La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 19 November 2018 - 01:29 PM

Postat 19 November 2018 - 02:23 PM
Postat 19 November 2018 - 02:33 PM

P.s Edit >La noi prognoza meteo arata asa deci e destul de serioasa !! http://www.meteoblue..._romania_685948

Aceasta postare a fost editata de Geany: 19 November 2018 - 02:37 PM
Postat 20 November 2018 - 11:27 AM
Tara instabila cu creerase galbene ce se lasa manipulate.
Postat 20 November 2018 - 01:09 PM

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 November 2018 - 01:44 PM
Postat 20 November 2018 - 02:10 PM
Citatul la care ma refer dau copy si paste face parte din articolul de pe stirile protv ,din linkul pe care l-am pus '' In Austria, de exemplu, 47% din suprafata tarii este acoperita de paduri. Acolo insa, de secole, legea e lege. Austriecii importa milioane de metri cubi de lemn, mare parte din Romania, care isi da padurile fara sa stea prea mult pe ganduri. In plus, in Austria padurea se vinde doar austriecilor si doar in cazuri de execeptie strainilor, asta insa dupa ce sunt verificati la sange.''...deci ce mai e de spus?!

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 November 2018 - 02:14 PM
Postat 20 November 2018 - 02:29 PM
Geany, la 20 November 2018 - 01:09 PM, a spus:

Geanny nu stiu ce sa mai zic cu situatia din RO
Eu vin stau cit stau si plec....nici aici nu ma uit la televiziunea ro deci nu stiu nu comentez
Sigur ma doare ce se intimpla in RO.s A SCHIMBAT TOTUL INCLUSIV CARACTERELE
Eu ziceam de insurectii astia francezi care si au pus o vesta galbena si care noaptea taie copacii din parcuri ca sa se incalzeasca...ei au un amalgan de doleante,ma rog aici fiecare e liber sa si exprime nemulltumirea
Se blocheaza camioanele si uite eu imi astept pachetul comandat...poate poate cindva va aparea.Ce porcarie!
Postat 23 November 2018 - 09:12 PM

Number of downloads: 1
Ca sa fim intelesi ,nu consider ca ma caracterizeaza ,(vi-l arat doar pt. ca-mi place )...dar asta e doar parerea mea

Postat 30 November 2018 - 10:30 PM

Postat 01 December 2018 - 12:57 AM
Dexter, la 30 November 2018 - 10:30 PM, a spus:

of course, nu uit niciodata pentru ca pe tata il chema Andrei si pe socru il cheama Andrea si pe Marco trebuia sa il cheme Andrea doar ca eu am rupt traditia

Plus ca unii imi zic La multi ani si eu le zic ca ma cheama Adriana de la imparatul roman Adrian si nu Andreea de la Andrei

Postat 01 December 2018 - 09:00 AM
zoazorel, la 20 August 2018 - 07:06 PM, a spus:
FB e ca atunci cand te duci la evenimente in aer liber si te intalnesti cu multi , zici o poanta, te mai intretii cu ei peste jde ani. Forumul e ca o "acasa" virtuala. Oricte forme de exprimare si desfasurare individuale ni se ofera in lumea virtuala, forumul ramane unic

Dexter, la 04 October 2018 - 09:33 PM, a spus:

anul ăsta va fi mai ușor cu cadoul, flori, ciocolată și ceva prăjituri preferate (apropo, doamna ține dietă la 101 ani că nu vrea sa se îngrașe

Daca asta nu e mentalitate de invingator, apai nu stiu ce e. Wow!
Azi este ziua portilor deschise la noi...ma pregatesc de decolare, dar cand revin va voi citi (si) aici

Number of downloads: 0

Postat 02 December 2018 - 12:24 PM
Ia sa va las un text dragut aici si o cafeluta

Johnny Raducanu, 2011
Damele de pe Calea Victoriei
"La Bucuresti, primavara, pe Calea Victoriei, umblau masini decapotabile, ultima moda, in urma femeilor elegante pluteau amestecate unde de parfum scump, iar eu le urmaream, hipnotizat, picioarele. Lungi, cu glezne subtiri, in pantofi de piele marca "Bali", cu o curelusa ingusta si toc inalt, in ciorapi de matase cu dunga, pasind cu ele de parca tricotau cu doua andrele subtiri, cu pieptul inainte, dar miscand usor si din solduri, intr-un echilibru care pe mine ma ametea. Daca erau cinci sute de femei pe Calea Victoriei, in urma lor adulmecai doua sute de feluri diferite de parfum, toate imbatatoare. Si barbatii foloseau apa de colonie, care mirosea grozav de bine, dupa ce se barbiereau, si de cate doua ori pe zi, "la os". Purtau pantofi "Filitti" (Filitti era pantofarul Curtii Regale, pantofii facuti de el, din cea mai moale piele, costau trei sute cantareau trei sute de grame. Fix!), palarii de fetru si pardesiu facut la marii croitori de lux. (In ziua de azi, si fetele, si baietii umbla in blugi, ce stiu ei ce e aia eleganta!)
In parcul de langa Palatul Regal si la Sosea, era ca la Paris, in Bois de Boulogne. Amazoane cu cizme inalte de piele maron, pantaloni gri mulati si veston strans pe corp cu fireturi, cu manusi negre, faceau echitatie, pe niste cai superbi, pe care-i struneau cu cravase scurte. La 10 mai era Ziua Regalitatii si se facea parada militara si toata lumea statea pe margine si aplauda. Cand trecea regimentul de cavalerie, ramaneai inmarmurit. Toti inalti, frumosi, cu cizme cu pinteni si mustata subtire, semanau toti cu Gary Cooper, actorul american, idolul femeilor de-atunci. Daca nu stiai ce e aia 10 Mai, sarbatoarea asta avea aerul ca e o veselie spontana, institutia regala nu se facea vizibila, ci era o aparitie discreta. Apoi, tot in mai, incepeau bataile cu flori de la Sosea. Daca era aniversarea cuiva, sau o nunta, ori o petrecere, mormane de flori erau aruncate dintr-o trasura in alta, dintr-o masina decapotabila in alta, ce treceau in sensuri opuse, mergand incet, anume, pentru acest adorabil "ritual". Poate parea bizar astazi, cum sa arunce cineva cu flori in tine, dar lumea era asa de stabila, de linistita, de impacata, si cu atata bucurie curata in suflet, incat vedea asta ca pe un gest de binecuvantare a primaverii, ca o urare de bine din partea naturii, a florilor. Tigancile din Piata Natiunilor, unde era "fief"-ul lor, duceau la Sosea carute cu flori (in anii 30-40, serele de flori din jurul Bucurestilor erau detinute de celebra cantareata, coana Maria Tanase!). Tigancile erau toate frumusele si domnilor care cumparau flori de la ele le puneau o garoafa la butoniera, gratis, si ii blagosloveau sa le mearga bine. "
Cafele

Number of downloads: 0

Postat 02 December 2018 - 02:02 PM
Recomandati-mi si mie un site de carti romanesti care trimite in strainatate.
Postat 02 December 2018 - 02:02 PM

Number of downloads: 1
Postat 02 December 2018 - 08:34 PM
any_annette, la 02 December 2018 - 02:02 PM, a spus:
Any am vazut cred la televizor, nu mai tin minte, pe tipa care a deschis siteul asta, eu nu l-am incercat
https://librom.it/
Postat 02 December 2018 - 09:42 PM
Adriana, la 02 December 2018 - 08:34 PM, a spus:
Any am vazut cred la televizor, nu mai tin minte, pe tipa care a deschis siteul asta, eu nu l-am incercat
https://librom.it/
O sa studiez, multumesc.
Postat 03 December 2018 - 02:41 PM
EDIT: Salutari tuturor!!! Ce ma bucur ca s-a animat forumul!

Aceasta postare a fost editata de boni: 03 December 2018 - 02:43 PM
Postat 03 December 2018 - 08:29 PM
boni, la 03 December 2018 - 02:41 PM, a spus:
EDIT: Salutari tuturor!!! Ce ma bucur ca s-a animat forumul!

@ Boni: Se vede ca se apropie sarbatorile, nu?

Geany, la 02 December 2018 - 02:02 PM, a spus:
Un fel de bulete de foietaj. Arata foarte simpatic! Dar, cum le-ai taiat asa triunghi?

Postat 03 December 2018 - 08:39 PM
Cu placere, Any! Nu stiu daca va mai aduceti aminte ca Arcadia a.k.a. Cara ne recomanda candva un tanar scriitor roman, debutant, si ne recomanda romanul lui "Iertati-ma ca nu sunt japonez!" Pentru mine ce spune Cara in materie de literatura tine loc de Sfanta Liturghie, asa ca m-am conformat si am citit romanul. Si de atunci apreciez enorm ce si cum scrie George, cu care am schimbat mai multe vorbe si idei

Iata ce mai imparte el pe FB:
George Moise shared a post.
12 November at 18:11 · Un om. Cinci vise.

1. Vă prezint cultură japoneză (literatură, film etc) în limbă română.
2. Scriu roman și poezie în limbă română.
3. Traduc literatură română contemporană în limbă japoneză.
4. Traduc literatură japoneză, mai ales Mitsuharu Inoue (井上光晴) în limbă română.
5. Devin cel mai faimos japonez în România.
Poate vă gîndești că sunt visele proste. Dar pentru aceste visele, scriu articole pe blog-ul meu. Continuu să scriu articolele despre cultură japoneză (literatură, film și argou etc). Dacă vreți să mă înveselească, share acest articol prin toate milloacele! Eu vreau să devin cel mai faimos japonez. Ajutați-mă pentru un japonez prost
Un japonez care apreciaza cultura si poporul roman. Oare de cand nu a mai primit tarisoara noastra suferinda asa compliment?