Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2018
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40381 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 July 2017 - 07:19 PM

Vezi postareaDexter, la 13 July 2017 - 11:39 PM, a spus:

doamnelor (și domnilor) care credeți că e cel mai util cadou care se poate face unei mămici care se pregătește să nască?
mă gândesc la un vagon de pamperși dar parcă-i prea prozaic. ar fi ceva ce i-ar folosi ei personal, nu bebeului?

mulțumesc anticipat pentru sugestii

Pampersii prin bine, prozaic sau nu =)). Poti sa ii ambalezi in vreo forma haioasa gen tractor sau carucior, depinde daca e fetita sau baietel, etc..

Acum depinde si de cat de mult cunosti persoana, cat de apropiata iti este si, cum a spus si Adriana, ce buget ai. Vrei sa ii faci cadoul inainte de nastere sau dupa?

Ceva destul de impersonal, daca nu iti e prea apropiata si nu o cunosti suficient, ar fi un cupon la o drogherie mai acatarii sau la o farmacie sau magazin de unde sa isi cumpere singua, chestii de care ar avea nevoie dupa nastere.Sau un cupon la un curs de gimnastica pentru refacerea musculaturii pelviene dupa nastere.

Dupa nastere, orice proaspata mamica care nu prea are ajutor in jur, poate aprecia si o oala cu ceva proaspat gatit. La asta te pricepi :71:

E greu de spus. Chestii electronice, trebuie intrebat daca deja are.

Pe de alta parte, daca nu iti vine nicio idee, decat sa cumperi ceva aiurea care sa nu ii foloseasca sau deja sa aiba, mai bine o intrebi direct daca are nevoie de ceva anume. :)

Succes!

#40382 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 July 2017 - 10:46 PM

mulțumesc de recomandări, ce idei bune mi-ați dat!!! O cunosc bine pe viitoarea mămică și vreau să-i iau ceva ce nu i-ar trece ei prin cap că-i necesar. cadoul îl fac inainte de naștere și bebe e fetiță

acum aș luat toate cadourile pe care le-ați sugerat Imagine postata deja am ochit un walkie-talkie de ultimă oră, poți să-l programezi și să-l urmăreti și de pe internet. am ochit și un proiector cu muzică și formă de urs, momentan nu e pe stoc dar mai caut.
mămicii mă gîndeam să-i iau un cupon la magazinul de băuturi alcoolice, parcă bere neagră se bea pentru lapte, nu-i așa? Imagine postata

#40383 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2017 - 11:50 PM

Vezi postareaDexter, la 14 July 2017 - 10:46 PM, a spus:

mămicii mă gîndeam să-i iau un cupon la magazinul de băuturi alcoolice, Imagine postata

inainte de a citi si restul am crezut ca vroiai sa o trimiti sa se imbete :71: :)

#40384 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 July 2017 - 11:36 AM

mulțumesc de recomandări, ce idei bune mi-ați dat!!! O cunosc bine pe viitoarea mămică și vreau să-i iau ceva ce nu i-ar trece ei prin cap că-i necesar. cadoul îl fac inainte de naștere și bebe e fetiță

acum aș luat toate cadourile pe care le-ați sugerat Imagine postata deja am ochit un walkie-talkie de ultimă oră, poți să-l programezi și să-l urmăreti și de pe internet. am ochit și un proiector cu muzică și formă de urs, momentan nu e pe stoc dar mai caut.
mămicii mă gîndeam să-i iau un cupon la magazinul de băuturi alcoolice, parcă bere neagră se bea pentru lapte, nu-i așa? Imagine postata

BUNA
DACA TOT TE AI HOTARIT PT ACEST EVENIUMENT UITE O IDEE de la mine pt botez
tort din pampersi(vezi pe youtube cum se face...
in el eu am infipt tot felul de cadouri( dupa buzunar)......si daca la nastere tu i ai oferit ocazia sa bea bere eu zic ca la botez ii poti pune cupoane pt mers la sala:))

https://www.youtube....s+comment+faire

#40385 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 July 2017 - 07:25 PM

Nu e așa! În timpul sarcinii și cînd alăptezi nu se bea nimic cu alcool. Laptele se face oricum, e bine să bei lichide, dar nu chiar orice. Rămîi la ideile de mai sus. Cea mai bună e cea cu statul cu copilul cît doarme mama, adică să îi "dăruiești" o oră-două de somn :71:

#40386 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 July 2017 - 08:59 PM

Vezi postareaCarmella, la 15 July 2017 - 07:25 PM, a spus:

Nu e așa! În timpul sarcinii și cînd alăptezi nu se bea nimic cu alcool. Laptele se face oricum, e bine să bei lichide, dar nu chiar orice. Rămîi la ideile de mai sus. Cea mai bună e cea cu statul cu copilul cît doarme mama, adică să îi "dăruiești" o oră-două de somn :71:

avem buton de like?

#40387 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 July 2017 - 11:19 AM

Dar exista si beri fara alcool, desi eu cred ca astea sunt povesti...Mai e ceaiul de Fenicul parca.

#40388 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2017 - 10:30 PM

Vezi postareaKiva, la 16 July 2017 - 11:19 AM, a spus:

Nu e așa! În timpul sarcinii și cînd alăptezi nu se bea nimic cu alcool. Laptele se face oricum, e bine să bei lichide, dar nu chiar orice. Rămîi la ideile de mai sus. Cea mai bună e cea cu statul cu copilul cît doarme mama, adică să îi "dăruiești" o oră-două de somn ;)

Dar exista si beri fara alcool, desi eu cred ca astea sunt povesti...Mai e ceaiul de Fenicul parca.

Berea fără alcool e una dintre cele mai proaste invenții făcute vreodată, după părerea mea ;) Eu n-aș vrea să primesc asemenea cadou. Rămîn la ideea mea: în sarcină și alăptare, băutul trebuie să fie ocazional și minim, preferabil inexistent. Chiar dacă e tolerabil, e important de știut că nu face nimic bun. În niciun caz nu stimulează lactația, asta fiind stimulată de suptul bebelușului, în rest alimentația trebuie să fie normală.
Cu sinceritate gîndindu-mă ce mi-a plăcut cel mai mult să primesc cînd s-a născut copilul meu, recunosc că au fost banii, mi se pare un obicei foarte sănătos să oferi niște bani copilului prin părinți, iar ei să cumpere ceea ce îi trebuie copilului. Am făcut colecție de salopete și salopețele de mare finețe de cînd s-a născut pînă pe la botez, pe care nici n-a avut ocazia să le îmbrace măcar o dată, în schimb cu banii primiți am luat căruț, pătuț, alt căruț, lucruri mai mari și mai scumpe cu care nimeni nu ar fi venit cadou. N-o fi frumos, dar e sănătos și practic. La evenimentele unde ni se spune ”nu se primesc bani!”, e un chin să iei un cadou, în general știi că el va fi aruncat la gunoi în scurt timp, sau e pus așa de bine că nu va fi folosit niciodată de fandosit ce e, că nici ceva prea obișnuit nu se cade să iei.

#40389 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2017 - 10:42 PM

;) sint total de acord cu fiecare cuvintel pe care l-ai scris

#40390 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 July 2017 - 07:24 AM

Vezi postareaCarmella, la 16 July 2017 - 10:30 PM, a spus:

Cu sinceritate gîndindu-mă ce mi-a plăcut cel mai mult să primesc cînd s-a născut copilul meu, recunosc că au fost banii, mi se pare un obicei foarte sănătos să oferi niște bani copilului prin părinți, iar ei să cumpere ceea ce îi trebuie copilului.

chiar n-avem buton de like?

#40391 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2017 - 10:01 AM

N-avem! Eu i-as lua o crema pentru vergeturi mamei si un plic cu bani, sa-si ia ce-or avea nevoie! Crema arata ca-ti pasa si banii sunt ultra folositori!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#40392 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 17 July 2017 - 10:16 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2017 - 11:36 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 13 July 2017 - 11:39 PM, a spus:

ar fi ceva ce i-ar folosi ei personal, nu bebeului?

mulțumesc anticipat pentru sugestii

cineva care sa stea cu bebeul si ea sa doarma ;)
ceva sa-i aline durerile pe care le va avea ;)
depinde de budget si de cit o cunosti, o chestie extrem de utila e walkie talkie-ul ala sau cum s-o fi chemind, care ii permite sa auda daca plinge bebeul cind nu e in camera cu el si e jos sus si face altceva, dar asta depinde si de cit de prevazatoare a fost, poate ca deja il are. Acum mi se pare ca au avansat din punct de vedere tehnologic si au si camera care ii inregistreaza.
Sau tot pentru ea o crema de corp de-aia care face miracole si iti ia celulita si semnele lasate pe pielea de pe burta care iar nu stiu cum se numesc pe romaneste, sau un ulei natural pentru sini daca o sa alapteze ea. ;)

Io n-as da bani pe asa ceva, ca, celulita, daca e instalata, nu o mai scoti in veci.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#40393 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 17 July 2017 - 10:19 AM

Ia-i ceva din casa, cand nu e in preajma. In mod sigur nu-i va trce prin cap asa ceva.

#40394 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 17 July 2017 - 10:35 AM

Coane Dexter, inteleg ca o cunosti bine pe viitoarea mamica. Asta inseamna ca stii si cam ce gusturi are si daca ar avea nevoie de ceva.

In locul tau, eu nu i-as da bani. Si nu i-as face ei cadou ci copchilului. Ea are, banui, cam tot ce-i trebe.

Din experienta, ce merge bine la copii sint chestii care ii stimuleaza, chestii pe care le pot roade, chestii care le canta melodii de linistire, chestii pe care le pot apuca... Chestii gen...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Intelegi ce vreau sa spun.

#40395 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2017 - 12:37 PM

Vezi postareazerda, la 17 July 2017 - 10:01 AM, a spus:

Eu i-as lua o crema pentru vergeturi mamei

Dacă ai găsit tu chestie de-asta, ia și mie ;)

#40396 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2017 - 05:51 PM

Sorry, contra vergeturilor sau pentru tratarea lor! ma grabeam, dar sa stii ca am vazut o crema din asta pe care scria pour les vergetures! O fi fost prea lung sa scrie pentru zona cu vergeturi...

#40397 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 July 2017 - 09:16 PM

Vezi postareazerda, la 17 July 2017 - 05:51 PM, a spus:

Sorry, contra vergeturilor sau pentru tratarea lor! ma grabeam, dar sa stii ca am vazut o crema din asta pe care scria pour les vergetures! O fi fost prea lung sa scrie pentru zona cu vergeturi...

Eu mă refer la faptul că nicio cremă nu e eficientă în eliminarea vergeturilor, nici nu prea văd cum ar putea fi, vergeturile fiind mai mult niște cicatrice, zic eu. De-aia zic, dacă știe cineva ceva eficient, să-mi zică și mie, deși nu mă mai stresez de ele ca pe vremuri.

#40398 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • LocationZierikzee, NL

Postat 17 July 2017 - 09:33 PM

Vezi postareaCarmella, la 17 July 2017 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 17 July 2017 - 05:51 PM, a spus:

Eu mă refer la faptul că nicio cremă nu e eficientă în eliminarea vergeturilor, nici nu prea văd cum ar putea fi, vergeturile fiind mai mult niște cicatrice, zic eu. De-aia zic, dacă știe cineva ceva eficient, să-mi zică și mie, deși nu mă mai stresez de ele ca pe vremuri.

Nu exista asemenea creme.

#40399 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 July 2017 - 10:09 PM

mulțumesc din nou de idei, grea decizie, aș lua tot ce ați sugerat, așa că m-am hotărît să o întreb ce vrea. cică vrea termomentru digital care măsoară temperatura în mai multe medii (bebe, mâncarea, apa de baie, chestii din astea importante). așa cevaaa, asta chiar nu mi-ar fi trecut prin cap Imagine postata

#40400 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2017 - 10:10 PM

Acum stiu ca n-o sa te coafeze raspunsul meu, ca nici pe mine nu ma coafeaza, eu aveam pe sani ca am slabit o data muulte kile intr-un an, eh bine, acum ca m-am ingrasat, iar nu mai am vergeturi! Atunci stiu ca ma benoclam dupa creme din astea, dar cica singura scofala este sa te dai cu tot soiul de matrapazlacuri inainte sa te iei in dimensiuni, ca sa pastrezi pielea elastica, etc.etc. etc. Recunosc ca am vazut o doamna care nu era tocmai tinerica nici foarte slaba si cand a pus dimensiuni cu sarcina, n-a ramas cu vergeturi cand a slabit ca se dadea cu nushce maglavais. Dar o fi si zestrea genetica!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2018
  • 2019
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul