La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#41662
Postat 23 February 2019 - 03:08 PM
Adriana, la 23 February 2019 - 02:10 PM, a spus:
Eu abia m-am trezit asa ca beau intai cafeluta de la Lapona, pe urma iau o gustare de la tine

Ieri ma uitam la harta provinciei Ontario si ma gandeam ca seamana oarecum cu o cizma asa, mai butucanoasa


Fisiere atasate
-
ontariomap.png (23.99K)
Number of downloads: 0 -
italy-map.jpg (385.45K)
Number of downloads: 0
#41663
Postat 23 February 2019 - 03:34 PM
Piscoturile sint grisine cu quinoa și curcuma cumparate de la magazinul de piine evident
cre ca i le face acelasi brutar care ii face piinea
#41666
Postat 23 February 2019 - 05:10 PM
Adriana, la 23 February 2019 - 02:10 PM, a spus:
Adriana cred că trebuie să lămurim și pe Aperitivo că nu cred că-i tot una cu aperitivul românesc
la români aperitivul e ceva ce mănânci sau bei înainte de felul principal, ca să îți deschidă pofta de mâncare. o țuică, o salată de icre, un mizilic, din astea
la italieni aperitivo e un "fenomen" de sine stătător. bei ceva bun, mănânci o gustare, te faci zen la cap și nu continui neapărat cu restul mesei
mai bine explici tu partea italiană
in engleză ar fi un fel de happy hour, numai că happy hour e mai mult despre reducerea de preț la băuturi decât despre relaxare și zen
#41667
Postat 23 February 2019 - 05:54 PM
any_annette, la 23 February 2019 - 04:52 PM, a spus:

Number of downloads: 0
valeleu
aici sint 11 grade, alterneaza nori cu soare, dar tot vint
am uscat 3 masini de rufe afara
#41668
Postat 23 February 2019 - 06:22 PM
Dexter, la 23 February 2019 - 05:10 PM, a spus:
Adriana, la 23 February 2019 - 02:10 PM, a spus:
Adriana cred că trebuie să lămurim și pe Aperitivo că nu cred că-i tot una cu aperitivul românesc
la români aperitivul e ceva ce mănânci sau bei înainte de felul principal, ca să îți deschidă pofta de mâncare. o țuică, o salată de icre, un mizilic, din astea
la italieni aperitivo e un "fenomen" de sine stătător. bei ceva bun, mănânci o gustare, te faci zen la cap și nu continui neapărat cu restul mesei
mai bine explici tu partea italiană
in engleză ar fi un fel de happy hour, numai că happy hour e mai mult despre reducerea de preț la băuturi decât despre relaxare și zen
asta al nostru din zilele cind sintem acasa la prinz (simbata si duminica adica) e de deschidere de pohta


adica e doar asa, micut, cu un pahar de vin care e folosit si la deglasarea risotto-ului, citeva bucatele de parmigiano din bucata pe care Stefano il da pe razatoare pentru "mantecarea" risotto-ului si cind avem cite un salamior ceva

dar e acelasi pe care il folosim cind avem prieteni la cina, vara il facem pe terasa cu kyr royal ca mie imi place tare, sau cu Prosecco si gata plus mizilicuri, dar apoi trecem la mincat serios.

nu e corect sa il numesc asa pe romaneste? cum ar trebui sa ii zic, gustarea de dinaintea cinei?
Aperitivul ala de la bar de dupa ora 5 (cel mai frecvent) e ca cel pe care l-am tot pozat la umbra bananului as'vara (e acolo la Ce am baut azi) e ca sa stai impreuna cu cineva la o tacla dar dupa ala te duci acasa si maninci cina/prinzul (in caz ca e duminica). Acu astia asa mai "trendy" il cheama happy hour dar e acelasi lucru. sau acu e la moda porcaria asta de "all you can eat" extinsa si la aperitiv, adica cu 5€ sa zicem iti dau un pahar de alcool si apoi poti sa manici cit vrei din mizilicurile pe care le expun
de ex la Venetia spritzul e la orice ora (nume care n-are nici o legatura cu șprițul romanesc) dupa care mesele principale prinz/cina nu dispar
dar nu mi se pare ca ideea de aperitiv ar exclude cina sau prinzul de dupa, tu asta ai vrut sa zici?
te faci zen la cap e de milioane


explici de ce happy hour e legata de reducerea pretului?
#41669
Postat 23 February 2019 - 06:38 PM
happy hour e o metodă de marketing, să atragă lumea intre mese, dacă nu ar fi băuturile reduse nu cred că ar merge nimmeni
nu am văzut nicioddată happy hour fără reduceri, te atrag cu prețuri mici la alcool, îți mai dau o alună, niște sticksuri și-un hamburgărel și s-au scos cu incă un serviciu
#41670
Postat 23 February 2019 - 07:01 PM
Dexter, la 23 February 2019 - 06:38 PM, a spus:
la noi happy hour a aparut si in magazine cu marfuri industriale sau haine/incaltaminte.
#41671
Postat 23 February 2019 - 07:35 PM
moatza, la 23 February 2019 - 07:01 PM, a spus:
Dexter, la 23 February 2019 - 06:38 PM, a spus:
la noi happy hour a aparut si in magazine cu marfuri industriale sau haine/incaltaminte.
Wow, de asta chiar ca nu am auzit...
Normal, ca nu mi-a cerut nimeni parerea, dar, cand am avut eu nevoie de asa ceva?

Sorry, dar lingvistul din mine chiar nu a putut sa taca. Asadar: expresia happy hour si , respectiv, practica legata de ea este aparuta in spatiul urban si se refera in special la orele de incepere a weekendului, adica vinerea dupa servici cand, mai ales in megacities , lumea incepe sa inunde barurile. Sa vedeti ce afluenta in Londra, puburile sunt pline ochi. Pentru ca barurile stiau pulsul, cam de pe la orele 4 ale dupa-amiezii pana pe la 7, au inceput initial sa ofere berea la protap la preturi mai mic, dupa care obiceiul s-a extins la ce e astazi, adica tipica lacomie si au extins asta si in domeniul gastronomic...nemaitinandu-se cont nici de ziua saptamanii nici de ore, atata timp cat iese profit.
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 23 February 2019 - 07:36 PM

#41672
Postat 23 February 2019 - 09:38 PM

Daniella, la 23 February 2019 - 09:16 PM, a spus:
cred ca aveam pana-n treij' de ani si-am facut o supa din gaturi de curcan.
si povesteam eu entuziasmata la birou ce buna a iesit.
aveam o colega mai in varsta, aproape de pensionare - va pup, dna Tutu! - si se mira, cum adica din gaturi de curcan, ca io n-am vazut!
da, doamna, sunt asa de mari, groase si carnoase...parca zici ca-s alte alea!!!
la care ea, dupa ce m-a privit oarecum mustrator: vai, Pusa, sa nu mai zici niciodata asa ceva!

mai tarziu am analizat eu replica si, de fapt, am inteles ca era mult mai perversa decat mine, eu doar eram entuziasmata!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 23 February 2019 - 09:39 PM
#41673
Postat 23 February 2019 - 09:45 PM
moatza, la 23 February 2019 - 09:38 PM, a spus:

Daniella, la 23 February 2019 - 09:16 PM, a spus:
cred ca aveam pana-n treij' de ani si-am facut o supa din gaturi de curcan.
si povesteam eu entuziasmata la birou ce buna a iesit.
aveam o colega mai in varsta, aproape de pensionare - va pup, dna Tutu! - si se mira, cum adica din gaturi de curcan, ca io n-am vazut!
da, doamna, sunt asa de mari, groase si carnoase...parca zici ca-s alte alea!!!
la care ea, dupa ce m-a privit oarecum mustrator: vai, Pusa, sa nu mai zici niciodata asa ceva!

mai tarziu am analizat eu replica si, de fapt, am inteles ca era mult mai perversa decat mine, eu doar eram entuziasmata!

Ahahaha!!!






#41674
Postat 23 February 2019 - 10:40 PM



cred ca Dex, se refera la faptul ca, da, este un fenomen: se iese cu cunoscutii la un aperitivo, dupa care cina e ori in alta locatie/ori in alta companie. Dar, nu se exclud una pe alta, ba cand e seara de iesit cu prietenii, multi fac un tur de aperitivo pe la nu stiu cate baruri.
da, happy hour, musai include o reducere de preturi intr-un anumit interval orar, in care altminteri, consumul acelor produse care sunt promovate ar fi mult mai redus si poate chiar localurile goale. De ex., italianul de felul lui (care nu sunt asa de alcoolici ca alte natii, desi beau vin zilnic la masa), nu cred ca pe vremuri bea el alcool asaaaaa .... inainte de masa, la ora 5 dupa amiaza. Dar uite ca metoda asta cu happy hour sau Aperitivo l-a facut sa o faca. Sau nu stiu. Ia sa studiem de cand dateaza obiceiul Aperitivo la italieni.
Adriana, la noi aperitiv este ceea ce este la voi antipasto, adica ceva inainte de felul intai, dar face parte din ritualul mesei (si nu e vorba de mobila ... dar nu stiu cum sa exprim mai corect). Aperitivo al vostru nu are echivalent aici, sau nu cunosc. Uite de aia spun sa mai incetam cu traducerile astea ...obligatorii

Am uitat sa va spun ca ieri la noi la ora 16: s-a intunericit si s-a pornit viscol si zapada, aproape mi-a smuls toti ghioceii din gradina, azi dimineata erau la pamant. Iar era tot orasul plin de crengi rupte azi dimineata.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#41675
Postat 23 February 2019 - 10:53 PM

Am luat 2 scrumbii si 2 levrek (lup de mare, sea bass, biban de mare, sau cum mai vreti sa-i spuneti). In italiana nu stiu care e branzino sau spigola, sau ambii sunt unul si acelasi peste. I-am facut simplu la grill (doar cu felie de lamaie, 1 catel de usturoi in burta, dati cu sare si piper, un fir de ulei, zeama de lamaie si cateva capere. Serviti cu salamoia si o mare salata alaturi. Am mancat o bucata din fiecare tip de peste / om. Cu scrumbia nu ma mai prinzi, n-am putut manca nici jumatate, gust+consistenta+textura nu pe gustul nostru, oase ca la balamuc, tre sa te balacesti in miros de peste pana la coate! deci, nu! Lupul de mare in schimb, deliciooooos si fara un os, afara de sira, carnea alba, de o consistenta, textura si gust foarte placute, suculent, bun-bun! aaa, sa nu uit levrek 22.9 lei/kg (e drept ca nu aveau de captura).
si azi tot asta am avut, ca au ramas scrumbiile in seama mea ...


Aceasta postare a fost editata de Daniella: 23 February 2019 - 10:55 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#41676
Postat 24 February 2019 - 01:07 AM
Dexter, la 23 February 2019 - 06:38 PM, a spus:
happy hour e o metodă de marketing, să atragă lumea intre mese, dacă nu ar fi băuturile reduse nu cred că ar merge nimmeni
nu am văzut nicioddată happy hour fără reduceri, te atrag cu prețuri mici la alcool, îți mai dau o alună, niște sticksuri și-un hamburgărel și s-au scos cu incă un serviciu
probabil ca asta a fost ideea de baza, apoi a fost importata si modificata
din experienta mea pot spune ca virgula cunosc persoane nu numai din Torino care ies din casa special doar pentru un aperitivo cu prietenii
singura chestie pe care a facut-o happy hour de cind a aparut in ultimii ani a fost sa faca acest pret fix sa ii zic si sa imbogateasca partea mincarii, adica nu numai arahida si sticksul ci si un pic de finger food,
asta e teoria mea bazata pe experienta mea de viata aici

habar n-am de cind exista moda aperitivului in Italia, eu de 29 de ani il beau aici si in bar si in casa mea si a altora

Daniella, la 23 February 2019 - 10:40 PM, a spus:
da, asa e
#41677
Postat 24 February 2019 - 01:14 AM
#41678
Postat 24 February 2019 - 02:22 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#41679
Postat 24 February 2019 - 10:11 AM
moatza, la 23 February 2019 - 09:38 PM, a spus:

cred ca aveam pana-n treij' de ani si-am facut o supa din gaturi de curcan.
si povesteam eu entuziasmata la birou ce buna a iesit.
aveam o colega mai in varsta, aproape de pensionare - va pup, dna Tutu! - si se mira, cum adica din gaturi de curcan, ca io n-am vazut!
da, doamna, sunt asa de mari, groase si carnoase...parca zici ca-s alte alea!!!
la care ea, dupa ce m-a privit oarecum mustrator: vai, Pusa, sa nu mai zici niciodata asa ceva!

mai tarziu am analizat eu replica si, de fapt, am inteles ca era mult mai perversa decat mine, eu doar eram entuziasmata!

ce vorbesti domne', io nu am vazut alte alea asa mari! nu in realitate oricum

cumpar gaturi de curcan afumate, mai folosesc la varza calita sau la ciorba acrita cu zeama de varza. uite ca tot nu mai stiam ce sa fac, acum ma gândesc la alte alea

#41680
Postat 24 February 2019 - 10:30 AM


Number of downloads: 0
Iara ma lasati sa scriu fara cafea la bord! Miroase a complot de la o posta pe-aici, zau!!!
Oh...ok, retrag ce-am spus mai spus. Am citit pagina, am vazut ce aveti in cap...e normal sa uitati de cafea si restu'. Va iert!
Incerc sa va trezesc din [ahem] inocenta visare cat mai bland.
CAFELIIIIIIII, cafeli pentru tätz!

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0
