Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1885
  • 1886
  • 1887
  • 1888
  • 1889
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37721 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 May 2015 - 10:35 PM

Vezi postareaicecream, la 25 May 2015 - 04:43 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 25 May 2015 - 02:01 PM, a spus:

:) :) paii eu sufar de o boala ciudata,sunt pofticioasa rau,faza e ca mai sunt si molipsitoare :)

Pofta buna la salata! :) :-*

Chiar că ești molipsitoare ....asta voi face pentru mâine, doar că pe noi nu ne sperie oțetul așa că nu voi pune lămâie!

Asa ma grabisem sa-i raspund Ioanei ca nu am observat ca am mai facut o victima =))

Sccuuzzee!! :) si pofta mare la salata...

#37722 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 26 May 2015 - 02:20 AM

Plus una, Geani, am facut-o si eu insa am pus ridichi de luna si chilly peppers in compozitie si cel mai important...ulei austriac original de seminte de bostan.
Din cate am inteles e mare lupta pentru protectia originii acestui ulei, atat de mare incat nu e de gasit pe pietele din Toronto. Am primit-o de la un austriac care m-a luminat si in acelasi timp m-a facut dependenta dar o sa-mi treaca reapede ca nu e de gasit nici pe net de cumparat.

Va prezint si eu salata mea de cartofi, bacon, ceapa, masline,ardei iuti, cu ulei bostan si otet de Modena. Nu salata=i importanta, ci ULEIUL, ala e aur la gram. Superb. Maninc si plang ca n-o sa mai am.

Fisiere atasate

The more I see, the less I know.

#37723 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 26 May 2015 - 07:12 AM

Neatza la han
Azi bag o ciorba de loboda si niste friptura cu piuré
Ieri am facut un Oscar:)...fffbun
am uitat sa va spun ca sapt trecuta am luat de la Lidl produse grecesti:condimente pt tzatziki etc conserva de vinete ,rahat cu alune ,Ouzo bere Mythos si Fix si.....Retzina
va pup....ce se intimpla cind spargi o titamai farfurie...se duce ghinionul sau dai rapid cu matura??:))

#37724 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2015 - 07:33 AM

Vezi postareafloricica, la 26 May 2015 - 02:20 AM, a spus:

Plus una, Geani, am facut-o si eu insa am pus ridichi de luna si chilly peppers in compozitie si cel mai important...ulei austriac original de seminte de bostan.
Din cate am inteles e mare lupta pentru protectia originii acestui ulei, atat de mare incat nu e de gasit pe pietele din Toronto. Am primit-o de la un austriac care m-a luminat si in acelasi timp m-a facut dependenta dar o sa-mi treaca reapede ca nu e de gasit nici pe net de cumparat.

Va prezint si eu salata mea de cartofi, bacon, ceapa, masline,ardei iuti, cu ulei bostan si otet de Modena. Nu salata=i importanta, ci ULEIUL, ala e aur la gram. Superb. Maninc si plang ca n-o sa mai am.

Imi inchipui cat e de bun! De multe ori un ingredient de calitate face diferenta.Pacat ca nu-ti mai poti procura acel ulei daca iti place atat de mult .

#37725 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2015 - 07:35 AM

Buna dimineata! la noi momentan e frumos dar se vede o anumita instabilitate.Momentan nu am planuri marete pe azi,sa vedem ce ne-o aduce ziua.

O zi faina tuturor! :)

#37726 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2015 - 01:44 PM

Vezi postareaverber, la 26 May 2015 - 07:12 AM, a spus:

Neatza la han
am uitat sa va spun ca sapt trecuta am luat de la Lidl produse grecesti:condimente pt tzatziki etc conserva de vinete ,rahat cu alune ,Ouzo bere Mythos si Fix si.....Retzina
va pup....ce se intimpla cind spargi o titamai farfurie...se duce ghinionul sau dai rapid cu matura??:))

si eu am luat Mythos, Fix, Retzina, branzeturi feta si haloumi, tzatziki, rahat de 3 feluri, iaurt grecesc.
Nu am vzt condim pt tzatziki, ce contin? am luat gata facut, cu ulei de masline, dar contine marar ...deci am pierdut clientul...bag la mine la colacei =))

dai repede cu matura si s-a spart ghinionul!
ce e "oscarul"?

hello everybody si multe ganduri bune tuturor!!! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37727 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2015 - 01:45 PM

Vezi postareaverber, la 21 May 2015 - 11:29 AM, a spus:

Zerda eu sunt in sf geheorghe...tu mai esti...unde?
duminica diminsata plec spre campina
azi am fost cu tudor cu barca lui printre canale pasari ,nuferi si testoae
ploaia ne a acompaniat
3 ore jumatate de vis!

ce misto! daca stiam ca esti in plimbare veneam si noi in Delta in we trecut! ador plimbarile alea cu barca pe canale ... minunat!

#37728 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 May 2015 - 02:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2015 - 01:44 PM, a spus:

Neatza la han
va pup....ce se intimpla cind spargi o titamai farfurie...se duce ghinionul sau dai rapid cu matura??=)))

si eu am luat Mythos, Fix, Retzina, branzeturi feta si haloumi, tzatziki, rahat de 3 feluri, iaurt grecesc.
Nu am vzt condim pt tzatziki, ce contin? am luat gata facut, cu ulei de masline, dar contine marar ...deci am pierdut clientul...bag la mine la colacei :)

ce e "oscarul"?

hello everybody si multe ganduri bune tuturor!!! :-*

Rila Iepurila?
sper sa nu gresesc si sa nu se supere Verber :) ca am raspuns eu
fiica dacilor

#37729 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 26 May 2015 - 08:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2015 - 01:44 PM, a spus:

Neatza la han

Nu am vzt condim pt tzatziki, ce contin? am luat gata facut, cu ulei de masline, dar contine marar ...deci am pierdut clientul...bag la mine la colacei =))

ce e "oscarul"?

hello everybody si multe ganduri bune tuturor!!! :)

Daniella mama de ingeras Oscarul e un restaurant aproape de mine icilea la Campina
nu stiu sa spun ce contin condimentele Tzatziki ..;sunt in Buc iar eu acum sunt la Campina pina duminica..oricum am scrios pe undeva reteta tzatziki..ori pe asta ori pe situl vechi
NU E OBLIGATORIU MARARUL deci daca vrei pe privé iti dau detalii...in Creta nu se pune marar in tzatziki
pup

#37730 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 26 May 2015 - 08:09 PM

BRISTENA la mine supararea tine putin iar acun nu s suparata:)))
ps ouf m au "omorit" tintarii in Delta

#37731 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2015 - 09:17 PM

Vezi postareaverber, la 26 May 2015 - 08:09 PM, a spus:

Auci!nu ai folosit sprai special?! sau nu e eficient? :) citisem ca otetul mai amelioreaza mancarimea,sau pasta de dinti pe ciupituri.
Eu urasc ciupiturile si nu ma pot abtine de la scarpinat .

#37732 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 27 May 2015 - 08:07 AM

Vezi postareaGeany, la 26 May 2015 - 09:17 PM, a spus:

Auci!nu ai folosit sprai special?! sau nu e eficient? :) citisem ca otetul mai amelioreaza mancarimea,sau pasta de dinti pe ciupituri.

Geanino buna...am folosit APASYL,Ouff la recomandarea lui ZUZU,apoi si otet si ulei de menta
acum ma dau cu Sedermil....
pe omu l au muscat prin par de pielea capului:)
Imi place delta dar.................
Pup BUBU.

#37733 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 27 May 2015 - 09:25 AM

Buna dimineata si de la mine!
Cam rar,dar,fusei prin spitalele Bucurestiului o saptamana(militar,Bagdasar Arseni...),cu mama mea,care saracuta si-a serbat cei 54 de ani in...spital.Sa speram ca va fi mai bine,asteptam sa fie gata corsetul si o aduc acasa,apoi,alta chinuiala si pe ea si pe noi...asta este.
In rest,toate bune,asteptam vacanta...
Prietenii advarati sunt rari

#37734 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 09:59 AM

hello si o zi MINUNATA tuturor!

pup si merci de raspunsuri!
in delta tantarii ataca doar la apusul soarelui, circa o ora! dar ataca! noi nu am avut asa prbl mari, folosind clasic: Autan! eu ma abtin de la scarpinat, dar ai mei nu!

Destiny LA MULTI ANI SANATOSI mamei si recuperare grabnica! ce a patit! moooa, ce mama tanara! mama mea are 76 ani:love7:, tata 85
cand ziceti de o mama de 54, adica mai mare cu 11 ani ca mine ??? woaaa :) Sa fie sanatoasa si bucuroasa!

#37735 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2015 - 02:32 PM

Vezi postareaverber, la 27 May 2015 - 08:07 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 May 2015 - 09:17 PM, a spus:

Auci!nu ai folosit sprai special?! sau nu e eficient? :snorting: citisem ca otetul mai amelioreaza mancarimea,sau pasta de dinti pe ciupituri.

Geanino buna...am folosit APASYL,Ouff la recomandarea lui ZUZU,apoi si otet si ulei de menta
acum ma dau cu Sedermil....
pe omu l au muscat prin par de pielea capului:)
Imi place delta dar.................
Pup BUBU.

Deci doar citit:''muscat prin par de pielea capului''brrr!!! mi s-a facut pielea de gaina ...eu mor la destea',nu suport!!! :sad3:
Azi,la mine zi nashpa' acum abea am aterizat de dimineata plecata,probleme-probleme-probleme,care nu ar trebui sa fie dar sunt(de ordin tehnic :lol: nu pot sa spui' mai mult'da' cine stie cunoaste ca m-am mai plans in trecut despre ce e vb.)da' se rezolva,dam inainte cu tupeu ca inapoi nu sa' puoate' =)) tineti-mi si mie pumnii zilele astea ca am nevoie ^_^

Acum am niste pulpe de pui care tzapa' in tigaie,fac o sealea' si asta ie',cine are reclamatii sa vie' la mine,dar nu recomand :sm2: ... =))

O zi faina tuturor!

#37736 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 May 2015 - 04:46 PM

...ulei austriac original de seminte de bostan.

Flori, m-ai facut curioasa. In primul rand cu uleiul din seminte de dovleac. Stiu, multi il au deja de ani in raftul cu uleiuri pentru salate dar noi am ramas tot la cel de masline. DIn curiozitate am comandat ieri o sticluta de 250ml si azi am primit-o insa dupa pranz si salata era deja facuta. O sa il folosesc zilele care vin insa l-am mirosit si mi-a placut. Tot austriac e si asta.

Am cautat si satul lu' nenea de a produs uleiul tau. In vreo luna o sa trecem prin Austria si ma gandeam ca putem sa oprim si sa cumparam cateva sticlute. E la mama naibii fata de ruta noastra asa ca o lasam pe alta data cand, poate special, mergem spre Steiermark. Dar daca tot o sa fim pe la austrieci o sa ma uit de vreun biomarkt sau ceva special care comercializeaza ulei de bostan.

#37737 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 27 May 2015 - 10:08 PM

Vezi postareaKiva, la 27 May 2015 - 04:46 PM, a spus:

...ulei austriac original de seminte de bostan.

Flori, m-ai facut curioasa. In primul rand cu uleiul din seminte de dovleac. Stiu, multi il au deja de ani in raftul cu uleiuri pentru salate dar noi am ramas tot la cel de masline. DIn curiozitate am comandat ieri o sticluta de 250ml si azi am primit-o insa dupa pranz si salata era deja facuta. O sa il folosesc zilele care vin insa l-am mirosit si mi-a placut. Tot austriac e si asta.

Am cautat si satul lu' nenea de a produs uleiul tau. In vreo luna o sa trecem prin Austria si ma gandeam ca putem sa oprim si sa cumparam cateva sticlute. E la mama naibii fata de ruta noastra asa ca o lasam pe alta data cand, poate special, mergem spre Steiermark. Dar daca tot o sa fim pe la austrieci o sa ma uit de vreun biomarkt sau ceva special care comercializeaza ulei de bostan.

Norocosilor, sa il folositi sanatosi si cu placere. Eu pun o cantitate mai mica decat cea pe care o folosesc in mod normal cu uleiul de masline, pentru ca asta de bostan e mai aromat. Sper sa nu va sperie culoarea verde si in combinatii cu oua ( de ex omlete) mie mi s-a parut foarte gustos.
The more I see, the less I know.

#37738 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 27 May 2015 - 11:31 PM

Geanny pe al meu l am scaldat in ulei de menta...asta il mai calmeaza:)
Deja ma gindesc cu frica ca mai vrea Delta...oufff
Mai facut curioasa cu problemele tale...marturisesc ca voi interoga
In rest azi aventuri de Kauflandu la Campina
M am amuzat(tot privind acum la 6 dimineata TLC cu extreme couponing) si am fost sa i au Dero ca nu mai aveam
deci am luat cuponul din reclama ziar si azi in prima zi....mi au spus ca nu mai au si sa vin poate vineri:(
Deci m ai scos din titini maxim mai ales ca Carrefour face acelasi pret .
Deci scuze vizibil mi a rupt vaucerul in capul responsabililor...nu ma mai prind cu minciunile lor

Si eram si in 'draci' ca nu am putut parca masina pe locul meu special marcat
Toate bune si frumoase...si cum imi trec furiile rapid si nu is ranchinoasa ..;oricum TZUC AUFIERSAN KAUFLANDU.
PS treaba lor cum s o ortografia

#37739 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 May 2015 - 11:35 PM

Vezi postareaKiva, la 27 May 2015 - 04:46 PM, a spus:

Stiu, multi il au deja de ani in raftul cu uleiuri pentru salate dar noi am ramas tot la cel de masline. DIn curiozitate am comandat ieri o sticluta de 250ml si azi am primit-o insa dupa pranz si salata era deja facuta. O sa il folosesc zilele care vin insa l-am mirosit si mi-a placut. Tot austriac e si asta.

Nu te orienta dupa un bio markt, chiar si acolo ai putea ( mai mult ca sigur ) sa dai de 100% Steirisches Kürbiskernöl presat din sîmburi de China :sad3: Din pacate foarte putine branduri vînd ulei adevarat, adica steirisches Kürbiskernöl din sîmburi locali, presat local...etc, etc. Daca vei cauta pe net, vei gasi informatii destule, dar sa stii ca si confuze :snorting:)) În orice caz, orienteaza-te dupa "Steirisches Kürbiskernöl g.g.A." , deci sa aibe g.g.A.- ul asta în denumire ( geschützte geografische Angabe/indicatie geografica protejata), altfel cumperi ulei din seminte chinezesti sau rusesti. Atentie, un pret mare nu indica sau garanteaza regiunea adevarata de provenienta si nici calitatea uleiului :lol:

Doua bune: Steirerkraft si Bauernhof JÖBSTL, vulgo STINDL. Alte marci bune si verificate ar fi Weinhandl si Birnstingl.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37740 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 May 2015 - 01:48 AM

eu am folosit mai demult "Styrian gold" care provine tot din Austria și se vinde și in canada, dacă dați search pe google, spune și unde

țin minte că îl țineau in frigider, poate de aia nu e la vedere :snorting:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1885
  • 1886
  • 1887
  • 1888
  • 1889
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic