Geany, la 11 April 2016 - 12:25 PM, a spus:
Foxyy, la 11 April 2016 - 12:17 PM, a spus:
Buna dimineata si de la mine.
Azi e cam innorat, a plouat asta-noapte, asa ca azi o sa sar gradinaritu'. Recuperez zilele urmatoare.
Cu facutul de papa bun - mai usor. Lenea-i mare.

Tot zic si eu ca mai fac o ciorba de vita si tot cu zisu' raman.. Gasesc carne cu os, gasesc bors, gasesc de toate, da' uite ca n-am apucat sa pun in practica ideea. Candva, oi reusi.
Va doresc o saptamana minunata!

Ia zi si tu Foxulexovici' te rog cand ai timp cum faci tu ciorbita ta?!

Eu folosesc piept de vita. Are si os si carne si putina grasime. Poza-i apartine lui Adi Hadean, nu-i a mea:
1.jpg (112.4K)
Number of downloads: 0
Aleg putina grasime si-o dau deoparte, eu pun legumele la tigaie putin.
Pun carnea in oala incinsa, o las putin sa se parpoleasca, apoi pun apa si-o las sa fiarba. Daca-mi aduc aminte, culeg spuma. Daca nu, aia e.
Cand incepe sa se desprinda carnea de pe os, o scot si-o tai bucati. Coastele le arunc.
Acum, sunt 2 variante. Care vrea legume moi le poate pune acum in oala - morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu - eu pe astea le folosesc. Mai pun si patrunjel radacina, daca gasesc.
Noi vrem legumele mai tarisoare, asa ca mai las carnea sa fiarba o vreme. Acum adaug si putina sare.
Separat, intr-o tigaie, pun morcovii taiati dupa chef (uneori cuburi, alteori felii, din cand in cand chiar dati prin razatoarea maricica) si telina cuburi (pe asta rar o dau prin razatoare). Tot aici pun si cuburile de patrunjel (radacina) - repet, cand am.
Adaug putina grasime de la carne (aia data deoparte la inceput). Cand se inmoaie grasimea adaug apa din oala si mai las cateva minute, sa se inmoaie morcovii putin. Adaug ceapa tocata fin (frecata si cu putina sare), ardeiul gras taiat cuburi si mai las 2 minute tigaia pe foc.
Adaug legumele peste carne, iar cand incepe (iar) sa clocoteasca, adaug tarhon, leustean si bors (dupa gust). Uneori pun si pasta de rosii (bulion / suc de rosii, depinde ce am in casa). Daca n-am, nu-i o tragedie.
Las iar sa fiarba cam 2-3 minute, apoi dau oala deoparte.
Patrunjelul in pun in farfurie, cand mancam.
Smantana n-am mai pus, de ceva vreme. Dar, daca e sa pun, o adaug tot in farfurie si amestec bine, sa se dizolve. Nu s-a intamplat niciodata sa se branzeasca, mereu am turnat smantana peste castronul deja plin.
Si aia e!