La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 29 May 2013 - 11:51 AM
Postat 29 May 2013 - 11:56 AM
s-a incalzit simtitor fata de zilele trecute.
Dani, ai o zgatie de copila tare frumusica si are un aer poznas, imi place tare cum ii sta motzata cu coditele alea in varful capului.
Bub deja e cavaler, iar ochisorii aia nu tre sa fie inlacrimati,
Sanatate, Stellina, cu vremea asta nici nu mai stii ce sa zici.
Io incerc sa-mi iau gandul de la rele, dar numai urat visez si ma surprind in niste stari de nu ma recunosc. Greu e cand nu-i sanatate, ca altele cumparam.
Ioana, congelate stau f bine cozile de ceapa, dar sa le usuci si sa le tai inainte de congelare. Eu am folosit toata iarna.
Giani, nu tre sa le decongelezi inainte de folosire in mancaruri, le pui asa tzepene direct in oala. In borcan, cu sare, nu cred c-ar rezista. Au prea multa apa.
In rest, zile bune va doresc!
Postat 29 May 2013 - 12:01 PM
Acu' ci' sa spun?!,aschia nu sare departe de trunchi
Draga 2' ,iti multumesc tare mult pt. sfatul cu busuiocul,sa stii ca asa am facut cum m-ai invatat tu i-am ciupit capetele,cu toata frica ce aveam si tare frumos s-a revigorat ca sa spun asa ca era in coma deacu'
Postat 29 May 2013 - 12:06 PM
Da cu ceapa verde congelata,ai dreptate ,asa cred ca vine pusa direct congelata,nu se decongeleaza ,asa ca Ioana(Zerda) poate incerci asa ca si Stelin' spune ca a pus asa!
P.s Multa sanatate Motzulin' si numa' bine
Postat 29 May 2013 - 12:10 PM
Postat 29 May 2013 - 12:18 PM
Nu mi se pare ca mananca mult Bub, io imi amintesc ca fi-miu era in carutz, deci vreo 2 ani, si i-am dat o ciocolata impachetata - atunci era cu hartie si staniol - ca sa taca, sa se joace la ea. Si toata lumea se uita la el, chiar ma gandeam sa nu mi-l deoache, io ziceam ca-i admiratie aia ce vedeam in ochii trecatorilor. Cand colo, cand ajung acasa, copchilu' meu era tot numai ciocolata pe fatza, pe costumas - avea unul alb cu-o dungutza albastra, parca-l vad!- pe par, prin nas, in ochi...valeu, de-aia se uita lumea. Nu-l credeam in stare s-o desfaca, si de fapt nici nu reusise, dar rosese cu sarg toata hartia si-o manca laolalta cu ciocolata. Moama, ce energie a avut in noaptea aia! Da'n rest n-a patzit nimic.
Asa ca da-i baietului ciucalata! Deh, tre sa mai si gresim impreuna cu ei!
Postat 29 May 2013 - 12:22 PM
Geany, la 29 May 2013 - 12:06 PM, a spus:
Da cu ceapa verde congelata,ai dreptate ,asa cred ca vine pusa direct congelata,nu se decongeleaza ,asa ca Ioana(Zerda) poate incerci asa ca si Stelin' spune ca a pus asa!
P.s Multa sanatate Motzulin' si numa' bine
Acum sa nu va suparati ca va spun o poveste de viata. Fetele care citesc pe la detox stiu ca eu am o metabolizare defectuoasa a calciului. Ca atare la varsta lui Bub dintii mei erau praf gemacht si cand aveam 3 ani dupa prima extractie in urma unui abces, stomatologul mi-a interzis sa mananc dulciuri.
Adica punct final. Deloc! Cica pana imi ies dintii definitivi, adica 3 ani mai tarziu, asta cel mai devreme pentru primul dinte! Imi poate si mie explica cineva de ce un copil TREBUIE sa manance ciocolata zilnic??
Asta e cum zic fumatorii ca au nevoie de o tigara ca sa poata merge la toaleta dimineata! Ca altfel s-ar lasa! Sau alcolicii ca au nevoie de o bere sa se dreaga?? Nu glumesc, sugar rush urmeaza fix acelasi mecanism!
In fine, in cazul unui copil sanatos, cum era nepotul maestrei mele l-a ajutat sa ajunga supraponderal la 7 ani si depresiv la 10 ca nu-l placeau fetele ca e gras! Chiar nu se poate trai fara ciocolata?? Inseamna ca eu sunt alien?
Postat 29 May 2013 - 12:29 PM
Asta i-am luat-o alaltaieri si momentan e in stadiul asta!
SAM_7833.JPG (40.43K)
Number of downloads: 0
Postat 29 May 2013 - 12:32 PM
moatza, la 29 May 2013 - 12:26 PM, a spus:
La aceasta intrebare iti pot raspunde prompt, se poate! S-a putut si ani de zile ca si la ciocolata, dar crede-ma ca berea e more fun decat ciocolata( asta daca nu te gandesti XXX)
Postat 29 May 2013 - 12:43 PM
Imi aduc mereu aminte ca pe vremea aia ma sunau sa ma intrebe, daca nu eram acasa daca au voie ciocolata, ma topeam de drag cand vedeam ce disciplinati sunt.
Acum ca sunt mari rup cate un rand din tableta, dar la fel nu mananca zilnic.
Postat 29 May 2013 - 12:53 PM
Eu nu am fost cu dulcele niciodata,exceptie fac ciocolata amaruie,dar daca nu am ,de unde nu-i nici d-zeu nu cere
Azi am gasit ardei grasi cu 7 lei kg. si asa de frumosi si proaspeti erau,asa ca mi-am luat 3 am dat cam 2 lei si olea' pe ei,i-am aruncat pe tabla la copt si..
SAM_7834.JPG (48.45K)
Number of downloads: 0
Muuhhaahhhaa!!
Postat 29 May 2013 - 01:45 PM
Geany, la 29 May 2013 - 12:53 PM, a spus:
Eu nu am fost cu dulcele niciodata,exceptie fac ciocolata amaruie,dar daca nu am ,de unde nu-i nici d-zeu nu cere
Azi am gasit ardei grasi cu 7 lei kg. si asa de frumosi si proaspeti erau,asa ca mi-am luat 3 am dat cam 2 lei si olea' pe ei,i-am aruncat pe tabla la copt si..
Muuhhaahhhaa!!
Asa si eu sunt pasionata mai mult de sarat decat de dulce, ciocolata amaruie imi place dar nu e pasiune intre noi, berea cand si cand nu ma omor, uneori imi e pofta totusi, dar rar.
In schimb mor dupa ardeii tai copti. Am drum in piata, asa ca imi cumpar si-mi fac si eu, asa am salivat
Postat 29 May 2013 - 01:49 PM
Carmen L, la 29 May 2013 - 01:45 PM, a spus:
Geany, la 29 May 2013 - 12:53 PM, a spus:
Muuhhaahhhaa!!
Asa si eu sunt pasionata mai mult de sarat decat de dulce, ciocolata amaruie imi place dar nu e pasiune intre noi, berea cand si cand nu ma omor, uneori imi e pofta totusi, dar rar.
In schimb mor dupa ardeii tai copti. Am drum in piata, asa ca imi cumpar si-mi fac si eu, asa am salivat
Nu mai sunt la dieta...de mult
Postat 29 May 2013 - 01:55 PM
Să dau şi eu raportul, că nu am mai scris de mult. Am fost ieri până la Cluj şi înapoi, l-am dus pe tata la un consult. Mai urmează să mai mergem săptămâna viitoare. Atunci am să trec iar pe la fântânică să-i cer ajutorul
Cred că mă încearcă şi pe mine o răceala, probabil şi oboseala şi tot. Da' nu mă las. Am să fac aprovizionare cu ghimbir şi lămâi. Miere şi şcorţişoară am.
Dimineaţa la noi a fost soare da' acu' e cam cenuşiu-pâclos şi nu-mi place. Vreau soare să mă mai înveselesc.
Am mai citit din urmă, am văzut bubuleţi care mi-au bucurat inima. Să vă trăiască şi să fie sănătoşi.
Şi pe la laude am citit da' scriu tot aici, la grămadă, felicitări pentru "lăudăroşi".
Multă sănătate vă doresc tuturor şi zile senine.
Postat 29 May 2013 - 02:22 PM
oare Lili ce mai face? ca nu am vazut-o de o gramada de vreme
Postat 29 May 2013 - 02:55 PM
Nu mai sunt la dieta...de mult
[/quote]
Sti cum ii mai mananc eu cand nu au rol de salata? Cu branza. Ardei copti cu branza, fara nimic altceva, sunt in stare sa-i infulec si goi asa de mult imi plac.
Postat 29 May 2013 - 03:09 PM
Postat 29 May 2013 - 03:14 PM
Acum, sa nu credeti ca eu nu mananc dulce niciodata, dar uite, carmen poate zice cata vreme petrec eu in fata unei singure amarate felii de tort de ciocolata cu crema de ciocolata si rom, altfel foarte bun!! Deci ce mi-au auzit urechile ca se topeste, ca se inmoaie, ca se strica, tot timp de o ora am mancat felia aia!
Am baut doua pahare de bere, recunosc, in timpul asta! Poate daca era prosecco ceva poate mancam mai repede
Si ca sa inchid paranteza, cunosc un copil care are 4 ani nu a mancat ciocolata. Pentru ca duamna-mama lui are numai diabetici in familie si nu-i da dulce, mananca fructe, inghetate de fructe, dar nimic cu zahar in exces, ciocolata,biscuiti, prajituri, fursecuri frisca,caramel, creme, bezele. Iar punct final.
Postat 29 May 2013 - 04:44 PM
Si eu zic ca e in codul genetic al fiecaruia daca e sa placa dulce sau sarat mai mult.
Alta data stau langa tine cand e vorba de ceva foarte dulce, macar sa nu ies in evidenta singura
Azi de exemplu ma miram ca am poftit, trecand pe langa o terasa la bere neagra- se intampla rar dar...m-am gandit la tine Zerda, daca erai aici ma asezam la o masa, aduc eu ardeii copti
Cand in familie sunt cazuri de diabet e normal sa feresti copilul.

Ajutor