Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2038
  • 2039
  • 2040
  • 2041
  • 2042
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40781 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 December 2018 - 08:45 PM

Una calda, una rece. Tot de la George, total in asentimentul meu ...

Anul ăsta, de ziua națională, n-am niciun motiv de sărbătoare. Chiar dacă asta mă face neom, necreștin, neromân, mă va face puțin mai liber
2018-11-26 15:07:00 Imagine postata Foto: Inquam Photos/Adriana Neagoe

Nici nu știu exact ce m-a întristat mai tare. Nu m-am așteptat ca preoții să vină călare pe măgăruși și nu pe sfânta treime auto (Audi, BMW, Mercedes). Nu m-am așteptat să nu lase neamul afară, să le dea vreun ceai cald, că doar Patriarhul Daniel nu-i Iisus, care a spălat picioarele ucenicilor. Nu m-am așteptat ca oamenii să înțeleagă că Dumnezeu era în altă parte, nu înăuntru, în adunătura de burți în sutane, generali mânjiți de sânge, foști primari și demnitari, hoți prinși și neprinși. Nu m-am așteptat ca oamenii să vadă catedrala aia așa cum e, pur și simplu urâtă, ca un cavou de interlop. Nu mă aștept ca de mâine oamenii să nu mai creadă în ziduri și oase. Nu mă aștept nici ca popimea de-an călare pe sărăcime să lase zăbala un pic mai slobodă o vreme și să nu-i mai hăituiască cu pintenii-n burtă după bani.

Mai zic că nu-i o discuție despre atei vs. credincioși, nu despre asta e vorba.

Mă scârbește însă toată încercarea asta din toate părțile de-a cădea la pace. La învoială cu mizeria. Las-o-așa. Nu-i urâtă, nu știi tu canoanele. Sau na, o fi urâtă, da´ bine că măcar s-a făcut. Și gata, ciocu´ mic și bucurie.

Scrie un intelectual BOR: „orice controversă despre Catedrala Națională este inutilă și chiar impudică”. De ce? A făcut Dumnezeu Însuși proiectul în AutoCAD-ul ceresc? Au trudit la ea îngeri și serafimi, a cărat Iisus pe umeri niște grinzi cum și-a dus crucea sus pe Golgota? Nu. E făcută de oameni, de ce s-a ridica deasupra judecății lor?

Domnul Mihai Șora, patriarhul răzvrătiților din Piața Victoriei, mărturisește că a găsit în mulțimea din fața catedralei oameni și inimi curate. Și iar m-am întrebat, de ce? Ce căuta acolo? De ce să susții, fie și prin rugăciune, o betonieră uriașă care amestecă și înghite bani furați? De ce să fii un alt umăr care duce litiera unui satrap mistic care a numit tâlharul împotriva cărui lupți „vrednic este”?

Vlad Voiculescu, arhanghelul laic al luptei cu cancerul, și sper, cândva, viitor primar al capitalei, scapă într-o emisiune televizată că nu este împotriva finanțării bisericilor din bani publici. N-am auzit nimic despre secularizare, nimic despre impozitarea bisericii, nimic despre faptul că nu există nicio evidență clară a cheltuirii banilor primiți de biserică.

Și peste toate astea, popi râgâind aur, infractori în justiție, pușcăriași liberi, pestă porcină, prostie galopantă, spitale în putrefacție, școli prăbușite, vine 1 decembrie. Cine nu se bucură nu-i om. Sau cel puțin așa a decis Jandarmeria: cei care vor protesta pe 1 decembrie faţă de participarea jandarmilor la paradă „se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români".

Anul ăsta, de ziua națională n-am niciun motiv de bucurie, niciun motiv de sărbătoare, niciun motiv de admirație. Chiar dacă asta mă face neom, necreștin, neromân, mă va face cu siguranță puțin mai liber.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40782 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 December 2018 - 09:00 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 December 2018 - 08:29 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 December 2018 - 02:02 PM, a spus:

Dupa cafele ..o bere cu...nici nu stiu cum sa le spun...pateutze :)

Atasament SAM_7142.JPG

Un fel de bulete de foietaj. Arata foarte simpatic! Dar, cum le-ai taiat asa triunghi?

Taietura se poate vedea aici https://www.artaculi...cu-branzageany/ deci se face rulou si se taie cu cutitul asa in zig zag,astea sunt din foietaj cumparat(nu mi s-a infoiat mie cat asi fi vrut,dar de bune au fost f.f. bune,le-am uns in partea de jos cu sos de rosii ca la pizza,presarat cu oregano uscat de la plic,putin parmezan ras sa-i dea un zvak ashea' si putin cascaval afumat razuit rulat doar o singura data,taiat ruloul in zig zag asa cum am zis,si am pensulat tot cu sos de rosii dar mai diluat (ca nu mai aveam nici un ou in casa,si foaia de aluat o aveam in congelator,deci am facut asa din ce am avut eu))si presarat tot cu putin oregano uscat ,merg la o bere de numa :) )

Aceasta postare a fost editata de Geany: 03 December 2018 - 09:31 PM

#40783 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 December 2018 - 09:00 PM

Aduceti-mi sarurile, va rog! Tocmai am primit un film transformat in mp4 din...'95, la majoratul unui prieten...Nu am avut nimic din perioada aia pana acum, nici macar fotografii, bai ej nebun? Am calatorit inapoi in timp ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40784 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 December 2018 - 09:04 PM

Despre catedrala mantuirii neamului,e un subiect delicat si spinos,cu siguranta sunt opinii atat pro cat si contra,chiar si eu am opinii atat pro cat si contra despre acest subiect :)

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 December 2018 - 09:00 PM, a spus:

Aduceti-mi sarurile, va rog! Tocmai am primit un film transformat in mp4 din...'95, la majoratul unui prieten...Nu am avut nimic din perioada aia pana acum, nici macar fotografii, bai ej nebun? Am calatorit inapoi in timp ...

Ce fain sa revezi si sa te poti transpune inapoi in acele timpuri :) chiar ma bucur mult pt. tine Lori draga :) :)

#40785 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 03 December 2018 - 10:54 PM

Vezi postareaGeany, la 03 December 2018 - 09:04 PM, a spus:

Ce fain sa revezi si sa te poti transpune inapoi in acele timpuri :) chiar ma bucur mult pt. tine Lori draga :) :)

SI eu Geany, si eu ma bucur, rar asa emotii...Doamne!
Mie nu imi vine sa cred ca au trecut atatia ani. Nu imi vine sa cred ca ma stiu cu unii dintre voi de vreo 15, incredibil!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40786 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 04 December 2018 - 12:16 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 December 2018 - 10:54 PM, a spus:

Mie nu imi vine sa cred ca au trecut atatia ani. Nu imi vine sa cred ca ma stiu cu unii dintre voi de vreo 15, incredibil!

La fel ma gandeam eu zilele trecute rasfoind forumul.

Vezi postareaboni, la 03 December 2018 - 02:41 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2018 - 02:02 PM, a spus:

Recomandati-mi si mie un site de carti romanesti care trimite in strainatate.
Any, am vazut ca si libris.ro trimit in strainatate, cu DHL, daca esti in raza lor: https://www.libris.r...-pentru-clienti

EDIT: Salutari tuturor!!! Ce ma bucur ca s-a animat forumul! Imagine postata

Multumesc, o sa studiez si varianta asta.

#40787 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 December 2018 - 03:26 AM

Am vrut sa pun pozele de mai jos la subiectul cu arta fotografica, dar n-au nicio legatura cu arta; nu stiu sa fac poze, pur si simplu ma minunez de lucruri marunte care pentru unii nu au insemnatate. Hai sa vedem daca ghiciti ce sunt :) :

Fisiere atasate

#40788 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 04 December 2018 - 08:50 AM

In prima e fum, Adi? In a doua inca nu am idee, ma gandesc Imagine postata
Eu va spun buna dimineata si va las ceva de baut si de citit, daca va intereseaza :)

Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi. Cine crede că Marea Unire s-a datorat numai Adunării Româneşti de la Alba-Iulia din decembrie 1918 şi intelectualităţii greco-catolice, are o viziune patriotic-idilică asupra istoriei.
Marile puteri victorioase, hotărâseră, destul de corect, să împartă înfrântul si destrămatul Imperiu Austro-Ungar, după criteriile populaţiilor majoritare.
Aveau loc recensăminte, se făcuseră hărţi ale tuturor provinciilor imperiale după naţionalităţi, se pregăteau infiinţarea de noi ţări şi frontiere. Ungaria înaintase Parisului, unde aveau loc negocierile, hărţi ale Transilvaniei, în
care, zona montană, platourile locuite numai de români din Maramureş, Oaş, Haţeg, Lăpuş, Apuseni, Năsăud etc. apăreau ca pustii.
Într-o primă variantă, populaţia maghiară, aglomerată în oraşe
(acolo unde românilor le era interzis să se aşeze – n.r.) apărea ca majoritară
în Ardeal. E meritul unor misiuni de geografi francezi, de-a fi urcat pe toate cărările
transilvane şi de-a fi inventariat şi anunţat existenţa unor numeroase comunităţi române, acolo unde hărţile maghiare marcaseră pete albe, lucru ce a contribuit determinant la decizia marilor puteri de la Trianon (prin care
Transilvania a revenit României –n.r.)”.
Acele misiuni de geografi francezi, despre care scria regretatul Radu Anton Roman, au fost conduse de geograful Robert Ficheux.
Dacă n-ar fi existat profesorul Ficheux, azi Transilvania ar fi fost pământ unguresc.
Omul acesta, scria Roman, „făcuse şi dăruise istorie şi geografie României”.
O Românie care, din nefericire, l-a uitat de tot, după trecerea sa la cele veşnice, săvârşită acum un deceniu. N-am auzit nicăieri să se organizeze măcar un simpozion sau o adunare în memoria sa.
Acum, încercăm să aducem modestul nostru omagiu personalităţii lui Robert Ficheux, să povestim şi altora despre cine a fost şi cât de mult bine ne-a făcut acest om, cu speranţa că anii ce vor veni şi, poate, generaţiile de după noi, îl vor aşeza la locul ce i se cuvine în istoria modernă a României.

S-au împlinit 117 ani de la naşterea lui Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi.

Robert Ficheux a fost unul dintre cei mai mari geografi francezi, un foarte bun vorbitor de limbă română şi un mare prieten al României. A fost, alături de celebrul lingvist suedez Alf Lombard, unul dintre cei mai mari iubitori ai
ţării noastre, de când existăm ca stat „dodoloţ”.

Iată câteva repere din biografia profesorului Ficheux:
* Membru corespondent străin (1 iunie 1948) şi membru de onoare din străinătate (9 martie 1991) al Academiei Române.
* Studii superioare la celebra Universitate Sorbona, fiind licenţiat în istorie şi geografie (1919-1920).
* Încadrat, în urma recomandării lui Emmanuel de Martonne (un alt nume ilustru al geografiei), la Institutul Francez de înalte Studii din Bucureşti (1924-1927).
* Teză de doctorat cu un subiect privitor la studiul geomorfologic al întregului masiv al Munţilor Apuseni.
* Revenit în România în anul 1932, devine secretar general al Institutului Francez din Bucureşti (până în 1935), apoi al Misiunii Universitare Franceze în România.
În 1935, la recomandarea lui Emil Racoviţă, a fost numit succesor al lui George Vâlsan la Universitatea din Cluj-Napoca, unde a predat geografia fizică, până în 1938, când s-a întors în Franţa.
* Între 1927 şi 1996 a publicat nu mai puţin de 27 de cărţi, referitoare toate la România. *

Distins cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, de către preşedintele Emil Constantinescu, în 1997.

Două dintre cărţile lui Robert Ficheux le dau şi azi dureri de cap extremiştilor unguri: „Les Motzi” (Moţii), apărută în 1942 şi „Roumains et minorites ethniques en Transylvanie”
(Români şi minorităţi etnice în Transilvania), apărută în 1990.
Acestui om, cvasinecunoscut marelui public, România şi românii îi datorează enorm de mult. Practic, lui Robert Ficheux îi datorăm Marea Unire de la 1918 şi existenţa ţării noastre între frontierele ei de azi.

(Pagina de Facebook "Lumea de lângă noi")
VĂ ROG să DISTRIBUIȚI ! Mulțumesc.

Imagine postataFisier atasat  coffee.jpg (183.77K)
Number of downloads: 0
Ups...iar eintr-o rana...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 December 2018 - 08:51 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40789 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 12:02 AM

Eu am citit tot articolul la cafeaua de dimineata senkiu' :)

Din intamplare intamplatoare m-au rascoliti si pe mine amintirile http://www.youtube.c...h?v=n4RjJKxsamQ era in 91(mai ezact' 1991)eu eram deja cu baiatul meu cel mare in spital ca numa prin spitale am stat cu el si de la ferestra spitalului de pediatrie se vedea balciul cu caruselul unde se dadeau copii fericiti si canta asta ca era la moda :)

#40790 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 05 December 2018 - 12:52 AM

Melancolie...Adi, interesante imaginile dar nu am idee ce e acolo.
Eu am avut o zi grea azi. Sper ca la final totul sa fie bine.

#40791 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 December 2018 - 01:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 December 2018 - 08:50 AM, a spus:

Eu va spun buna dimineata si va las ceva de baut si de citit, daca va intereseaza :)

Nu e fum...

Va dau un indiciu - sunt facute in bucatarie :).

Daca nu ghiciti va pun pozele intregi maine.

In ultimul timp am primit mai multe vesti proaste decat bune, incerc sa nu ma las coplesita si-mi zic ca toate trec...

P.S. Lapona, multumim de lecturi, foarte interesante!

#40792 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2018 - 10:27 AM

Vezi postareaWowerful, la 05 December 2018 - 12:52 AM, a spus:

Melancolie...Adi, interesante imaginile dar nu am idee ce e acolo.
Eu am avut o zi grea azi. Sper ca la final totul sa fie bine.

s-a terminat cu bine? :)

#40793 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 05 December 2018 - 07:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 December 2018 - 10:27 AM, a spus:

s-a terminat cu bine? :)

Încă nu știu. Ar trebui sa aflu pana la sfârșitul săptămânii...

#40794 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 08:01 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 December 2018 - 01:57 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 December 2018 - 08:50 AM, a spus:

Nu e fum...

Va dau un indiciu - sunt facute in bucatarie :D.

Daca nu ghiciti va pun pozele intregi maine.

In ultimul timp am primit mai multe vesti proaste decat bune, incerc sa nu ma las coplesita si-mi zic ca toate trec...

P.S. Lapona, multumim de lecturi, foarte interesante!

@ Adi: Cu placere, Adi! Eu asta vad in prima...plus o flacara de lumanare :))) In adoua e...pojghita de pe laptele care fierbe? Imagine postata Daca eu asta vad, asta vad.
@ Geany: Bine ar fi sa mai bata un wind of change si pe strazile mele :)
@ Wowy: Nu stiu ce e, dar asa iti doresc sa fie bine :)@ Toulemonde: Ma uit la ceremonia de inmormantare a lui George H.W. Bush si in discursul tinut de un fost politician canadian, acesta a ales versurile urmatoare:
There are good ships, there are wood ships,
The ships that sail the sea,
But the best ships are friendships,And may they always be.
M-am gandit ca trebuie sa vi le spun si voua :)

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 05 December 2018 - 08:02 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40795 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 08:31 PM

Lori frumoase versuri, te imbratisez cu drag :) .
Noi azi pe fuga, acum ce m-am linistit, pe seara.

#40796 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 08:55 PM

Da Laponel' sa dea bunul D-zeu sa bata'' un wind of change strazile tale'' daca asta iti doresti :) cam cazusem in butoiul cu melancolie,cred ca e cel de dinainte de sarbatori ,dar mi-am revenit rapid azi :) cum spuneam la decoratiuni eu in fiecare an in ajun de mos Nicolaie pun o ghirlanda mare pe vitrina cu instalatie de pom cu beculete,cu beteala si globulete ,Ale' a primit o sacosa mare plina cu dulciuri fel de fel,eu am primit ciocolata,bomboane cu visine glazurate cu ciocolata si au si lichior in interior,o sticluta cu lichior tot de visine,si halva ca-mi era pofta,asa ca mi s-a ridicat moralul instant lalai numa jingle bells si deshtia toata ziua spre disperasionul' hunilor :) :D wind of change-ul' poa' sa mai astepte din partea mea :D

Draga Wow' iti tinem pumnii sa iasa totul bine,la fel Edy sa treaca cat mai repede si mai bine toate cele rele,si la fel pt. toate fetele (si baietii) :) :) va imbratisez cu mult drag...

Aaa!! cica tips,ca sa fii sigur ca de mos Nicolaie incaltarile vor fi pline de cadouri,mai bine sa va puneti la usa shlapii',in felul asta sigur cadourile vor da pe afara :)

#40797 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 09:00 PM

Geany dar mosul tau s-a grabit, eu stiam ca vine la noapte.
Noi am pregatit papuceii.

#40798 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 09:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2018 - 09:00 PM, a spus:

Geany dar mosul tau s-a grabit, eu stiam ca vine la noapte.
Noi am pregatit papuceii.

Ale' pleaca dimineata la prima ora la scoala si mai vine la amiaza,si de asta,nu l-am mai lasat sa astepte ,ca sa se bucure si el in voie :)

#40799 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2018 - 10:31 PM

Vezi postareaWowerful, la 05 December 2018 - 07:02 PM, a spus:

Încă nu știu. Ar trebui sa aflu pana la sfârșitul săptămânii...

actionam gindurile pozitive :)

#40800 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 December 2018 - 10:31 PM

Imi cer mii de scuze,nu vreau sa aduc stirile de la ora 5 aici ca pana la urma ca ne place ori nu toti le vedem,dar cand am vazut asta....intrece orice imaginatie...chiar cand imi spun ca le-am vazut pe toate,mai apare una sa-mi dovedeasca,ca m-am inselat Linkul meu...''cum,naibii, mai uomule' care ieshti' tu,sa sustragi motorina moka',ca sa te plimbi tu,sa ai pe constiinta vieti de oameni???!!!'' eu asi merge in branci numai ca sa pot ajuta,darami-te sa faci asa ceva?! intrece orice imaginatie si limita ...fura mah' daca vrei..fura..bani ,bunuri materiale,sparge apartamente ,case,magazine,banci ,ce vrei tu,etc dale-naibii,astea se mai fac..dar nu asa..nu assaa!! gata iar m-am nervat' si doar am zis sa fiu zen...

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2038
  • 2039
  • 2040
  • 2041
  • 2042
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul