Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1881
  • 1882
  • 1883
  • 1884
  • 1885
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37641 Useril este offline   icecream 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 08 May 2015 - 06:58 AM

Bună dimineața la han, în ultima perioadă nu am prea avut timp să vă citesc.
Intru și eu pe fugă cu o rugăminte- am nevoie de cât mai multe gînduri bune și energii pozitive pentru mama mea, care azi va fi operată.

#37642 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 May 2015 - 07:04 AM

Buna dimineata la toata lumea. Sanatate si mii de ganduri bune sa va insoteasca Icecream.
Astept vesti bune :D :D
Eu azi incalec matura si fug la diverse....

#37643 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2015 - 07:24 AM

Buna dimineata! Mii de ganduri bune si de la mine Ice' :D multa sanatate mamicii ,recuperare grabnica sa aiba dupa operatie :D

Dupa ce la noi ieri a fost intunericios toata ziua si a plouat (vreme numai buna de numarat banii :D )azi e soare si frumos,cald,sper sa dureze!
Mi-am facut pofta cu,cartofiorii cu marar,azi ma bantuie un bors de fasole,cu leustean verde si zarzavat,ceapa verde si paine neagra :D

O zi minunata tuturor!

#37644 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 May 2015 - 08:25 AM

Vezi postareaicecream, la 08 May 2015 - 06:58 AM, a spus:

Intru și eu pe fugă cu o rugăminte- am nevoie de cât mai multe gînduri bune și energii pozitive pentru mama mea, care azi va fi operată.
Ganduri bune si pumnii stransi si de la mine. Multa sanatatse si sa fie bine.Imagine postata

Salutari tuturor si o zi frumoasa. :D

#37645 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2015 - 10:20 AM

Hello!!!!

Icecream, ma altur si eu gandurilor bune si energiilor pozitice transmise mamei tale, sa treaca cu bine de interventia chirurgicala, insanatosire grabnica si multa, multa sanatate!!!!

Fetelor, din pacate la mine vestile nu sunt bune. Psihiatrul ne-a spus ca mama are dementa mixta, deja nu ne mai recunoaste, suntem pentru ea alte persoane, traieste doar in trecut, se pare ca este in faza grava, boala s-a instalat mai demult si datorita AVC-ului s-a accentuat enorm, deja sunt doar trei saptamani de la internarea in spital si boala a evoluat foarte mult, nu se mai pune problema ca mama sa-si mai revina....se va stinge incet, ca o lumanare. Sunt 4 zile de cand nu mai mananca, bea doar apa si asta ii accentueaza starea. I-a recomandat 2 sedative, sa putem si noi sa traim alaturi de ea in casa. Nu a mai tipat in noaptea asta, in schimb vorbeste tot timpul... si numai cu mortiii.
In alt grad de handicap se pare ca nu exista sanse sa o putem trece, tot doctora ne-a explicat, riscam sa umblam mult, sa cheltuim mult si sa nu ii schimbe gradul de handicap accentuat in handicap grav cu insotitor. Tot este bine ca il are si pe asta!
Am intrebat de camin ce ne poate recomanda si din pacate nici aici nu prea avem sanse, fiind in forma severa se pare ca caminele nu primesc batrani, cauza fiind lipsa de personal. Este bine ca nu se poate da jos din pat singura, cu ajutorul nostru cu greu o putem pune pe un scaun, pe cel cu rotile si asa am mai miscat-o putin. In pat nu sta doar pe spate, se misca...inca, de pe o parte pe alta. Pampers-ul tot asa nu-l suporta, il da jos noaptea, il da jos si in timpul zilei si ne chinuim sa o schimbam, bine ca s-a incalzit vremea si se usuca repede rufele. Dar de la atata spalat s-a stricat ceva la masina, ceva rulmenti, macar sa ne tina cat avem nevoie pentru mama si pe urma...alta noua.
Nu stim daca apuca ziua ei de nastere, adica 1 august.
Este cumplit si incercam sa ne resemnam si sa acceptam situatia!

Va pup, am simtit si simt gandurile voastre si stiu ca sunteti alaturi de mine!
O zi minunata sa aveti!
GEORGIA

#37646 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 08 May 2015 - 11:19 AM

Giorgiana, imi pare rau. Este extrem de trist ce spui si gandul la ceasul care ticaie e groaznic. :D

In situatii ca asta cuvintele sunt de prisos...Ganduri bune pentru tine si familie si Dumnezeu sa fie cu voi.

#37647 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 May 2015 - 11:24 AM

Icecreem, gandurile bune se indreapta catre tine si mama ta.

Georgiana, imi pare rau sa aud de problemele cu mama ta.Stiu cat de greu e, bunica mea a avut dementa senila, ajunsese ca mie sa-mi spuna ca-.s fata ei, daca o intrebai cati copii are ne numea pe noi 3 nepoatele, pe mama nici nu stia uneori cine e.Dar avea si momente de revenire.Ea a trait in urcusuri si coborasuri timp de 8 ani.Si mama la inceput a crezut ca are alzheimer, a fost greu, mai ales ca ea cu bunicul erau la tara,noi nu eram langa ei.La inceput s-a luptat bunicu cu ea( el o mana de om la 60 kg , ea la 80), dupa ce m-am maritat fiind mai aproape de ei in weekend mergeam sa-i mai ajut.Nu am sa uit un moment de luciditate cand eram acolo si le faceam de mancare si a inceput sa planga ca ea e inutila.
Din pacate viata e cum e, acum dupa ce tata s-a stins imi dau seama ca suntem neputinciosi in fata a ceea ce ne-a fost scris.

Va doresc multa putere.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#37648 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 08 May 2015 - 12:06 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 08 May 2015 - 10:20 AM, a spus:

Hello!!!!

Icecream, ma altur si eu gandurilor bune si energiilor pozitice transmise mamei tale, sa treaca cu bine de interventia chirurgicala, insanatosire grabnica si multa, multa sanatate!!!!

Fetelor, din pacate la mine vestile nu sunt bune. Psihiatrul ne-a spus ca mama are dementa mixta, deja nu ne mai recunoaste, suntem pentru ea alte persoane, traieste doar in trecut, se pare ca este in faza grava, boala s-a instalat mai demult si datorita AVC-ului s-a accentuat enorm, deja sunt doar trei saptamani de la internarea in spital si boala a evoluat foarte mult, nu se mai pune problema ca mama sa-si mai revina....se va stinge incet, ca o lumanare. Sunt 4 zile de cand nu mai mananca, bea doar apa si asta ii accentueaza starea. I-a recomandat 2 sedative, sa putem si noi sa traim alaturi de ea in casa. Nu a mai tipat in noaptea asta, in schimb vorbeste tot timpul... si numai cu mortiii.
In alt grad de handicap se pare ca nu exista sanse sa o putem trece, tot doctora ne-a explicat, riscam sa umblam mult, sa cheltuim mult si sa nu ii schimbe gradul de handicap accentuat in handicap grav cu insotitor. Tot este bine ca il are si pe asta!
Am intrebat de camin ce ne poate recomanda si din pacate nici aici nu prea avem sanse, fiind in forma severa se pare ca caminele nu primesc batrani, cauza fiind lipsa de personal. Este bine ca nu se poate da jos din pat singura, cu ajutorul nostru cu greu o putem pune pe un scaun, pe cel cu rotile si asa am mai miscat-o putin. In pat nu sta doar pe spate, se misca...inca, de pe o parte pe alta. Pampers-ul tot asa nu-l suporta, il da jos noaptea, il da jos si in timpul zilei si ne chinuim sa o schimbam, bine ca s-a incalzit vremea si se usuca repede rufele. Dar de la atata spalat s-a stricat ceva la masina, ceva rulmenti, macar sa ne tina cat avem nevoie pentru mama si pe urma...alta noua.
Nu stim daca apuca ziua ei de nastere, adica 1 august.
Este cumplit si incercam sa ne resemnam si sa acceptam situatia!

Va pup, am simtit si simt gandurile voastre si stiu ca sunteti alaturi de mine!
O zi minunata sa aveti!

O, Doamne! Multa putere va doresc!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#37649 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 08 May 2015 - 12:07 PM

Vezi postareaicecream, la 08 May 2015 - 06:58 AM, a spus:

Bună dimineața la han, în ultima perioadă nu am prea avut timp să vă citesc.

Ceva vesti? Eu am fost cu gandul la dumneaei!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#37650 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 08 May 2015 - 02:42 PM

giorgi....curaj mult iti doresc
Ai la dispozitia fundatii care te baga in program si ai asistente de 3 ori pe zi la domiciliu
numai de bine sa aud.
PUP

#37651 Useril este offline   icecream 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 08 May 2015 - 06:07 PM

Ei, totul e bine când se termină cu bine! :D
De la mine vești bune, am așteptat mult până s-o ia in sala de operație că au tot adus urgențe cu elicopterul SMURD și n-a intrat la ora preconizată, dar totul a decurs fără probleme, au adus-o deja în salon și am lăsat-o bine, amețită de la anestezie dar tot m-a certat că am stat să aștept pe coridoare și nu m-am dus acasă cum mi-a zis ea....Bine-i să te mai simți puțin copil!

Giorgiana, mi s-a rupt sufletul citind mesajul tău, nu pot să-ți doresc decât să aveți multă putere să treceți prin toate! Încă odată mi-am dat seama ce norocoasă-s!

#37652 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 08 May 2015 - 09:32 PM

Ce bine cand citesti vesti bune :D

#37653 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 09 May 2015 - 05:50 AM

Buna dimineata...aici la campina e soare...am in plan sa merg la cazanele Dunarii pt 3 nopti.dar..sa vedem ca am ceva probleme cu sanatatea.Noroc ca nu am platit camera....nimic in plus decit ca ma bucur pt icecream.....am trecut si eu cu mama prin multe.....sa i fie bine unde este
sf de saptamina frumos!

#37654 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 09 May 2015 - 07:14 AM

Buna dimineata la han. Verb multa sanatate si tin pumnii sa poti face aea excursie planuita.
La mine doar cateva *ture* in urbe de luat alea alea, facut alelalte etc.
Maine e ziua mamei cica :). Miss vine abia marti, si sta pana de ziua ei :) :) :) :rolleyes:
In rest nimic nou la mine. O zi faina la toata lumea.

#37655 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 09 May 2015 - 10:53 AM

Buna dimineata si de la mine, de printre nori si picaturi. Jupanul mai soileste, eu am cazut din pat acum vreo 2 ore si tot incerc sa fac un plan de atac pentru azi, dar vremea nu ne lasa prea multe optiuni. Pe la pranz cica se-nsenineaza, poate-poate facem un gratar. Sau o plimbare.... Sa faca si musiu ochisori si vedem incotro o luam.
Giorgiana, imi pare tare rau pentru situatia dificila in care va aflati. Vorba lui Verber - gasiti o fundatie care sa va ajute, macar sa trimita pe cineva acasa din cand in cand. Cuvintele sunt de prisos... sunt alaturi de voi!
Icecream, bine ca totul s-a terminat cu bine! Recuperare usoara mamei tale!
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!

#37656 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 May 2015 - 07:41 AM

Buna dimineata, si o saptamana buna sa avem.

#37657 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 11 May 2015 - 07:44 AM

Buna! la noi s-a starnit un vant rece,ne-a zbenguit putin dimineata :rolleyes:
Azi am in plan o supita buna de pui si pui cu smantana :)

O zi minunata tuturor!

#37658 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2015 - 09:00 AM

Buna dimineata, o saptamana grea pentru mine, sper sa se rezolve cu bine toate!

Geany, vezi ca vin la masa, sa nu te sperii cand sun! :tongue3:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37659 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2015 - 09:21 AM

Vezi postareaverber, la 08 May 2015 - 02:42 PM, a spus:

giorgi....curaj mult iti doresc
Ai la dispozitia fundatii care te baga in program si ai asistente de 3 ori pe zi la domiciliu
numai de bine sa aud.
PUP

Verber, stiu ca sunt fundatii care acorda asistenta medicala, am vorbit cu ei. Dar noi nu de asta avem nevoie, doctoriile i le dau eu, tensiunea o iau tot eu, daca ii trebuie o injectie stiu sa ii fac, stiu sa ii pun pampers, atata ca ea il rupe si il da jos. Eu as fi vrut o persoana sa stea cu ea cand nu suntem noi acasa, un interval de vreo 4 ore, sa nu cada din pat, sa o faca sa stea linistita, sa vorbeasca cu ea, sa ii dea un pahar cu apa la nevoie, chiar daca si apa a inceput sa nu o mai poata inghiti, se ineaca pur si simplu; sa ii dea o lingura de mancare daca cere, dar nici asta nu mai cere si cu mancarea se ineaca chiar daca tot ce ii dau este pasat ca la bebelusi, doar sa inghita, dar se pare care o problema cu inghititul sau chiar nu mai doreste mancare si apa, nici asta nu stiu exact.
Si cu toate sedativele prescrise de psihiatru mama nu doarme noaptea, sta si tipa, vorbeste tare cu toti mortii, trage toate din pat(cearsaf, perne, patura) si vine pe marginea patului si pana sa ne trezim noi, ea este deja cazuta din pat, noroc ca patul ei nu este inalt si ii vine usor sa alunece din pat, dar nu se mai poate ridica. Si nu pot sa zic ca doarme nici ziua, nu stiu ce ar putea sa o ajute sa doarma efectiv linistita si sa ne putem si noi odihni.
Asta e!

PUPICI!
GEORGIA

#37660 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2015 - 09:22 AM

Vezi postareazerda, la 11 May 2015 - 09:00 AM, a spus:

Buna dimineata, o saptamana grea pentru mine, sper sa se rezolve cu bine toate!

Tinem pumnii sa se rezolve toate cu bine si sa ai parte de o saptamana usoara!
GEORGIA

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1881
  • 1882
  • 1883
  • 1884
  • 1885
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic