zerda, la 11 September 2013 - 05:40 PM, a spus:
Eu ce sa fac mai mult, cu banii mei am sterilizat 2 caini si 6 pisici, in afara de ale mele!
Primaria ea stie ce face, dar eu am vazut maidanezi de premiu cat de frumosi erau!! Si cand aud ca vor sa-i omoare pe toti fac cu nervii!! Evident, fiindca am 4 pisici, nu pot lua un caine, dar sunt multi care pot! Asta as vrea, cine poate sa ia un caine, nu te rup in bucati, azi dimineata in parcare la om, l-au latrat de l-au rupt, nici nu s-au apropiat de el! cainii latra, caravavana trece! Si sunt atati pui!!!
Zerda, e usor sa spui din tasta : fiecare sa ia un caine. Un caine, o pisica , orice animal ar fi el cere sa fi responsabil. E un suflet in casa aia , nu bibeoul de pe televizor. Cu pisicile poate ca e mai usor ca ies singure afara , dar cainele trebuie scos de 3-4 ori pe zi.Si aici vorbesc doar de nevoi fiziologice numai zic de o plimbarica ceva. Pe urma punem la socoteala mancarea, medicamente, vaccinuri , un medic veterinar in caz de ceva. Plus ca esti legat de maini si de picioare in caz ca vrei sa pleci in concediu. Esti conditionat.
Fiimea si-ar fi dorit si ea catel dar i-am explicat destul de clar ca va trebui sa-l plimbe pentru ca eu personal nu-mi iau angajamentul acesta. Va trebui sa-i culeaga rahatii de pe strada , in caz contrar e pasibila de amenda . Nu poti sti cine trece pe langa tine si te vede. De asemenea taxa la primarie pe cap de caine cine o plateste? Vetul?!! Eu nu-mi asum aceste cheltuieli pentru ca nu mi le permit.Pentru ca ea cu siguranta se va plictisi repede iar catelul ala n-are nicio vina pentru nepasarea ei.
Nu mai departe acum vre-o Luna vin socrii mei la noi si de cand au caine nou il aduc mereu. N-am nimic cu el da parca nu-mi place sa vad cum se agata cu ghiarele de toate alea. Fiimea s-a oferit sa-l plimbe dar cand a vazut ca ii da soacra punguta pentru treaba mare s-a razgandit.
I-am luat hamster , asta ca sa vada ce inseamna sa ai animal de casa. E adevart ca hamsterul nu e atat de costisitor dar totusi are nevoie de : atentie , curat in cusca la 3 zile , mancare . Cand plecam in concediu e drama pentru ca trebuie sa ne suprapunem cu cineva care il poate lua in grija. Anul asta ne-a murit primul hamster . 50€ consultatie sa ne spuna ca oricum nu mai avem ce sa ii facem. A murit la nici o ora ce-i drept dar macar am avut constiinta impacata ca l-am dus la doctor. Nu stiu daca si sotul meu a avut aceeasi conceptie dar asta oricum nu mai conteaza.
Acum 10 ani fratele meu a adus acasa un pui de caine. Vre-o cinci ani a stat la noi si a fost calvar pentru ca facea pipi peste tot. Toata lumea lucra si n-avea cine sa-l scoata ziua afara . De abia cand ajungea taicamiu acasa pe seara in scotea el sau dimineata inainte de plecare. Acum vad ca si-a luat altul , o corcitura de lup cu nu stiu ce. Tine cainele ala intr-o singura camera , acolo unde doarme el . Si in cazul in care si-ar gasi un job pe toata ziua sunt curioasa cine ii scoate cainele la plimbare. Nu vad de ce ar fi tatal meu obligat sa faca asta pentru ca atunci cand l-a luat n-a intrebat pe nimeni.Decat pe prietena lui.
Cam asta e cu animalele. Cei care comenteaza ca fiecare sa ia un caine acasa ar trebui mai intai sa se gandeasca ca una e sa dai de mancare la un caine in fatza blocului sau pe Maidan si alta sa-l aduci in casa , sa impui restul familiei sa-l accepte, sa-si cheltuie din banii pe care poate nu ii au.
Asta este parerea mea personala si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni .V-am pupat!