Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1909
  • 1910
  • 1911
  • 1912
  • 1913
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#38201 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 August 2015 - 01:23 PM

Am fo anul asta la o nunta foarte normala(Lugoj) si asa de bine a fost. Si super fain. Tortul nu a fost din plastic :( A fost adevarat...si chiar bun.

Nu stiu unde sa scriu. Ori pe Facebook, ori aici..

Pregatesc..

Fisier atasat  h.jpg (372.38K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  c001.jpg (292.61K)

...ptr. sambata.. Zi mare ptr. mine.. :(

Imi pare rau ca sefa nu-mi da posibilitatea de a ma include si eu mai mult, dar cred ca are dreptate. Sambata sunt la servici... :(

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#38202 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 27 August 2015 - 03:41 PM

Adriana , 600 si ceva pt o mdp? Era bine scris pretzul ? :(

lizura ,eu am un Clatronic ieftin ca braga , merge de 7 ani. E ca alea de al Lidl , Aldi , functzii simple. Daca vrei una cu functzie de panetone sau mai stiu eu ce...intreab-o pe adriana , in Italia sunt masinile mai sofisticate...

dar 600?????
Dexter, tu ai cumpara asa ceva?

#38203 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,530
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2015 - 04:01 PM

pai de-aia am pus linkurile ca m-am minunat si eu cind am vazut
panettonele nu e de facut in masina de piine :(

#38204 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 August 2015 - 06:44 PM

de 600 nu cred dar pe ăla de 200 l-aș cumpăra.

#38205 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 August 2015 - 07:50 PM

Dar serios acum, deci masina aia japoneza nu merita banii aia deloc! Functioneaza pe acelasi principiu ca masina de la Lidl. E din plastic, usa cu fereastra, interiorul capacului e aluminiu, cuva la fel si e teflonata, învîrte cu o paleta, deja asta e kk, ca iese pîinea înalta, nu e buna de feliat...si costa cît 4 masini de pîine, aia cu doua sute si nu-s cît. De cea cu 600 nici nu mai zic! Nu pricep de ce pretul asta.
Adriana, pîinile mele alunecau foarte usor din cuva. Pîini normale, deci retete simple. Nici eu n-o mai folosesc, dar am fost foarte multumita de ea.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#38206 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 08:00 PM

intrebare de ne-posesor de masina de pîine, chiar poate ieși dintr-o mașinărie casnică pîine mai bună decît cea de la o brutărie adevărată (italienescă de exemplu)?

#38207 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2015 - 09:50 PM

Ce bine arata Peter :( ce zi mare e sambata?! :(

Daca tot e despre mancare,eu am in plan urmatoarele: o supa de rosii,spaghete carbonara (dar alea cu smantana ,sunca si ou ca asa le place la huni :( deci spaghete NEcarbonara),omleta cu ceapa si salata verde...dci am treaba mult :(

#38208 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 August 2015 - 09:51 PM

Absolut nu daca prin piine italieneasca te referi la ceea ce cumpar eu aici.
Din masina de piine iese piinea aia care se taie felii ca aia de se cumpara gata feliata. Si avantajul e ca o ai proaspata in loc sa o cumperi pe aia de sta luni de zile in punga.
Si mai poate iesi o piine aromata cu fel de fel ca de exemplu cea cu ardei copti pe care am facut-o cu reteta Tanei. Sau cea cu multa brinza in compozitie pe care o faceam de Paste.
Sau alte piini dupa cum vrea muschiul tau.
Dar cu foarte mult miez adica taman ce nu-mi place mie ca mie-mi place coaja :(

#38209 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2015 - 10:02 PM

Adriana, eu cumpăr de la brutăria italiană pîine cu aluatul așa de bine lucrat că e plină de găuri și coaja e dură dar suplă și cînd vin cu ea acasă miroase pînă la vecini. pîine de supermarket, feliată, nu am luat în viața mea. deci nu am nevoie de mașină de pîine :(

#38210 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 August 2015 - 11:00 PM

Corect si exact.

#38211 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 August 2015 - 02:26 AM

Eu zic ca poa' sa fie si mama masinii de paine, tot nu iese ca painea de la brutarie. Si noi ne luam painea tot de la italieni, ma gandesc sa ma mut de-aici ca astia-s pericol, as manca toata ziua paine proaspata de la ei, cu unt! Am o colega care-mi zice ca face o paine extraordinara in masina, cand o intreb de reteta cica nu o lasa la copt acolo, ci scoate aluatul dupa ce a crescut, face chifle si le coace la cuptor.

In alta dezordine de idei, eu sper ca s-a incheiat seria ghinioanelor pentru noi. V-am zis de setul LEGO pe care il comandasem, ei bine mi-au returnat banii pe motiv ca... habar n-am. Deci nu mi-au expediat nimic. Le-am trimis un email frumos, sa vedem ce zic, ca scuze si-au cerut asa intr-o doara, fara alta explicatie.
Ieri l-am gasit la un nene care sta la 60 de km de noi, mi-am luat juma' de zi libera de la serviciu sa nu scap si oferta asta. Da, il am acasa, l-am pus bine, acuma pot sa stau linistita. Dar au crescut preturile in cateva zile la jucaria asta pe ebay si amazon, zici ca-i de aur.
Intre timp eu si fiica-mea am facut rost de un virus, am scapat de el, doar ca inainte de a aparea simptomele apucasem sa fac un tort pe care urma sa-l duc la serviciu dar l-am aruncat la gunoi, mi-a fost frica sa nu-i trimit pe toti colegii acasa acum la sfarsit de luna.
Acum se lucreaza la asfaltat strada unde stam. N-ar fi asa mare problema, numai ca se lucreaza noaptea. Azi noapte m-am trezit de duduieli, sper macar sa nu mai dureze prea mult.
Eh, una peste alta, noi sa fim sanatosi, astea-s nimicuri!

... Si de ce vreti sa va mutati cu totii pe FB??? nu ma mai joc asa....

#38212 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 28 August 2015 - 02:13 PM

buna fetelor...azi au venit si mi au livrat aparatul contra apnneii somnului...e gratuit...ce bine!
Am o intrebare...are cineva un pat electric...ca as adera si eu la asa ceva dar cum vad multe oferte.... m as orienta catre o marca pe care o poseda cineva care mi ar da si referinte corecte despre el
multumesc!!
cum toata lumea fb???
PS Eu am dese avertizari ca "m am conectat din Pekin si mai nou din Bordeaux"....am schimbat codurile de m am saturat...din cite stiu FB se sparge cel mai usor:(

#38213 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 August 2015 - 08:21 AM

Mașina de pîine e foarte bună, după mine, la amestecat ingredientele și frămîntat, mai ales cozonacul, în ultimii ani numai la așa ceva am folosit-o, că m-am plictisit să fac pîine la ea, deși acum, după discuțiile astea, s-ar putea să reîncep. Rețetele date în carte sînt bune, dar folosind diverse combinații de programe poți să faci pîine cum îți place ție. Poate fi chiar mult mai bună decît la brutărie dacă ai o făină specială (eu iau făină de la o celebră moară din Cogealac, e foarte bună și nu are adaosuri, o pune în fața ta în sac direct de la gura morii), sau îi faci diverse adăugiri, semințe, tărîțe etc. Eu îmi făceam pîine cu tărîțe fără multe probleme, deși dacă o faci manual te apucă disperarea cît ți se lipește de mîini aluatul. Uneori scoteam aluatul și îl puneam baghete sau chifle la cuptor. Dacă o lași pe programele ei automate trebuie să ai mare grijă la cantități, dar oricum ar fi, iese o pîine bună. O mașină de nivelul 50-100 Euro mi se pare bună de achiziționat. EU cred că am Moulinex XL, cu 2 palete. Și nu s-a lipit niciodată să nu iasă din cuvă, (nu am uns niciodată cuva), mă mai chinuiam cu paletele să le scot din pîine, dar după ceva timp mă învățasem să scot aluatul cînd era gata frămîntat și să las pîinea la copt fără palete.

Adi_edi, păcat de tort, de ce nu l-ați mîncat voi dacă tot erați virusați?

#38214 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 August 2015 - 08:32 AM

Poze din arhive :floare:

O pîine cu tărîțe în exces (puneam făină întegrală + multe tărîțe suplimentare, nu mai știu exact cîte, era pe vremea lui Monti exclusiv :) ) și una albă.

Fisier atasat  IMG_5236.JPG (1.84MB)

și vederea de sus, se putea felia foarte bine chiar și cea albă

Fisier atasat  IMG_5237.JPG (1.84MB)

Chifle din făină întegrală cu tărîțe și usturoi tăiat mărunt, frămîntate la mașina de pîine dar apoi puse la cuptor (unse cu ulei de măsline și date cu sare, adaptare de la o rețetă de focaccine)

Fisier atasat  IMG_5039.JPG (240.98K)

#38215 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 01 September 2015 - 02:03 PM

adi , painea facuta in casa nu iese ca cea de la brutarie ca stia baga adaousuri in ea , am vazut o emisiune la nemtzi , m-am crucit nu alta! De cand am vazut emisiunea fac paine cat de des pot. De fapt , mai mult o framant in mdp , apoi o coc la cuptor , ca la mdp nu-mi place forma.

si acum sa va zic ce-am patzit: in concediu , in Frantza, am dat peste un Intersport care se desfintza. Am gasit geci TheNorthFace reduse cu 30%, de la 100 la 70. Mi-am luat , am vb cu prietena mea ,cica sa-i iau si ei una , una L si una XL , ca mai vrea pt nush cine....

Am luat , d-l Mutti mi-a zis sa-mi vad de treaba...eu nu si nu. Si a venit la mine si nu mai vrea geasca , ca ei e prea mare , si de fapt nici aia
xl nu-i trebe la tipa cealalta.....lasa ca le vinzi tu!

#38216 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 September 2015 - 04:23 PM

aaa, e bine! tu ai geci de vanzare, eu am vandut tuica ptr o nunta :floare:

la niste sarbatori de iarna, am facut o masa la birou si ca sa nu se lase cu seceta, am dus eu niste tuica.
unei colege i-a placut f tare si m-a rugat sa-i iau 20l ptr ca avea nunta. voia ptr acasa, ptr musafirii ei.
l-am pus pe om sa sune provideru', un tip la vreo 70km de Buzau, am dat comanda, ala nu mai avea, a luat si el de la niste neamuri, ma rog, incurcaturi cu transportul, ca trebuia adusa, rezolvat si partea aia pe barba mea, mde, sa servesc fata.
si dupa ce i-am adus-o la Buzau, platita de mine, ca omului i-e rusine sa ia pe datorie, imi spune aia ca n-o mai vrea, ca i se pare cam scumpa. mi-amintesc ca era 14lei/l, pret absolut corect ptr tuica curata de pruna.
am ramas cu ea, cred ca jumate am vandut-o, jumate am dat-o de haram, ca noi nu bem absolut deloc.

#38217 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 September 2015 - 05:31 PM

Din pacate cam asa e cu facerea de bine... :) pai sa incerce sa le vanda ea,ca doar ea a dat comanda nu?!Sper sa reusesti sa le vinzi Simo' si sa-ti recuperezi banutii (al meu a vandut costum pe olx si un aparat dvd,transportul prin posta cu plata clientului la livrare + banii de transport)

In rest la noi canicula :floare:

#38218 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 September 2015 - 08:16 PM

:lol: Atata m-a facut Ale' sa rad azi...Mi-a cerut voie sa mearga cu o fetita vecina si fratiorul ei si alti vreo 2 copii la noi la biserica(biserica e aproape in spatele blocului meu,nu au strada de trecut )l-am lasat,rezulta ca au luat cate o lumanare si au aprins la vii si la morti,i-a vazut preotul si i-a invitat la masa (acolo la cantina bisericii),asa ca a mancat uomu' =)) le-a dat bors si snitel cu pilaf si cozonac si un pahar cu suc ,asa ca avenit satul uomu' .

Initial eu am crezut ca s-au bagat la masa de capul lor,apoi mi-au spus ca preotul i-a invitat.

In rest canicula,canicula,canicula :hug: prin imprejurimile orasului cica a plouat de a rupt,la noi nexam nici un strop.

Seara faina tuturor!

#38219 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 September 2015 - 11:57 AM

Tot io' :hug: s-a mai racorit la noi,e chiar bine .Azi mergem la ziua lui vara-mea,abar' n-aveam ce sa-i cumpar cadou,m-am hotarat la niste cosmeticale' pana la urma :lol: asa ca parttyyy!!! =))

O zi faina tuturor!

#38220 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 September 2015 - 12:27 PM

Distractie placuta si La multi ani sarbatoritei!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1909
  • 1910
  • 1911
  • 1912
  • 1913
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul