Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1523
  • 1524
  • 1525
  • 1526
  • 1527
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30481 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 28 May 2013 - 01:20 AM

Look, look, you have the biggest flag in the world! Asta imi ziceau colegii de apartament...
Adica "Uite, ati facut cel mai mare steag din lume".
Era pe canalul de stiri :)Detalii stiti si voi dar mie imi face placere sa vad astfel de stiri si nu e zi fara evenimente grozave organizate acasa :) Bravo!

Reactia mea : "se distreaza aia, nu gluma " :) :pupic:

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#30482 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 03:29 AM

Chelului tichie de margaritar ii trebuie. Sa ne umflam vanitatea, ca problemele de zi cu zi sunt rezolvate.

Cred ca sunt probleme mult mai presante decat sa ne laudam ca avem cel mai mare steag, cea mai mare trena la rochia de mireasa..As prefera sa aud ca e tara care-si respecta batranii, bolnavii, animalele...nu ca intram intr-o carte inutila pentru recorduri absurde...

PS As fi zis acelasi lucru si daca era steagul Canadian...
A cat is a friend fur-ever !

#30483 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 28 May 2013 - 04:02 AM

Vezi postareaUma, la 28 May 2013 - 03:29 AM, a spus:

Chelului tichie de margaritar ii trebuie. Sa ne umflam vanitatea, ca problemele de zi cu zi sunt rezolvate.

Cred ca sunt probleme mult mai presante decat sa ne laudam ca avem cel mai mare steag, cea mai mare trena la rochia de mireasa..As prefera sa aud ca e tara care-si respecta batranii, bolnavii, animalele...nu ca intram intr-o carte inutila pentru recorduri absurde...

Eu nu-s asa de acra. Ma bucur de orice, poate din naivitate, prostie, ma hranesc din micile placeri, ma bucur cand vad solidaritate si am multe ocazii sa vad evenimente romanesti care pulseaza de creativitate.

Nu deschid cutia cu rele, de ce ai tinut tu musai sa spui ceva negativ ?Intotdeauna vor fi problem mai presante, mai importante. Asta nu era o problema, era doar nebunia creativa a unora, nu o saracit bugetul sanatatii sau casa de pensii . Nu-i asa ca-i mai preferabil sa strambam din nas decat sa ii laudam pe aia care au luat premii la Geneva? De ce ar zbura niste copii pe barna cand aia le poate afecta sanatatea, de ce alearga niste nebuni in cerc si emana toxine la Formula 1, de ce naiba bea lumea cafea impachetata in doze mici de plastic ? Apropos, daca vad vre-o doza de aia in padurea mea ma supar !

Si mie mi se pare inutil un steag de asta, dar oamenii aia au avut un vis, au lucrat impreuna si l-au realizat, ii admir pentru asta. Nu stiu ce-or face cu steagul dupa, probabil ca au cum sa-l foloseasca, poate din ala mare fac unele mai mici :pupic:

#30484 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 04:50 AM

Vezi postareafloricica, la 28 May 2013 - 04:02 AM, a spus:

Vezi postareaUma, la 28 May 2013 - 03:29 AM, a spus:

Eu nu-s asa de acra. Ma bucur de orice, poate din naivitate, prostie, ma hranesc din micile placeri, ma bucur cand vad solidaritate si am multe ocazii sa vad evenimente romanesti care pulseaza de creativitate.

Nu deschid cutia cu rele, de ce ai tinut tu musai sa spui ceva negativ ?Intotdeauna vor fi problem mai presante, mai importante. Asta nu era o problema, era doar nebunia creativa a unora, nu o saracit bugetul sanatatii sau casa de pensii . Nu-i asa ca-i mai preferabil sa strambam din nas decat sa ii laudam pe aia care au luat premii la Geneva? De ce ar zbura niste copii pe barna cand aia le poate afecta sanatatea, de ce alearga niste nebuni in cerc si emana toxine la Formula 1, de ce naiba bea lumea cafea impachetata in doze mici de plastic ? Apropos, daca vad vre-o doza de aia in padurea mea ma supar !

Si mie mi se pare inutil un steag de asta, dar oamenii aia au avut un vis, au lucrat impreuna si l-au realizat, ii admir pentru asta. Nu stiu ce-or face cu steagul dupa, probabil ca au cum sa-l foloseasca, poate din ala mare fac unele mai mici :)

Madam, atac la persoana :D ! Pai eu imi exprim parerea de un steag si matale sari la beregata? Auzi la dansa,ma facusi acra si negativa,ai :)

Ok, amu sa lasam gluma - Floareo, e dreptul meu sa am o alta parere decat tine. Eu nu mi-s nici acra si nici negativa (sa te prind eu ca te mai plangi de bietii canadieni,sa vezi cate cartonase galbene iti arat)- si faza cu Formula 1, gimnastii si olimpicii nimerisi ca nuca'n perete. Deci eu am fost olimpica la viata mea (nici pe departe de valoarea aia, dar totusi, macar la nivel de Bucuresti si tot luai si eu niste mentiuni :) )la Formula 1 ma uit la fiecare cursa, la gimnastica (si nu numai) tot asa. Si da, cafeaua beau in doza mica la Illy :) . Mea culpa :)

Daca vroiai sa-ti spun de ce gandesc asa, iti explicam. Promite ca nu-ti mai asumi ca-mi stii gandurile si te iert :pupic:

#30485 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 28 May 2013 - 05:18 AM

Promit ca nu stiu care-ti sunt gandurile si nici atac la persoana nu am facut :)M-ai enervat ca ai bagat cainii, pensionarii si bolnavii in acelasi borcan cu o ambitie, o placere, da, o tichie de margaritar. Cred ca o facut steagul ala ca asa au avut chef, cum altii deseneaza pe asfalt. Cred ca o avut si o parte buna, s-o bucurat lumea,au comunicat, au lucrat impreuna si mie personal mi-a placut efectul.

Dar sa stii, la cutiutele mici de cafea de plastic, doze nu glumesc...sa nu cumva sa vad de-alea pe plaje sau prin paduri. Eu nu mai vreau sa vad plastice de la cafea!

#30486 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2013 - 09:04 AM

Unde umbla toata lumea?? Geany iar a plecat la cumparaturi?? Ce e linistea asta!!

"Cred ca o facut steagul ala ca asa au avut chef, cum altii deseneaza pe asfalt. Cred ca o avut si o parte buna, s-o bucurat lumea,au comunicat, au lucrat impreuna si mie personal mi-a placut efectul."

Lucru foarte rar in societatea de azi cel putin de aici!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30487 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCutia Pandorei

Postat 28 May 2013 - 09:11 AM

Se poate o zi fara sa consumam plastic, nici de la cafea, nici de la apa, suc ,iaurtele, sacosi...O zi in care fierbi cafeaua dupa ritualul vechi, bei apa de la robinet, iti pui sucul in pahar de sticla, in loc de 12 paharele de iaurt cumperi doar unul mare si iti dozezi intr-un recipient refolosibil, sacose urate de carpa in loc de plastic ....La naiba, abia am terminat razboiul cu peturile de apa si acum incepem un razboi cu dozele de cafea si capacele de la cafea... Parca in loc sa se simta mai responsabila lumea, compenseaza cu plastic la scala mica. De ce nu beti cafeaua acasa sau la etiopieni, italieni, greci..De ce-mi produceti plastice d-astea....

Fisiere atasate

#30488 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2013 - 10:18 AM

Vezi postareazerda, la 28 May 2013 - 09:04 AM, a spus:

Unde umbla toata lumea?? Geany iar a plecat la cumparaturi?? Ce e linistea asta!!

Buna! No' o avut domnu'Geany treaba la calculator asa ca nu s-o urnit deloc deacolo de dimineata :blush: acum a plecat cu trebi' drept pt. care eu am fost azi singura la cumparaturi,am avut timp sa casc gura-n voie :lol: s-au ieftinit tare castravetii 1,80-2 lei kg.,si rosiile 4,5-5 lei kg.,cartofii noi 2,2 aia mici,2,5 ailalti kg.,usturoi proaspat(e verde dar cu capatana mare bine formata 1 leu,am luat si dela' :scratch: ),etc-uri...azi o sa le fac o supita de rosii la amiaza si pui cu mujdei de usturoiu' al nou,cu super salatoaie de rosii si castraveti :blush:
Afara e inorat si f. rece ..baarr!!

O zi faina tuturor!

#30489 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 May 2013 - 12:21 PM

Hello si de la mine, mai pe la amiaz' ashea.
S-a incalzit, numa' bine,bate-un vanticel...vara de-asta as vrea!
Mie mi-a placut aia cu steagul.Cel mai tare m-au amuzat aia de la fanfara. Vine Ponta, vin celelalte oficialitati, Antena3 era in floare, ca doar ei erau initiatorii, apare si ala de la Guiness, masoara ei steagul, valideaza rezultatul si pana sa-nceapa speechurile oficiale, baga fanfara o besame mucho cu coregrafie, baga si-o macarena si-o guantanamera...mai ceva ca la zumba mea. Astia oficialii tot nu terminasera schimbul de amabilitati...fanfara capituleaza, baga si-o moroshaneasca. Hopa, abia atunci si-au dat seama ministrii ca tre s-o scurteze si sa treaca la alocutiuni. Dupa aia n-am mai vazut,c-am plecat la sala.
Enfin, steagul parea matasos,batea putin vantul si intra pe sub el, albastrul chiar era de efect, ziceai ca-i o mare linistita. Mergea de-o rochita varatica albastrul ala.
Bon, acuma ca va relatai bref cum fu, vreau sa va vaz la ochetzi. Va pup, pa-pa!

#30490 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 01:17 PM

Vezi postareafloricica, la 28 May 2013 - 05:18 AM, a spus:

Promit ca nu stiu care-ti sunt gandurile si nici atac la persoana nu am facut :)M-ai enervat ca ai bagat cainii, pensionarii si bolnavii in acelasi borcan cu o ambitie, o placere, da, o tichie de margaritar. Cred ca o facut steagul ala ca asa au avut chef, cum altii deseneaza pe asfalt. Cred ca o avut si o parte buna, s-o bucurat lumea,au comunicat, au lucrat impreuna si mie personal mi-a placut efectul.

Dar sa stii, la cutiutele mici de cafea de plastic, doze nu glumesc...sa nu cumva sa vad de-alea pe plaje sau prin paduri. Eu nu mai vreau sa vad plastice de la cafea!

Daca desenau pe asflat ma impresionau :blush: Daca se intalneau in parc si se pupau sa fie nspee mii de cupluri tot asa.Flash-moburile cu dans si muzica la fel.
Dar cand dai bani multi pe ceva inutil, nu ma impresioneaza. Si chestia cu pensionarii, animalele si asa mai departe - ai pierdut esenta - vrem sa facem ceva maret sa fim ai mai tari din parcare intr-o carte de recorduri -dar de ce sa nu fim pentru ceva cu adevarat UMAN. Consider ca am explicat destul ce am vrut sa zic, si repet, enervata au ba, e treaba ta. Sunt ok sa discutam ideile, nu persoanele care le emit.

Ma bucur ca te supara cutiutele mici de cafea de plastic - insa cu siguranta, doar daca cineva are capsa pusa pe tine le va duce pe plaja sau in padure :blush: Nu cred ca poti sa faci cafeaua doar ingropand doza in nisip :scratch:

Si pe mine ma supara tare ai de impodobesc muntii mei cu pet-uri. Dar asta e, nu fac o natie nesimtita :lol:

#30491 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 01:28 PM

Elocventa poza :scratch:

Fisier atasat  Flag.jpg (65.91K)
Number of downloads: 0

Avea tatal meu o vorba, da-i romanului circ si paine si uita de probleme :blush:

#30492 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2013 - 01:43 PM

Eu cred ca generalizarea este un pacat si o greseala. Eu am aflat de nazbatia de steag de la stiri la unu nopatea cand nu aveam somn si-am vazut ditamai ogorul de steag si m-am oprit din zap-at sa ma uit ce mai e si aia!

Dar nu m-a facut sa uit problemele mele, nici de grijile pe care le am. Ca am vazut si oameni fericiti si bucurosi, asta insa m-a bucurat! Este un proverb indian care spune ca mai mult conteaza sa fii o lumina mica in intuneric, decat o umbra mare in soare!

#30493 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 01:56 PM

Vezi postareazerda, la 28 May 2013 - 01:43 PM, a spus:

Eu cred ca generalizarea este un pacat si o greseala. Eu am aflat de nazbatia de steag de la stiri la unu nopatea cand nu aveam somn si-am vazut ditamai ogorul de steag si m-am oprit din zap-at sa ma uit ce mai e si aia!

Dar nu m-a facut sa uit problemele mele, nici de grijile pe care le am. Ca am vazut si oameni fericiti si bucurosi, asta insa m-a bucurat! Este un proverb indian care spune ca mai mult conteaza sa fii o lumina mica in intuneric, decat o umbra mare in soare!

Da, frumos proverbul si foarte adevarat. Dar eu vad totul ca pe un circ, o distragere de la problemele adevarate- un fel de , ia te uita ce tari suntem noi, in cartea recordurilor, un circ ieftin cu fanfara si oficialitati ca sa ce? Daca cei dintr-un oras ar fi adus de acasa o bucata de panza si ar fi cusut unul langa altul, sa-si arate mandria de roman, as fi fost prima cu lacrimi in ochii. As fi admirat tenacitatea, as fi admirat mandria fiecaruia si as fi considerat a fi un record al ROMANILOR.

Dar asa cum fu facut, asta mi-a inspirat.

#30494 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 01:56 PM

Eu am avut sentimente contradictorii :scratch: ,prima' am zis si eu:'' Tzara' cheri' sha' baba sa' chiaptana'.'' :blush:
Dar apoi cand l-am vazut intins asa si atmosfera de acolo,si filmat din avion,nu pot sa nu spun ca m-a incercat asa, un fior patriotic !

Fisier atasat  377979_462561280498405_1716755395_n.jpg (45.45K)

Fisier atasat  983869_256104804528777_876585648_n.jpg (34.5K)

Au mai fost si cea mai mare tocana,sau gulas nu mai stiu,catai pizza,si placinta si Salata,da' la astea nu s-a mai facut atat tam-tam...

#30495 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2013 - 02:00 PM

Vezi postareaGeany, la 28 May 2013 - 01:56 PM, a spus:

Eu am avut sentimente contradictorii :blush: ,prima' am zis si eu:'' Tzara' cheri' sha' baba sa' chiaptana'.'' :blush:

Haide sa ti tzuc :scratch:

Mandra sunt si eu cand vad steagul Romaniei fluturand, oriunde, oricat de mic. Nu trebuie sa fie cel mai mare :lol:

#30496 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 02:17 PM

Daa!! Ar fi frumos daca din fondurile obtinute,fie macar si din revalorificarea materialului pt. steag ,sa fie folsite in scopuri caritabile,pt. un orfelinat de exemplu,sunt cazuri in care fiecare banut conteaza!

#30497 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2013 - 02:21 PM

Geany fata mea, lasa palavrageala si treci la aparat! Ce naiba fac eu cu aproximativ 2 kile de cozi de ceapa verde bio?? Dati idei, dar sa n-aud stufat ca nici unul nu mananca!
Am zis ca fac rulada de carne de porc la cuptor, ca le pun in congelator in pungute pentru ciorbe... sa zicem ca mai fac niste placintele cu branza... tot ramane!

#30498 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 28 May 2013 - 02:28 PM

Vezi postareazerda, la 28 May 2013 - 02:21 PM, a spus:

Geany fata mea, lasa palavrageala si treci la aparat! Ce naiba fac eu cu aproximativ 2 kile de cozi de ceapa verde bio?? Dati idei, dar sa n-aud stufat ca nici unul nu mananca!
Am zis ca fac rulada de carne de porc la cuptor, ca le pun in congelator in pungute pentru ciorbe... sa zicem ca mai fac niste placintele cu branza... tot ramane!

Le toci, le usuci si le folosesti la iarna la ciorbe si la ce mai vrei tu.Asa face mama mea!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#30499 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2013 - 02:34 PM

De congelat nu stiu ce sa spun,sa nu se floshcaie mai apoi la decongelat,da' 2 kg. nu-i chiar asa de mult ca tin bine in punga la frigider si folosesti cat incape,bunica facea borsul de loboda cu f. mule codite de ceapa tocata,deasemeni o tava de placinta cu ceapa poti sa faci,si la salate pui multa cat incape...drob de ficat de pui,si la aia intra multe codite de ceapa si asa acusi e inaltarea...mai mult nu stiu ce sa-ti spun ,la omlete la etc...
Daca imi mai vin idei te tin la curent

#30500 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2013 - 03:32 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 May 2013 - 02:28 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 28 May 2013 - 02:21 PM, a spus:

Le toci, le usuci si le folosesti la iarna la ciorbe si la ce mai vrei tu.Asa face mama mea!

Sau le toc minuscul dupa uscare si le folosim??? :scratch:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1523
  • 1524
  • 1525
  • 1526
  • 1527
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul