Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1819
  • 1820
  • 1821
  • 1822
  • 1823
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#36401 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 November 2014 - 11:30 PM

Aura, Any ar fi cea mai potrivita sa ne dea reteta asta din bucataria siciliana, dar pana apare ea iti spun cum o fac eu, pentru ca pe noi ne-a cucerit de cand am mancat-o in locurile unde e traditionala:

Pasta alla Norma
este de regula un preparat pe baza de maccheroni (sau alte paste scurte de gen tub: mazze maniche, pennette ...) condimentate cu un sos de rosii, la care se adauga vinete prajite, branza ricotta sarata rasa si busuioc proaspat.

Pentru 4 persoane:
Sosul de rosii:
cu 2 catei de usturoi striviti si cu inima scoasa :director: se aromatizeaza uleiul extravirgin de masline. (unele retete prevad o ceapa taiata marunt, in loc de usturoi... am experimentat ...si le pun pe ambele, fara sa mai scot usturoiul calit). Se adauga 500 g rosii decojite, taiate cubulete (de preferinta proaspete), se sareaza si pipereaza si se lasa la fiert pentru 20 minute, pana capata consistenta. Se potriveste gustul final de sare, piper, se stinge focul si se adauga 5-6 frunze de busuioc proaspat, rupte. E o reteta siciliana de vara! Daca nu e sezon sau rosiile nu au fost bine coapte si sosul e acid, se poate adauga 1 varf de cutit de zahar. Alte 6 frunze de busuioc se pastreaza pentru montaj.

Vinetele (se folosesc vinete lungi, slim/tinere, fara seminte multe): Prepararea acestei retete cu succes prevede neaparat eliminarea acelui suc maro amar din vinete, astfel: se taie 2 vinete medii in cubulete sau bastonase si cateva felii (pt ornament); se presara in straturi cu sare mare; se lasa la scurs sub o greutate (o farfurie pe care se aseaza o oala grea) in strecuratoare timp de minimum 30 minute; se clatesc cu apa si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.
Apoi reteta prevede sa fie prajite feliile de vinete in ulei cald pana se auresc si sa fie scurse de exces pe un servetel absorbant (eu le grilez gata taiate cuburi, uleiate cu ulei de masline EV, ceea ce bunicile din Sicilia :D nu accepta in reteta originala - e musai prajeala ... ). Abia apoi se taie bastonase sau cubulete.

Se pun 400 g paste scurte la fiert conform nr. de minute de pe pachet. Cand sunt gata se amesteca cu sosul de rosii si vinetele (pastrand cateva vinete pentru ornament)

Reteta orginala prevede ca se rad cu generozitate pe razatoare 200g riccota sarata, dar eu nu am avut/mancat niciodata si folosesc peccorino, parmezan, sau orice alta branza maturata italiana de tip cascaval.

Montajul: branza rasa generos in farfurie, pastele cu condimentul lor, se orneaza cu un strop branza rasa si cateva felii de vinete intregi + frunzele proaspete de busuioc.

Pe masa se lasa o farfurie cu branza rasa si vinete prajite extra, care se pot adauga pe parcurs de catre meseni.
Bea o adora si culmea o mananca si tati, care nu vrea sa vada in fata ochilor legumele ... :o

Prima oara cand le-am facut (acum cateva saptamani) m-am inspirt de aici:
http://www.pastaallanorma.it/
dupa care mi se tot cere repetir, asa ca am mai citit vari retete, toate isi spun originala riceta di pasta alla Norma, sau vera riceta di pasta alla Norma :o , si am facut o compilatie pe gustul meu ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 November 2014 - 11:45 PM

Deci asa Foxulino :o ! bravo voua si sa va fie de bine tuturor participantilor la intalneala :D!!!
merci de preview ... nu am recunoscut svitzeria pana nu ai grait :director:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36403 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2014 - 11:54 PM

Vezi postareaGeany, la 17 November 2014 - 11:29 PM, a spus:

Draga Fox B) :D chiar ma gandeam la tine ,acum vad ca ai fost f. ocupata ,va pup pe amandoua si pe tine pe Stelin :P

Recunosc-recunosc sunt indivioasa' rau B) :o

Mac' sa-mi inec amarul pun si un Stratan B)

:o Bine inteles ca glumesc(ca de obicei) tare ma bucur pt. voi si ca v-am mai vazut :o

Te-am barfit si pe tine, n-avea grija! :director: O sa-ncerc sa pun poze zilele urlatoare, ca sa nu mai fii individioasa asa de tare, da? B)

#36404 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2014 - 12:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 November 2014 - 11:45 PM, a spus:

Deci asa Foxulino :D ! bravo voua si sa va fie de bine tuturor participantilor la intalneala :o!!!
merci de preview ... nu am recunoscut svitzeria pana nu ai grait :director:

Daaaaa, asaaaaaa.... B) Io-s de aia de tac si fac.. :o Mi-am luat jupanu' de labuta si ne-am zburatacit spre Svitaria, daca tot ne-a chemat Stella la ea inca din primavara..... nu-i frumos sa refuzi asa minunatie de invitatiune! :P
Am petrecut in 4, era si fratele Stellei la interval si ne-a servit cu niste sarmale excelente, salata de buf minunata, chiftelute, borsuc de legume, supa cu galusti de gris... Si ma opresc aici, ca daca-mi amintesc si de icrele de crap de Dunare sau de minunata varza calicita facuta de Stella, mi se face gura punga. Si nici nu vreau sa va fac si voua pofte amintind de tarta de mere si de checul cu migdale si bucatele de ciucalata.... B) Mi-e cam frica sa ma sui pe cantar, recunosc...... Azi, de la aeroport, am recuperat masina si ne-am dus la scarbi, asa ca inca n-am avut treaba cu cantaru'.... inca. Sa vedem dimineata ce-o zice. B) Da' macar noi ne-am simtit extraordinar, da-l incolo de cantar! :o
Iti recomand sa vizitezi Elvetia, macar o data.... N-are iesire la mare, asa cum vrei matale, da' io zic ca-s buni si muntii cu lacurile dintre ei.... B)

#36405 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 November 2014 - 12:10 AM

Vezi postareaFoxyy, la 17 November 2014 - 11:54 PM, a spus:

Te-am barfit si pe tine, n-avea grija! :director: O sa-ncerc sa pun poze zilele urlatoare, ca sa nu mai fii individioasa asa de tare, da? :o

Haa??!! barfit? barfit?! ce ati barfit?! ce ati barfit?! Fisier atasat  7.gif (11.51K)
Number of downloads: 0...nici nu ma-ntereseaza' chiar deloc :D ...Da' tare asi mai vrea sa stiu :o

:o

#36406 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 18 November 2014 - 07:33 AM

Frumos Foxulina! Imi place poza cu jupinul linga virful de munte(in geamul trenului..)
Si restul ce l-am vazut de la tine, numai f. frumos. :director:
Sa va fi fost de bine intilneala. Stella si Foxyy. :D :o

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#36407 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 November 2014 - 07:36 AM

Buna dimineata la lumne. Gianino, n-am avut asa mult timp de barfe, ca eu aveam inca programul relativ incarcat
basca Foxulina si jupanul se preumblau , asa ca ne-am vazut serile mai mult, ceea ce explica fata odihnita a subsemnatei ( era in pauza la spectacolul de balet cu spargatorul de nuci , la care
eu eram in *fosa* si musafirii mei erau spectatori).
Domnul meu era plecat sa-l vada pe tatal sau ( vestile nu sunt prea grozave) iar miss in wend la viena .
Noroc de fratello care era aici si avea bucataria pe mana ( eu doar prin trecere cat am facut ceea varza si niscai dulce).
Deci o sa te *barfim* mai abitir la urmatoarea intalneala =). Pupaciuni la tot hanul

Fisiere atasate

#36408 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2014 - 08:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 November 2014 - 11:30 PM, a spus:

Sosul de rosii:
Daca nu e sezon sau rosiile nu au fost bine coapte si sosul e acid, se poate adauga 1 varf de cutit de zahar.

sau o lingurita de gem de caise, btw :director:

Vezi postareaFoxyy, la 18 November 2014 - 12:00 AM, a spus:

Iti recomand sa vizitezi Elvetia, macar o data.... N-are iesire la mare, asa cum vrei matale, da' io zic ca-s buni si muntii cu lacurile dintre ei.... :D

ah, cate socoteli n-am facut si io, da' da tot pe minus bugetul. cam scump pe-acolo!
sa va fie de bine revederea, ce placut e sa te plimbi!

hello de gutten morgen, rece dar uscata la mine!
aseara program obisnuit, adica bucatareala si sala, si-azi la fel se anunta.
nimic nou, toate bune!

#36409 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 18 November 2014 - 08:15 AM

Salutari tuturor, mai mari sau mai mici si sa aveti numai istorioare grozave de povestit ca grozav imi place sa va citesc !

Frumos, Foxi draga,in vacanta ta, mi-as dori mai multe poze ca ai avut ce poza. Multumesc.
Sa traiasca Stelluta si sa aive vesti bune de la domnul socrul.

La noi e frig tare,-4 fara sau -11 cu vant,avem si zapada deci deja am incaltat cizme. Nu-mi convine.

Eu is cu munca pana in gat, abia am loc sa scot nasul sa respir si a naibii perioada :acum am acasa un profesionist dominican de salsa, nutritie si fitness dar eu n-am timp de astea sau sunt prea obosita sa imi pese. Asa ca raman grasa, obosita, mancand aiurea si nedansata :director:

Tre sa fac o schimbare de atitudine ceva, ca mi-s planetele propice, ceea ce va doresc si voua!

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#36410 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 18 November 2014 - 09:14 AM

frumoase intilneli doamnelor!
sa va fie de bine si la mai mare!

#36411 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2014 - 12:49 PM

Buna! si la noi intunericios,a burat ceva dimineata,acum a stat ,dar e destul de nashpa' :study:
Nici prea mult avant sa fac mare lucru nu prea am azi :bounce: o sa le grataresc niste cotlet (pe tigaia cu riduri) ca am gasit mai ieftin 1,60 lei kg. dezosat, piure si salata :santa:
Acum ca si cioara sa-mi laud si eu putin odorul :lol: azi au avut de invatat poezia Toamna de Octavian Goga si le-a dat autodictare,bub' al meu a luat -F.B mancal-ar mama,dar in rest la ceilalti a fost catastrofa (autodictare mai??!! :o )..stiu ca mai dadeam si noi,dar asa pe neanuntatelea'?! si se trec si in catalog...In rest a zis doamna ceea ce stiam si eu,daca-l lasi in pace in treaba lui nederanjat e ok. pt. el,dar oricand,orice il intreaba si la mate',tot, stie,dar sa aiba si el initiativa sa se afirme sa ridice si el mana,nexam .....aici seamana cu mine =))
Eh! toata munca noastra nu e in van se vad rezultatele,noi lucram mult si suplimentar si inainte nu doar temele...Gata cu laudatul ca ni se urca la cap =))

O zi faina tuturor!

#36412 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 18 November 2014 - 01:30 PM

Vezi postareaGeany, la 18 November 2014 - 12:49 PM, a spus:

Buna! si la noi intunericios,a burat ceva dimineata,acum a stat ,dar e destul de nashpa' :study:
Nici prea mult avant sa fac mare lucru nu prea am azi :bounce: o sa le grataresc niste cotlet (pe tigaia cu riduri) ca am gasit mai ieftin 1,60 lei kg. dezosat, piure si salata :santa:
Acum ca si cioara sa-mi laud si eu putin odorul :lol: azi au avut de invatat poezia Toamna de Octavian Goga si le-a dat autodictare,bub' al meu a luat -F.B mancal-ar mama,dar in rest la ceilalti a fost catastrofa (autodictare mai??!! :o )..stiu ca mai dadeam si noi,dar asa pe neanuntatelea'?! si se trec si in catalog...In rest a zis doamna ceea ce stiam si eu,daca-l lasi in pace in treaba lui nederanjat e ok. pt. el,dar oricand,orice il intreaba si la mate',tot, stie,dar sa aiba si el initiativa sa se afirme sa ridice si el mana,nexam .....aici seamana cu mine =))
Eh! toata munca noastra nu e in van se vad rezultatele,noi lucram mult si suplimentar si inainte nu doar temele...Gata cu laudatul ca ni se urca la cap =))

O zi faina tuturor!

bravo Geanny imi place ca te tii de el si ii dai disciplina invatatului
Daca acum invata sa fie riguros va avea numai de cistigat!!
succes!!

#36413 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 18 November 2014 - 02:22 PM

Salut!
Aahaaa...Deci asa faceti? Spargator de nuci, Stellina, sarmale....Bineeee!Imagine postata Bravo! Sa va fie de bine!
Motzu', minusul tau+minusul meu or da un mare plus? Ca si la mine eda cu virgula! Imagine postata
Floricico, Imagine postata Imagine postata !
Verberuca, Imagine postata!
Geanny, bravo pentru ochisorii verzi!
Fug sa nu ma prinza p-aici onor. cond!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#36414 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2014 - 03:32 PM

Multumim!!!!! :bounce: dar sa stiti ca e grele'...nu stiu cat se vede in postarea mea dar e -F.B (deci minus F.b ) pe ici pe colo mai mananca litere mai ales la dictari si scrie urat(dar asta e destul de normal cred eu) la mate nu mai spun,eu cred ca materia e f.f. grea,va dau exemplu tema lui de azi pe care a facut-o singur e clasa II (la necunoscute i-am zis sa scrie intai cu creionul si apoi sa dea deasupra cu stiloul dupa ce-l verific eu,stiu ca stie dar mna' la acest nivel nu se stie niciodata si eu pot gresi :santa: ,scrisul e oribilll!!!,o sa mai lucram,dar a si dat intai cu creion si apoi cu stilou peste ,dar nu a facut nici o greseala)

Fisier atasat  SAM_2957.JPG (108.05K)
Number of downloads: 0

#36415 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2014 - 08:32 PM

unde vezi tu scris urat, buey Giani? mie mi se pare chiar frumos si ingrijit.
f bine ca te tii de capul lui, mai incolo si-asa n-o sa poti tine pasul, asa ca-i bine ca-i formezi niste deprinderi de pe-acum.
eu mi-am mai spus parerea despre invatamantul de la noi: e-o mare prostie, programa este mult prea incarcata si greoaie, parca vor neaparat sa demonstreze ca avem generatii intregi de prosti. si cu cat e mai incarcata si grea - de parca toti s-ar pregati ptr cercetare - cu-atat interesul scade.
nu mai am copii de scoala, dar mi se pare penal ce se intampla cu generatiile de azi.
de ce cand pleaca din tara cu parintii, copii de scoala fiind, toti sunt incadrati in ani de studiu superiori celui de la care au plecat din tara? vorbesc de cazuri cunoscute atat in italia, franta, spania cat si peste garla, in canada. mi-e sila de experimentele ce se fac pe =astia tineri. na ca ma enervai! si-aveam un feeling good de la sala.

#36416 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2014 - 09:37 PM

Eii,au trecut anul asta de la caietul tip I care avea patratele la caietul tip II care nu mai are asa ca mai face de exemplu: un ''a ''mai gras unul mai slab,unu mai mic, unul mai inalt,cand scrie prea inghesuit,cand prea labartzat etc...dar pana o sa se invete sa-si formeze scrisul ,ca acum e bulversat :bounce:
In rest astea cu trecere peste ordin si termen necunoscut facea si in anul trecut in clasa I,dar doar cu cifre pana la 100,acum fac pana la 1000.
Mie mi se pare pt. ei prea greu,dar lui nu,chiar le-a prins repede si face singur f. bine ,si doamna mi-a spus ca oricand orice il intreaba mereu stie,doar ca trebuie intrebat,din proprie initiativa sa ia si el ''cuvantul'' nexam,se vede treaba ca nu prea-i place sa se bage-n seama :study: :lol:
(+ ca e si f. emotiv,mi-a spus doamna ca mereu tremura la tabla desi stie :santa: )

#36417 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2014 - 11:09 PM

Vezi postareaPeter, la 18 November 2014 - 07:33 AM, a spus:

Frumos Foxulina! Imi place poza cu jupinul linga virful de munte(in geamul trenului..)
Si restul ce l-am vazut de la tine, numai f. frumos. :santa:
Sa va fi fost de bine intilneala. Stella si Foxyy. :study: :lol:

Peter

Multumim pentru aprecieri. Venind din partea voastra, inseamna foarte mult! :bounce:

#36418 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2014 - 11:11 PM

Vezi postareastella, la 18 November 2014 - 07:36 AM, a spus:

Buna dimineata la lumne. Gianino, n-am avut asa mult timp de barfe, ca eu aveam inca programul relativ incarcat
basca Foxulina si jupanul se preumblau , asa ca ne-am vazut serile mai mult, ceea ce explica fata odihnita a subsemnatei ( era in pauza la spectacolul de balet cu spargatorul de nuci , la care
eu eram in *fosa* si musafirii mei erau spectatori).
Domnul meu era plecat sa-l vada pe tatal sau ( vestile nu sunt prea grozave) iar miss in wend la viena .
Noroc de fratello care era aici si avea bucataria pe mana ( eu doar prin trecere cat am facut ceea varza si niscai dulce).
Deci o sa te *barfim* mai abitir la urmatoarea intalneala =). Pupaciuni la tot hanul

N-am plecat bine si abia astept sa ma reintorc. Daaa, stiu, recunosc.... :santa:
Data aviatoare poate vedem Lacul lebedelor... :bounce:

#36419 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2014 - 11:20 PM

Vezi postareamoatza, la 18 November 2014 - 08:03 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 18 November 2014 - 12:00 AM, a spus:

Iti recomand sa vizitezi Elvetia, macar o data.... N-are iesire la mare, asa cum vrei matale, da' io zic ca-s buni si muntii cu lacurile dintre ei.... :santa:

ah, cate socoteli n-am facut si io, da' da tot pe minus bugetul. cam scump pe-acolo!
sa va fie de bine revederea, ce placut e sa te plimbi!

hello de gutten morgen, rece dar uscata la mine!
aseara program obisnuit, adica bucatareala si sala, si-azi la fel se anunta.
nimic nou, toate bune!

Multumim, chiar aveam nevoie de cateva zile de plimbare, sa iesim din rutina zilnica! :bounce:

#36420 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 November 2014 - 11:22 PM

Vezi postareafloricica, la 18 November 2014 - 08:15 AM, a spus:

Salutari tuturor, mai mari sau mai mici si sa aveti numai istorioare grozave de povestit ca grozav imi place sa va citesc !

Frumos, Foxi draga,in vacanta ta, mi-as dori mai multe poze ca ai avut ce poza. Multumesc.
Sa traiasca Stelluta si sa aive vesti bune de la domnul socrul.

La noi e frig tare,-4 fara sau -11 cu vant,avem si zapada deci deja am incaltat cizme. Nu-mi convine.

Eu is cu munca pana in gat, abia am loc sa scot nasul sa respir si a naibii perioada :acum am acasa un profesionist dominican de salsa, nutritie si fitness dar eu n-am timp de astea sau sunt prea obosita sa imi pese. Asa ca raman grasa, obosita, mancand aiurea si nedansata :bounce:

Tre sa fac o schimbare de atitudine ceva, ca mi-s planetele propice, ceea ce va doresc si voua!

O sa revin zilele urmatoare cu poze. Dupa ce-mi revin (macar putin) din oboseala. :santa:
Las' ca nici cu plimbarile tale nu mi-e rusine! :study:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1819
  • 1820
  • 1821
  • 1822
  • 1823
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic