Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1859
  • 1860
  • 1861
  • 1862
  • 1863
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37201 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 February 2015 - 10:32 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 18 February 2015 - 09:05 PM, a spus:

Pe cand daca ar face boala ar ramene imuna....

nici macar, eu sunt dovada vie ca nu mai am imunitate, e adevarat ca au trecut vreo 37 de ani pana a disparut :lol:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#37202 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2015 - 03:40 PM

Buna! bub' le-a facut pe cele obligatorii.La noi dimineata si seara e frig rau dar parca la amiaza e ceva mai bine :lol:
Azi am gatit de m-am rupt in paishpe' :lol: branza cu smantana si fasole batuta(facaluita)din fasole de la conserva+ alaturi niste carnati proaspeti si castraveciori murati :lol:

#37203 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 19 February 2015 - 06:11 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 18 February 2015 - 09:05 PM, a spus:

Pai cam asta e problema Ioana, ca vaccinul nu o imunizeaza pe toata viata. Cica la fetite se mai face un rapel pe la 14 ani si tot are sanse ca in jurul varstei de 30 de ani, cand in general in ziua de azi femeile se gandesc sa faca copii,ca nu e imuna.
Pe cand daca ar face boala ar ramene imuna....

Eu vad lucrurile cam asa:
- daca se face vaccinul, o sa aibă ceva imunitate, chiar daca o sa il refacă mai târziu. In caz de epidemie, nu o sa facă boala sau o sa facă o forma ușoară. (Si eu l-am făcut acum 3 ani si la analizele pt sarcina mi-a ieșit imunitatea mica. O sa trebuiască sa il refac.)
- daca nu se face vaccinul, atunci o sa fie expusă la a contacta bolile respective. Poate face o forma ușoară sau o forma mai gravă si in cazuri extreme ii poate fi si fatal (doamne ferește!). Deci practic e o loterie.

Din câte am citit eu, riscurile sunt mai mari când nu se face vaccinul decât atunci când se face.
Iar daca te gândești la o legătura intre vaccinul asta si autism, nu exista nici o dovada științifică in direcția asta.

Bineînțeles ca alegerea îți aparține. :lol:

#37204 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 February 2015 - 06:22 PM

Wowe, nici eu nu cred ca vaccinul are vreo legatura cu autismul. Parerea mea e ca nici un vaccin nu are legatura cu autismul.

Problema mea e urmatoarea: perioada lunga ( 14-15 zile de la vaccin) in care pot aparea reactii adeverse, unele chiar urate : febra convulsiva, etc (scrie pe prospect) si faptul ca el nu oferta imumitate pe viata cu toate rapelurile. Mi-a confirmat azi si medicul de familie si pediatra. Se face la un an, la 7 apoi doar la fetite la 14 si dupa aia Dumnezeu cu mila. Si uite asa te poti trezi la 20, 20 si ceva de ani ca faci o forma de boala, care e mult mai urata decat in copilarie sau se trezeste ca e insarcinata si nu e imuna. Si atunci nu mai bine nu o vaccinez si daca are de facut face si ramane imunitaza? Cam asta ma framanta pe mine....
Edit: nu mai vreau sa lungesc pelteaua cu discutia asta. Deocamdata trebuie s-o pragramez pentru inceputul lunii martie la un set de analize de control general si dupa aia mai vad eu ce mai fac.

#37205 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 February 2015 - 12:53 PM

Eu am avut pojar/rujeola/rubeola, iar la la sarcina am aflat ca nu am imunitate. Indiferent cum faci, riscurile exista, din pacate. Cît despre ce vaccinuri am facut eu de copil, cine mai stie? Cît am fost bebe erau obligatorii, iar mama mi le-a facut. Restul ni le faceau la scoala, si ne faceau multe, de toate. Eram ca maimutele din cusca :lol:

Pe vremea Denisei, isteria cu vaccinurile nu exista, asa ca le-am facut pe cele recomandate, cele de care ati pomenit si voi aici. Reactii adverse nu a avut. Dupa unul dintre ele a facut o forma usoara de febra. Cu comprese pe talpi si pe locul întepaturii s-a rezolvat treaba.
În tura a doua, la împrospatarea lor, deja aveam retineri, totusi le-am facut. Peste finalizare însa am sarit, pentru ca nu mai eram sigura daca e bine sau nu, daca o ajuta sau o încurca mai mult... în orice caz, la 16 ani a dorit sa faca cîteva saptamîni de practica în gradinita, iar acolo fara carnetul de vaccinuri actualizat nu ai acces. Asa ca si-a luat carnetul, s-a dus la doctor si a facut MMR, si ce a mai trebuit. Gradinitarii nu-s obligati sa fie vaccinati, dar cei care lucreaza cu ei trebuie :lol:

Chiar daca a trecut prin asta fara reactii adverse ( nici eu nu am avut de suferit de pe urma lor ) , ma gîndesc la cele pe termen cu adevarat lung... clar ca nu ne fac bine, dar cred ca fara ele de-a lungul anilor am ajunge din nou la ciume bubonice and co :-* Noi si copiii nostri poate scapam, dar generatiile viitoare? Stiu ca nu te linistesc spunînd asta, dar daca te hoatarasti, neaparat sa alegi vaccinarea în perioada cînd esti convinsa ca Maria este perfect sanatoasa.

În cîteva zile, în sase mai exact, Denise face 18 ani, e în clasa 12-a, iar cînd v-am cunoscut pe unii dintre voi, era la gradinita. Nu îmi vine sa cred. Ma bucur cînd o vad mare si frumoasa, ma bucur ca e sanatoasa si sper sa ramîna tot asa, dar totodata îmi vine si sa urlu. De ce trece timpul asa repede? De aseara am picat în butoiul cu melancolie, si ma tot scald în ale tineretii valuri :-*

Salutare întregului han! :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37206 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 20 February 2015 - 01:52 PM

la multi ani Denisei !!...la 18 ani timpul trece incet si vremea e minunata
Eu cu cit am inaintat in virsta ...am constatat ca timpul s a comprimat.....si nici n am depasit viteza luminii.
asta e sanatosi sa fim fiecare cifra are frumusetea ei:)
sa savuram clipele ca uneori nu s multe!

#37207 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2015 - 03:59 PM

Vezi postareaMaya, la 20 February 2015 - 12:53 PM, a spus:

iar la la sarcina am aflat ca nu am imunitate.

si=uite-asa am aflat noi cum s-a-ntamplat de=aparu Denise acu 18 ani :rolleyes:

:lol:

eu imi amintesc poza Denisei din prima zi de scoala, chiar c-a trecut timpul f repede! pai si-al meu era un pustiulica si-ntr-o luna face 25 de ani. am imbatranit impreuna :)

#37208 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 20 February 2015 - 09:20 PM

Maya fetita ta face 18 ani???? :rolleyes: Waw cand a trecut timpul?
De fapt de ce vorbesc eu aici ca si eu parca ieri stateam cu inma la gura in sarcina si a mea face 4 ani!

In ceea ce priveste vaccinarea Annabelle le-a facut pe toate obligatorii pana acum si le va face si p ecele ce urmeaza obligatorii! Sunt bombardata pe FB cu articole anti vaccinare, pe care rar le citesc si prefer sa am incredere in doctora mea pediatra.

#37209 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 February 2015 - 08:55 AM

Buna dimineata din Bavaria.

Fisier atasat  IMG_5881.jpg (182.41K)
Number of downloads: 0

Unde-i Stella cu cheile? Ca ea deschidea hanul in fiecare dimineata. Sper ca totul este OK. :rolleyes:

Maya, transmite te rog urari si de la noi in ziua cu pricina. Alles Gute!

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#37210 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 21 February 2015 - 09:01 AM

Maya, la multi ani Denisei !
Eu va stiu din partea cealalta din 2006 si tin minte o poza cu Denise pe o alee cu un ghiozdanel ceva si cu Felix langa ea ! Si alta poza cu Felix care facea teme la mate cu Denise ! :rolleyes:
Si tare iti dau dreptate...ca repede trece timpul. Ieri am cautat ceva prin hainutele Mariei si i-am gasit perechea de pantalonasi cu care am imbracat-o cand am scos-o din maternitate. Acum ar fi buni de pantaloni scurti ! Trece timpul.....

#37211 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 21 February 2015 - 11:11 AM

Eu eram la in ultimul an de liceu de cand va citesc :rolleyes: Si acum am copil de aproape 6 ani, haha, chiar ca trece timpul.
Imagine postata

#37212 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 21 February 2015 - 02:16 PM

Buna ziua la han.

Apropo de trecut timpul...timpul trece frumos,lanaga oameni frumosi,iar timpul meu alaturi de voi a trecut si trece foarte frumos.In ultimul timp am intrat mai rar,din cauza timpului scurt,cursul pe care il fac,temele copilului,treburile casnice,dar intru zilnic si va citesc...nu pot altfel.
Prietenii advarati sunt rari

#37213 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 23 February 2015 - 11:04 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 21 February 2015 - 09:01 AM, a spus:

Maya, la multi ani Denisei !
Eu va stiu din partea cealalta din 2006 si tin minte o poza cu Denise pe o alee cu un ghiozdanel ceva si cu Felix langa ea ! Si alta poza cu Felix care facea teme la mate cu Denise ! :icon_fessee:
Si tare iti dau dreptate...ca repede trece timpul. Ieri am cautat ceva prin hainutele Mariei si i-am gasit perechea de pantalonasi cu care am imbracat-o cand am scos-o din maternitate. Acum ar fi buni de pantaloni scurti ! Trece timpul.....

OAU!!! Maya, 18 ani!!!! De fapt de ce ma mir Alex a implinit 17 ani. Deci este 1 an diferentza intre ei. Si propriu-zis au crescut aici cu noi, intre retzete, si Denise cu Felix si Alex cu Cody!
Sa fie sanatoasa, norocoasa si tot ce-si doreste ea sa i se implineasca!!!
GEORGIA

#37214 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2015 - 04:14 PM

Vezi postareaPeter, la 21 February 2015 - 08:55 AM, a spus:

Buna dimineata din Bavaria.
Unde-i Stella cu cheile? Ca ea deschidea hanul in fiecare dimineata. Sper ca totul este OK. :D

Maya, transmite te rog urari si de la noi in ziua cu pricina. Alles Gute!

Peter

Hello hello iaca proaspat ajunsa ( si decalata) de pe meleagurile de peste garla. Plecata pe 10 febr cu trupa mea folclorica ( a se citi orchestra simfonica) , am inceput cu stangul...ne-am impotmolit la LO, ca A380-ul care trebuia sa ne treaca garla la Los Angeles, a dat bir cu fugitii, dupa ce ne-a dus cu zaharelul si tinut in terminalul 5 de pe marele aeroport din Londra :D
Asa ca am aterizat la peste 25 de grade , si am luat "viata" in piept rapid...fara acomodare deja a2a zi pe dum , repetitie si concert si tot asa, pana cand trecuram pe cea coasta ( de est) , unde dadea rau cu minus, asa ca dupa un soc termic de peste 40 si de grade am ajuns pana la minus 25, zapada,furtuna de zapada alea alea, toit ce mi-e drag...dar terminaram si cu asta si acum am ajuns infine acasa.
Preiau cheile doar putin, ca mai am de facut n salt mai micut prin imprejurimi.
Salutari si pupaciuni si Denisei in mod special toate urarile de bine. :icon_fessee:

#37215 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2015 - 06:34 PM

Stella welcome back! :icon_fessee:

#37216 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 08:01 PM

M-am vazut cu Maria Apascaritei la LA . Super intalnire

#37217 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2015 - 10:41 PM

Draga Stelutz',pe mine ma ia cu ameteala doar ascultandu-te :D Cata energie ai! :D

La noi e tot rece in ciuda meteorologilor care anuntau marea incalzeala :D cica vin ploile,sper si cu asta sa o dea in bara,desi culmea cu astea o cam nimeresc de obicei :D
In rest,toate vechi,somn pufos tuturor! :icon_fessee:

#37218 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 February 2015 - 08:54 AM

Hello de disdemorgen; Am dormit ( cu ajutator) si sper sa-mi intru rapid in ritmul european...ca acum la mine ar fi cam...2h dimineata.
Ieri asa ca sa nu pierd mana si sa am prea multi timpi morti, pusei Maritza sa invarta de doua ori la spalat, acum merge a treia oara...nu va zic ce Mont Blanc de acum s-a adunat pentru calcat, dar il voi trata cu o mare indiferenta pana saptamana aviitoare, cand oi mai vedea ce si cum.
Ieri cand am venit mi-am facut o supa de legume, ca era absolut necesar. Cu toate ca au facu mari progrese pe teme culinare , totusi painea, cafeaua si alte chestii raman ( exceptand cateva locuri ) ceva nu prea minunat. In schimb la Tbone steak au 3 lungimi de avans :-*.
O zi faina löa toata lumea si numai bine.

#37219 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2015 - 11:43 AM

Noi azi avem in plan iesire la localul nostru preferat,dar de gatit gatesc eu acasa,vreau sa fac un pui intreg fript la cuptor cu legume prin prejurul lui si o salata mare-mare :-*
Cam asta e planul planuitor,in rest e cald dar ceata ,gri intunericios si umezicios' pe scurt vreme bleeaahh!! :-*

O zi faina tuturor! :)

P.S Dovezi..poze urate direct de la locul comiterii faptei..

Fisier atasat  SAM_3349.JPG (62.78K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  SAM_3350.JPG (61.48K)

Fisier atasat  SAM_3351.JPG (67.61K)

Fisier atasat  SAM_3353.JPG (60.44K)

Bub' e gata de atac :)

Fisier atasat  SAM_3347.JPG (49.99K)

Fisier atasat  SAM_3348.JPG (55.49K)

Si portia lui..

Fisier atasat  SAM_3354.JPG (54.62K)

#37220 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2015 - 08:47 AM

Buna dimineata de pe drum! Am plecat cu 3 minute mai tarziu si, desi e vineri si e zi scurta (plus ca unii lucra de-acas'), tot stam la coada in trafic.... :hungry: Asta e, ajungem cu 10 minute mai tarziu la birou....
Dupa ce ieri, la aceeasi ora aveam 10 grade, acu' n-avem nici unul. Campurile si masinile-s albe, de asta am si intarziat, ca sa se dezghete macar putin masinuta.... Macar nu-s nori, e senin, nici umbra de urma de ramasita de coada de nor pe cer!
Va doresc o zi cat mai usurica si un sfarsit de saptamana minunat! :hungry:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1859
  • 1860
  • 1861
  • 1862
  • 1863
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic