Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1641
  • 1642
  • 1643
  • 1644
  • 1645
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32841 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 October 2013 - 01:56 PM

L-am sunat pe finu', cica fetitza are un cheag de sange pe creier , nici doctorii nu stiu exact ce are...
Nu pot sa opereze....asteapta sa elimine cheagul.

#32842 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2013 - 01:59 PM

In primul rand multa sanatate Alessiei! Dumnezeu sa o aibe in paza, ingeras mic !

Mare pofta mi-ai facut cu jeleurile. Aia la restaurantul il serveau: un cubulet pe platoul de aperitive alaturi de multe alte farafastacuri. Numai culoarea si te da pe spate ... nu mai spun de aroma! Ma gandesc ca il aveau depozitat in tavi de sticla, sau cutii....si cand era cazul, pac taiau cate un cubulet.
Nu stiam ca ar fi mers si numai cu apa, eu oricum spal numai la temp max...altfel mi se pare ca nu spala bine ...

Va multumesc mult pentru grija. Gata, programul. Am deschis cu frica sa-mi iau oala de ciorba si e tot ok, nici urma de spuma. Am luat oala si am zis sa o clatesc in apa, ca daca nu o fi fost clatita bine si a ramas tot detergentul ala pe ea. Nici o spuma. Totul luceste si e bine clatit, lichid de limpezire mai aveam.
Deci tot ok. Detergent am pus foarte putin, cred ca maxim cat o maslina. Am scapat de data asta!
Nu am dat bine drumul masinii, ca a sunat d-l Dani ca e la magazin si ce vreau sa-mi ia. Asa ca la jumatatea programului am primit detergentii potriviti. Aleluia!
Deci, Maya, zici ca si ulterior pot sa am probleme cu masina? Si asa de abia am scapat acum cateva zile sa nu ajung la service, ca mi s-a rupt unul dintre opritoarele din spate (plastic) ale sinei de la sertarul de sus ..., dar a fost remediat casnic cu o agrafa mare de birou. Imagine postata

Nu v-am zis ce traznaie am facut acum vreo luna:
Eu iau bicarbonat mult, ca pun mai mereu cate o lingura la rufe, pe langa detergentul din cuva. O data cand am luat vreo 5-6 plicuri de bicarbonat si am vazut si 1 plic de gelatina, zic hai sa iau ca mai pun pe la panna cotta sau alte praji... , nu mai vazusem plic de asta mare. Bun, nu am remarcat ca plicul de gelatina era identic ca si ambalaj cu cel de bicarbonat. Ok, ajunsa acasa cu 7 plase, ghiozdan, copil etc ...fuga sa pregatesc o gustare etc. Cand am pus bicarbonatul la locul sau ... nici nu mai aveam habar de gelatina cumparata. OK, la prima spalare ce credeti ca am pus la prosoapele de plaja? Imagine postata
Mi-am dat seama dupa cateva zile, amintindu-mi ca am luat si gelatina. Prosoapele nu au fost incleiate si nici vizual nu am perceput o modificare la masina. Turele urmatoare am pus un plic intreg de bicarbonat si otet sus, la locul calgonului sa se spele bine.
Eu am citit de foarte bine despre otet, la bicarbonat si lamaie (zeama, coaja, fruct intreg) pentru curatarea aparatelor si bucatariei in general, ca alternative la detergentii chimici. Sigur ca daca sunt niste subansamble care nu sunt de inox, otetul nu le face bine.

Detergent lichid nu o sa mai pun la masina de spalat vase, am avut noroc ca citisem de cineva care a patit figura cu clabucii, asa ca am pus foarte putin.

In alta ordine de idei am bucatele de care pe foc de vreo ora si nu dau semne sa se dezmorteasca, oare e carne de aia de ramane tare oricat as fierbe-o? Pot sa-i fac ceva?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32843 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 October 2013 - 02:04 PM

deci, nu era meningita? Trebuie intai sa se resoarba cheagul si abia dupa se vor decide cu operatia ... Am o prietena care are hemangiom si l-a descoperit acum 1 an si ceva. Si ea a fost paralizata serios de tot ... groaznic ...acum si-a revenit bine ... , inca nu s-a operat ...insa a iesit la pensie pe caz de boala, nici 30 ani, are copila de 6 ani. Si nu are voie sa fac nimic: nici un fel de efort fizic, intelectual, trebuie doar sa zaca ... Caldura nu, frig nu, altitudine nu, citit nu, despre stres nu se pune problema. Dar acum e bine, pare normala ..., dar are zile cand ii e rau ... mai mult la ea sunt si teama, gandurile ....

#32844 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2013 - 02:07 PM

Dani , carnea potzi sa o pui in kukta....

iar despre otzet...ai dreptate , elimina calcul dar....termina si aparatele!

#32845 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 October 2013 - 02:08 PM

ok, nu mai pun nici otet

bicarbonatul e safe?

#32846 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 October 2013 - 02:08 PM

n-am kukta ... ma duc sa vad cum se mai prezinta .... intrebarea era daca intr.o ora nu s.a destepenit de tot, se mai fierbe sau e de aia talpa ?

#32847 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2013 - 02:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2013 - 02:04 PM, a spus:

deci, nu era meningita? Trebuie intai sa se resoarba cheagul si abia dupa se vor decide cu operatia ... Am o prietena care are hemangiom si l-a descoperit acum 1 an si ceva. Si ea a fost paralizata serios de tot ... groaznic ...acum si-a revenit bine ... , inca nu s-a operat ...insa a iesit la pensie pe caz de boala, nici 30 ani, are copila de 6 ani. Si nu are voie sa fac nimic: nici un fel de efort fizic, intelectual, trebuie doar sa zaca ... Caldura nu, frig nu, altitudine nu, citit nu, despre stres nu se pune problema. Dar acum e bine, pare normala ..., dar are zile cand ii e rau ... mai mult la ea sunt si teama, gandurile ....

Encefalita au spus , nu meningita.
Eu cred ca a facut candva un gen de comotzie cerebrala si de acolo a tot vomitat si a durut-o capul si dr i-a dat metoclopramid fara sa investigheze. ( copii cad des si de multe ori nu bagam in seama cazaturile) Apoi a facut niste afte in gura si au zis ca o fi herpes , de aici encefalita. La tomograf au gasit cheagul....
D-zeu mai stie!

#32848 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2013 - 02:12 PM

Vezi postareaMaya, la 25 October 2013 - 01:28 PM, a spus:

Geany, felicitari si la cît mai multi ani fericiti împreuna! :floare:

Sarumana Maya si fetelor =)) :) la fel si voua :)
Dany' nu ma pricep :( (am mai auzit si eu de bicarbonat si otet ,dar sincer nu stiu ,nu am incercat)

la noi una calda ,una rece ,nu dau detalii dar zau ca e asa :) =(( nu pot ca sa ma abtinez',dar in principiu e tot raul spre bine!...mai putin ca-mi pleaca mamitzu' de sarbatori :(

#32849 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 October 2013 - 03:38 PM

Facui o crema de vanilie ptr cremes reteta lui Luca Montersini =)) ( fara albusuri)...asa ca cu alea facui un cake cica alb :) dar are di tàti...nuca, fructe confiate, ciocolata, cacao...albusurile , zahar si faina...plus zeama s coaja de lamaie :floare:
poftiti de va serviti...e bunut...reteta din carticelele alea mici din vremuri apuse, parca aluaturi si nu mai stiu ce ii zice...v-o pozez daca vreti, dar sigur va aduceti aminte de seria aia de carticele, cu retete pretioase.

Fisiere atasate

#32850 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 October 2013 - 04:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2013 - 01:59 PM, a spus:

Eu am citit de foarte bine despre otet, la bicarbonat si lamaie (zeama, coaja, fruct intreg) pentru curatarea aparatelor si bucatariei in general, ca alternative la detergentii chimici. Sigur ca daca sunt niste subansamble care nu sunt de inox, otetul nu le face bine.

io cred c-ai citit si de gelatina, dar n-ai vrut sa-mpartasesti cu noi, reao! :lol:

In alta ordine de idei am bucatele de care pe foc de vreo ora si nu dau semne sa se dezmorteasca, oare e carne de aia de ramane tare oricat as fierbe-o? Pot sa-i fac ceva?

persevereaza, pan'la urma orice carne fierbe.
acu vreun an am facut o ciorba de vitel, aveam in congelator niste carne din susrsa verificata, dar nu era suficienta si-a mai luat omul din piata. carnea mea a fiert intr-o ora si aia cumparata nu era gata nici dupa 5 ore. intr-un final, am declarat-o eu fiarta, dar era ceva insipid si inodor. doar facea prezenta-n oala.

Vezi postareastella, la 25 October 2013 - 03:38 PM, a spus:

Facui o crema de vanilie ptr cremes reteta lui Luca Montersini :) ( fara albusuri)...asa ca cu alea facui un cake cica alb :) dar are di tàti...nuca, fructe confiate, ciocolata, cacao...albusurile , zahar si faina...plus zeama s coaja de lamaie =))
poftiti de va serviti...e bunut...reteta din carticelele alea mici din vremuri apuse, parca aluaturi si nu mai stiu ce ii zice...v-o pozez daca vreti, dar sigur va aduceti aminte de seria aia de carticele, cu retete pretioase.

eu pe-astea doar de-albusuri le fac cu unt. mi se pare mie c-ar suplini cumva galbenusurile.

Mutti, sa dea Dumnezeu sa scape cu bine fetita. Ce necaz, of, of!

Giani, daca tot plangi dupa mamitza, ia du-te tu o luna la plimbare! Sa vezi ce-or sa te pretuiasca hunii la-ntoarcere, ca prea-i rasfeti. Esti fata buna, comoara la casa omului.

Hello, hello tuturor!
dupa o perioada extrem de stresanta mi-am mai revenit. fiindca sper sa schimb macazul jobului, mi-am luat niste co restant. si sa vezi dracie, nu ma pot acomoda cu statul pe tusa. m-am trezit de la 5.30, la 6 aveam deja rufele pe sarma, m-am bagat iar in pat...degeaba. nici sa ma odihnesc total nu pot, nici nu stiu de ce sa ma apuc :lol: nu, hotarat lucru, nu-s facuta ptr traiul domestic!

#32851 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 25 October 2013 - 04:21 PM

Pusha, sa ne luam de-o mana :lol:...nii eu nu ma simt "zana" gospodina...musai sa alerg sa ma ajit...
Ia sa ma duc eu sa ma culc oleac asa somn de frumusete vorba Gianinei :lol:

#32852 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 October 2013 - 04:27 PM

LOL! Asa e...si de gelatina!

Moatzo, si eu la fel, mi-am luat azi CO, si am zis ca nu fac nik, stau si lenevesc, de unde numai cat am venit pe aici sa intreb am stat jos, in rest: ordine, mancare, reparat propriile boroboate ... Imagine postata Nu mai zic si de alea ... ca ma dati la cazuri disperate Imagine postata
Deci, a fiert carnea, cand am verificat la 1,5 h era fiarta. Daca tot m-am apucat am facut si o tocanita, dar e asa soft doar bucatele de carnita de vitasi rosii de gradina, condimentele necesare, daca nu se mananca duminica "o fac" paste. In rest ciorba de rasol de manzat si o sa fac muschi de vita la gratar, salata mare de rosii e gata, hai ca poate sa fac si o rasturnica mica ... dar la noi se mananca o felie si apoi dau eu marunt din buze ... Imagine postata Maine dl Dani vrea altceva, aia mica nu se pune, ea vrea doar ousor ochi moale cu mozzarella si paste ... in rest ... 1 lingura, hai 2 si gata! chiar daca zice mama ce buna e? stii ca mie imi place ..."x mancare" - adica aia de o mananca ...si ma astept sa pape tot castronul ... , apoi zice iute ... gata, nu mai pot Imagine postata
Stai sa vezi cat trag eu si de oala de ciorba. Imagine postata

Mutti, ce necaz au finii. Sa se faca bine!

Stella, arata fain de tot chechul asta cu de toate! parca e praji, nu chec!

Geanino, tu plangi de "invidie" ca nu te dusasi tu? sau de dorul fustei? Imagine postata

Un weekend frumos! eu azi imi termin misiunile cu gatitul pt tot we! asa ca maine si poimaine joaca Imagine postata

#32853 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 October 2013 - 05:05 PM

Vezi postareastella, la 25 October 2013 - 04:21 PM, a spus:

Pusha, sa ne luam de-o mana :)...nii eu nu ma simt "zana" gospodina...musai sa alerg sa ma ajit...
Ia sa ma duc eu sa ma culc oleac asa somn de frumusete vorba Gianinei :)

ooo, am observat ca avem mai multe-n comun, si pareri, si atitudini. cre'ca-i varsta di vina

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2013 - 04:27 PM, a spus:

chiar daca zice mama ce buna e? stii ca mie imi place ..."x mancare" - adica aia de o mananca ...si ma astept sa pape tot castronul ... , apoi zice iute ... gata, nu mai pot

si eu faceam la fel, laudam mancarea, ce buna e, ce-as mai manca si eu si el raspundea papa tu! mult timp am tot folosit expresia in familie, adaptata si altor situatii.

eu bucataresc maine, fac o ciorba si friptura de miel-miel, nu berbecut, nu alte alea. taiat saptamana trecuta, nu-mi venea sa cred. oile nu fata toate cam in aceeasi perioada? sau mai sunt si accidente :lol:
am si juma din organe, dar nu ne pasioneaza deloc drobul. poate-ar fi mai buna o placinta cu carne, dar din organe. cu foi filo, nu cu aluat...o vrea familionul? de fapt, daca n-o vor, o duc la birou. asa, de va pup, pa-pa! mda, da's in co 3 zile si saptamana viitoare... =))

mai ma gandesc!

a! help c-o nelamurire: am vazut la Lidl aluat de patiserie. pe ambalaj il prezentau ca pe-un foietaj, dar foaia era mai subtire, nu ca ala arhicunoscut, bella, linco etc. o fi pate brisee sau chiar e foietaj, stiti careva? pe vanzatoare le-am bagat in ceata cand le-am luat la-ntrebari. ce ma enerveaza chestia asta, sa nu stii nimic despre produsele pe care le vinzi :lol:

#32854 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2013 - 05:12 PM

Daniella , asa face si Elena...cateodata baga-n ea de ma sperii apoi cateva zile...nik!

Acum i s-a pus sa nu mai manance fructe...

Macar mananca legume. Le da la gradi dupa ma-sa legume si fructe taiate, mananca acolo si cand vine acasa vrea iar castravetzi si ardei. Fructe numai acolo....

#32855 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2013 - 05:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2013 - 04:27 PM, a spus:

Geanino, tu plangi de "invidie" ca nu te dusasi tu? sau de dorul fustei? Imagine postata

Nuu,departe de mine invidia,dimpotriva,o sa ne lipseasca f. mult mai ales de sarbatori . :lol: eu nu ma mai duc nicaieri departe de hunii mei Moatzo',pt. nimic in lume ...
F. fain checul tau Stelin',eu facusem o painita cu seminte si miez de nuca si arata fix asa :lol:

#32856 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 October 2013 - 08:17 PM

Vezi postareamoatza, la 25 October 2013 - 05:05 PM, a spus:

ce ma enerveaza chestia asta, sa nu stii nimic despre produsele pe care le vinzi :lol:

Nu e datoria lor sa stie, sau? Alea-s vînzatoare la casa, vînd marfa si atîta tot. Cel putin asa cred eu. Pe mine asta nu ma enerveaza, dar ce ma scoate din pepeni e ca te duci în raionul de specialitate la semintaraie, si întrebi de loboda. Nu ca nu stiu daca au, nici macar nu stiu ce-i aia. Acum na, loboda nu o cunoaste toata lumea, desi într-un loc unde angajatii sînt special angajati în coltul verde, te astepti sa stie ce e aia rucola sau cum arata patrunjelul. Cret? Dar cum, este si de ala? WTF??!
Sta acolo toata ziulica, în cashcarabeta din coltul cu plante si seminte, si scrie sms-uri si e platit bine merci... în loc sa rasfoiasca materie, ca au si carti, brosuri si computer cu internet acolo!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32857 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 October 2013 - 08:47 PM

nu la casa am intrebat, ci pe responsabilul de raft. femeie, pe deasupra.
oricum, eu m-as fi asteptat sa stie si nu cred ca emit pretentii absurde.

#32858 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 October 2013 - 10:27 PM

Vezi postareamoatza, la 25 October 2013 - 08:47 PM, a spus:

nu la casa am intrebat, ci pe responsabilul de raft. femeie, pe deasupra.
oricum, eu m-as fi asteptat sa stie si nu cred ca emit pretentii absurde.

Ei, pai la noi cele de la casa se ocupa si de rafturi, si daca nu ma însel chiar si de curatenie, si cred ca nu stiu sa-ti spuna despre marfa, doar daca o folosesc si ele :lol: Vorbesc de Lidl. La Aldi am vazut ca au cleaning lady, dar de rafturi se ocupa si fetele de la casa, chiar si managerul filialei. De fapt el mereu umple rafturile! Îl stiu de peste 20 de ani pe sef, si el pune mîna la munca fara jena, si într-adevar, egal ce-l întrebi, stie! Si daca tot am luat discounturile la rînd, la Penny, tot asa ca la Lidl, cred ca vinzatoarele fac si curatenia cu tot cu rafturi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32859 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 26 October 2013 - 08:01 AM

Salut!

O zi frumoasa la Bucuresti azi!Si, cum e sarbatoare, aseara am "tras tare". Am spalat, am dezghetat frigiderul, am facut curat si mi-am facut baie.PE la 11 am picat "impuscata".Azi oi facea ceva de mancare!

Mutti, sa dea Dumnezeu ca micuta Alessia sa-si revina! Eu, sincer, cred ca va fi bine.Asa a fost si varul meu, si asta era prin '70.Daca atunci s-a putut, azi, sigur se va putea!Varul meu are aproape 2 m inaltime, e sanatos, voinic si zdravan, are doi copii si nici o sechela!

Copilasii lupta mai bine, ai sa vezi! Eu merg la "Fantana"sa pun un banut pentru Alessia!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#32860 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 26 October 2013 - 08:18 AM

Buna dimineata si LMA sarbatoritilor.
Am trecut si eu la fantanica. Sanatate Alessia.
Va doresc un wend *glorios* cum zice Pusha si sa profitati de vremea blanda.

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1641
  • 1642
  • 1643
  • 1644
  • 1645
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic