Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1709
  • 1710
  • 1711
  • 1712
  • 1713
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#34201 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 January 2014 - 04:06 PM

Moo!!Dany, fa musai bilutele de pe vremuri cele ca si reteta ca la prajitura '
'cartof'' ,le-am facut primele la ora de atelier,se zdrobesc biscuiti cu sucitorul,se amesteca cu zahar si cacao,se stropeste cu lapte si putin unt moale cat sa devina o pasta lipicioasa(parfumezi cu esenta de rom sau vanilie dupa plac) formezi intre palme mingiute mici,bilute si sunt bune ca atare sau tavalite prin ceva(zahar tos,nuca de cocos,etc)in compozitia lipicioasa mai poti adauga dupa plac ,nuci sau alune/arahide macinate...in mijloc poti pune o bucatica de nuca sau rahat ,jeleu ce ai,etc,se pot tavali si prin cacao ca la trufe sau bombonele colorate! :floare:

#34202 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 January 2014 - 04:08 PM

Chestia cu zapada si starea drumurilor pe mine ma cam lasa muta. Nu mi-e clar?? Iarna pe la noi, nu e normal sa ninga, sa fie zapada, sa fie temperaturi scazute? Ma enerveaza si televiziunile astea, cu starea de panica pe care o creeaza din orice rahat! Casele alea cu 2 m de zapada, erau de la batrani care nu au putut da zapada.
E drept ca a fost viscol si ca daca nu dai zapada se aduna, dar prea se exagereaza, ca sa tina oamenii cu sentimente de frica. mda... Nu-i vezi sa vina macar o data cu solutii si mai ales reguli, pana la urma, pentru populatie:
- fiecare sa isi dea zapada din fata casei, de pe trotuar, zilnic
- sa nu lase masini parcate pe bulevarde si aiurea pe strazi, cand trebuie sa treaca tractoarele, ca sa nu se mai creeze mormane de zapada si sa fie opturate strazile. In momentul asta pe strada e un rand de masini parcate (eventual oblic, sau de-a latul), dupa care un morman de zapada, pe care tractoarele il imping de pe strada in laterale (ciudat mod de a face curat!!!) si mai ramane o banda.
Cum zicea si Foxyy, ai putea merge cu masina, problema e ca nu poti accesa locuri de parcare pe nicaieri prin oras.

Intre blocuri e jale: nu intra nici plugurile, nici locatarii nu ies la zapada. Aici in mod categoric trebuie gasita o solutie. In tarile mai civilizate cum se procedeaza?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#34203 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 04:08 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 January 2014 - 04:05 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 28 January 2014 - 04:00 PM, a spus:

Hi hi hi! eu i-am dat p.m :toothy6: dar sper ca ala e

Nu strica sa fie scris si pe aici. Poate mai vrea si altcineva sa urmeze procedeul.....

Siggurr!! chiar ar fi bine venit un topic separat ca e o reteta de aur :thumleft:

#34204 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 04:10 PM

Vezi postareaGeany, la 28 January 2014 - 04:06 PM, a spus:

Moo!!Dany, fa musai bilutele de pe vremuri ...
se pot tavali si prin cacao ca la trufe sau bombonele colorate! :thumleft:

da, e o idee super! si noi am facut la ora de atelier tort de biscuiti si salam de biscuiti.

mai are acolo la joc si reteta de bomboane raffaello si de muffins si de altele de cioco ...
va pun o poza sa vedeti, ca nu e de joaca ... :toothy6:

#34205 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 January 2014 - 04:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 January 2014 - 04:08 PM, a spus:

Intre blocuri e jale: nu intra nici plugurile, nici locatarii nu ies la zapada. Aici in mod categoric trebuie gasita o solutie. In tarile mai civilizate cum se procedeaza?

Se azvarle zapada in remorci. In nici un caz nu se lasa pe trotuare...
Si, sa fim seriosi... nu exista nicaieri o hardughie mai mica? Cu lama, care sa poata intra si pe strazile laturalnice, sa curete tot, inclusiv parcarile???? Nuuuuuuuuuuuu, normal ca mmmmmmmmuuuuuuuuuu! :thumleft:
Iar de pe trotuar.... ce sa mai zicem?
Chiar aseara, cand ne intorceam acasa, vedeam cum muncesc locatarii blocului de vis-a-vis, sa-si deszapezeasca masinile din fata blocului: azvarleau zapada de la ei, peste strada, in fata blocului nostru. Mda.... multam fain! :toothy6:

#34206 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 04:34 PM

Pai mi se pare aberant sa dai cu lama pe centru si sa impingi zapada in lateral . Ma intreb asa fac curat la ei acasa: dau cu matura pi shentru si baga praful sub mese si in fata dulapurilor?
Nu mai zic ca si la mine la birou au facut la fel. Aia de alaturi au spatiu comercial. Cand am ajuns ieri la birou, la ei in fata totul curatat cu tractorul si toata mizeria /zapada, impinsa munte la mine in fata. Asa lipsa de bun simt n-am pomenit. Eu nu mi-as permite as ceva. Le-am zis sa-si ia mizeria, au zis ca da-da, dar si azi era la fel. Nu ai cu cine vorbi. Ce e cu oamenii astia oare?

#34207 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 January 2014 - 04:46 PM

Sorina , eu am pitici pe creierasi la fel cum nu-mi place sa vina cineva sa-mi faca treaba in casa, asa si cu calcatul.N-am timp nu calc, atfel nu bag nimic necalcat in dulap(era sa zic frigirer :toothy6: ).
Hainele mele de munca dat fiind ca le spal la 90 grade le pun la turatie mica apoi pe umeras direct.
Oricum nu exagerez ca sunt constienta ca nu-mi fac mie bine.Initial dr mi-a dat medical pana pe 31, apoi i-am zis ca eu lucrez in we asa ca am primit pana pe 2.Bine nici nu voiam sa ma duc in we , una la mana ca avem o petrecere apoi ca in we e cel mai mult de munca, iar practicantul de fel vine 3h mai tarziu ca mine, deci n-am ajutor.
Oricum , operatia arata bine, joi fac 3 saptamani , iar azi am 1 saptamana de cand nu am fire.
Dat fiind ca arata rezonabil, haideti sa va arat cum sunt.Se vad cele 3 semne un am avut punctele.

Fisier atasat  mana.jpg (73.24K)
Number of downloads: 0

Daniella, eu stiu ca la tv exagereaza, de aia refuz sa ma mai uit la stirile romanesti.Dar faza cu zapada(lasand de-o parte ca in fiecare iarna autoritatile sunt luate prin surprindere), cei care stau in zona de campie cand e viscol nefiind parapeti toata zapada e la ei in curti.
Ca sa nu mai zic ca vedeam acum cateva zile un camion rasturnat(parca) si ghici?avea cauciucuri de vara.Daca controalele ar fi mai multe si amenzile mai mari nu stiu cati ar mai umbla asa.Aici inca din octombrie lumea isi pune cauciucuri de iarna ca nimeni nu vrea sa-si ia amenzi.La fel si cand te prinde politia si ai cauciucuri tocite.

Trebuie sa ma inham cu multa putere ca azi ne mai sosesc 2mp de lemne, al meu o sa le care, eu asez.Partea proasta e ca noi nu avem iesire la gradina direct spre strada asa ca toata lemnele le caram prin casa :thumleft:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#34208 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 January 2014 - 05:10 PM

Multumesc mult, fetelor! Compot de pere scrie pe mine.

Ioana, spor la aranjat lemne!
Sorina

#34209 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 05:17 PM

aia e, Ioana, ca nu sunt reguli, alea care sunt nu sunt respectate, dar mai ales lipseste bunul simt cu desavarsire. Spaga, mita si care are muschiul mai mare! Aia cu capra vecinului se potriveste perfect la noi, de unde s-a si nascut de altfel.
Nici eu nu ma uit la stiri, dar ma enerveaza, ca de exemplu saptamana asta nu pot merge la acupunctura ca nu am unde parca.
Sa-ti fie de bine operatia si mai stai oleaca, ca nu pare ca e cazul sa te "uzi" prea tare la mana ...

#34210 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2014 - 05:41 PM

Sorina, vad ca sari Foxu :thumleft:
Sper c-ai inteles, spor!

La compotul de pere merge f bine juma de cm de pastaie de vanilie in borcan.

#34211 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 05:58 PM

Stii ca nu e o idee rea? Brava! Multam pt idee!
Sorina

#34212 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 28 January 2014 - 07:59 PM

fetelor eu am ajuns ieri pe zapada aia mare din buc in charleroi
Am plecat cu wizzu si chiar deasupra orasului s a defectat nu s ce , a avut enspe ratari de aterizare ne a spus apoi ca sa reparat ce era defect si in sfirsit dupa aproape 1 ora am pus piciorul intacta pe sol.Apoi mi a fost rau adica 21 tensiune vedeam ceatza ,pompieri mi au dat med ,mi a scazut tensiunea dar m au tinut in cabinetum med al aeroportului pina cind a venit o alta cursa de bus.M au ajutat la bagaje ca de...aveam si de alea si iata ca am ajuns cu bine la mine in lille.Azi am alergat iar cu hirtii si iar am avut certitudinea ca boala evolueaza...am sunat la spital am vorbit cu doctorita si o sa ma duc sa ma vada....oricum eram programata
Despre nametii din Buc...stiu....trotoarele sunt inzapezite caci proprietarii nu ies sa si faca datoria...primaria iar saraca nu stia ce vine:(...si nici bani de solutie cu care sa stropeasca ca sa se topeasca instant zapada ...nu au....
....normal.
Despre parazapezi...ce mirare.... nu mai sunt .....caci au fost furate si .....acelea din plante ...nu se planteaza...iar nu au bani....ma doare capul de situatiile astea.....ce bine ca am scapat si sunt aici unde ploua incetisor si sunt 6 grade
va pup si faceti un cozonac beti o tuica fiarta caci acum afara e Craciunul romanesc.

#34213 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 08:20 PM

verb ai grija de tine si bine ca ai ajuns unde te simti acasa! succes la doctor si la alergarile birocratice!

Sorina, succes cu compotul! vad ca nu ai stare sa stai sa te odihnesti! ...numai la lipiile acelea ma gandesc :thumleft: parca mi-ai plantat samanta ispitei ...:toothy6:
ai fost la dr. pana la urma?

#34214 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 08:51 PM

Da, am reușit.
Am trimitere pt rezonanță la genunchiul stâng (partea unde m-a lovit mașina) și eco Doppler la ambele picioare.
Eiiii, nu ai idee cât m-au bântuit pe mine lipiile.
Sorina

#34215 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2014 - 09:45 PM

Ioana,sa ai grija inca de manuta(sa nu te uzi si sa expui la frig) :-*

La noi iar s-a inchis scoala,maine iar nu se merge =)) ,momentan nu ninge,dar cine stie ce prapad ne-o astepta (cred ca se apropie un front atmosferic urat,sper sa nu ne loveasca...cel putin nu prea rau :rolleyes:)

#34216 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2014 - 08:44 AM

Buna dimineata . Ioana si eu ca Geany, zic sa fii tare atenta cu mana, pana se consolideaza totul.
Tot inchise scolile? si am inteles ca saptamana care vine e vacanta ...
Probabil ca o sa-i streseze apoi cu recuperarile.
o zi lina va doresc si spor la ce aveti de facut
Copila mea are ultimul examen scris ( statistica bleah ) si de dupa masa e in vacanta :rolleyes:

#34217 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 29 January 2014 - 08:54 AM

Buna dimineata!La mine in oras ninge,dar ninge cu niste fulgi maaaariii :rolleyes:
Stella,trebuie sa fie fericita Miss V. ca va scapa de examene.Copila mea mai are o gramada,si era suparata,ca din cauza vremii facultatea e inchisa si nu s-au mai tinut examenele,iar ea va trebui sa mearga la munca(acum e in concediu fara plata),si va fi mai greu si cu examene si cu munca.Sper sa se descurce.
Prietenii advarati sunt rari

#34218 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2014 - 08:56 AM

Vezi postareastella, la 29 January 2014 - 08:44 AM, a spus:

Buna dimineata . Ioana si eu ca Geany, zic sa fii tare atenta cu mana, pana se consolideaza totul.
Tot inchise scolile? si am inteles ca saptamana care vine e vacanta ...
Probabil ca o sa-i streseze apoi cu recuperarile.
o zi lina va doresc si spor la ce aveti de facut
Copila mea are ultimul examen scris ( statistica bleah ) si de dupa masa e in vacanta :-*

Buna! dap' scoala e inchisa la noi,cu siguranta dupa vacanta o sa se invete si sambetele pt. recuperare =)) La noi acum e f. innorat dar inca nu ninge desi incepe sa dea semne.-6 grade(temperatura resimtita -11),sa vedem ce o mai veni :rolleyes:
Succes lai Vale'

Azi nu am nimic in plan,stam la caldurica!
O zi faina tuturor!

#34219 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 January 2014 - 08:59 AM

Buna dimineata, din visol. Ninge, bate vantul si e frig....... brrrrrr.
Masina sta bine-mersi in parcare, acasa. Aici nu se sinchiseste nimeni sa-si dezgroape masina de prin nameti, cei de la rebu (sau care naiba or fi) nu ies sa lopateasca de pe strazi si trotuare... Bine ca avem metrou.
Pe-o astfel de vreme e bine de stata acasa, in pat, la caldurica. Si de baut vin fiert. Asa ca-ncerc sa va imbii cu niscaiva bunaciuni. Astaaaaaaa...... bunataturi:

Fisier atasat  1.jpg (157.17K)

Fisier atasat  2.jpg (108.21K)

Fisier atasat  3.jpg (163.79K)

Fisier atasat  4.jpg (173.36K)

Fisier atasat  5.jpg (97.21K)

Fisier atasat  6.jpg (161.23K)

Fisier atasat  7.jpg (102.82K)

Fisier atasat  8.jpg (96.11K)

O zi cat mai usurica sa avem! :rolleyes:

#34220 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2014 - 09:41 AM

La mine nu ninge dar e frig. Așa că stau cuminte la căldurică în vârful patului... și mă plictisesc de nu se poate.
Trebuie să-mi fac planul de bătaie : cum îmi voi umple timpul azi? Sunt singură cuc până la 15,30 h. Să văd ce-oi mai inventa.
Vă pupăcesc și vă urez o zi superbă!
Sorina

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1709
  • 1710
  • 1711
  • 1712
  • 1713
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou