zice fiecare, atata timp cat inteleg despre ce e vorba si cat reusesc sa le procur Imagine postata si mai ales ma amuz de felul lor de a vorbi. Eu sunt foarte defecta, imi place sa vorbesc cu accent si imprumut imediat anumite cuvinte de pe unde ma duc ... la fel ca fotbalistii Imagine postata

In rest: Any, meniul de aperitivi asa simplu si ingenuu, ma starneste sa inghit apa produsa instant in gura ... Moama ce imi place maxim ce de va mai respectati, pt ca meritati! vin rosu la aperitivi, vin alb la dorazi! vreau la casa Any!

Bobita, detaseaza-te de problema, cu metoda balconului: considera-te la inaltime si priveste toata problema de undeva de suuuus. O sa ti sa para amuzant si o sa poti detensiona "conflictul" si vedea mai clar lucrurile. Nu incerca sa dai vina pe altii si nici sa te autoculpabilizezi, lucrurile asa trebuiau sa fie!
Si apoi:
- Ce se poate intampla cel mai rau?
- Stii ca 90% din temeri sunt absurde si nu se adeveresc niciodata?
Pare usor de zis, dar noi suntem programati sa traim fericiti! Pentru asta merita sa luptam si atat!

Moatza mea draga, nu stiu ce ai patit, dar ma bucur ca esti ok. Multa sanatate si tie si celor dragi!

O zi minunata si linistita va doresc!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30414 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 May 2013 - 06:34 AM

verb, spor la finalizat decorurile palatului Imagine postata ! care din ele e (pozitionare geografica) ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30415 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 23 May 2013 - 07:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2013 - 06:34 AM, a spus:

verb, spor la finalizat decorurile palatului Imagine postata ! care din ele e (pozitionare geografica) ?

Catre Franta,colea...
:)

#30416 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 May 2013 - 07:23 AM

Neata! La noi e in continuare frig si ploua, zici ca vine toamna. Fetele mele au ramas setate pe vreme calda, ca tot tricouri cu maneca scurta isi pregatesc pentru scoala (dimineata erau numai 10 grade).
Geany, cum e bub azi? Exact cum zici, cand o vad pe Ioana trantita pe pat, fara sa alerge prin casa...e bai mare. Pizzetele alea ale tale au iesit foarte fain, pe mine n-ar trebui sa ma poftesti de 2 ori.
Bobita, tot e bine ca ti-ai dat seama ca mare parte din rau ti-l faci tu singura, ramane partea mai grea, sa rezolvi problema asta si sa nu le mai pui pe toate la suflet.
Verber, foarte faina casuta ta. In Grecia nu mai stai? Atata esti de plimbareata ca niciodata nu-mi dau seama pe unde esti...
Sa aveti o zi frumoasa si sa mai veniti cu bunataturi pe-aici...

#30417 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 23 May 2013 - 08:31 AM

Da 2UT..asta e destinul meu...frunza n vint...
Deci daca puterile ma vor mai tine...da ma voi mai duce sa mi vizitez omu,sau sa ma enervez cu chiriasii din bucuresti...si voi mai sta in studioul rosu
Ma voi odihnii in alta lume..
Da uneori nici eu nu stiu nici cum ma cheama dar nici unde sunt...trebuie pus gps ul:-):-):-)
Pup!

#30418 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2013 - 09:00 AM

Hello, hello pe-o dimineata ploioasa si racoroasa de stau sa ma gandesc daca-s in Buzau 'au ba. Da' ce bine-i!
Dani, da, avusei probleme de tot felu'.S-au mai dus, vreau nori doar la propriu.
Ref la discutia cu seci/uscate, sa stiti ca io am vazut la turci rosii seci de-adevaratelea. Funii lungi cu legume scobite de miez si-apoi uscate, folosite mai apoi ptr umplut. Insirate ca margele pe sfoara, erau chiar decorative la intrarea in magazine. Poate-oi pune si vreo poza.
Giani, cred ca asta-i raceala de inceput de sezon. Dar la voi a fost un virus de-ati bolit cu totzii. Sanatate Bubului, las' ca se face el bine, tu treci la cuptor, ca se potriveste cu vremea asta. Pizzele alea m-au destabilizat, parca le simt mirosul.
Bobitza, si tu esti cu pb...tre sa gasesti iesirea, iti tin pumnii.

Vreau sa ma bucur de ziua asta racoroasa - ceea ce va doresc si voua!

#30419 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 23 May 2013 - 09:27 AM

ba da,avem,o candidata :floare:
Prietenii advarati sunt rari

#30420 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 May 2013 - 09:43 AM

Vezi postareaDestiny, la 23 May 2013 - 09:27 AM, a spus:

ba da,avem,o candidata :floare:

Pai atunci, sa aiba bafta si sa treaca cu brio de bac! Si parintii sa nu aiba emotii...prea mari!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1519
  • 1520
  • 1521
  • 1522
  • 1523
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul