Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1544
  • 1545
  • 1546
  • 1547
  • 1548
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#30901 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 June 2013 - 01:03 PM

Vezi postareazerda, la 13 June 2013 - 12:15 PM, a spus:

Mie-mi zici clar ce vrei ca eu nu sunt artista in torturi!! Spuma ramane asa de gust!

pai sa ziceeeeeeem :floare: un masaj! la doua maini si opt labute :floare:

#30902 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 June 2013 - 01:09 PM

Boni, un gnd bun si de la mine Sper sa vii cu vesti bune
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#30903 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2013 - 01:12 PM

Vezi postareamoatza, la 13 June 2013 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 13 June 2013 - 12:15 PM, a spus:

Mie-mi zici clar ce vrei ca eu nu sunt artista in torturi!! Spuma ramane asa de gust!

pai sa ziceeeeeeem :floare: un masaj! la doua maini si opt labute :floare:

Asta se poate rezolva oricand ai drum si chef! Pisi deja face antrenament! :floare:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30904 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 13 June 2013 - 01:51 PM

boni DRAGA TE TINE....Te iubi;\m si ti suntem alaturi...scrie aici ca o sa fie mai bine...nu uita suntem prezente.
sa ma scuzati cu scrisul...nu sunt pe calculatoriciul meu...daca sunt mereu aiurea
Azi deci am fost la chirias care s a predat ,a inteles comodatul a platit chiria...mai avem un meci mic cu regularizarea intretinerii dar sper sa treaca si ala....
Multumesc din suflet inimoaei mamicii de printesuca floricica...ouff DD imi amintesc cum statea ea ca o floricica in nisip asteptindu si mamica s o ajute cu ridicatul
Cineva spunea de capsuni...nu mai ziceti va rog eu ca e pe lista pt care pot face crima...adica mici,ciorba burta,sarmale...acre,vinete ardei copti,mamaliga...ouff ce bune is DD
aS INCERCA SI EU SA AJUNG PE LA 1900 pe la dvoastra DOAMNELOR SI DOMNILOR asa dupa administratia blocului,1900 minute la o amica care are bebelau de golden leretier si apoi fug cu taxiul catre voi...sper sa mai fiti
pup banda de virtual amicala

;

#30905 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 June 2013 - 04:31 PM

deci nu doar intretinerea, nici chiria nu vrea sa o plateasca?
verb, eu tot nu inteleg de ce ai incheiat contract de comodat, care presupune oferirea spre folosinta cu titlu de gratuitate a spatiului imobiliar, sau bunului, deci fara a percepe chirie! cum adica ai dat apartamentul in comodat???

nu mai sunt capsuni la piata?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30906 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 June 2013 - 05:09 PM

Motzulino, un mare tzuc de la mine.
bre capsuni sunt, eu luai de la chioscul de langa bloc...si sunt de alea bun *rau*

#30907 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 June 2013 - 05:14 PM

deci claaaaaaaaar sambata pun de-o spuma de capsuni! mi-am facut singura pofta! :notworthy:

#30908 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 13 June 2013 - 07:21 PM

Boni, multa sanatate tatalui! Numai bine va doresc.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#30909 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 13 June 2013 - 09:03 PM

Boni,ma alatur si eu fetelor si-ti tin pumnii ca totul sa fie bine ! Imagine postata

#30910 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 June 2013 - 10:03 PM

Stella, realizarea proiectelor pe azi s-a bifat? Ai vazut la noi: soare, ploaie, furtuna, racoare si canicula in aceeasi zi!

#30911 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 14 June 2013 - 12:04 AM

Daniella, s-a bifat. mai am maine o mica tur, si sper ca am lichidat administrativele :notworthy:
noapte buna

#30912 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 14 June 2013 - 01:44 AM

Boni multa sanatate tatalui tau si tie si mamei multa putere sa treceti peste perioada asta grea si sa puteti fi alaturi de el!
Stella ti-am admirat calatoriile si intalnelile! Sa-ti fie de bine vacanta!
Gella ce peisaje de vis ai tu la tine acasa :drool:
Ce frumos ca va intalniti doamnelor - Carmen, Zerda, Stella, Foxyy, Daniella! Am scapat pe cineva? :notworthy:
Zerda cum faci spuma de capsui? :pupic:
Verber sper sa rezolvi problemele cu inchiriatul repede si sa nu mai treci prin perioade stresante!

O zi buna va doresc si va ofer zmeura din gradina noastra - a doua recolta pe anul asta! Btw, Zerda se poate face si spuma de zmeura sau semintele sunt prea mari la zmeura? :lol:
Fisier atasat  DSCF1654.JPG (175.59K)
Number of downloads: 0

#30913 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 14 June 2013 - 06:51 AM

Buna dimineata. Asa e Cristina, la Gela e o zona splendida si ei doi sunt asortati zonei.
Eu in general capsunile le mananc taiate in 2 ( dupa ce am indepartat coditza :notworthy: ) pus un pic de zahar, suc de lamaie si eventual cateva foi de menta.
Spum din cate stiu se face din pulta fructului amestecata cu albus batut spuma cu zahar.
personal fac ceva gen...mixez fruct ( capsuni sau zmeura),cu putin zahar eventual o lingura de gem /dulceta de capsuni , ammestec asta cu un pic de gelatina(optional), si apoi cu frisca batuta .
eu am pitici pe cerebel cu ouale crude , asa ca nici tirami su nu prea mai fac.
Pup tulemond, si pe diseara, celor ce vin la intalnire

#30914 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 June 2013 - 07:18 AM

Buna dimineata!
Multe imbratisari pentru Boni, asteptam vesti bune!
Intre timp, am revenit la vechiul birou (3 zile am lucrat "in deplasare") si acum, de bucurie, va las cate ceva bun pe masa:

Fisier atasat  1.jpg (188.78K)

Fisier atasat  2.jpg (49.82K)

Fisier atasat  3.jpg (81.27K)

Fisier atasat  4.jpg (3.91K)

Fisier atasat  5.jpg (107.34K)

Fisier atasat  6.jpg (82.5K)

Fisier atasat  7.jpg (46.36K)

Fisier atasat  8.jpg (80.27K)

Momentan cerul e acoperit de nori. Sa vedem cat va ploua azi si cat voi reusi sa bantui prin targ, asa cum mi-am propus. Pe seara sunt consemnata la scarbi, avem intalniri la "nivel inalt". Bine ca aduc ei mancare si bautura... :pupic:
O zi frumoasa va doresc! :notworthy:

#30915 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 14 June 2013 - 07:49 AM

Buna! si eu imi amintesc ,ca facea bunica spuma de capsuni ,zdrobea capsunile cu zahar sa fie ca un piure si batea batz' albuse(bezea) si incorpora piureul de capsuni,eu nu ma dadeam in vant dupa ea mai degraba preferam inghetata de capsuni a bunicii (care era stiu si acum,4 oua,capsuni ,zahar si smantana :lol: )ia ca avem pe forum si reteta de spumoasa Aici..Despre oul crud la tiramisu ,chiar il auzisem la cireasa de pe tort pe bucatar( Horia Varlan) ca recomanda ca ouale sa fie batute cu zaharul la/pe, baie de aburi ,tocmai pt. a le prepara si termic/pasteuriza ouale,iar la prova del cuoco despre maioneza din ou crud ca se ''pasteurizeaza'' ca sa spun asa daca la sf. se adauga in loc de zeama de lamaie sau pe langa zeama de lamaie (ca depinde cat de acruta se vrea) 1 lingura de otet caldut,eu de atunci asa fac si-mi place f. mult chiar are gustul si textura celei cumparate din comert(si aici ma refer la cea mai de calitate cat de cat nu la porcarii)
Foxulin' ma bucur pt. tine :lol: (pt. reintoarcerea la vechiul birou,imi amintesc si acum cand ai plecat cam acum frun' an credeai ca va fi pana in septembrie,dar a durat ceva..nu??!! sau ma insel eu?!)P.S am vazut ca dupa 3 zile de lucrat in deplasare te-ai intors nu ce intelesesem eu,scuze de confuziune'
Sar-na de festin :-*

Hmm!! ia sa vad ce-mi aleg eu de acolo :drool: iau o tartina din primul platou apoi pas,si ma infing derect' la 6 :notworthy: ,gust si din 7 si din 8 ,si gata ca ma fac cat China :((
Azi si asa ma infing iar in salata de vinete cu maioneza,o dau sa o termine domnu' Geany ca sa nu o mai vad in ochi =))

Cald si frumos si la noi sa vedem cum o mai fi ,ca cu vremea asta nu poti sa mai stii la ce sa te astepti!
Acusi o sterg la cumparaturi sa vad daca vine si sotosenia!
Ai' Geany' ca ai o mierlitza si azi .... :pupic:

O zi faina si multa sanatate tuturor!

#30916 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 June 2013 - 08:12 AM

Deci bunica mea baga mixerul in capsunile curatate de codita si cu zahar si le facea piure. Merge si cu zmeura, dar si mai tare merge cu visine. Daca vrei rezultatul obtinut se poate trece prin strecuratoare si nu mai ai nici un samburel de zmeura sau coaja de visine. Daca e doar asa pentru ai casei, nu e obligatoriu. Si se bat niste albusuri cu un pic de sare si un pic de zahar( ca ai mai pus si la fructe)pana cand numai nu dau onorul la presedinte de cat de drept stau. si le amesteci.

Ea le punea in cupe de sampanie la frigider si le mancam in ziua aia, mama, mai lenesa, le lasa in castron si manca toata lumea pana veneam eu de la scoala, si mai gaseam siropul pe fund si urme vagi pe castron! De aia am invatat sa mi-o fac singura ca nu mai gaseam niciodata!

N-are sens sa va zic ca la cate albusuri am batutut eu in viata daca aveam probleme cu oul crud eram mult mai stravezie!

#30917 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 June 2013 - 12:32 PM

Tocmai am primit meniul de la sindrofia de diseara (de la servici)...... Saracaaaaaaaa pisicaaaaaaaaa...... Eu nu trebuia sa mananc ieri. Azi am reusit sa rontai numai 3 caise, da' ieri am balotat o bucata de friptura... Maaaaaaare greseala! :wacko:

Fisier atasat  1.jpg (109.1K)

#30918 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 June 2013 - 12:41 PM

Hello la han!

Foxxy, daca doar gusti o lingurita din fiecare, apai toata saptamana urm nu mai trebuie sa mananci :wacko: . Sindrofie placuta si pofta buna!

La noi ploi si furtuni de cateva ori pe zi... te cam zapaceste de cap vremea asta.

O zi frumoasa tuturor, cu mai putine turbulente meteorologice si intalneala placuta !

#30919 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 14 June 2013 - 12:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 June 2013 - 12:41 PM, a spus:

Foxxy, daca doar gusti o lingurita din fiecare, apai toata saptamana urm nu mai trebuie sa mananci :D . Sindrofie placuta si pofta buna!

Eu chiar regret friptura de ieri, nu glumeam! Si am de gand sa iau cate-o bucatica din fiecare. Cica chiar sunt portii mici, astfel incat fiecare sa poata manca din toate felurile de haleala cate-o bucata. Acum ramane de vazut daca unii se vor lacomi sau nu la anumite produse. :D
Saru' mana pentru urari! :wacko:

#30920 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 14 June 2013 - 12:49 PM

Doamne' ce culoare poate sa aiba dulceata aceea de trandafiri :wacko:

Sindrofeala' placuta Fox'! :D

Arata acest topic

• 2399 Pagini +