Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3741 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 30 June 2011 - 07:57 PM

Vezi postareaizuk, la 30 June 2011 - 08:08 AM, a spus:

Buna dimineata.Geany , o cafea langa telenovica?O gustarica? Nimic?! :(

Armina , vad ca tu cunosti destul de bine finlandezii , ai trait pe aici?E adevarat ca bucataria lor e prea putin variata , aici vad ca se consuma la greu carne si cartofi .Legat de picnic , a intrebat sotul meu aseara cum facem cu mancarea , raspunsul a fost "putem aduce de acasa , dar tot asa bine putem merge la un restaurant acolo sa mancam /bem ceva" :D Tipul e neamt , a mai deschis la nou , ea e finlandeza si cum povesteam si in alt post mai in urma , nu prea le are cu gatitul ( mai mult gateste el , e o pasiune de-a lui ).Azi l-am pus in tema pe sot , ori vorbeste cum trebuie , adica sa intrebe direct cum vor ei , sa stiu si eu daca sa ma apuc sa fac ceva au ba.Sa nu ma rup toata vineri seara.
In alta ordine de idei , aseara am facut-o lata.Am iesit in oras la o terasa si am mancat ca sparta cel mai mare hamburger pe care l-au vazut ochii mei.Jur , era cat farfuria.Si bun , si cu chilli mult si am baut juma' de litru de cola, nah , asa ca sa-mi creasca burta si mai si.Cand am plecat de acolo , aveam un burtoi de ziceai ca-s gravida si cu rochia "baby-doll" pe care o aveam pe mine ...mai ca ziceai ca merg sa nasc.

Da, Izuk, am stat cativa ani printre ei. Acum vara cartofii noi fierti si trasi in unt cu marar proaspat si somon afumat la rece sunt delicatese pentru ei :(

Mie imi placea cand mergeam in pietele improvizate din timpul verii si gaseasi numai trufandale: morcovi, mazare, verderdeturi, ciuperci, fructe de padure...gustoase dar scumpe :)

Bafta la gatit si nu te stresa prea mult cu pregatitul, cum a zis si neamtul, se intampla la ei de multe ori ca un picnic de fapt sa fie iesit la o plimare si la final stat la o cafea si o prajitura sau la o pizza. Vezi si tu ce discuta barbatii :(

#3742 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 June 2011 - 07:58 PM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2011 - 02:56 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 30 June 2011 - 01:04 PM, a spus:

Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte :D

e o idee,dar problema e ca nu-mi place la dezghetat.inafara de ciorba de burta care am inghetat-o, nimic nu mi-a placut cand am dezghetat.Am avut de la pasti niste drob si l-am aruncat ca nu-mi place gustul,la fel si niste sarmale in foi de vita :) .sunt defecta.

Dar daca le pui intr-un borcanel in saramura la conservat?

#3743 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 June 2011 - 08:17 PM

Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva :D :(

Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc :) :(

#3744 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 June 2011 - 08:44 PM

Vezi postareaGeany, la 30 June 2011 - 08:17 PM, a spus:

Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc :( :(

Geany, io nu le-as zice fitosi. Tine de obisnuita :). Nici romani nu sunt multi care sa accepte combinatii ciudate de dulce cu sarat: Pepene galben/smochine cu prosciutto sau carne de vanat cu sos de afine sau mai stiu eu ce marmelade...

#3745 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:01 PM

Vezi postareaArmina, la 30 June 2011 - 08:44 PM, a spus:

Bueeyy!! Da fiztosi strainosii astia...n-am vazut asa ceva :D :)

Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc :( :(

Geany, io nu le-as zice fitosi. Tine de obisnuita :(. Nici romani nu sunt multi care sa accepte combinatii ciudate de dulce cu sarat: Pepene galben/smochine cu prosciutto sau carne de vanat cu sos de afine sau mai stiu eu ce marmelade...

Daa !!!Asa e.. Ai mei nu vor asa ceva :( cred ca tine de obisnuinta si cultura gustului,nu e 100% valabil,dar in general multi suntem cu melancolia gustului copilariei si ''ca la mama acasa'' :(

Unii sunt deschisi la gusturi noi,sau macar curiosi sa guste(eu asa sunt),altii nu.

#3746 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 09:16 PM

Vezi postareaArmina, la 30 June 2011 - 07:58 PM, a spus:

Dar daca le pui intr-un borcanel in saramura la conservat?

Armina,nu-mi plac in saramura, am cumparat odata si urasc gustul ala de otet in ciuperci.Sotului ii plac, mie nu.Am spus ca-s ciudata :(

Ioana ca tot isi da toti cu opinia aici pe ciombercili' tali,eu is' cu congelatul,le-asi opari un pic,ca pe ghebe si pus in pungute la congi,cand am nevoie scot si le fac,cum or vrea muschii mei...Daca nu-ti place ideea poti sa-mi arunci vreo 2 sa te ajut eu sa le termini...poate iti prisosesc :( :)

La congelat m-am gandit,dar cu soiul asta mie mi se pare apos nu-l vad bine la dezghetat.

Am facut tocanita dintr-un kg si in urma a ce i-am facut aseara soatei si mie azi cu paste am mai ramas cu 1/2 kg, le-am pus in frigider si le fac maine cred ca pate.Azi n-am mai apucat ca din pacate 2 maini am si intre facut tocanitza, saratele, prajitura, copt paine si incheiat de acte n-am mai ajuns sa le fac.Acu sunt cam varza cu spatele, astept sa vina soata sa-i dau sa manance si sa ma intind linistita la tv .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3747 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:19 PM

Ioana stiu ca tu nu esti cu prajelile si cu deshtia' dar am auzit (ce-i drept nu am incercat inca),ca acest soi se preteaza bine la facut snitele,dat ciomberca',prin faina ou pesmet si inaca o data ou pesmet,si ies niste snitele super.Voi ati incercat asa ,ies bune?!

#3748 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:37 PM

Va povestesc repede si fug sa culc bubuletul! Baiatul meu cel mare avea cam 3 ani(acum are 20 )stiu sigur pt. ca eu lucram deja si la scara blocului mamei era un magazin,care nu mai e de mult :) si eram la rand(sa cumpar cirese) un domn,in varsta cu parul alb era in fata mea si vb. cu o tante cu coc,ii spunea ca el a mai luat si data trecuta ciuperci deastea(aratau ca in poza lui Ioana) era cam prima oara cand vedeam noi dupa revolutie asa ceva pe piata,la magazin(cred ca le zice ciuperci-pastravi si cresc la frasin),bine ,astea erau de crescatorie,si domnul ii zicea doamnei ca lui si sotiei i-au placut f. mult ,tocanita si cum s-ar mai putea face,?! doamna i-a zis ca dati prin faina si ou pesmet facuti snitel sunt excelenti,domnul a multumit politicos si chiar a cumparat...Eu nu am incercat inaca dar de cate ori vad (chiar am vazut la magazinul meu o tavita de 500 gr. 5 roni) ma gandesc sa incerc,dar nu am apucat inca,cu toate astea sunt chestii care imi raman mie ''pe cretina'' si ma bantuie,asa ca trebuie sa incerc o data sa vad...

Gata nu va mai bligtisesc,fug la nani'' :D

#3749 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaGeany, la 30 June 2011 - 09:19 PM, a spus:

Ioana stiu ca tu nu esti cu prajelile si cu deshtia' dar am auzit (ce-i drept nu am incercat inca),ca acest soi se preteaza bine la facut snitele,dat ciomberca',prin faina ou pesmet si inaca o data ou pesmet,si ies niste snitele super.Voi ati incercat asa ,ies bune?!

Soiul asta nu l-am facut snitzel,dar am facut cu champignioane gigant :) ,au fost bune.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3750 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 July 2011 - 07:08 AM

Buna dimineata si o zi faina va doresc

#3751 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 07:17 AM

Neata',si tie Stelino,iar esti in goana calului?! Niiihhaahhaahhaa! =))

#3752 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 July 2011 - 07:34 AM

Nu dragutza, sunt epuizata , ca ieri am facut ceea ce urasc cel mai mult....mare curatenie, scos totul din bucatarie, spalat rafturi etc, mai arauncat una alta , apoi spalat pereti, aragaz pe jos etc etc etc....miss a dat cu aspiratorul si a scuturat covoarele ( mici), si eu am facut restul
...si mai am si azi oleaca. in plus o sterg la piata ca maine seara am ceva invitati la masa :).
si ma uit cu groaza ca se ridica nivelul la muntele celor ce trebuie calcate ( in ordinea "preferintelor" , dupa menaj e calcatul)
in rest nimic deosebit. am terminat inregistrarile, si am liber pana luni, asa ca profit ( si mai e de facut niscai treaba imputita si in gradina, aka smuls buruienile, care cresc o splendoare). asa ca va doresc sa aveti o zi mai interesanta ca a mea =))

#3753 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 July 2011 - 08:34 AM

Buna dimineata.Stela . vin sa te ajut , dar maine vii si tu la mine ?Am si eu un munte de haine necalcate , le tot aman , pe motiv ca ba e prea cald , ba e sarbatoare , ba lenea e cucoana mare.
Azi e cald aici si eu am de copt :) .Am zis ca ma trezesc devreme , dar credeti ca am putut?Parca ma lipisem de pat.Cu chin cu vai m-am ridicat la 8.30 =))

#3754 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 09:04 AM

Vezi postareaizuk, la 01 July 2011 - 08:34 AM, a spus:

Buna dimineata.Stela . vin sa te ajut , dar maine vii si tu la mine ?Am si eu un munte de haine necalcate , le tot aman , pe motiv ca ba e prea cald , ba e sarbatoare , ba lenea e cucoana mare.
Azi e cald aici si eu am de copt :( .Am zis ca ma trezesc devreme , dar credeti ca am putut?Parca ma lipisem de pat.Cu chin cu vai m-am ridicat la 8.30 =))

La noi e chiar frig,zi buna de copt...Tu ce vrei sa coci Izuka?! :)

#3755 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 July 2011 - 09:10 AM

Geany , fac niste gustari pentru maine...niste "omizi" dulci cu stafide , un chec aperitiv si foccacia umpluta a Mayei.Dar acum de dimineata doar omizile si checul , foccacia o las pe deseara.

#3756 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 July 2011 - 09:12 AM

neata
asa se numeste focaccia a la maya? ca nu gasesc link.

#3757 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaAngel, la 01 July 2011 - 09:12 AM, a spus:

neata
asa se numeste focaccia a la maya? ca nu gasesc link.

Uite Angi =)) http://artaculinara....luta-a-la-maya/

#3758 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 01 July 2011 - 09:32 AM

mersi geany, maine o fac si eu asa. as face acum dar nu am rosioare, imi iau dimineata. restul am =))

#3759 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2011 - 09:34 AM

Vezi postareaAngel, la 01 July 2011 - 09:32 AM, a spus:

mersi geany, maine o fac si eu asa. as face acum dar nu am rosioare, imi iau dimineata. restul am :)

Daa!!! Cred ca e minunata =))

#3760 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 01 July 2011 - 09:41 AM

n-are ce sa nu fie bun. le fac la pranz.
azi am facut ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza de la mama prietenei mele (traiasca familia ei ca s-a gandit sa-mi aduca + o varza acra de sarmale). a iesit dementa toatala, 2 castronele a mancat Sara la pranz.

nu mai fac nimic , Ada o sa aiba fish fingers cu piure ca ea nu mananca ciorbe. numai racituri ar manca Ada sau 2min noodles atat =))

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul