Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1807
  • 1808
  • 1809
  • 1810
  • 1811
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36161 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 09 October 2014 - 08:10 AM

Neatza fug sa vad ursi de la Zarnesti
va pup in grup =))

#36162 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 October 2014 - 08:51 AM

multumesc de raspunsuri dragele mele!
Ioana, merci de indicatii, nu-s chiar din zona aia sa vad cum nimeresc ... Pup

Fetita colegului de care am povestit ca are deja traume la matematica in clasa 1 are in jur de 7 ani.
Nu m-ar fi apucat zorul daca nu zicea Geany cat a lucrut cu Bubuletul (tin minte si anul trecut in timpul scolii) in vacanta si ce bine ii prinde acum ... Iar eu sunt de acord cu ea. Sa stiti ca multe s-au schimbat fata de vremurile cand eram noi la scoala din cate inteleg eu de la parintii cu care am povestit ... , in sensul ca atunci profesorii faceau carte la scoala, daca vroiai extra era alta poveste ... se putea si cu si fara. Acum din ce pricep NU fac carte premeditat la scoala si daca nu vrei extra (cu ei, cu parintii, cu alti dascali) ramai neinstruit. Adica, eu ii dau Geaninei dreptate ca lucreaza acasa si ca spune ca azi nu mai e de gluma cu ceea ce se intampla la scoala si cat depinzi de educatori/invatatori/profesori... pentru ca asta e concluzia parintilor de azi: daca nu faci suplimentar la fiecare materie acasa, nu invata nimic copilul la scoala ... pt ca profesorii se fofileaza ... Nu generalizez, nu or fi toti asa, dar cu cati am vorbit toti confirma varianta aceasta trista ...

Noi avem doar 4 ani impliniti acu' o luna, dar mie tot mi se pare ca ei invata f repede/usor la varsta asta si am zis de ce sa nu invete sa citeasca/recunoasca cifrele/literele daca se poate? Nu vreau sa fortez nimic, zic insa ca e mai bine sa mai incercam "activitati" decat sa benocleze toata ziua ochii la desene..., care mai sunt si cu un limbaj urat ...
Daca nu se poate, cum ziceai si tu Ioana, cunostintele vor fi acolo latente, trebuie doar reactivate la un moment dat. Asta am inteles de cand nu vroia la 3 ani sa spuna culorile si intr-o zi, de la o fraza magica pe care i-am spus-o mi le-a zis pe toate perfect, cu nuante cu tot. Deci le stia, dar nu vroia sa le spuna ...
Si ea a vazut la verisoara ei ca isi face temele si de atunci ia pixul si un caiet frecvent si-mi zice sa facem "lectii/teme" ... asta de regula inseamna o mazgaleala ceva ... :).
De colorat am colorat si noi, tot asa ... tone de carti de colorat si la liber ... caiete/foi.

M-am panicat un pic in ultimele 2 luni ca ii spuneam cand vedeam pe undeva cifre: uite asta e 1, asta e 5 etc ... si data urmatoare cand o intrebam ce cifra este asta nu stia ...
Apoi cand am vazut ca ii arat sa scrie pe 1 si face o mazgaleala ... zic: halt! ca nu e asta metoda! si atunci am luat-o cu enciclopedia asta pe rand ... vad ca de aici prinde repejor ... Ei, dar vedem noi azi daca mai recunoaste cele 2 cifre si litera invatate ieri. =))

va doresc o zi M I N U N A T A

Fisiere atasate

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36163 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 October 2014 - 09:28 AM

Probabil nu sunt eu cel mai fericit exemplu. Ambii mei parinti sunt profesori la facultate, asa ca suplineau cu elan ce lipsea la scoala.
Dar la aia cu culorile o inteleg perfect pe Bea!! Eu dupa clasa I la bunica-mea aveam exemplul cu vara-mea care se dadea mare ca-si face temele pentru vacanta, am devenit un caz social! Pentru ca eu NU le faceam! Aoleuuuu!
Bunica-mea, mai desteapta ca toata familia mi-a adus formulare de la CEC sa le completez daca vreau sa scot bani de pe carnetul meu.
Si da-i si completeaza ba scoteam, ba puneam, si scriam ingrijit sa se incadreze!
L-a chemat bunica-mea pe unchiu-meu sa i le arate!
Pai, daca stii, de ce nu faci lectiile de vacanta??!!!
Pentru ca sunt in vacanta! Deci nu vreau!
Se mai intampla...

Nu cred ca intr-o casa de om in care parintii discuta, copilul are carti, noi aveam o gramada de enciclopedii si dictionare, multe cuvinte asa le-am invatat, uite are si dispozitie sa invete asta nu se intampla!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#36164 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2014 - 09:50 AM

Da, asa e Ioana! daca parintii au suplinit acasa, despre aia vorbim ...
Desteapta bunica-ta!
Si in cazul nostru, parintii ne controlau/ajutau la teme, ne indemnau sa invatam, ne verificau din umbra si aveam o multime de carti si enciclopedii. Dar atunci eu zic, ca daca erai la o scoala buna si nimereai si profesori mate-romana ok aveai cam tot ce iti trebuie de la scoala. Ce faceai acasa era oarecum in plus si daca o faceai doar in anul de ajun de un examen de admitere (la liceu, treapta a II-a, facultate), adica vreau sa spun ca nu existau copii sa faca meditatii/after school/pregatire suplimentara din a 5-a, sau chiar din clasa 1, ca acum. Acum, te obliga mediul ... zic doar din ce am inteles ca o sa vedem cand ajungem la timpul respectiv...
anyway, eu cred cu strasnicie ca dascalul face toti banii, daca stie sa insufle copiilor dragoste de materia lui vor invata orice materie o fi, daca nu, ... nu ... sau f greu !

Cred ca fac niste fasole verde azi, pentru je si paste (cu sos de rosii, oregano/busuioc si un rest de friptura de pui) pentru coptii astialalti ...

voi?

#36165 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2014 - 10:15 AM

Vezi postareastella, la 09 October 2014 - 06:52 AM, a spus:

Dani la noi copila cand era ca Bea, avea cifre si litere magnetice cu care se juca; asa cum zice si Gianina, a mazgalit tone de carti de colorat,
cu scrisul nu am facut nimic deosebit ( e si stangace, si nu am vrut deloc s-o contrariez) asa ca a urmat cursusul normal ( atat doar ca aici scoala la prescolari incepe la 4 ani.
Stiu ca a *suferit* mult de o metoda tampa dar folosita aici...trebuiau intai sa faca o linie sau o curba din ....puncte , aka intrerupta, iar ea o facea direct, si mereu
era "pedepsita" in sensul ca invatatoarea ( tampa si aia) o certa ca nu e capabila sa faca linii punctate=))....cred ca nici azi nu le face.
In rest citeam cu ea carti interactive la varsta Beatricei ; eu citeam si pe margini erau patratele cu imagini care corespondeau povestii si care faceau un mic zgomot pe care ea le apasa cand pronuntam cuvantul corespunzator imaginii ( sper ca am explicat *citet*). Nu fi prea perfectionista cu ea la inceput, si laud-o la orice progres oricat de mic.

scoala de la 4 ani? si incepeau cu cifre /litere? am auzit si la noi ca ar fi un proiect de lege sa inceapa scoala de la 3-4 ani ... Hmmm...sincer pare exagerat sa ii pui laolalta pe cei de-a 8-a cu astia de 3 ani ... Stiti cat sunt de atenti si de receptivi si cat imita comportamentele?

compar cu ce facem noi, ca Vale e copilul genial la ale carui performante scolare-intelectuale punem palaria jos si aspiram:
- cu magnetii doar ne jucam nu-s cu cifre parca, doar cu litere, asa ca inca nu am trecut la citirea/recunoasterea lor, dar o sa o facem. O sa iau si unii cu cifre, daca imi ies in drum. Si o sa scot un flip-chart din magazie sa incepem sa ne jucam si pe ala ca pe tabla... cred ca ne va amuza ...
- metodele astea tampe au darul sa destabilizeze si copilul si parintele ... ca doar nu ai tu curaj sa te duci la profa sa ii spui ca daca stie sa faca linie, a trecut de etapa cu puncte si ramane sarita ...
- carticele de alea care zici, cu butoane, fie cu poveste fie cu obiecte am citit cand am dat in boala Lidl, nu mai stiu daca a fost anul trecut dupa Craciun sau acum doi ani de Craciun, ca au avut ei carticele astea ... Deci asta am facut
Chiar eu cand ma cheama la sedinta (individuala) cu parintii la gradi, mereu imi spune "cu Bea nu sunt probleme de atentie, receptivitate, memorie, logica se vede ca lucrati cu ea acasa". Eu raman mereu tablou, ca nu mi se pare ca lucrez nimic cu ea acasa. Decat chestii de joaca/activitati: margele, decoratiuni de Craciun, felicitari cu sclipici, scoici, conuri coloarate, croim hainute la papusi sau desenam rochii la printese, lipim abtibilduri cu meserii/flori/obiecte in carticele speciale ... chestii de astea ... , dar nu zilnic ... in fine joaca de copii, nicidecum ca "lucram"
+ o responsabilizez si o incurajez la indatoririle casnice personale (ordine, sortat lucrurile, aranjat corect diverse cumparaturi, scos vasele din masina, intins rufe, impachetat rufe, etc)
- da o incurajez la orice mic progres ... .

Sincer, ca de obicei eu sunt zuzu! cred ca nu am mai vazut de 3x de ani un copilutz de asta care invata sa scrie si cand ii zici sa faca pt prima data o cifra face stramba-lemne ... , eu credeam ca e de la sine =))
- da, tone de carti am mazgalit si noi. Chiar avand in vedere la ce varsta frageda i-am pus culorile si blocul de desen/carti de colorat in mana, ma asteptam la mai multa dexteritate, dar pana nu am luat-o intr-o zi, prin primavara, deoparte sa ii spun ca vreau sa inceapa sa respecte conturul ca nu mai e bebelus, nu dadea nici o importanta ... era cu creioanele ca pe autostrada ... . Din momentul in care i-am zis sa nu mai depaseasca, s-a conformat si acum isi cere scuze daca depaseste vreun pic =))
- de limbi straine fuge ca de nu stiu ce ... Cand incerc sa ii vorbesc in engleza/italiana, se incrunta la mine si imi zice: mami nu mai vorbi asa urat! noi suntem in Romania, aici vorbim in romana. Iar cand suntem undeva plecati din tara, la aceeasi situatie imi zice: noi suntem romani, deci vorbim limba romana! E si f. smechera :)
Mi-a caracterizat-o educatoarea: Bea se descurca! orice ar fi Bea se descurca!

Daca ma gandesc bine totusi si cu desenul si cu limbile straine, nu cred ca e o indicatie despre talent ... ci doar ca nu vrea ... inca ...

In fine ... , tot auzind parintii ca se plang de invatatori mi-a venit si mie dubiul daca e cazul sa ne apucam de litere, cifre, limbi straine... Ori sa las pana vine cu ele de la gradi ? Cred ca o sa mai fac cu ea in joaca ...atunci cand ea solicita ...

#36166 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 October 2014 - 10:32 AM

Daniella, la 4 ani scoala consista intr-o mare distractie; invata cantecele, invata sa socializeze, invata jocuri etc...de altfel in fundul clasei e plin de carti de povesti, de jucatii, peluches etc .
Incet incet invata zilele saptamanii, lunile, sa citeasca ora pe ceas, apoi cifre litere alea alea....
Si sa stii ca ce faci cu ea, adica margelit una alta, ii dezvolta dexteritatea manuala, si asta e foarte important. Nu conteaza daca depaseste cu coloratul, ca altfel dai in extrema sa devina prea severa cu ea si chiar pedanta sau perfectionista. e totusi un copil care face aceste activitati ludice in primul rand in acest scop...apoi ca astea o ajuta mai departe sa devina atenta, iteresata etc e doar un pas.
Multa bafta si multa joaca Bea draga. Cand o fi la scoala, ai sa vezi pe masura ce inainteaza ce si cum, ca nu poti sti in ce clasa cu ce camarazi, ce profa, ce cerinte si dorinte vor fi atunci.
Nu te stressa inutil...take it easy, ca pe o joaca, si va fi pe placul ei.( parerea mea)

#36167 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 October 2014 - 10:59 AM

Mie imi vin in minte vorbele unui dascal de aici: "Copii fac ceea ce pot, ceea ce nu pot, nu fac".
E bine la varsta ei sa fie totul inca o joaca.
Fara sa fortam lucrurile.
Am vazut cazuri de copii plictisiti la scoala pentru ca ei stiau totul de acasa.
Sa-i pregatim si acasa da, dar fara sa alunecam in extrema opusa.
Exigentele noastre de multe ori nu corespund cu exigentele invatatorilor.Si copilul e undeva in mijloc, confuz.

#36168 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 October 2014 - 09:46 PM

Mda, mama i-a aratat lui frati-miu functiile cosinus si sinus pe masa infainata cand facea placinta, stiu, suntem o familie ciudata, dar a invatat urgent, pana atunci nu pricepuse nimic!
De aia ziceam ca e important sa vorbesti in familie, sa te joci! Daca era cu rigla in mana, crezi ca mai intelegea el ceva?!?
Tu continua sa-i vorbesti, intr-o zi o sa cazi masca cand copilul te intreaba ceva, despre care nu stiai ca stie!
Ma refer la 1+1 fac 2, la ce va gandeati??? =))

#36169 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 08:15 AM

Buna dimineata la toata lumea. La mine ploua mocaneste de ieri seara...si aveam mari proiecte la ceva gradinarit.
Aseara am avut premiera cu oneghin, spectacol superb se pare.
Sa vedem ce pot realiza azi din marile planuri "casnice", ca aseara nu ma mai dadeam dusa la culcare, am bantuit netul pana dupa 2h , norocul ca nu am
nimic de job sau oficial in dimineata asta , si pot sa mai leneesc :(
o zi placuta si hei ruppppppppppppp ca e wendul la usa, cu mana pe clantza.
Cum zice Moatza, va doresc sa fie unul "glorios".

#36170 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 10:14 AM

Felicitari pentru spectacol Stella! E ca un copil de-al tau!

Azi poate iese soarele, dar nu e sigur. Unora le place vremea asta... of!

#36171 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2014 - 12:24 PM

a fost luna plina saptamana asta, miercuri seara parca, asa ca si noi slab cu somnul miercuri, dar ieri la 9 jum eu si picea somn de voie.

Minunatelor, azi sper sa ajung la macelaria recomandata de voi: Stella, Zerda, Ioana, zozo! Merci!

Declar SUPER WEEKEND-ul deschis la han! Sa va fie unul M I N U N A T!

#36172 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2014 - 12:25 PM

Asa sa fie!!

#36173 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 October 2014 - 06:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 October 2014 - 10:15 AM, a spus:

- de limbi straine fuge ca de nu stiu ce ... Cand incerc sa ii vorbesc in engleza/italiana, se incrunta la mine si imi zice: mami nu mai vorbi asa urat! noi suntem in Romania, aici vorbim in romana. Iar cand suntem undeva plecati din tara, la aceeasi situatie imi zice: noi suntem romani, deci vorbim limba romana! E si f. smechera :(
Mi-a caracterizat-o educatoarea: Bea se descurca! orice ar fi Bea se descurca!

Daca ma gandesc bine totusi si cu desenul si cu limbile straine, nu cred ca e o indicatie despre talent ... ci doar ca nu vrea ... inca ...

In fine ... , tot auzind parintii ca se plang de invatatori mi-a venit si mie dubiul daca e cazul sa ne apucam de litere, cifre, limbi straine... Ori sa las pana vine cu ele de la gradi ? Cred ca o sa mai fac cu ea in joaca ...atunci cand ea solicita ...

Cu limbile straine si ai mei au fost retractari. Romana a fost prima limba invatata, iar in engleza vorbeau doar cu copiii in parc. Daca incercam sa vb cu ei in engleza in casa, imi spuneau sa nu ma mai prostesc si sa vb romaneste, ca suntem romani :( Cu franceza a fost si mai greu, abia cand a inceput scoala in franceza, Stefania a acceptat sa vorbim in franceza si in casa :( Teodor are 4 ani si abia acum, incet, incet accepta cateva cuvinte in franceza si asta doar pentru ca o aude pe Stef vorbind.

Cred ca, mai degraba, are legatura cu rutina. Copiii, in general, nu accepta lucrurile noi prea usor, le place siguranta pe care le-o da rutina.

Bea e o scumpa, am vazut-o si in pozele de pe fb, se face din ce in ce mai frumoasa. Si e o cocheta...Dulce!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#36174 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 10 October 2014 - 07:15 PM

Vezi postareaaura, la 10 October 2014 - 06:14 PM, a spus:

Cu limbile straine si ai mei au fost retractari. Romana a fost prima limba invatata, iar in engleza vorbeau doar cu copiii in parc. Daca incercam sa vb cu ei in engleza in casa, imi spuneau sa nu ma mai prostesc si sa vb romaneste, ca suntem romani :(

Superb! Cat despre limbile straine, eu cred ca trebuie "aplecare", sau cum zicea bunica mea, "ureche muzicala".Din toti cei 6 nepoti, doar eu am invatat franceza.Si asta pe la 4 ani ai mei.Cat despre engleza si germana..Engleza o vorbesc nemteste si germana englezeste.Se-ncurca una pe alta la greu! Germana am invatat-o din clasa a V-a, si pana in III de facultate, doar cu sasi, svabi, ce-or fi fost, ca nu erau romani.Engleza...greu, nene!Mai pe la calculator, filme, dl Zoaza, cursuri la muca...dar gandesc nemteste si exprim in engleza, sau invers.
Cifrele si literele-de pe ziar, cu tata, saracul, cu alfabetar si numarar(cu poze).In schimb, prima mea poezie invatata vreodata a fost Scrisoarea aIIIa a lui Eminescu.Dar din partea mamei, toti au dost in invatamant, asa ca la mine nu se pune!
Am o matusa, foarte draga mie, care-i profa de rusa.Cat s-a straduit biata de ea, rusa nu s-a lipit de mine.DELOC!
asa ca Dany, lasa fata sa-nvete in ritmul ei si vei fi foarte uimita de rezultate!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36175 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 09:14 AM

Buna dimineata la han si o zi faina va doresc. La noi e gri si ploios....numai bine de stat si lenevit la greu.
O sa fac o supa de ceva dovleac ( potimarron ii zic aici; e unul mic si tare gustos http://artaculinara....itura-catrinel/)
In rest d'ale casei, spalat alea alea, gatit, si diseara spectacol :(

#36176 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2014 - 10:23 AM

Neatza! In sfarsit soare! Azi spalat, lene mare, vedem noi mai departe!

#36177 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 11 October 2014 - 10:41 AM

Salut.Dezghetat frigiderul, pus la loc.Urmeaza spalat & restul...multeImagine postata
Soare, dar nu stiu cat de cald / rece e!
Bem o cafea?
Fisier atasat  cafeaua-de-dimineata-2_2446d033b9a3b3.jpg (32.08K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 11:21 AM

Buna Dimi la han! Da o cafea ar prinde bine (eu in WE fac pauza de cafea), ca mi-e o lene ... nu m-as misca de sub plapuma. La 11 imi propusesem sa merg la sala (prima data, nu va ganditi ca sunt practicanta) cu o prietena si cu Bea. Am fost aseara am vizitat sala, Bea m-a trezit de la 7 sa ne echipam ...dar prietena nu a mai avt chef si cum eu speram ca ea sa fie motorul ... nex sala!

Doamnelor mi-am facut ieri seara pofta de pastrama de berbecut si de vita cu must. Am fost acolo la macelarie si am luat. Am scos pielitele inainte, ca erau multe si a fost bun. Dar miroase a oaie si acum in toata casa ... si mai am si azi o tura de gratarisit ... O sa iau si de la mine de la macelarie sa vad daca e vreo diferenta. Dar cred ca tot de la macelariile turcesti/arabesti e carnea de berbecut/oaie/vita mai buna. O sa incerc acelasi preparat si va spun ce zice gustul meu.

Dragele mele toate va multumesc de opinii cu piticii, cu invatatul, cu limbile straine :(( Aveam nevoie sa mai stiu cum e si la altii ... , cum credeti si voi. Acum m-am linistit ... nu-i inca timpul de agitatie ... :(

Sa stiti ca au inceput liniutele la gradi si are tema pe weekend :D Deci am presimtit eu ceva... :( Mi-a zis educatoarea ei, Aura, ca se descurca bine, se vede ca am lucrat :( Mai, ce o mai nimeresc eu! :(

In rest ne-a sunat o mamica si a cerut-o pe Bea in vizita, asa ca saptamana urmaoare o las sa mearga in vizita la o colega de gradi . Ea a sarit in sus cand a auzit invitatia, ca la distractie, vizite, excursii e prima :(.

Am spalat o masina de rufe, ma duc sa intind, mai am inca 3 de spalat si 2, spalate acum 2 zile, de strans. Gratarisec pastramele, alaturi de o salata, ciuperci gratinate cu cacciocavallo si asta e tot pe azi. Cred ca mergem si in parc, ca e soare si frumos, pacat de stat in casa...

Va pup si va doresc o zi splendida splendida splendida, plina de soare, culoare si bucurii!!!

#36179 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 12:32 PM

Hello. am facut supa cea tomnateca, de acum sa vina musiu de la cumparaturi si sa mancam.
Pofta mare.

#36180 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2014 - 04:36 PM

Cred ca -i f buna supa, Stellin. Sa va fie de bine! si concert spectaculos, usor, iti doresc!
Eu am bagat repetir cu pastramele. Nu ma mai satisface carnea deloc, o fi doar o perioada, o fi de tot ... habar am ...

O dupa amiaza frumoasa!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1807
  • 1808
  • 1809
  • 1810
  • 1811
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic