Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2040
  • 2041
  • 2042
  • 2043
  • 2044
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#40821 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,527
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2018 - 11:07 PM

Vezi postareablack_cat, la 06 December 2018 - 08:37 PM, a spus:

In alta ordine de idei- desi asta ar fi trebuit sa fac prima si prima data- va salut pe toate/toti si va spun ca va citesc cu drag, nu prea scriu dar intru din cand in cand sa vad ce mai faceti.

welcome back :)

#40822 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 December 2018 - 11:11 PM

Vezi postareaWowerful, la 06 December 2018 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 December 2018 - 07:04 PM, a spus:

Bine ca interzic aia cantecele ma, dar de bagat concediu de maternitate platit un an de zile , cum fac nemtii, or bagat in US?

Hahahahahaha! Ce gluma buna tu Lori!
Eu cand am nascut nu am avut concediu de maternitate, am avut concediu de boala- disability. Deci aia e!
Hai sa continuam cu jinglebell-ul ca ala e mai vesel.

A-propos de asta...pusese o cunostinta pe FB ( un tip foarte emancipat, as spune) o fotografie cu femeia tipica de prin anii cinzeci spunand ca ii e dor de feminitatea adevarta. Lucru care, normal, a starnit o controversa intreaga. Si se baga un tip in vorba , locuind in SUA, care ne dadea noua lectii, cat de avansata e tara aia in privinta emanciparii femeii si a egalitatii intre sexe. Si spune bai ceva de genul ca , stii, este responsabilitatea mamei, ca e vina ei ca ea alege sa se duca la munca in loc sa isi creasca acasa plodul...am spus ca pic, efectiv. Nu ai voie bai sa traiesti in acelasi timp cu noi si sa emiti asa ceva! Si zic, äh, ba cred ca sunt obligate, din moment ce nu au nici un backup social, maternitate etc. Ba, au, cum sa nu aiba, nu stii tu despre ce vorbesti. Bai, cum poti trai in asemenea ignoranta, ma intreb? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40823 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 08:19 AM

Rise and shine, babiez!

V-am adus cafelele! E vineeeeeeeri! Love Sfanta Vineri Imagine postata
Fisier atasat  a91a187eb9bb71b9f086214051ed403e.jpg (62.58K)
Number of downloads: 0

Ignorati ca acolo scrie Sonntag (urasc duminicile! Imagine postata) . A gresit ala, trebuia sa scrie vineri Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 07 December 2018 - 08:20 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40824 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 09:09 PM

Sara buna la hangii, hangite si ceia musterii! E weekend, toata lumea a plecat :notworthy: Cine serveste un cocktail, un vin rosu ceva? Afara a fost toata ziua gri, diferite nuante: gri argintiu dimineata, dand la amiaza intr-un gri metal si finalizand cu un gri fumuriu intunecat, amenintator, pana s-a facut negru ca smoala si a turnat cu galeata...ne dam acus cu barca...Imagine postata
Fisier atasat  5641f98a-93b1-44a4-8701-a1bd4df13a1e.jpg (67.48K)
Fisier atasat  abca3253b7e1def8a90c06c718435b81.jpg (50.48K)
Pentru fanii de ger si zapada :
Fisier atasat  d5b8a87f9aa342ab13a25c910233fce4.jpg (55.85K)
Si pentru alti puristi ca mine:
Fisier atasat  53972dd5e6af17ff4f5e30c528fe9b58.jpg (41.49K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40825 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 December 2018 - 09:22 PM

Eu servesc orice,nu-s prea pretentioasa la acest capitol :hug:

La noi e ger uscat si petice de gheata si zapada pietrificata peste tot :notworthy: dar azi a dat o raza de soare dupa atata timp :love3:

:) maine am planuri maretze' ... :-* ,tata in ultimul timp nu e bine deloc,diabetul cu toate complicatiile sale si multe altele (rani care nu i se vindeca,ne temeam chiar de amputare,etc,vederea e afectata f. mult chiar daca a facut operatii,etc,avc vreo 3 si mai multe_altele) mama desi nu poate sta acasa neam,a trebuit sa stea f. mult de el,si regim strict si etc si prin spitale,e mai greu pt. ea decat pt. el ca asa e firea ei,si maine vreau sa o scot la un local,iau si hunii dupa mine,comandam tot ce vor hunii si ea,deci cinam in oras si apoi mergem cu totii si la tata,sa fim asa cu totii in familie,la fel de craciun si de revelion vom fi nelipsiti la ei ca in fiecare an ,asa ca deabea asteptam ziua de maine ,sper sa le ridicam moralul,de fapt sunt sigura ca asa o sa fie,avem si mici cadouase,Ale' si-a pregatit o cutie de artificii sa-i faca si lui bicu' ca stie ca-i plac de fapt el l-a invatat cu astea ,desi tata e f. absent in ultima vreme...

#40826 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 10:00 PM

Aici e o vreme...de-ti vine sa te tai la ralenti cu lama, zau. Cu toate acestea, am avut azi parte de ceva extraordinar de frumos la "birou". Administratorul cladirii in care se afla pustii intre a 5-a si a 7-a si-a sarbatorit azi ziua de nastere. Domnul Ongun, turc de origine, este iubit de absolut toti, colegi, elevi, parinti. Cand a facut 60 colectivul i-a facut cadou posibilitatea financiara de a isi cumpara bilet in Turcia si inapoi ca sa isi poata vizita familia, pe care nu o vazuse de ceva timp pentru ca nu mai ajungea financiar.

De fiecare data ne-a rasfatat cu patiserii turcesti, facute de el si de sotia lui, care e nemtoaica. Azi, intru in "birou", dau cu ochii de asta:
Fisier atasat  à la turque.jpg (274.72K)
Suna de pauza, aici lumea e obligata sa paraseasca clasa si sa iasa afara Imagine postata...toti , mai dar toti se adunasera pe hol in fata cancelariei...ca sa ii cante lui "La multi ani!". A iesit din camaruta in care sta el de obicei si a inceput sa isi stearga discret niste lacrimi. Toti buluc la apel, si cum iesi in stanga inca 4 metri de hol, plin de pustime Imagine postata: pusti de nemti, de diverse natii arabe, de italieni, de greci, de rusi, de romani de polonezi, de francezi , de tailandezi, chinezi...suntem globali Imagine postata

Fisier atasat  herrongun.jpg (157.55K)
Number of downloads: 1
Asa ce m-am bucurat pentru el, un om deosebit! L-am luat si eu in brate azi, el ne ia pe toti in brate, si i-am spus ca si noi facem cornulete din astea in Romania Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 07 December 2018 - 10:03 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40827 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 10:14 PM

Vezi postareaGeany, la 07 December 2018 - 09:22 PM, a spus:

Eu servesc orice,nu-s prea pretentioasa la acest capitol :hug:

La noi e ger uscat si petice de gheata si zapada pietrificata peste tot :notworthy: dar azi a dat o raza de soare dupa atata timp :love3:

:) maine am planuri maretze' ... :-* ,tata in ultimul timp nu e bine deloc,diabetul cu toate complicatiile sale si multe altele (rani care nu i se vindeca,ne temeam chiar de amputare,etc,vederea e afectata f. mult chiar daca a facut operatii,etc,avc vreo 3 si mai multe_altele) mama desi nu poate sta acasa neam,a trebuit sa stea f. mult de el,si regim strict si etc si prin spitale,e mai greu pt. ea decat pt. el ca asa e firea ei,si maine vreau sa o scot la un local,iau si hunii dupa mine,comandam tot ce vor hunii si ea,deci cinam in oras si apoi mergem cu totii si la tata,sa fim asa cu totii in familie,la fel de craciun si de revelion vom fi nelipsiti la ei ca in fiecare an ,asa ca deabea asteptam ziua de maine ,sper sa le ridicam moralul,de fapt sunt sigura ca asa o sa fie,avem si mici cadouase,Ale' si-a pregatit o cutie de artificii sa-i faca si lui bicu' ca stie ca-i plac de fapt el l-a invatat cu astea ,desi tata e f. absent in ultima vreme...

Geany, imi pare tare rau sa aud ca tatal tau are diabet! Am din nefericire doua cazuri in familie...unul din ele , tata. Nenorocita boala! Tata se lupta cu o polineuropatie marsava si perfida si nu stiu unde sa il duc in tara , ca sa ii fac niste analize cum trebuie. De ani de zile tot ia Gabapentin dar nu il ajuta de nici un fel. Daca aveti recomandari de medici diabetologi in tara, va rog mult sa imi spuneti si mie!
Celalalt caz e fratele mamei, sosia bunicii care m-a crescut. El traieste la tara si a fost mereu libertin, nu a stiut niciodata sa isi impuna limite , sa se tina de un regim, sa aiba o disciplina. Si uite.asa, a ignorat diagnoza, nu stia ce e boala asta...nu a facut nimic din ce i-a spus doctorul ...a ajuns in scaun cu rotile, un picior amputat de deasupra genunchiului si la celalat laba piciorului. Mi se rupe inima cand ma duc la el...el, care a muncit cat sapte, a avut si cai si oi si vaci si curci si gaste si rate ...ce sa mai, era plin de oratanii. Venea pe la bunica mai mereu, care statea "in jios" , eram copii. Mama si ne fugarea mai intai prin ograda, ne prindea, ne arunca de cateva ori in aer, si dupa aia isi freca barba aia nerasa de sofer de camion de obrazul nostru. Mamaaaaa ce mai ustura dar ce mai chitaieli!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40828 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 10:41 PM

Ce bine arata toate cele turcesti :notworthy:

Cat despre celalalt subiect...
Din nou imi cer scuze pt. ceilalti membri participanti la forum ,bunicul meu dinspre tata a avut diabet,deci e oarecum si ereditar,dar el era un om f. cumpatat si a murit la o varsta venerabila,tinand regim,tata in schimb nu se poate abtine de la vicii ,fumat alcool si dulciuri,mama il prinde si il paraste dar si ea nu ii gateste un regim adegvat,ca vb. cu ea in fiecare zi imi spune ce a gatit si ii tot spun ca el nu are voie asa ceva si ea imi tot spune in fiecare zi ca e asa doar azi,si ca el doar gusta si ca de maine...dar maine ala nu mai vine,ea tot gateste ceva mai sanatos ce-i drept dar ca si pt. o persoana normala fara diabet ,nicidecum ce tot incerc sa ii spun,ea spune ca ea nu poate gati asa si ca nici el nu vrea(va spun meniul din ultimile 3-4 zile,parjoale,prajite in ulei,saleuri facute de casa,bors de perisoare,fasole batuta,si placinta cu mere ) chiar si eu mai ascund detalii de domnul Geany face ca toate alea,asa ca ma tem maine de ce o sa vada cu ochii lui ca daca vede de astea iese cu scandal :love3:

#40829 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 07 December 2018 - 11:08 PM

Of mai Geany! Sa va simtiti bine maine si sa va ridicati moralul. Diabetul e o boala urata, dar cumva, cu regim alimentar s-ar putea tine sub control. La teorie le cam stim si noi care alimente trebuie evitate si care nu, dar in practica e mai greu. Si mai ales cand in jur cu totii au frau liber la orice. Ar trebui sa fie el foarte determinat sau sa il sustina toata familia ca sa stea pe regim curat.
Nu mai zic eu ca stiti si voi.

Oh Lapona! Delicii turcesti! Imi plac! Am si eu o colega turcoaica si e maiastra la chestii de patiserie. Pana in prezent eu doar yufka borek cigars am reusit sa fac- ca alea is simple ca buna ziua.

Astazi am fost ocupata si tot pe drumuri. I-am luat juniorului un "Elf on the shelf" ca avem nevoie sa il linistim cumva.
Nu stiu daca din cauza ca a venit fratele meu sau din alta cauza, face crize de isterie mai des decat de obicei. Cred ca e foarte posesiv si nu ii place sa ma vada petrecand timp si cu altcineva decat el.
Aseara am stat doar eu cu el acasa si am colorat si ne-am jucat si parca a fost alt copil.

#40830 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 11:20 PM

Draga mea ei sunt singuri in casa ,mama si cu tata,noi suntem toti la casa noastra,dar ei isi fura caciula singuri :notworthy: tata isi ascunde dulciuri peste tot ca un soricel,pe dupa usa pe o masuta,pe dulap,prin balcon tot gaseste mama incepute ,el singur si le ia si si le ascunde asa,l-a surprins si fumand iara si etc...ea pe de alta parte incerc sa-i spun de legumele congelate ca au si pe pachet pus cum sa le gatesti rapid daca trase la tigaie sau oparite(pastai congelate,amestecuri de legume,amestec mexican,conopida ,brocoli,etc si pui fara piele,fiert sau la gratar ca are ,etc...ea a inteles asa ca nu renunta la pielea de la pui ca nu are mancarea gust,astea congelate sunt bleah' si nu stie sa le faca,s-a laudat o sapt. ca a facut conopida la cuptor dar cu sos alb beshamel oua si branza cascaval habar n-am ce... :love3: nu o scot la capat cu ei si gata si in stilul asta viitorul nu apare deloc roz,si le-am tot spus,da' eu m-am cam resemnat,binele cu forta nu se poate,cand cineva nu e informat si incerci sa-l ajuti si vrea ajutor e ok,dar cand stie si nu vrea si nici nu-i convine cand ii spui nu prea ai ce sa faci,eu o sa-mi bat gura pana la sf. cat oi putea ,mai mult de atata eu nu mai stiu ce sa le fac sincer...sunt singuri cu pensioare bune stau in centru cu toate conditiile ,cu ceva banisori deoparte,de ce nu or vrea sa traiasca bine?,ma depasesete... :hug:

#40831 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2018 - 09:39 AM

Neata la popor! Cofica, anyone?

Fisier atasat  00f1694c01a955dc9c00eec89a9da579.jpg (67.72K)
Fisier atasat  b5340db73f3a854712e1ddade23496d0.jpg (89.05K)
Fisier atasat  67eb4026dbe1c5e9a2237efc72ae8c21.jpg (58.63K)
Si pentru puristii ca mine oferim asa:

Fisier atasat  01c135b06b5997338b35cd2dbcd9d7b1.jpg (40.69K)
Ori asa:
Fisier atasat  f87a84d57f8a7bc6a627c5f1201cb12e.jpg (23.24K)

@ Geany: Sper din inima ca tatal tau sa invete repede cine este adversarul lui. Tata s-a disciplinat destul de mult, dar a servit un pa'arel de ceva ori de cate ori se ivea ocazia, ca nah, asa intelegeau ei placerile vietii Imagine postata De fumat s-a lasat de foarte mult timp. Insa ii lipseste miscarea, s-a retras in el, ma ingrijorez mult tare. Tata a fost balanta noastra, punctul nostru de referinta, pacifistul si umoristul familiei, cel care ne alina ori de cate ori intram in conflict cu mama. Incep sa nu il mai recunosc. Nenorocita asta de neuropatie il termina, i-a distrus pofta de viata. Imi este mila de el...mi se rupe inima si ma apasa foarte tare situatia lui.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 08 December 2018 - 09:40 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40832 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2018 - 05:54 PM

Da ! laponel de cum l-ai descris pe tatal tau si prin ce trece si cum e e exact de parca l-ai fi descris pe tatal meu :love3: azi am avut o zi frumoasa impreuna,in familie exact asa cum mi-am propus :notworthy:

#40833 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 December 2018 - 06:07 PM

Sanatate tuturor - parinti si copii, mari si mici!

Intr-o seara ne-am uitat la "Elf", eram curioasa daca au sters cantecul cu pricina si din film - dar nu, l-au lasat asa cum e. Cand aud o stire din asta ma intreb ce urmeaza...

Stiu ca asteptati cu nerabdare pozele :notworthy:... Lapona, aproape ai nimerit! Prima a fost intr-o dimineata dupa micul dejun, a ramas un pahar pe masa si am fost pur si simplu fascinata de lumina de dimineata. Imi pare rau ca nu sunt fotograf, cred ca la ora aceea ar iesi cele mai grozave poze; sunt momente cand e innorat dar patrunde cate un manunchi de raze prin nori si copacii din fata casei arata sublim asa luminati pe un fundal intunecat, mai ales in culorile toamnei...

Dar destul am batut campii:

Fisiere atasate

#40834 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2018 - 08:14 PM

@ Geany: Ii urez tatalui tau multa multa sanatate si intelepciune sa inteleaga ca da, atata timp cat refuzi sa te ajuti tu insuti, ceilalti pot sa se faca luntre-punte ca nu vor reusi .

@ Adi-Edi: In proiectia de pe perete vedeam efectiv o flacara de lumanare si fum :notworthy:))

Si in oala aceea ce e`? Apa cu zahar? Pentru cafea?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40835 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 08 December 2018 - 09:39 PM

Am ajuns și eu acasă. Azi tot pe drumuri, de fapt dacă ma gândesc, in fiecare zi e așa.
Urmează sa mergem sa luam brad și poate împodobim și noi un pic.

Multă sănătate tuturor!

#40836 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 December 2018 - 09:40 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 December 2018 - 08:14 PM, a spus:

Si in oala aceea ce e`? Apa cu zahar? Pentru cafea?

Hmm - credeam ca se vede. In cazul asta, sa o consideram ca... urmatoarea ghicitoare!

...Hai ca nu te ma tin in suspans - sunt spaghete. Dupa ce le-am dat drumul in oala am uitat de ele, iar cand mi-am adus aminte facusera pojghita aia chiar la mijloc.

#40837 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2018 - 09:51 PM

Adi, se vede :notworthy:)))) Dar eu locuiesc la Chioranii de Vale. Acum le vad si eu Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40838 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2018 - 11:46 AM

B'jour la toate si la toti!

Ma ie cineva care nu a luat nici un mic dejun pana acum, in afara de mine? Care serviti cu mine ceva?

Fisier atasat  02afa0fa03b06f71f371314107d00c3b.jpg (56.83K)
Hangita sefa a.k.a. Stella aveti idee pe unde umbla?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40839 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2018 - 11:54 AM

Noi suntem obisnuiti prost,antimicdejun :floare: doar o cafea mare beau dimineata si atat ,dar daca asi fi in companie asi intinde labuta imediat dupa cam orice mi se ofera :floare:

Parca sta sa dea o raza de soare,in rest e uscat si nu chiar f. frig(3 grade acum spune meteoblue :love7: ),am pe foc o varza cu costita afumata,si am luat si paine neagra si ardei iuti :blush:
Cam asta e,va salut si va urez o zi minunata tuturor! :floare: :cheers:

#40840 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2018 - 12:10 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2018 - 11:54 AM, a spus:

Noi suntem obisnuiti prost,antimicdejun :floare: doar o cafea mare beau dimineata si atat ,dar daca asi fi in companie asi intinde labuta imediat dupa cam orice mi se ofera
Parca sta sa dea o raza de soare,in rest e uscat si nu chiar f. frig(3 grade acum spune meteoblue :cheers: ),am pe foc o varza cu costita afumata,si am luat si paine neagra si ardei iuti :blush:
Cam asta e,va salut si va urez o zi minunata tuturor! :floare: :floare:

Iar mor incet azi, Geanino! Habar n-ai tu de cate ori mai ai deja pe constiinta Imagine postata Sa nu uiti sa ma torturezi si c-o poza.
Ce-ati facut, bre, cu Stella? Dar cu Zozo? Petru? I-ati trimis in vacanta in Bora Bora?
Va urez si eu o zi cu succes!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2040
  • 2041
  • 2042
  • 2043
  • 2044
  • Ultima »