Dani_ela si eu am terminat a 8-a cu coronita si tata tot asa zicea, ca imi place nu-mi place, nu-i tocmeala daca e materie de studiu (ca uram eu istoria, geografia si altele de toceala). Si tocmai de aia cand aud aceste discutii cu cadourile (cand am fost cu prietena mea in vacanta ultima oara, ea nu umbla sa-si cumpere pt ea sau pt cei dragi ceva ci dupa cadouri pt profe pe la Douglas si prin Duty Free). Dani_ela, Boni sper sa nu fie dracul asa de negru si sa fie o situatie de normalitate si pt copila mea, ca bine mai stiti voi sa linistiti
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 14 July 2011 - 04:38 PM
Dani_ela si eu am terminat a 8-a cu coronita si tata tot asa zicea, ca imi place nu-mi place, nu-i tocmeala daca e materie de studiu (ca uram eu istoria, geografia si altele de toceala). Si tocmai de aia cand aud aceste discutii cu cadourile (cand am fost cu prietena mea in vacanta ultima oara, ea nu umbla sa-si cumpere pt ea sau pt cei dragi ceva ci dupa cadouri pt profe pe la Douglas si prin Duty Free). Dani_ela, Boni sper sa nu fie dracul asa de negru si sa fie o situatie de normalitate si pt copila mea, ca bine mai stiti voi sa linistiti
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 14 July 2011 - 05:36 PM
Eu am priceput ca la fetitze se rupe o turta deasupra capului , se pun pe tava nush ce chestii sa-si aleaga ( asta mare porcarie mi se pare , dar deh....) si numai la baietzi se taie motzul.
Merg sa citesc link-ul tau.
Postat 14 July 2011 - 05:47 PM
pui fata deasupra unei galeti de apa (eventual pui galeata sub scaunul de masa)
ii faci un mot legat cu funda rosie (la baieti cu albastra), tai motul in forma de cruce si spui tatal nostru sau ceva de genul
apoi sau inainte rupi turta asta tot deasupra capului si spui tatal nostru sau ceva de genul
apoi pe tava de masa pui ce vrei: carte, pix, calculator, foarfeca, ruj, ... nu'sh ce vrei ... ea alege ceva care cica da indicii despre viitorul ei ...
oricum e o traditie, nu e o chestie religioasa si ca toate traditiile sunt n variante si obiceiuri ...
Postat 14 July 2011 - 05:47 PM
se sfintzit nu scrie nik....
O sun intr-o zi si pe soacra-mea sa vedem ce zice...
Postat 14 July 2011 - 05:48 PM
Oricum ,s e complica treaba si poate nu-i mai rup nici o turta.
Postat 14 July 2011 - 06:05 PM
rup dintr-un forum, nu stiu dc e voie sa dau numele sau sa citez, daca nu.i voie, rog sa-mi fie stearsa psotarea:
se rupe turta in 4 bucati deasupra capului fetitei, spunandu-se "In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!" Si e bine sa manance si copila din ea... iar cand pui sa aleaga din tava, pui o galeata cu apa sub scaun, sa-i mearga din plin toata viata si daca mai ai lumanarea de la botez, s-o aprinzi cat dureaza ritualul, cateva picaturi se pun pe suvita care urmeaza s-o tai
Puneti pe tavita icoana( sau cruciulita), stilou, bani, carte, ruj, parfum, ...
."
zic sa cauti pe google dupa "obiceiuri, traditii crestine ruperea turtei" si vezi si tu ce gasesti, poate ne mai lamurim.
Postat 14 July 2011 - 10:20 PM
Postat 14 July 2011 - 10:40 PM
stella, la 14 July 2011 - 10:20 PM, a spus:
Bine ai revenit, Stella
Postat 15 July 2011 - 01:12 AM
stella, la 14 July 2011 - 10:20 PM, a spus:
Bine ai venit! Macar te-ai odihnit
Postat 15 July 2011 - 07:34 AM
Postat 15 July 2011 - 07:38 AM
neata, am venit si eu de pe coclauri
acum ma apuc de impachetat valiza pt o saptamana pt Ada, merge la bunici maine
apoi un pic de curatenie si pe urma cina(ce-o fi nu stiu inca) ...si cam asta imi va fi ziua
Postat 15 July 2011 - 08:02 AM
Postat 15 July 2011 - 08:32 AM
Angel, desparti fetele? au mai fost plecate separat pana acum? sunt curioasa de reactia lor
bine ati revenit stella si Geany
Postat 15 July 2011 - 08:54 AM
Of , ce vreme ciudata aici , azi e cald , 26 grade , maine-poimaine e frig ...15 grade.Azi noapte a plouat si iar s-a racit .Termometrul din geam imi arata 15 grade.Bleah...vorba fiica-mii.In tot raul si un bine , am de copt ...cerere de tarta cu fructe.
Postat 15 July 2011 - 10:07 AM
Postat 15 July 2011 - 10:16 AM
Angel, unde ziceai ca pleci la cumparaturi intr-o ora, cand te uitai la luna plina de pe ocean mai alalteieri, ca tot uitai sa te intreb cum vine asta:
"eu plec la dr intr-o ora, imi beau cafeaua....afara e o luna plina de toata frumusetea, deasupra oceanului...peisaj de vis"
Geany bine ai revenit si bine ca ai avut o zi superba? nu murirati de cald pe afara? am stat si eu cu printessa sambata trecuta fara la baza sportiva, cu prietenii mei, si am muuuuuriiiiit de cald. Am stat ca nu m-am mai intalnit cu ei toti de ceva vreme, ca tot nu se/ne adunam. Dar apoi numa bine ca picea a racit: dupa ce am stat toata ziua in 38 grade la umbra am adus-o in casa la aere si s-a infundat la nasuc si tusea. Acum am reparat-o cu osciloccocinum.
La mine in casa azi dimineata la ora 8 aparatul de ascultat binganea pe ALARM 30 grade!!!
Soacra-mea e suparata ca ii dau fetitei carne de la congelator (o fierb toata - gaina de tara - , o macin, o impart in doze si apoi cu o seara inainte o scot din congi). Peste carnita de la congi adaug cand am legume proaspete de la tara (dovlecel, fasole verde, mazare) tot asa le fierb toate si le pun in doze la congi. Voua vi se pare ca nu e bine asa? Ea se plange ca ii dau mancare dela conge, in loc sa-i faca ea proaspat, dar eu nu vad cum sa fierbi 1 lingura de carne cate 2 ore (Asa zice dr. ca pt bebi se fierbe carnea 2h) in fiecare zi. Hmmm ... ma seaca ba cu una, ba cu alta, dar sa-mi traiasca, ca e f de treaba! Nu stiu insa cum sa o linistesc, sa nu mai fie supi.
Postat 15 July 2011 - 10:23 AM
@daniela, era 6 dimineata si, fiind iarna, era inca intuneric, era luna pe cer. s-a inrosit deodata si a disparul, aproape de 7 cred
Postat 15 July 2011 - 10:45 AM
bineinteles ca si alte mamici sunt grozave (Boni etc)...dar ele nu au club...
poti sa-mi ti dau datele de inscriere ?

Ajutor