Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1650
  • 1651
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#33021 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, BucureÈ™ti, Bolintin-Vale...

Postat 09 November 2013 - 08:34 AM

Buna dimineata!

Na, ca azi am deschis eu hanul!

Soare, senin, asa ca deja m-am apucat de spalat.Acum is in pauza, sa beau o cafea cu voi.

Sper ca sunteti bine cu toate, ca pe mine ma chinuie rau piciorul. Eh, noi sa fim sanatoase!

Giorgi, ce face Alexul? Dar mamitza?

Cami, daca tie ti-e bine, atunci e perfect!Cea mai importanta persoana din viata ta esti tu!:-*

Any, bine-ai revenit!:cheers:

Floriceao, cat dreptate ai!:floare:

Iar s-au strans multe de facut azi.Sper sa le pot face fata, ca iau pauze mai dese din cauza de picior.:headbang:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#33022 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 November 2013 - 08:57 AM

Buna dimineata la lume. Zoazo ia sa pun o cafea, sau doua s-o bem impreuna.
Eu am niscai necazuri cu tensiunea intraoculara la dreptul...asa ca tot pe la oftalmolog mi-s.
La noi gri, ieri a plouat mocaneste si seara s.-a pus pe o ploaie zdravana nenica...dar eram deja acasa la caldurica.
In rest nimic deosebit; miss nu vine ca are mult de invatat, basca ii vine o prietena care e in ersmus, si vrea s-o vada la o cafea.
Imi propusesem si eu sa fac un mic tur de 3 zile langa milano sa-mi vad o buna prietena, dar dau pass, ca luni iar tre sa fiu la oftalmo, si poate ca e chiar necesara o mica interventie laser...'gami-as ( ca doar sunt o doamna, ce papionul meu :headbang: )
.

Fisiere atasate

#33023 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2013 - 11:13 AM

Buna cafea, Stellina! Terminai de spalat, acu dezghet frigiderul, apoi neste curatenie.De mancare avem niste varza calita de la mama, poate fac cateva chiftele...Vad eu! Luai neste pastili, poate ma voi putea ridica...:headbang:

hai cane vaitam ca babili-shelea di shad pi prispa!Hai, Stellin, c-avem treaba!Nu-i vrene de vaitat, fata-hai!:floare:

Mai trec sa va zic ce si cum!

#33024 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 November 2013 - 11:28 AM

Buna dimineata! multa sanatate ,Stela si Zoaza ,si tuturor bolnavioarelor :headbang:
La noi a fost o pacla(o ceata asa)dar care vad ca se ridica si da soarele,avem 10 grade acum,si se preconizeaza 15,acusi plecam la mama la masa :floare:
O zi minunata tuturor!

#33025 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 09 November 2013 - 04:59 PM

Sanatate, sanatate, sanatate tuturor si mai ales dragutelor care au necazuri!

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#33026 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 09 November 2013 - 06:36 PM

Buna dimineata si buna sa va fie inima :headbang: Rece si la noi, dar parca nu mai e asa de cenusiu. Prognoza spune ca avem primii fulgi de zapada marti :floare: Pot sa va spun ca eu sunt bucuroasa :cheers:?
Ma uit la vremea de la Bucuresti si nu-mi vine sa cred cat e de cald..la noi se apropie doamna iarna.

As vrea sa pun foi de varza la murat pentru craciun - am o galetusa, imi puteti da indrumari (pana acum am pus doar varza intreaga, la butoi, dar acasa in Romania) Acum ma enervez ca nu gasesc varza subtire pentru sarmale (gata murata) asa ca prefer sa o pun eu (din cea creata)Idei?
A cat is a friend fur-ever !

#33027 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2013 - 06:45 PM

Vezi postareaUma, la 09 November 2013 - 06:36 PM, a spus:

Buna dimineata si buna sa va fie inima :-* Rece si la noi, dar parca nu mai e asa de cenusiu. Prognoza spune ca avem primii fulgi de zapada marti :) Pot sa va spun ca eu sunt bucuroasa :D?
Ma uit la vremea de la Bucuresti si nu-mi vine sa cred cat e de cald..la noi se apropie doamna iarna.

As vrea sa pun foi de varza la murat pentru craciun - am o galetusa, imi puteti da indrumari (pana acum am pus doar varza intreaga, la butoi, dar acasa in Romania) Acum ma enervez ca nu gasesc varza subtire pentru sarmale (gata murata) asa ca prefer sa o pun eu (din cea creata)Idei?

Ca si p-aia de acasa:1 lingura de supa plina cu sare la 1 buc varza.Fa si tu saramura sa pluteasca oul.Daca ies frunzele prea sarate, le poti spala. Poate au fetele alte idei daca a mea nu te "coafeaza". Spor!

Multumesc pentru urari, sper ca maine sa fie mai bine, c-ar mai fi o luna pana la concediu si trebuie sa ma tarasc pana la munca! :headbang: N-am de-ales! :cheers:
Am terminat treaba pe azi! Uraaaa!:floare:

#33028 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2013 - 08:11 PM

Eu doar frunze de varza creata nu am pus,dar varza mama o pune cu o lingura de supa de sare neiodata de muraturi la 1 l. de apa,pt. o cantitate mare la 10 l de apa se pun 10 linguri de sare + inca 1 deci 11,apoi se mai pun si ceva ''miroase'' hrean,pt. rozeatza' vreo felie de sfecla rosie,felii de radacina de telina,o gutuie,boabe de porumb(ajuta la acidularea/acrirea zemei),dupa cateva zile se vantura .Apa se incalzeste si se amesteca cu sarea,dupa ce se dizolva sarea si se raceste zeama se toarna peste varza.

#33029 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 09 November 2013 - 08:22 PM

Multumesc doamnelor :headbang: Eu am facut la butoi, cu varza intreaga, dar aici mai greu de tinut butoiul (as avea loc pe balcon, dar e frig si o sa inghete) Speram ca a mai incercat cineva sa mureze foi (tin minte ca mama mai facea vara varza tocata murata)

#33030 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2013 - 08:50 PM

Da,si bunica mea facea varza murata tocata vara(ba simpla,ba umplea ardei grasi cu ea)chestia e ca vara trebuie ferita de soare si caldura mare(tinuta la loc umbros si racoros),iarna in schimb(ca toate muraturile dealtfel)dimpotriva,ferite de ger.
Eu sunt sigura ca poti mura foi de varza,pt. inceput tinut vasul pe masa din bucatarie cateva zile apoi dat undeva in camara,ma gandesc ...

#33031 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 November 2013 - 08:58 PM

Uma,mi-a venit o idee! :71: poti lua un bidon de la apa plata de 5 l.ii decupezi /tai de jur imprejur cat sa-ti intre varza ta intreaga,(pt. rapiditatea murarii ii scobesti cotorul)si astfel ai un mini butoias,pui o farfuriuta sa o tina la fund pe varza,si minibutoiasul il bagi intr-o punga pe care o legi(bunica punea verze la murat in 2 saci grosi de plastic,pusi unul in altul asa ca stiu sigur ca functioneaza) :wub:

#33032 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 09 November 2013 - 11:01 PM

Buna dimineata si buna sa va fie inima :wub: Rece si la noi, dar parca nu mai e asa de cenusiu. Prognoza spune ca avem primii fulgi de zapada marti :71: Pot sa va spun ca eu sunt bucuroasa :D?

Uma , n-are de ce sa nu mearga foi.....

Dar eu nu as pune creatza , la voi nu este d-aia chinezeasca? varza ascutzita?

Fisiere atasate

#33033 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 November 2013 - 12:01 AM

Acum ma enervez ca nu gasesc varza subtire pentru sarmale (gata murata) asa ca prefer sa o pun eu (din cea creata)Idei?

Eu am vazut cred saptamana trecuta la polonezi, varza murata "de casa". Tin minte ca am vazut si foi intregi murate in borcan la un grocery store, cred ca la Food Basic, n-am cumparat niciodata. Pentru murat am vazut la un fruit market "flat cabbage" cred ca din aia au pus niste prieteni intr-un an la murat - cum zicea Geany, intr-o galeata de plastic.
Fetelor, acuma imi vine si mie sa ma apuc de muraturi :wub: ...

#33034 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 November 2013 - 12:46 AM

Uma, flat cabbage cred ca am vazut la T&T.

Varza taiata murata am facut si eu vara asta, cu varza din asta tare si groasa. A iesit bine.

Si apropos de muraturi, am desfacut borcanul cu gogonele taiate felii si e foarte bun. S-a murat cum trebuie, am sa mai fac si la anul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#33035 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 10 November 2013 - 04:21 AM

Dragelor, sunteti niste scumpe :wub:

Geany, pot cumpara un butoias mic, nu departe de mine e un magazin care are de toate marimile. Acum am o galetusa cu capac, am avut visine in ea.
Mutti, parca din asta n-am vazut..cu toate ca am cumparat des de la chinezi.. Majoritatea este ori groasa ori din asta creata.

Am tot cumparat varza si de la romani (pe vremuri aduceau seminte din tara, le plantau la ferma si faceau varza murata f buna) si de la polonezi,sarbi si rusi. Dar in ultimul timp am luat varza groasa (numai din asta am gasit), buna la gust, dar eu fac sarmale mici si ma enervez ca nu le pot impacheta.

Varza creata de care am zis e asta :

Fisier atasat  varza creata.jpg (64.75K)
Number of downloads: 0

Are frunza mai fina si sper ca se poate mura mai usor.Am balcon si am si loc de depozitat la subsol (acolo ar fi cel mai bine, dar ar fi ciudat, aici se tin doar cutii, biciclete, nu mancare :71: )

#33036 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 November 2013 - 10:29 AM

O zi minunata cu bucurii, cu intelegere, cu relax, caldura si papa bun :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33037 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 November 2013 - 10:34 AM

Foxyy, Draga mea, habar nu am unde se gaseste live asa un set de portelan si ce costuri ar fi. Eu sunt cam nepriceputa la cadouri, pt ca nu prea umblu deloc prin magazine..., dar sunt de acord sa castigam la loto! Deci, let's play 😄 !

Alpha, Sa-ti traiasca nepotica, sa fie sanatoasa si cu noroc!

Boni, Idem pofte, idem nu-mi convine! Eu si apetit exagerat! Iar eu de cate ori mananc pe pofte nu mi-e bine deloc digestiv.... Ai gasit ceva Remedii contra poftelor ?

Sanatate multa pentru fetitele Sorinei, Alex, Stella, Zozo si toti cei care mai au nevoie! Si pe mine si pe Bea ne incearca gatul!
Stella, tu parca nu porti ochelari. Sa fie bine si cu oftalmologul si cu reumatologul, gimnasticile si masajele!
M-am apucat si eu de acupunctura, sper sa faca efect, pentru ca e enorm de costisitor. A mai facut cineva? Cica efect maxim cu fitoterapie.

Cami, sa ai bucurie, fericire, soare, intelepciune si iubire pe noul drum. Merita sa ramai alaturi de persoanele care te stimuleaza sa fii la nivelul maxim al fiintei tale, din toate punctele de vedere si care te fac sa simti ca traiesti frumos. Te-am vazut la foto artiste si arati splendid, parca esti o copilita! Multa fericire si iubire!

Vezi postareaMaya, la 07 November 2013 - 11:30 PM, a spus:

Any, ma bucur ca te-ai întors la noi! Sper sa ramîi chiar si atunci cînd te supara cineva. Cum am mai spus pe aici în rînduri repetate - nu le da atentie mai mare celora care te enerveaza, ci gindeste-te la noi, cei care te apreciem! Punct! Am zis! :D
! Fug sa ma... delectez cu anumite chestii. Hai ca va zic... carti :wub:
Offf, ce-as mai vrea zi de macar 34 de ore!!!!!

Complet in asentimentul tau! In ambele afirmatii, cat si mai ales in necesitatea zilei de 34h :71: lectura placuta si tie :P

Ieri am avut o zi superba cu soare, prieteni, copii la joaca, gratare de somonel si pastramioara la curte la prieteni, jocuri de societate, degustarea vinului/muraturilor/zacustii proaspete. Deci, tot ce trebuie pentru o sambata exceptionala... Si totul neplanificat! :P
Azi, vad ca e ceata si frig, ne dregem pe acasa...cu ceva foarte light de mancare si mai multa odihna..., desi eu, precum Stella, din zori am fost prima in picioare, desi m-am culcat tare tarziu....

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33038 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 November 2013 - 10:57 AM

Hello la toata lumea. Eu bucataresc de zor cate ceva restul face fratello( supa cu galuste, friptura etc) eu am facut un gratin de dovlecei, mancare dintr-o gutuie pentru prietena pofticioasa, un fel de invartita cu mere si ceva ptr fatuca ce vine de pe coclauri 8 nu a mea) si care e vegetariana) asa ca facut si ei separat cate ceva:)
Si la noi duminica ploioasa si vantoasa rau, dupa o zi insorita ieri.

#33039 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 10 November 2013 - 11:53 AM

Buna dimineata la fete!
Va multumesc pentru gandurile frumoase la adresa mea :wub: .
Eu am planuit un super pranz pe azi, m-am dezlantuit incepind de ieri in bucatarie, insa aseara socrella mea ne-a invitat la pranz asa ca degeaba m-am pregatit eu. Nici nu vroiam s-o refuz pentru ca invitatii nu face foarte des, asa ca daca ne invita ne ducem.

#33040 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 November 2013 - 01:00 PM

Anutza , pofta mare la socri, si sunt sigura ca vei aprecia maine ce ai gatit.
Ps , Nu poti duce ceva si la socri ? un antipasto, un primo ? oricum va doresc o minunata duminica in familie.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1650
  • 1651
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul