La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#40161
Postat 09 March 2017 - 01:24 PM
#40163
Postat 09 March 2017 - 02:47 PM
moatza, la 09 March 2017 - 01:19 PM, a spus:
Il ai pe-al omului, stiu io!





Am luat vinete cu 6 lei kg.,am copt 4 si am facut o salatica,si din 2 mai mari am facut la cuptor ,gen parmigiana

Cam asta e,o zi faina tuturor!

#40164
Postat 10 March 2017 - 08:27 AM
zerda, la 09 March 2017 - 01:24 PM, a spus:
Ce bucuros eram cit nu aveam smartphone si WA.
Acum m-am obisnuit si eu cu toate cele.
Dar tot ma uit, a scris cineva? A trimis o poza, un video, o gluma?

Si asta ma streseaza deja. Si cind scrie cineva si nu pot scrie imediat
inapoi(ori sta sefu' linga mine, ori am mainile pline cu faina...)am
senzatia ca se supara cel care mi-a scris/trimis ceva.

Dar am doua persoane drage de pe forum, la care ma bucur intotdeauna de o veste si de o poza.

Desi una m-a chinuit ieri cu niste cozonaci de toata frumuseata, desi stie ca eu nu maninc dulce deloc timp de
43 de zile.

Pe WA mie imi este mai bine ca nu ma costa nic si pot si dicta si nu sa scriu. Merge mai repede decit sa
trimit sms.
Mai trece si ziua asta si ma bucur de WE. Sunt citeva de facut in casa si am voie sa gatesc.

Numai nu stiu ce. Si nici sefa nu stie.

Peter

#40165
Postat 10 March 2017 - 10:04 AM

La noi tare intunericios,nici nu ploua nici nu sta


Si cam atat!
O zi minunata tuturor!
#40166
Postat 10 March 2017 - 12:10 PM
Geany, la 10 March 2017 - 10:04 AM, a spus:

La noi tare intunericios,nici nu ploua nici nu sta


Si cam atat!
O zi minunata tuturor!
Geany, la voi nu-i moda cu grupul mamelor pe uatzap?

Aici e teroare.Eu le-as interzice prin lege.


Number of downloads: 0
Am gasit foi la carrfour, sper sa fie bune.
Sarmale fac si eu maine ca am un musafir.Sper sa-i placa.
Am mai facut sarmale la italieni si pana acum au avut scucces.
Sper si maine.
Fac salata de beuof, sarmale si cozonac.
Si mai ce?Dati-mi o idee, nu ciorbe, nu supe.Ceva sa se potriveasca cu restul.

#40167
Postat 10 March 2017 - 12:42 PM
Daca tu faci salata beof,sarmale si cozonac la desert,parerea mea daca vrei sa mai adaugi ceva la meniu e fie un aperitiv(mezelicuri brsanzeturi masline,ceva sa nu mai muncesti),fie inca un fel 2 din carne in cazul in care ai persoane care nu prea bat cu sarmale...de exemplu daca la sarmalute faci mamaliguta,e usor faci separat si un ragu eventual un ragu de carnati dezmatati,sa pui pe mamaliguta ca la ei se poarta...daca nu-ti plac ideile spunemi ca ma mai gandesc

#40169
Postat 10 March 2017 - 12:58 PM
Eataly, la 10 March 2017 - 12:50 PM, a spus:

ok.atunci pe langa sarmale poti sa faci oleaca de tochitura,doar din carnita cuburi,niste carnaciori bucatele,stropit cu vin,alaturi de mamaliguta si branza...sau doar niste mamaliga cu branza iute de oi,cas framantat ceva ce gasesti tu acolo..
Daca nu specific romanesti ar fi slaninuta buna,carnati de-ai nostri daca ai de unde sa procuri sau costite...eu zic ca astea merg langa sarmale
#40170
Postat 10 March 2017 - 01:51 PM
Si eu acum impletesc la sarmale,am gasit in piata varza murata buna 5 lei kg,am dat 6,50 lei pe a mea si o sa fac cateva pe ici pe colo si cu vitza...
P.S Afara ploua-ploua!sarmalele mele sunt pe foc,deja miroase f. frumos

#40171
Postat 10 March 2017 - 01:59 PM
#40172
Postat 10 March 2017 - 02:00 PM
#40173
Postat 10 March 2017 - 03:00 PM
Ar merge o salată de vinete, pipote cu maioneză, pateu de ficat (eu fac de curcan sau de pui), ouă umplute...
#40174
Postat 11 March 2017 - 07:31 AM

#40175
Postat 11 March 2017 - 07:35 AM
Vad ca azi vremea va fi destul de frumoasa, treburi prin ograda si alea, alea.
Am vrut sa fac profiterol cu crema de cioco, dar sefa m-a intrebat de ce vreau sa ma chinui asa...
Chiar, de ce?
Deci va doresc un WE de vis. Si daca gatiti sau faceti ceva dulce, chinuiti-ma va rog cu poze.


Peter

#40176
Postat 11 March 2017 - 10:35 AM
#40178
Postat 11 March 2017 - 03:46 PM
Peter, la 11 March 2017 - 07:35 AM, a spus:


Aici deocamdata doar prin cuvinte:
- o oala de sarmale (mama)
- o oala de supa, cu cartofii si morcovii fac salata boeuf cu carnea vad, ca l-am trimis pe Stefano s-o aleaga si cre ca e buna de rasol nu de pus in salata boeuf, in care vom face tortellini
- o olicica de minestrone in apa in care au fiert tagliatellele de la prinz
- azi la prinz tagliatelle cu sos de cirnat de Bra
- mai am de aranjat o conopida si o alta verdeata
Gata ca mi-am jurat in barba ca nu mai stau simbata si duminica sa fac de mincare si n-am reusit sa rezist decit o data

Stefano m-a intrebat ce ai facut bun

Pozele ma duc sa le pun la locul lor.
#40179
Postat 11 March 2017 - 05:11 PM
Geany, la 10 March 2017 - 01:51 PM, a spus:
Am facut ca-n Lombardia: am pus coaste la fundul oalei de sarmale.Dupa metoda cassoeula.
Deci am coaste sub sarmale



Poze de pe net.

Number of downloads: 0
Poze de pe net.

Number of downloads: 0
#40180
Postat 11 March 2017 - 05:39 PM

Lili, dar sunt sarmale sau gen sarmale sparte cu coaste + alea,alea?
Peter
