Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1610
  • 1611
  • 1612
  • 1613
  • 1614
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32221 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 12 September 2013 - 09:11 AM

Vezi postareastella, la 12 September 2013 - 08:46 AM, a spus:

Buna dimineata...Flori, vad ca o imparti cu pescarusii, goelanzi ce sunt dumnealor.

Si la mine vine frigul, cred ca asta a fost ultima zi de colorat. Si mda, ieri am fost eu stapana dar azi am impartit-o cu 2 prietene si vorbesc femeile astea, Doamne cat vorbesc, n-am citit nimic azi, am vorbit si tot vorbit...

O zi frumoasa! Eu ma duc la mosuletii mei la munca sa ma relaxez, ca aia nu vorbesc atat de mult :thumleft: eiiii, glumesc...

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#32222 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 September 2013 - 09:38 AM

Buna dimineata! ce poze frumoase Flori'! :thumleft:
Si la noi e racoare ,soare cucu-bau ,trebuie sa mai coc azi niste ardei si gogosari (ca mi-au ramas)am de spalat vreo 2 masini de rufe,poate ii fac si lui bub' vreo prajitura rapidulescu alla je' ,sau ceva dulce :) ,cam asta e!
O zi faina tuturor! :thumleft:

#32223 Useril este offline   sheherezada 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 12 September 2013 - 11:11 AM

Vezi postareazerda, la 11 September 2013 - 05:40 PM, a spus:

Eu ce sa fac mai mult, cu banii mei am sterilizat 2 caini si 6 pisici, in afara de ale mele!

Primaria ea stie ce face, dar eu am vazut maidanezi de premiu cat de frumosi erau!! Si cand aud ca vor sa-i omoare pe toti fac cu nervii!! Evident, fiindca am 4 pisici, nu pot lua un caine, dar sunt multi care pot! Asta as vrea, cine poate sa ia un caine, nu te rup in bucati, azi dimineata in parcare la om, l-au latrat de l-au rupt, nici nu s-au apropiat de el! cainii latra, caravavana trece! Si sunt atati pui!!!

Zerda, e usor sa spui din tasta : fiecare sa ia un caine. Un caine, o pisica , orice animal ar fi el cere sa fi responsabil. E un suflet in casa aia , nu bibeoul de pe televizor. Cu pisicile poate ca e mai usor ca ies singure afara , dar cainele trebuie scos de 3-4 ori pe zi.Si aici vorbesc doar de nevoi fiziologice numai zic de o plimbarica ceva. Pe urma punem la socoteala mancarea, medicamente, vaccinuri , un medic veterinar in caz de ceva. Plus ca esti legat de maini si de picioare in caz ca vrei sa pleci in concediu. Esti conditionat.

Fiimea si-ar fi dorit si ea catel dar i-am explicat destul de clar ca va trebui sa-l plimbe pentru ca eu personal nu-mi iau angajamentul acesta. Va trebui sa-i culeaga rahatii de pe strada , in caz contrar e pasibila de amenda . Nu poti sti cine trece pe langa tine si te vede. De asemenea taxa la primarie pe cap de caine cine o plateste? Vetul?!! Eu nu-mi asum aceste cheltuieli pentru ca nu mi le permit.Pentru ca ea cu siguranta se va plictisi repede iar catelul ala n-are nicio vina pentru nepasarea ei.

Nu mai departe acum vre-o Luna vin socrii mei la noi si de cand au caine nou il aduc mereu. N-am nimic cu el da parca nu-mi place sa vad cum se agata cu ghiarele de toate alea. Fiimea s-a oferit sa-l plimbe dar cand a vazut ca ii da soacra punguta pentru treaba mare s-a razgandit.

I-am luat hamster , asta ca sa vada ce inseamna sa ai animal de casa. E adevart ca hamsterul nu e atat de costisitor dar totusi are nevoie de : atentie , curat in cusca la 3 zile , mancare . Cand plecam in concediu e drama pentru ca trebuie sa ne suprapunem cu cineva care il poate lua in grija. Anul asta ne-a murit primul hamster . 50€ consultatie sa ne spuna ca oricum nu mai avem ce sa ii facem. A murit la nici o ora ce-i drept dar macar am avut constiinta impacata ca l-am dus la doctor. Nu stiu daca si sotul meu a avut aceeasi conceptie dar asta oricum nu mai conteaza.

Acum 10 ani fratele meu a adus acasa un pui de caine. Vre-o cinci ani a stat la noi si a fost calvar pentru ca facea pipi peste tot. Toata lumea lucra si n-avea cine sa-l scoata ziua afara . De abia cand ajungea taicamiu acasa pe seara in scotea el sau dimineata inainte de plecare. Acum vad ca si-a luat altul , o corcitura de lup cu nu stiu ce. Tine cainele ala intr-o singura camera , acolo unde doarme el . Si in cazul in care si-ar gasi un job pe toata ziua sunt curioasa cine ii scoate cainele la plimbare. Nu vad de ce ar fi tatal meu obligat sa faca asta pentru ca atunci cand l-a luat n-a intrebat pe nimeni.Decat pe prietena lui.

Cam asta e cu animalele. Cei care comenteaza ca fiecare sa ia un caine acasa ar trebui mai intai sa se gandeasca ca una e sa dai de mancare la un caine in fatza blocului sau pe Maidan si alta sa-l aduci in casa , sa impui restul familiei sa-l accepte, sa-si cheltuie din banii pe care poate nu ii au.

Asta este parerea mea personala si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni .V-am pupat!

#32224 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 September 2013 - 11:26 AM

Eu hranesc si ingrijesc 4 pisici una de 10 ani, unele de 8 ani. Stiu tot ce poate fi zis despre vet-i ca am avut parte si de buni si de rai/prosti!
Daca as calcula cati bani am dat m-ar lua cu vertij, dar NU calculez!

Si cainii de la munca in loc sa-mi iau sandale am sterilizat un caine, asta e, ce daca n-am sandale noi!Au stat o noapte in clinica, asta a platit o colega, noi pe banii nostri! Iar la pisici nu mai comentez ca am scris o gramada de pagini la subiect despre cate am patit cu ele si cate am patimit, daca are cineva timp poate citi, sa mai invete ceva!

Despre caini, nu am cum sa mediez scandalul cu Pisi care este foarte teritoriala, nu suporta intrusi. Banuiesc ca nu toti oamenii au pisici acasa si sunt capabili sa duca un caine la plimbare! Sau e mai comod sa-i dai DELETE si sa dispara?? OK or sa faca asta si o sa se rezolve cititi clar ce va zic NIMIC!

E plina lumea de tarani care-si urca catelusii in sacosa si-i arunca prin parcuri! Sa se invete sa-si sterilizeze javrele si avem un inceput!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32225 Useril este offline   sheherezada 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOlandica

Postat 12 September 2013 - 11:48 AM

Pai aia e ca nu-i sterilizeaza si uite cum se va lua de la capat toata istoria. Si datoria cui va fi?

#32226 Useril este offline   sheherezada 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOlandica

Postat 12 September 2013 - 11:57 AM

Eu personal recunosc ca nu vreau sa-mi iau aceasta obligatie pentru ca nu vreau sa chinui animalul ala. De ce sa fie el vinovat de nepasarea sau neputinta mea?!!!
As putea sa-l duc la azil dar nu va ganditi ca aici curge lapte si miere. Voi credeti ca animalele de la azil sunt intretinute pe viata? Da , da ...
Daca nu sunt ''adoptati'' intr-un timp util ajung la sapun. Doar atata ca aici nu se mediatizeaza.

#32227 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 September 2013 - 07:45 AM

Buna dimineata la lume. Eu una car matzul cu noi in vacanta :thumleft: 1400 km dus, 1400 intors.
Recisor bine fratzica, ma duc sa-mi fac o cafea, ca-s chiauna ( aseara n-avem somn , am adormit pe la 3h :thumleft: )
si ceva primit pe mail care m-a amuzat grozav..."Stiati de unde vine
FRECAREA ( DE...MENTA!!!! )?

In Grecia antica mesele pe care se servea mancarea erau frecate cu
frunze de menta, pentru racoare si miros placut.
Fanariotii au adus si la noi obiceiul in secolul XVIII, familiile
instarite din Bucuresti si din Tulcea adoptand cu iuteala acest tabiet
de bon ton.
Pentru ca servitorii din casele lor ajunsesera sa-si dispute cu
ardoare sarcina frecarii meselor cu menta, infinit mai usoara decat
taiatul lemnelor, spalatul rufelor sau alte activitati domestice, ,,a freca menta" a devenit sinonim cu ideea de a pacali munca.
Semnificatia expresiei s-a pastrat pana in prezent, dar povestea s-a
pierdut."

#32228 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 September 2013 - 08:01 AM

hello, scularea!
deci da, Stellin, frecarea mentei poate avea o conotatie pozitiva :thumleft: mi-o trec pe to do list de azi, da' nush daca am parte.

racorica si la mine, a plouat la salcii, ura! le-a dat o multime de frunzisoare noi-noutze!

#32229 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 September 2013 - 08:38 AM

Buna dimineata! Deci nu stiam asta cu menta de unde vine,dar imi propun si eu sa frec menta azi :lol: in afara de o salata de vanatai (am primit deja coapte si curatate puse in pungute de matusa Marlena :toothy6: )si niste pui fript nu am in plan altceva pe azi :sad3:
La noi a stropit putin aseara asa ca acum vreme ca dupa ploaie!
O zi faina tuturor! :floare:

#32230 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 September 2013 - 08:46 AM

La noi a plouat cu simtul raspunderii! Vreme buna de moatza!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32231 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 September 2013 - 02:38 PM

Salvati Rosia Montana! :toothy6:

Am auzit ca protestele vor continua in strada, dar si pe fb si mail, mai putin in media roamneasca care e controlata.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32232 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 September 2013 - 02:52 PM

Eu va aduc poale-n cap...aaaa!! asta-n,brau vreau sa zic :toothy6: fierbinti-fierbinti

Fisier atasat  SAM_0458.JPG (66.04K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  SAM_0459.JPG (74.56K)

Si neshte' pui fript (cu cartofiori cu ardei copti pe principiul mai bin' sa fie decat sa nu fie ,nuuu??!! :floare: ) :sad3: :lol:

Fisier atasat  SAM_0461.JPG (59.49K)

#32233 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 13 September 2013 - 05:48 PM

Buuuuuuuuune , am luat deja vreo 2 poale-n brau coana Geanino.
Fug la trebi, acaum ca am burdihanu' plin :toothy6:

#32234 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 September 2013 - 12:22 AM

Vezi postareaGeany, la 13 September 2013 - 02:52 PM, a spus:

Eu va aduc poale-n cap...aaaa!! asta-n,brau vreau sa zic :toothy6: fierbinti-fierbinti

Tulai Geanino...Ce pofta mi-ai facut!
A cat is a friend fur-ever !

#32235 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2013 - 08:37 AM

Buna dimineata! Cum la noi s-a racorit bine,e vreme numai buna de aprins cuptorul si de copt si de aici placintele :lol:
A plouat aseara dar acum a stat e frig si innorat ,astept sa vad cum se mai pune vremea ca nu stiu daca ies sau nu,si daca nu ies ce oi face azi?! :sad3: Mdaa!!,stiu stiu :lol: numarat bani ,asta cade ca nu am ,facut copii nexam si asta :toothy6: :floare: mai stie cineva varianta 3?!

O zi faina tuturor! :lol:

#32236 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 14 September 2013 - 08:55 AM

Buna dimineata din fuga calului.
Gianino, mai poti sa vezi niscai seriale gen Suleiman sau cum il chiama,
sa vii oleac sa ma ajuti la strans crengi...ca abia terminai cu smuls buruieni si tuns iarba, si azi veni nenea sa taie crengile,
asa ca e nonending story, mai ales ca au inceput sa cada frunzele, si am ce strange saptamanal :toothy6:
O zi faina, pup tulemond.

#32237 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2013 - 08:58 AM

Vezi postareastella, la 14 September 2013 - 08:55 AM, a spus:

Buna dimineata din fuga calului.
Gianino, mai poti sa vezi niscai seriale gen Suleiman sau cum il chiama,
sa vii oleac sa ma ajuti la strans crengi...ca abia terminai cu smuls buruieni si tuns iarba, si azi veni nenea sa taie crengile,
asa ca e nonending story, mai ales ca au inceput sa cada frunzele, si am ce strange saptamanal :sad3:
O zi faina, pup tulemond.

Prefer la strans crengi cu tine :floare: suleimanu' nu ma mai atrage deloc :toothy6: ,(apropo cica incep sa-l dea si lunea si martea asa cum a fost si in trecut,ifetu' se muta sambata)

#32238 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 14 September 2013 - 09:53 AM

Hellooo

Cine ma poate indruma si pe mine, azi fiind sarbatoare nu prea as avea voie sa coc,asa-i?
Am un dovleac in asteptare si tare mi-e teama ca se va strica pana marti cand voi ajunge din nou sa ma ''ocup'' de el.
Cum as putea sa-l conserv? Stie cineva?

#32239 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 September 2013 - 10:29 AM

Paii azi e ziua crucii,eu stiu ca nu se mananca fructe care pot avea semnul crucii(ele sau samburii lor )cum ar fi nuci,struguri etc.
Dovleacul trebuie sa aiba codita cam de un deget,in acel caz tzine toata iarna sa-l folosesti cand vrei ca nu se strica,si daca nu o are tot nu se strica in cateva zile,eu zic,ca poti sa-l tzii linistita pe balcon,sau in camara jos pe gresie,la umbra si racoare,chiar si in frigider daca ai loc.
Parerea mea,sper ca nu am debitat calamitati,dar eu cel putin asa asi face!

#32240 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 14 September 2013 - 11:24 AM

Vezi postareaGeany, la 14 September 2013 - 10:29 AM, a spus:

Paii azi e ziua crucii,eu stiu ca nu se mananca fructe care pot avea semnul crucii(ele sau samburii lor )cum ar fi nuci,struguri etc.
Dovleacul trebuie sa aiba codita cam de un deget,in acel caz tzine toata iarna sa-l folosesti cand vrei ca nu se strica,si daca nu o are tot nu se strica in cateva zile,eu zic,ca poti sa-l tzii linistita pe balcon,sau in camara jos pe gresie,la umbra si racoare,chiar si in frigider daca ai loc.
Parerea mea,sper ca nu am debitat calamitati,dar eu cel putin asa asi face!

Nu are codita dar asa cum imi spuneai, e la frigider.
Nu stiam cum se comporta fiindca de fiecare data cum am avut dovleac i-am si ''facut felul'' imediat :toothy6:

Multumesc Geany

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1610
  • 1611
  • 1612
  • 1613
  • 1614
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic