Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1801
  • 1802
  • 1803
  • 1804
  • 1805
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36041 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 September 2014 - 03:06 PM

Dany dar de ce nu mai gatesti cu carne??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36042 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 September 2014 - 10:26 PM

Hello . Ioana draga, nu-mi cumpar nici un comp...am recuperat un notebook de-al dlui sot :occasion14: , ca el le colectioneaza .
Evident ca e unul mai vechi, dar eu n-am probleme daca nu e ultimul *racnet* :thumleft:
Bravo Bub . Dani ai incurcat-o cu miss . Eu o inteleg ca tare mi-as lua cate o mini vacanta in fiecare luna :toothy9;
Eu in general imi aduc capere ( sarate) inimi de anghinare pe grill si apoi cu ulei masline, ciuperci , ardei grasi feliati si doar cate un borcan cu rosii uscate si unul cu vinete .
Basca borcanase cu pateu de rosii uscate, sau tapenade( pasta de masline)
In general folosesc la aperitive , si cand am invitati se duc rapid .
Va soresc o noapte buna tuturor. Sunt chiauna de somn.

#36043 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 07:48 AM

Buna dimineata...a venit si haimanaua de Fiocco de pe coclauri :occasion14: acum doarme dus langa fotel.
Eu pe baricade, o zi lunga si plina de alea alea.
Din Ceahlau am dovedit doar 6 camasi ale lui musiu, restul asteapta cuminte.
O zi faina tuturor.

#36044 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 September 2014 - 07:54 AM

Neatza,

Vreme cu soare dar rece. Stella, ma bucur ca ai mai dovedit din Ceahlau. Daca te descurci cu notebookul e bine! Matusa-mea e paralela complet!
Geany, poate are si Alex noroc pana la urma!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36045 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 September 2014 - 02:07 PM

Vezi postareaGeany, la 29 September 2014 - 02:54 PM, a spus:

bravo Bubuletului ca e cuminte si studios! este important ca are rabdare sa stea cuminte/atent la clasa, sa faca lectii acasa, sa invete ce le explica Doamna etc... Este f bine si pt el si pt tine, chiar si pt Doamna ...
eu retinusem ca are o Doamna pe care o cheama Dana si seamana cu mine, dar se vede treaba ca intre timp s-a schimbat
e minunat ca au o invatatoare pe care mai ales copii o plac, pentru ca dragostea de carte depinde mult de dragostea si respectul pe care il au elevii fata de dascal... Eu asa retin ca am invatat usor/bine la materiile la care imi placeau profesorii si nu imi intra nimic in cap daca nu placeam vreun prof

by the way ce materii prefera Bub si ce pasiuni are in timpul liber, ai reusit sa identifici ca sa- l poti canaliza olecuta spre ceea ce ii place?

pup famelionul!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36046 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 02:19 PM

Vezi postareazerda, la 29 September 2014 - 03:06 PM, a spus:

Dany dar de ce nu mai gatesti cu carne??

Ioana, habar nu am :thumleft:! nu mi-am impus nimic, dar nu imi mai da inima ghes sa cumpar carne cand ma duc la magazin ... nici picea nu se omoara cu carnea .... si nu poftesc sa imi gatesc fripturi, carnati, mici, sau clasicele romanesti (mancaruri cu sos gen tocanite, ostropel etc) de astea ... Idem daca merg la o carciuma, sunt ani buni de cand ma uit doar/direct la pagina de peste si lighioane marine, daca sunt de incredere, daca nu prefer o pizza sau o salata. In schimb daca ma nimeresc in vizita sau oriunde se pune o masa cu carne nu refuz, ba chiar balotez cu nadejde ... in stilul meu caracteristic. Nu pot nici eu sa identific fenomenul ... , decat ceva de genul ca, daca e pe alese, prefer ceva mai soft (peste / lighioane marine) decat carnea ...
... merci de intrebare, te pup! :occasion14:

#36047 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 02:39 PM

Vezi postareastella, la 29 September 2014 - 10:26 PM, a spus:

Dani ai incurcat-o cu miss . Eu o inteleg ca tare mi-as lua cate o mini vacanta in fiecare luna :toothy9;
Eu in general imi aduc capere ( sarate) inimi de anghinare pe grill si apoi cu ulei masline, ciuperci , ardei grasi feliati si doar cate un borcan cu rosii uscate si unul cu vinete .
Basca borcanase cu pateu de rosii uscate, sau tapenade( pasta de masline)
In general folosesc la aperitive , si cand am invitati se duc rapid .

cu caperele, in afara de a le pune la mancarurile cu peste, ce mai faci? am luat si eu o pungulita...

sigur ca si eu sunt de acord cu ea :thumleft:, cred ca fiecare tare ne-am dori cate o minivacanta in fiecare luna ... Eu sper ca nu am incurcat-o, ca tare e dragalasa :occasion14: Daca o sa-si doreasca tare, tare plaja, soare, mare ...cine stie ... visele se implinesc =))

#36048 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2014 - 03:14 PM

Dany' doamna ce se numea Daniela si semana cu tine a avut-o bub' la grupa 0.Tare simpatica si parea super ok. dar doamna cea in varsta de anul trecut de la clasa intai s-a plans ca nu s-a lucrat deloc cu copii la grupa 0 si ca erau copii varza si la mate si la scriere.Ce-i drept la grupa 0 doamna comandase o gramada de carti si caiete speciale scumpe,pe care la sf. anului abea ni le-a dat acasa ,ce-i drept ne lucrat deloc pe ele.Si nu numai al meu nu lucrase ,parintii au spus ca la fel erau si ale celorlati copii ai lor... :occasion14: nu stiu ce sa spun,dar un sambure de adevar tre' sa fie,ca mna' fum fara foc nu iese.
In rest bub' ii place sa deseneze sa picteze in timpul liber ,sa se joace ca toti copii,nu are inca vreo activitate anume favorita.Intr-o zi spune ca atunci cand va fi mare vrea sa fie,pompier,alta zi mecanic de locomotiv,etc :thumleft:

#36049 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 03:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2014 - 02:39 PM, a spus:

aaa...vrea sa faca lectii, imi zice, ia cartea si-mi cere: azi invatam sa citim cifrele ... , dar ori n.am eu metoda deloc, ori nu retine nici o cifra :occasion14:, ori e prea devreme?! confirmati, va rog ... :thumleft:

Unii copii invata mai repede altii putin mai tarziu,nu te preocupa,dar fii atenta ce se lucreaza in clasa la gradi',ca au si ei programa lor acolo .
Cand va fi la grupa 0 (de la 6 la 7 ani)asta in cazul in care va face clasa 1 de la 7 la 8 ani,aceea e f. importanta,ei deja cand intra la clasa 1 trebuie sa stie cifrele ,multimi,adunari si scaderi primare ,intai liniute bastonase si literele,despartirea cuvintelor in silabe etc.Deja in clasa 1 materia e f. grea daca aceste lucruri elementare nu s-au facut la grupa 0 e ca si cum ai vrea sa construesti o casa fara temelie,in clasa 1 doar au recapitulat putin adunari si scaderi apoi au trecut la operatii cu termen necunoscut si adunari si scaderi cu trecerea peste ordin,la scriere deja propozitii,dictari etc....deci nu-i de joaca,clasa 1 asa cum o stiam noi nu mai exista ea se face la gradi',asa ca fii atenta ce se lucreaza cu ei acolo.Si la engleza la grupa 0 au invatat culorile si cantecele si poezioare simple,deja in clasa 1 au trecut tot asa la scrierea cuvintelor si propozitii simple .

#36050 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 30 September 2014 - 06:29 PM

Buna
Azi am fost pe meleagurile Gelutzei...acolo unde bunicul meu a cladit o biserica...a fost frumos vreme minunata
Acum sunt la Mamaia si sper sa ma intilnesc cu o fata dragutza.
Va pup pe toate.

#36051 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:22 PM

Hello hello . Dani capere pun la sos de rosii cu thon si masline pentru paste; la orice sos de unt sau smantana ...la maioneza, in salata orientala cateva
se pun labbiftec tartar, din cate tin minte Arcadia le mananca asa.
Btw prietena mea din Corsica mi-a facut o salata de rosii cu anchois superba.
Eu ii citeam carti de povesti lui Vale cand era ca Bea. Aveam unele *interactive* cu diverse butoane, pe care ea apasa in anuminte momente ale povestii.
Plus ii cumparasem litere si cifre cu magnet pe care le sucea si rasucea ori pe frigider ori pe o tabla magnetica :occasion14:
Si confirm ca fiimea voia sa se imbrace doar cu fuste si rochii care faceau *roata* cand se invartea :thumleft:

Verb ma bucur ca ai reusit sa ajungi pe plaiurile copilariei.Vacanta frumoasa.

#36052 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:26 PM

Geany, e bine ca au recuperat lipsa de lucru de la clasa zero anul trecut si cred ca e bine si faptul ca in clasa zero nu i-a speriat socul cu scoala chiar asa de rau ...
bravo Bub!
si noua ne place sa coloram, desenam, pictam si diverse activitati de modelaj, margeleala, dar si joaca cu papusi, joaca de-a magazinul e favorita, joaca de-a doctorul, bucatareala ... toata ziua imi " gateste" cate ceva ... vine cu "lista de preturi" si ne ia comanda ... E super funny ...

noi, luna aceasta abia am implinit 4 ani, deci am fi la grupa mijlocie, prin urmare la noi ar mai fi doi ani pana la grupa zero, sau pregatitoare ... ce-o fi, ca am auzit ca de la anul se scoate grupa zero din scoli, se intoarce la gradinita ....

#36053 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:30 PM

Vezi postareaverber, la 30 September 2014 - 06:29 PM, a spus:

Buna
Azi am fost pe meleagurile Gelutzei...acolo unde bunicul meu a cladit o biserica...a fost frumos vreme minunata
Acum sunt la Mamaia si sper sa ma intilnesc cu o fata dragutza.
Va pup pe toate.

ooo, bine ai venit in tara!
te-ai vazut cu Gelutza? dar cu Carmella?

#36054 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2014 - 08:26 PM, a spus:

Geany, e bine ca au recuperat lipsa de lucru de la clasa zero anul trecut si cred ca e bine si faptul ca in clasa zero nu i-a speriat socul cu scoala chiar asa de rau ...
bravo Bub!
si noua ne place sa coloram, desenam, pictam si diverse activitati de modelaj, margeleala, dar si joaca cu papusi, joaca de-a magazinul e favorita, joaca de-a doctorul, bucatareala ... toata ziua imi " gateste" cate ceva ... vine cu "lista de preturi" si ne ia comanda ... E super funny ...

noi abia am implinit 4 ani, deci am fi la grupa mijlocie, prin urmare la noi ar mai fi doi ani pana la grupa zero, sau pregatitoare ... ce-o fi, ca am auzit ca de la anul se scoate grupa zero din scoli, se intoarce la gradinita ....

Apai au facut astia talmesh' balmesh,copii astia au fost o generatie de sacrificiu,neavand manuale conforme cu noua programa nu am putut avea un punct de referinta.Culegerile pe care le-a comandat doamna de la clasa intai,inclin sa cred ca erau mult prea grele(ca a fost la aprecierea ei cu ce editura sa aleaga)cu un grad de dificultate exagerat...Cel putin asa cred eu...nu stiu ce sa spun.Sunt curioasa ca asteptam acum caietele speciale si culegerile pe care le-a comnadat doamna asta noua pt. clasa a doua si atunci o sa pot sa-mi dau cu opinia mai bine ce si cum :occasion14:
Oricum tu stimuleaz-o,dar ai sa vezi si de la gradi cand e timpul pt. una sau pt. alta ,ca tablita cu magneti cu cifre si litere noua ne-au cerut inca de la gradi ,daca nu ma insel ,in anul dinainte de grupa 0.

#36055 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:43 PM

Ah merci Stellin, la sosul de la pastele cu ton si peste stiam, dar in rest nu ... o sa mai diversific. Le pui inainte la desarat?

cum vine salata de rosii cu anchois? anchois proaspat ?

are cifre si litere magnetice dar nu ne-am ocupat inca sa le repetam si citim ...doar le-a pus pe frigider in legea ei ... m-am gandit ca e prea devreme inca, dar cred ca trebuie sa ne apucam de treaba ...

da, rochitele/fustitele "bolanante" sunt cele mai grozave ...

cu cartile de povesti ii place si ei citititul si povestitul ..., dar ii plac si povestile ecranizate ... Stie pisicile aristocrate, alba ca zapada, 101 dalmatieni pe dinafara ... le-a vazut de cate 20 x .... Stie o multime de cantecele si povesti
hai ca ma apuc sa ii pun filmulete cu cifrele:rolleyes: ... asta s-ar putea sa o captiveze mai mult decat de pe carte .... Vremurile se schimba ...:toothy6:

#36056 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 08:55 PM

Geany, ce vremuri! mi se pare absurd ca fiecare invatator sa foloseasca ce carti, caiete, culegeri vrea. Sa fiu iertata, dar la ce coruptie si ce salarii mici sunt, de unde nu stiu eu ca alege in functie de tipografia care ii da "atentie" mai mare

hai ca ne punem pe invatat sa citim cifrele ... :toothy6:

#36057 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 09:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2014 - 08:55 PM, a spus:

Geany, ce vremuri! mi se pare absurd ca fiecare invatator sa foloseasca ce carti, caiete, culegeri vrea. Sa fiu iertata, dar la ce coruptie si ce salarii mici sunt, de unde nu stiu eu ca alege in functie de tipografia care ii da "atentie" mai mare

hai ca ne punem pe invatat sa citim cifrele ... ;)

Exact,pe motivul nu avem manuale ,deci nu avem de pe ce lucra ,fiecare a facut ce l-a taiat capul si asta nu e ok. deloc.
Mult succes cu Bea,nu o stresa,dar nici sa fii prea delasatoare ,sa o lauzi mereu cand prinde ceva nou legat de invatatura,asta o va face mandra de ea si motivata. :toothy6:

#36058 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 09:08 PM

Motzulin ce faci? eu inca am mai fortat-o azi la cracii goi... era si pacat, a fost soare si 24 grade... asta e vremea ce imi place... :toothy6:

#36059 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 09:11 PM

Vezi postareaGeany, la 30 September 2014 - 09:04 PM, a spus:

Exact,pe motivul nu avem manuale ,deci nu avem de pe ce lucra ,fiecare a facut ce l-a taiat capul si asta nu e ok. deloc.
Mult succes cu Bea,nu o stresa,dar nici sa fii prea delasatoare ,sa o lauzi mereu cand prinde ceva nou legat de invatatura,asta o va face mandra de ea si motivata. :toothy6:

pai da, cred ca nu am metoda, eu am vrut sa invete la o singura ora sa citeasca toate cifrele
insa daca am vazut ca nu le retine, i-am repetat numai cifra zero si una /lectie a retinut-o, fara sa repetam ulterior o recunoaste vad si dupa o saptamana ...
probabil asa trebuie sa fac: o cifra de citit pe zi...

#36060 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2014 - 09:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2014 - 09:11 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 September 2014 - 09:04 PM, a spus:

pai da, cred ca nu am metoda, eu am vrut sa invete la o singura ora sa citeasca toate cifrele
insa daca am vazut ca nu le retine, i-am repetat numai cifra zero si una /lectie a retinut-o, fara sa repetam ulterior o recunoaste vad si dupa o saptamana ...
probabil asa trebuie sa fac: o cifra de citit pe zi...

Lui bub' ii place cu clubul lui Miky mouse ,dar mai gasesti si altele pe net,si cu formele ,culori etc Linkul meu

Daa!! zii intr-o zi cifra 1 si pune-o pe o coala de hartie sa o scrie de mai multe ori...1111111,mai mari mai mici nu conteaza cum poate ea...alta zi 2 si etc...

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1801
  • 1802
  • 1803
  • 1804
  • 1805
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul