Daniella, la 17 May 2011 - 10:34 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 May 2011 - 07:53 PM, a spus:
Ce ai patit cu picioarele? Nu cred ca este de la papuci, sa stii ca e o treaba foarte delicata. Eu am fost la ortoped si am primit talpile speciale, trebuie sa le port de proba o saptamana, apoi va trebui sa le port mereu. O sa mai comand vreo doua perechi pe care sa mi le ajusteze si la papuci de casa si la pantofii cu toc, care au calapodul mai mic, mai delicat. DUpa cateva saptamani de purtat se modifica felul in care calci si astfel dispar si durerile. Mergi la ortoped. Mie mi-au facut o analiza cu senzori, pe computer si asa am putut vedea care puncte din talpa sprijina de fapt intreaga greutate a corpului. Din cauza felului defectuos de a pasi eu am avut dureri oribile in talpa, si la ousoare de nu mai stiam ce sa fac, nu puteam atinge nici macatr da cu dusul. SI asta numai si numai din cauza de distributie inegala a greutatii pe talpi. Este fantastic cum in cateva zile mi s-au dezumflat ousoarele. Am avut o perioada cand am trait numai cu diclofenac si voltaren si nu disparea durerea. Acum ma pot chiar masa.
Nu stiu ce am patit, dintr-o data m-a apucat in concediu (in antepenultima zi) intai in partea inferioara a talpii piciorului drept, de parea ca am un os fracturat. Nu mai puteam sa calc, parca aveam cioburi. A doua zi s-a atenuat usor si in ziua urmatoare a inceput si la celalalt, apoi si la degetele mari pe varfuri, apoi si pe lateralele talpilor. Mergeam sontarc-sontarc, cand calcam ma durea tare. Dupa ce m-am intors in cateva zile m-a mai lasat. Acum dupa 10 zile sunt aproape bine. M-am gandit ca a fost de la papucii de plaja purtati acolo (cu talpa groasa si rigida). Oricum sufar de picioare ca le-am chinuit mereu cu pantofi nepotriviti (Dada: nu stiu sa-mi cumpar pantofi - de ajuns sa-mi placa si ori ii iau mari, ori mici ... cred ca am si o marime cu jum de nr), dar si cu circulatia proasta ...artrita si tromboflebita in neam... .
Nu stiam ca tb sa merg la ortoped ...oare or avea si la noi aparatura pentru astfel de teste?
Tu ai patit de curand cu durerile de talpi? tot asa a debutat o sesiune violenta de dureri?
nane, la 18 May 2011 - 09:52 AM, a spus:
Daniella, la 17 May 2011 - 10:34 PM, a spus:
Nu stiu ce am patit, dintr-o data m-a apucat in concediu (in antepenultima zi) intai in partea inferioara a talpii piciorului drept, de parea ca am un os fracturat. Nu mai puteam sa calc, parca aveam cioburi. A doua zi s-a atenuat usor si in ziua urmatoare a inceput si la celalalt, apoi si la degetele mari pe varfuri, apoi si pe lateralele talpilor. Mergeam sontarc-sontarc, cand calcam ma durea tare. Dupa ce m-am intors in cateva zile m-a mai lasat. Acum dupa 10 zile sunt aproape bine. M-am gandit ca a fost de la papucii de plaja purtati acolo (cu talpa groasa si rigida). Oricum sufar de picioare ca le-am chinuit mereu cu pantofi nepotriviti (Dada: nu stiu sa-mi cumpar pantofi - de ajuns sa-mi placa si ori ii iau mari, ori mici ... cred ca am si o marime cu jum de nr), dar si cu circulatia proasta ...artrita si tromboflebita in neam... .
Nu stiam ca tb sa merg la ortoped ...oare or avea si la noi aparatura pentru astfel de teste?
Tu ai patit de curand cu durerile de talpi? tot asa a debutat o sesiune violenta de dureri?
Daniella durerile tale in talpi vin de la nervul sciatic, nu am timp sa detaliez
dar am trecut prin asa ceva. Nu ai uneori dureri de spate in zona lombara?
Nane, faptul ca tu ai trecut prin asa ceva si ti s-a pus asemenea diagnostic nu presupune ca e valabil pentru toti. Nici macar un medic de profil nu poate pune un diagnostic pe net. Nu e neaparat nevoie sa fie nervul sciatic. E foarte posibil sa fie corelate cu o deformare a coloanei - de fapt, omul "civilizat" sufera la ordinea zilei de calcatura stramba si coloana stramba. Mie la 15 ani mi-a spus medicul balneolog ca am scolioza, drama, drama, mama a iesit plangand de la el. Imi spusese sa incerc sa dorm pe scandura,fara perna, sa consum calciu - respectiv coji de ou prajite si rasnite amestecate cu miere, etc., m-a trimis la gimnastica medicala - o procedura cat e poate de necesara si care mi-a ajutat mult. De dormit pe scandura oi dormi cand oi da ortul, deocamdata dorm pe o saltea foarte buna si acum cu perna, desi multi multi ani am dormit fara.
Desi multi suferim de diverse afectiuni ale coloanei, durerile sunt cauzate in prima speta de un comportament defectuos, pozitie a corpului defectuoasa si "auto-flagelarea", cum bine spune mai sus Daniella - pantofi nepotriviti. Mamica, nici nu e cazul sa te miri ca ai dureri, din cate spui tu mai sus, esti sado-maso. Fa orice sa eviti asemenea incaltari. Si la mine au venit brusc, intai la ousoarele picioarelor apoi, da, in talpa.
Intr-un final am fost la ortoped aici si - cu siguranta ca sunt cabinete care fac asta si in Romania - cu o centura cu senzori mi-au facut pe calculator "scehma" calcaturii mele. Asa am putut sa vad ca punctele de spirjin sunt la mine varfurile picioarelor si ceea ce ar trebui sa "pice" sa zic asa pe calcai ori pe latura exterioara a talpii este amortizat de catre cartilagiile de la ousoare. De aici inflamatii si dureri infioratoare. Plus, evident, incaltaminte necorespunzatoare- in cazul meu mult cu toc, eu fiind mica.
In 2 minute mi-au facut schema, m-au chemat peste o saptamana, mi.au dat talpile acelea speciale - am si pentru pantofoii de sport, ma pune sa le port - le port deja de cateva zile si vreau sa va spun ca in talpa nu mai am nimic (dureaza putin pana te obisnuiesti cu ele) si presiunea si durerile din ousor au scazut coinsiderabil. Al meu -care e jogger constant - a avut si el probleme urate cu dureri mari in tendonul lui ahile, ii amorteau degetele la alergat desi pantofii de alergat sunt ideali. Dupa ca o luna nu mai are ni-mic, alearga nestingherit. I-au facut iar schema aceea dupa o luna si e uimitor cat de mult s-a autocorectat calcatura. Pe computer se vede ca greutatea corpului este distribuita altfel.
Eu le am si eu acum, renunt la toace, o sa imi mai iau o pereche sa le port si la papucii d ecasa. Cum ma ingrijesc altfel? Sport, grija la greutate si dormitul pe o saltea de calitate superioara - aici costa foarte mult insa pentru mine calitatea somnului meu este vitala. De cand dorm pe saltea buna nu mai sufar de dureri de spate (ani si ani de zile m-au trezit durerile de mijloc, nu eu de la sine, ani si ani de zile eu nu am putut dormi cat vroiam.
Daniella, ce mai ajuta este sa dormi cu o perna sub glezne, astfel incat picioarele sa fie putin ridicate iar cand dormi pe o parte iar foarte important este sa domri cu o pernuta intre genunchi. Mergi la doctor, cauta un ortoped competent.