Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1955
  • 1956
  • 1957
  • 1958
  • 1959
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39121 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 06 April 2016 - 06:54 AM

Vezi postareaGeany, la 05 April 2016 - 11:49 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 05 April 2016 - 09:32 PM, a spus:

Un salut afectuos tuturor.
Nu mai am timp nici macar sa va citesc.
Bebe creste, are 5 luni jumate si de cateva zile am inceput diversificarea. Papa tot, nu lasa nimic, seamana cu mami :( .
Va pup!!!!!!!!

Anutz'! :( :D multa sanatate ,trece timpul puiutii cresc vazand cu ochii ,despre diversificare si papa tot nu pot ca sa ma abtinez sa nu va arat si iepurasul nostru :(

mmmm,bun rau morcovelul ala :( sa mor io' daca nu-mi face pofta numa' cat o vad :( o mananc cu tot cu morcov :(

Ce scumpa e ! Sa va traiasca !

#39122 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTargu Mures

Postat 06 April 2016 - 06:56 AM

Vezi postareaadi_edi, la 27 March 2016 - 03:37 PM, a spus:

Paste fericit!(noi sarbatorim tot ce se poate sarbatori :D ) N-am cumparat vopsele pentru oua, am folosit coloranti Wilton pentru fondant. Mi-a placut ca nu a trecut culoarea prin coaja.
Noi am avut niste zile interesante de inceput de primavara - joi au fost inchise scolile din cauza vremii, a nins, a plouat, a inghetat... Azi e insorit, speram sa o tina tot asa!

Faine ti-au iesit ouale, dar scumpa de fetita e tare delicata si frumoasa.

#39123 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTargu Mures

Postat 06 April 2016 - 06:57 AM

Vezi postareaany_annette, la 05 April 2016 - 09:32 PM, a spus:

Un salut afectuos tuturor.
Nu mai am timp nici macar sa va citesc.
Bebe creste, are 5 luni jumate si de cateva zile am inceput diversificarea. Papa tot, nu lasa nimic, seamana cu mami :D .
Va pup!!!!!!!!

Any, ai noroc, e mai bine asa. La noi a fost cam chinuiala.

#39124 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 07 April 2016 - 12:35 PM

Buna ziua si calde salutari tuturor! :D
Azi e ceva mai posomorat cerul, dar macar am avut parte de mult soare in ultimele saptamani. Nesperat de mult! Cam frig (aerul e cam rece), dar in plin soare e taman bine! :(
Munca la serviciu, munca la gradina, dar macar se mareste durata zilei. Vizibil. Cateva minute zilnic. Intr-o saptamana, creste ziua cu vreo juma' de ora! :(
Cateva poze facute aseara, la apus. Calitatea lasa mult de dorit, sunt facute pe fuga si cu telefonul, dar ideea conteaza. Zic eu. :(

Fisier atasat  1.jpg (109.85K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.jpg (97.67K)

Apus de soare ori ciuperca nucleara?????? :(

Fisier atasat  3.jpg (101.47K)

Gata, ma-ntorc la ale mele. Spor la treburi va doresc! :(

#39125 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 April 2016 - 10:31 AM

Buna! la noi azi ploua si e tare intunericios si mohorat,dar macar nu e frig...Ciorbita mea de loboda s-a amanat ca pe la mine prin zona e loboda pricajita si la legaturi mici ,e scumpa,astept pana oi gasi in piata,loboda frumoasa,asa ca azi ciorbita de vacuta(am luat si os cheie cu maduva si ceapa verde ,leustean verde si bors de tecuci ,smantana ,etc :thumleft: )

O zi minunata tuturor! :love7:

#39126 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTargu Mures

Postat 11 April 2016 - 11:50 AM

Vezi postareaGeany, la 11 April 2016 - 10:31 AM, a spus:

Buna! la noi azi ploua si e tare intunericios si mohorat,dar macar nu e frig...Ciorbita mea de loboda s-a amanat ca pe la mine prin zona e loboda pricajita si la legaturi mici ,e scumpa,astept pana oi gasi in piata,loboda frumoasa,asa ca azi ciorbita de vacuta(am luat si os cheie cu maduva si ceapa verde ,leustean verde si bors de tecuci ,smantana ,etc :thumleft: )

Ai pus undeva reteta de ciorba de vacuta ? Daca nu, te rog, dar asa ca la prosti, mai ales ingredientele. Bors de Tecuci, e cal mai bun ? De unde il iei ?

#39127 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 April 2016 - 12:17 PM

Buna dimineata si de la mine.
Azi e cam innorat, a plouat asta-noapte, asa ca azi o sa sar gradinaritu'. Recuperez zilele urmatoare.
Cu facutul de papa bun - mai usor. Lenea-i mare. :love7:
Tot zic si eu ca mai fac o ciorba de vita si tot cu zisu' raman.. Gasesc carne cu os, gasesc bors, gasesc de toate, da' uite ca n-am apucat sa pun in practica ideea. Candva, oi reusi.
Va doresc o saptamana minunata! :thumleft:

#39128 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2016 - 12:24 PM

Vezi postareaMicul, la 11 April 2016 - 11:50 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 11 April 2016 - 10:31 AM, a spus:

Ai pus undeva reteta de ciorba de vacuta ? Daca nu, te rog, dar asa ca la prosti, mai ales ingredientele. Bors de Tecuci, e cal mai bun ? De unde il iei ?

Deci la noi se gaseste peste tot borsul de tecuci,si e cel mai folosit..,se gaseste fie la punga fie la bidon (costa undeva sub 2 lei)

Fisier atasat  Bors-de-putina-Tecuci1.jpg (43.85K)

Os cheie de vita cer la macelar(am aratat aici la ciorba de burta) http://artaculinara....de-burta-geany/,ca si carne se poate pune vrabioara sau muschi de vitel facut cuburele ...

Deasemeni imi mai place mie un amestec de legume congelate pt. ciorba de vacuta de la bonanza (costa 2,70 lei punga)...cam asa arata punga doar ca asta e amestec mexican dar este si pt. ciorbita de vacuta(si mai sunt si de la alte firme )

Fisier atasat  legume-bonanza-amestec-mexican-320-gr.jpg (9.71K)

Pun la fiert osul cu maduva spart si carnea facuta cuburi ,tot spumuind,cand nu mai face spuma poate fi dat la oala cu presiune ca sa scurtam timpul(carnea de vita fierbe mai greu,bine ca acum depinde si de carne),dupa ce a fiert se pune ceapa (daca e ceapa verde acum de primavara eu pun ceapa verde dar fara codite alea le pun mai la sf. ca fierb repede,suc de rosii sau bulion daca se vrea daca nu poate fi facuta si asa alba ,,se pune zarzavat ,morcov ardei gras rosu,telina albitura,radacina de patrunjel sau pastarnac ce place,cuburele de cartof daca se vrea,eu azi nu am mai pus cartof,sau amestec congelat de legume pt. ciorbita de vacuta,mai pun cimbru crengute,pt. parfum,sare,se pune borsul dupa gust(cat de acru place),se mai lasa sa fiarba,la sf. se adauga taitei(ideal ar fi facuti de casa) coditele de ceapa taiate maruntel,leustean verde si patrunjel verde...se opreste focul si se lasa ''sa se roada'' zicea bunica mea :help: ,adica se serveste dupa ce s-a racorit el,ca sa se stabilizeze gustul...ca sa nu se branzeasca smantana eu pun in farfurie smantana apoi adaug din zeama calda in fir tot amestecand bine cu o furculita ,apoi cand s-a dizolvat bine smantana fara sa se branzeasca pun cu polonicul restul de ciorba cu carne si legume tot ce e...e buna si acrita cu otet in loc de bors daca nu ai...eu cel putin asa o fac,dar acum mna' fiecare cu gustul lui... :appl:

#39129 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2016 - 12:25 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 April 2016 - 12:17 PM, a spus:

Azi e cam innorat, a plouat asta-noapte, asa ca azi o sa sar gradinaritu'. Recuperez zilele urmatoare.
Tot zic si eu ca mai fac o ciorba de vita si tot cu zisu' raman.. Gasesc carne cu os, gasesc bors, gasesc de toate, da' uite ca n-am apucat sa pun in practica ideea. Candva, oi reusi.

Ia zi si tu Foxulexovici' te rog cand ai timp cum faci tu ciorbita ta?! :help: :appl:

#39130 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 April 2016 - 01:12 PM

Vezi postareaGeany, la 11 April 2016 - 12:25 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 11 April 2016 - 12:17 PM, a spus:

Ia zi si tu Foxulexovici' te rog cand ai timp cum faci tu ciorbita ta?! :appl: :sm2:

Eu folosesc piept de vita. Are si os si carne si putina grasime. Poza-i apartine lui Adi Hadean, nu-i a mea:

Fisier atasat  1.jpg (112.4K)

Aleg putina grasime si-o dau deoparte, eu pun legumele la tigaie putin.
Pun carnea in oala incinsa, o las putin sa se parpoleasca, apoi pun apa si-o las sa fiarba. Daca-mi aduc aminte, culeg spuma. Daca nu, aia e.
Cand incepe sa se desprinda carnea de pe os, o scot si-o tai bucati. Coastele le arunc.
Acum, sunt 2 variante. Care vrea legume moi le poate pune acum in oala - morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu - eu pe astea le folosesc. Mai pun si patrunjel radacina, daca gasesc.
Noi vrem legumele mai tarisoare, asa ca mai las carnea sa fiarba o vreme. Acum adaug si putina sare.
Separat, intr-o tigaie, pun morcovii taiati dupa chef (uneori cuburi, alteori felii, din cand in cand chiar dati prin razatoarea maricica) si telina cuburi (pe asta rar o dau prin razatoare). Tot aici pun si cuburile de patrunjel (radacina) - repet, cand am.
Adaug putina grasime de la carne (aia data deoparte la inceput). Cand se inmoaie grasimea adaug apa din oala si mai las cateva minute, sa se inmoaie morcovii putin. Adaug ceapa tocata fin (frecata si cu putina sare), ardeiul gras taiat cuburi si mai las 2 minute tigaia pe foc.
Adaug legumele peste carne, iar cand incepe (iar) sa clocoteasca, adaug tarhon, leustean si bors (dupa gust). Uneori pun si pasta de rosii (bulion / suc de rosii, depinde ce am in casa). Daca n-am, nu-i o tragedie.
Las iar sa fiarba cam 2-3 minute, apoi dau oala deoparte.
Patrunjelul in pun in farfurie, cand mancam.
Smantana n-am mai pus, de ceva vreme. Dar, daca e sa pun, o adaug tot in farfurie si amestec bine, sa se dizolve. Nu s-a intamplat niciodata sa se branzeasca, mereu am turnat smantana peste castronul deja plin.
Si aia e! :help:

#39131 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 April 2016 - 01:19 PM

Asta ar fi rezultatul final (uitasem sa cumpar patrunjel :thumleft:):

Fisier atasat  1.jpg (97.57K)

#39132 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2016 - 01:20 PM

Merci Fox :thumleft: :help: demult am vazut si eu pe net si ma bantuia sa fac si eu cu carnea/os trase intai la tigaie ,si tot am zis ca o sa fac si nu am mai apucat,data aviatoare sper sa-mi amintesc sa incerc si eu :love7:

#39133 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 11 April 2016 - 01:23 PM

Vezi postareaGeany, la 11 April 2016 - 01:20 PM, a spus:

Merci Fox :love7: :appl: demult am vazut si eu pe net si ma bantuia sa fac si eu cu carnea/os trase intai la tigaie ,si tot am zis ca o sa fac si nu am mai apucat,data aviatoare sper sa-mi amintesc sa incerc si eu :help:

Cu mare placere! :thumleft:

#39134 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2016 - 01:36 PM

Cam asa arata asta a mea de azi

Fisier atasat  SAM_4296.JPG (56.82K)

Fisier atasat  SAM_4297.JPG (55.92K)

Din pacate la noi smantana se mai branzeste pusa direct in ciorba calda(mai ales aia f. slaba/cu un continut redus de grasime) dar cu metoda asta...

Fisier atasat  SAM_4298.JPG (41.85K)

E ok.

Fisier atasat  SAM_4299.JPG (54.98K)

Scuzati pozele nashpa ca de obicei,azi mai si ploua de rupe si e intunericeala rau de tot.. :thumleft:

#39135 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 April 2016 - 09:19 PM

Foxuleana, iara iesti pe meleaguri straineze?

Geany, scump rau de tot bebelu, da o mic observatie, chiar daca i-au dat de distractie morcovelul, bb cu gingiile poate rupe din el si pozitia culcat nu duce decat la un posibil inec.Asta ca sa nu mai zic ca oricum e cam mic pt joaca cu mancare.

Noi am facut 6 lunisoare saptamana trecuta, eu sunt prinsa rau de tot, incerc sa ma impart in timpul cand doarme intre cratiti si haine de spala/calcat, facut curatenie, studiat despre diversificare si normal cand e treaza incerc sa o tin in actiune, ne jucam, cantam, dansam.
Desi am facut 6 luni, noi inca nu am inceput sa mancam solid, e prea indragostita de tzitzi :toothy6: si oricum inca nu sta singura in fund nesustinuta,asa ca mai asteptam.

Au trecut cele 6 luni prea repede, habar n-am cand si unde.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#39136 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2016 - 09:30 PM

Sarumana' Ioana :hug: :-* (si Micul,ca abea acum vad ca nu ti-am raspuns,puteam sa jur ca scrisesem mesajul dar se pare ca din graba nu l-am mai trimis :lol: )despre iepuras,i-au dat morcovelul doar de poza ,dar ii placea f.f. mult ,o sa fie o pofticioasa ca matusica,cand va incepe diversificarea pariez ca o sa fie o mancacioasa =)) Multa sanatate si printesei tale Ioana ,sa va bucurati de fiecare moment ca tare mai trece timpul iar ei se schimba vazand cu ochii :toothy6:

#39137 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 12 April 2016 - 07:59 AM

Vezi postareaIoana, la 11 April 2016 - 09:19 PM, a spus:

Foxuleana, iara iesti pe meleaguri straineze?

Geany, scump rau de tot bebelu, da o mic observatie, chiar daca i-au dat de distractie morcovelul, bb cu gingiile poate rupe din el si pozitia culcat nu duce decat la un posibil inec.Asta ca sa nu mai zic ca oricum e cam mic pt joaca cu mancare.

Noi am facut 6 lunisoare saptamana trecuta, eu sunt prinsa rau de tot, incerc sa ma impart in timpul cand doarme intre cratiti si haine de spala/calcat, facut curatenie, studiat despre diversificare si normal cand e treaza incerc sa o tin in actiune, ne jucam, cantam, dansam.
Desi am facut 6 luni, noi inca nu am inceput sa mancam solid, e prea indragostita de tzitzi :-* si oricum inca nu sta singura in fund nesustinuta,asa ca mai asteptam.

Au trecut cele 6 luni prea repede, habar n-am cand si unde.

Iarasi..
La multe luni printesei! =)) si las' ca acusi te-auzim zicand ca abia poti sa tii pasul cu ea, asa de repede alearga! :hug:
Buna dimineata! Se anunta caldura mare azi, 18 grade. Dupa ce ieri a plouat toata ziua..
In rest, nimic nou. Munca multa, o gramada de porcarii si greseli.... ca sa nu mai zic de mesajele trimise si raspunsurile sosite din parti. :toothy6: Da' noi sa fim sanatosi! :-*
O zi cat mai placuta! :lol:

#39138 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 April 2016 - 08:58 AM

Ce ma bucur ca nu am comentat nimic! Si nu-mi sta in caracter! Cred ca devin mai inteleapta cu varsta, acum sunt mama de pisica de 13 ani, sa-mi traiasca! :hug: :toothy6:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39139 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTargu Mures

Postat 12 April 2016 - 10:31 AM

Multumesc mult de retete Geany si Foxy. Cu siguranta am sa le incerc. Bors din ala nu cred ca gasesc aici, dar vad eu cum fac.
Ioana sa-ti traiasca fetita, cat despre timp si mie mi se pare ca trece prea repede.
Sa aveti o saptamana excelenta!

#39140 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 April 2016 - 12:00 PM

Hello la lumea de la han. Ce de-a bunatati pe aici.
multe salutari, eu tot belalie, sper sa fie curand totul ok...
Pup tulemond, si va doresc o frumoasa zi deaprilie.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1955
  • 1956
  • 1957
  • 1958
  • 1959
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul