Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2103
  • 2104
  • 2105
  • 2106
  • 2107
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42081 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2019 - 08:04 PM

Geany, la multi ani si din partea mea!!! Sa fii fericita si vesela! =))

Blackie, bine ai si ati revenit in frumoasa Europa! Un sejur cat mai fericit aici va urez!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42082 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 March 2019 - 08:30 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 March 2019 - 08:04 PM, a spus:

Mereu, promit ! :(( La fel iti urez si tie draga mea! Nu te mai vazusem si ma ingrijorasem putin =))

#42083 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 March 2019 - 01:01 AM

daca tot maine e prima zi oficiala de primavara, azi noapte a nins. sper sa fie ultima Imagine postata

#42084 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,586
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 March 2019 - 10:22 AM

Fetele din Europa, poate imi puteti da un pic de ajutor cu niste lamuriri. Mi se cer acte de naissance/mariage- extraits recents dates < 3 mois, deci eu inteleg ca nu sint certificatele de nastere si casatorie in sine. Dar ce sint si de unde le iau? =))
brain loading....please wait....

#42085 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,523
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 10:35 AM

Aici nu exista singurul si unicul original pe hirtie pe care il aveam noi in Romania.
Cind ai nevoie te duci la primaria orasului in care ai resedinta si ceri sa ti se elibereze acel extras, sa-i zic asa, in care zice ca tu te-ai nascut la data de... in orasul...
Extrasul asta are o valabilitate de nu stiu cite luni, dupa care iar te duci si-ti da altul.
Chestia asta, acum si aici, pentru cetatenii comunitatii europene, se poate autocertifica, adica pe un exemplar pe care il poti gasi in internet scrii ca tu Black te-ai nascut la data de.... in orasul.... semnezi si gata, eventual adaugi pentru cei care o cer, fotocopia buletinului

#42086 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 10:45 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2019 - 10:35 AM, a spus:

Aici nu exista singurul si unicul original pe hirtie pe care il aveam noi in Romania.
Cind ai nevoie te duci la primaria orasului in care ai resedinta si ceri sa ti se elibereze acel extras, sa-i zic asa, in care zice ca tu te-ai nascut la data de... in orasul...
Extrasul asta are o valabilitate de nu stiu cite luni, dupa care iar te duci si-ti da altul.
Chestia asta, acum si aici, pentru cetatenii comunitatii europene, se poate autocertifica, adica pe un exemplar pe care il poti gasi in internet scrii ca tu Black te-ai nascut la data de.... in orasul.... semnezi si gata, eventual adaugi pentru cei care o cer, fotocopia buletinului

Aha merci, acum gasisem pe net ca pot cere si la ambasada un extras. Sa vad daca il gasesc pe cel de autocertificare, multumesc mult Adriana.

#42087 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 11:08 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 March 2019 - 08:04 PM, a spus:

Blackie, bine ai si ati revenit in frumoasa Europa! Un sejur cat mai fericit aici va urez!

Multumesc Laponel!

#42088 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2019 - 11:57 AM

Blackie, dar tu nu esti nascuta in Romania? ca tuturor ni s-a facut la nastere un certificat de nastere.
ca ala de casatorie poa' sa nu fie, depinde unde te-ai maritat, dar de nastere are toata lumea de-aici.

Adriana, sa inteleg ca pe baza unei declaratii pe propria raspundere - asta-i sintagma folosita in tara - poti spune cine esti, cand te-ai nascut, cand te-ai casatorit? la voi nu exista certificate de nastere ptr copii, de casatorie? care sunt documentele ofociale de stare civila pe care le aveti voi in strainatate? mi se pare interesant de stiut :rolleyes: , dar nu ma supar daca nu vrei sa spui asta.
edit: cetatenia romana o poti avea cat vrei? se pierde doar daca renunti la ea? sau si in alte cazuri - nu de-astea penale sau ptr ca ai facut ceva rau...
ptr voi, cetateni ai tarilor in care locuiti de multi ani, e avantajos sa ai dubla cetatenie?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 20 March 2019 - 12:04 PM

#42089 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 12:01 PM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2019 - 11:57 AM, a spus:

Blackie, dar tu nu esti nascuta in Romania? ca tuturor ni s-a facut la nastere un certificat de nastere.
ca ala de casatorie poa' sa nu fie, depinde unde te-ai maritat, dar de nastere are toata lumea de-aici.

Ba da Moatza, dar nu in Romania mi se cer actele astea ci in Luxembourg. Intre timp m-am lamurit si m-a ajutat si Adriana ca nu e vorba de actul de nastere in sine ci de un extras multilingual care acum se da si in Romania, fie la primaria sectorului care a eliberat actul, fie la misiunile diplomatice si consulare din afara tarii.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 March 2019 - 12:03 PM

#42090 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2019 - 12:11 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 12:01 PM, a spus:

Ba da Moatza, dar nu in Romania mi se cer actele astea ci in Luxembourg. Intre timp m-am lamurit si m-a ajutat si Adriana ca nu e vorba de actul de nastere in sine ci de un extras multilingual care acum se da si in Romania, fie la primaria sectorului care a eliberat actul, fie la misiunile diplomatice si consulare din afara tarii.

am inteles ca la tine-acolo ti se cere, dar ma gandeam ca le-ai pierdut si aici se pot face duplicate dupa originalul de la starea civila.
iar acum, duplicatele care se elibereaza sunt intr-un format nou, in 2 sau 3 limbi, dar si in engleza sigur.

#42091 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 March 2019 - 12:31 PM

Adriana, sa inteleg ca pe baza unei declaratii pe propria raspundere - asta-i sintagma folosita in tara - poti spune cine esti, cand te-ai nascut, cand te-ai casatorit?

exact, e o chestie care evident e pedepsita daca declari falsul
a fost creata tocmai ca sa usureze lucrurile, unde m-am nascut e o informatie care nu se modifica in timp, aia e si cind am 45 de ani si cind am 98
intre privati, de regula (in toate afacerile pe care le-am avut cu banci, asigurare, masini, proprietati, gaz, lumina, chiriasi) se cere o fotocopie a buletinului
dar daca eu, cetatean al UE, tre sa ii zic unei administratii publice cind m-am nascut, completez declaratia pe propria raspundere, apoi ea, administratie publica, daca vrea, o intreaba pe primaria mea daca e adevarat
sint si primarii destepte, si visul e sa devina toate asa, care elibereaza acel extras direct de pe site-ul lor

la voi nu exista certificate de nastere ptr copii, de casatorie? care sunt documentele ofociale de stare civila pe care le aveti voi in strainatate? mi se pare interesant de stiut :rolleyes: , dar nu ma supar daca nu vrei sa spui asta.

aici nu exista acea bucata de hirtie unica care exista in Romania
aici exista extrasul pe care ma duc sa il cer la primarie ori de cite ori am nevoie si care acum a fost inlocuit in mare parte, absolut sigur in relatiile cu administratia publica, de ceea ce spuneam mai sus

edit: cetatenia romana o poti avea cat vrei? se pierde doar daca renunti la ea? sau si in alte cazuri - nu de-astea penale sau ptr ca ai facut ceva rau...
ptr voi, cetateni ai tarilor in care locuiti de multi ani, e avantajos sa ai dubla cetatenie?

habar n-am daca e avantajos sau nu, mie personal cind mi-au dat-o pe asta nu mi-au zis ca ar trebui sa fac sau nu ceva cu cealalta

si oricum baza e buletinul (sau permisul de conducere uneori), el atesta cind te-ai nascut si unde, unde locuiesti (chestia cu casatoria acu nu mai e obligatoriu sa o mentionezi) pentru ca primaria care l-a eliberat atesta veridicitatea acelor informatii

#42092 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 01:30 PM

Adriana, sa inteleg ca pe baza unei declaratii pe propria raspundere - asta-i sintagma folosita in tara - poti spune cine esti, cand te-ai nascut, cand te-ai casatorit? la voi nu exista certificate de nastere ptr copii, de casatorie? care sunt documentele ofociale de stare civila pe care le aveti voi in strainatate? mi se pare interesant de stiut :rolleyes: , dar nu ma supar daca nu vrei sa spui asta.

Eu am dubla cetatenie romana/canadiana. Pentru mine sigur e avantajos pentru ca nu-mi trebuie viza cand merg in state de ex, ca merg cu pasaportul canadian, iar in Europa circul cu cel romanesc care e biometric acum, deci trec cu el pe la aparatele alea, nu mai stau la coada la ofiterul de vama. In plus cetatenia romana imi da drept de sedere in Europa nelimitat, pe cand cea canadiana imi da dreptul la doar 3 luni o data de sedere in Europa.

#42093 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 01:35 PM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2019 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 March 2019 - 12:01 PM, a spus:

am inteles ca la tine-acolo ti se cere, dar ma gandeam ca le-ai pierdut si aici se pot face duplicate dupa originalul de la starea civila.
iar acum, duplicatele care se elibereaza sunt intr-un format nou, in 2 sau 3 limbi, dar si in engleza sigur.

Din ce am citit, extrasele astea (ca asa se numesc si in romana) au inceput sa se elibereze si in Romania din 2013 in urma nu stiu carei conventii EU. Si nu inlocuiesc practic certificatul de nastere, ca ele insele se obtin pe baza certificatului original de nastere, sau casatorie, dupa caz. Aici se cer asa , ma gandesc, ca sa fie o egalitate intre toti cetatenii EU, adica sa nu ceara pentru Adriana-ca cetatean italian- extrasul care e valabil doar 3 luni sa zic, si lu' Matza Neagra sa-i accepte certificatul de nastere de acum 25 ( aham aham) de ani.

#42094 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 03:43 PM

noi nu avem buletin aici Imagine postataImagine postata numai cei care sunt doar rezidenți au ceva card
cànd trebuie sa te indentifici iti cer doua documente (permis de conducere, pasaport, din astea). pina acum citiva ani puteam merge in State numai cu permisul de conducere, mai nou ne trebuie pasaport

aici nu m-a intrebat nimeni niciodata sa arat vreun document romanesc,, nici macar de diploma de absolvire a facultatii, se angajaza pe ce stii nu pe ce patalamale ai.

cetatenia dubla poti sa o ai toata viata, mie aia romana nu stiu la ce imi foloseste, poate in Romania ca am buletin si card de alegator (expirate, dar totusi Imagine postata)
experiente prin Europa nu am dar e bine de stiut ce spune Blacky Imagine postata

#42095 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 03:58 PM

Vezi postareaDexter, la 20 March 2019 - 03:43 PM, a spus:

noi nu avem buletin aici Imagine postataImagine postata numai cei care sunt doar rezidenți au ceva card
cànd trebuie sa te indentifici iti cer doua documente (permis de conducere, pasaport, din astea). pina acum citiva ani puteam merge in State numai cu permisul de conducere, mai nou ne trebuie pasaport

aici nu m-a intrebat nimeni niciodata sa arat vreun document romanesc,, nici macar de diploma de absolvire a facultatii, se angajaza pe ce stii nu pe ce patalamale ai.

cetatenia dubla poti sa o ai toata viata, mie aia romana nu stiu la ce imi foloseste, poate in Romania ca am buletin si card de alegator (expirate, dar totusi Imagine postata)
experiente prin Europa nu am dar e bine de stiut ce spune Blacky Imagine postata

In Ontario s-a bagat de curand si un Identy card pentru cei care nu au carnet de conducere, insa am inteles ca nu poti avea si una si alta, ori/ori.
In plus , cu pasaportul canadian probabil ca stii si tu, cand intri in europa trebuie sa stai la ghiseul de cetateni non-EU unde te intreaba unde mergi, de ce, cat stai?, cu cel romanesc la ghiseul de cetateni EU, nu te mai intreaba nimeni nimic, deci treci mult mai repede prin vama, mai ales daca esti in tranzit prin vreun aeroport si te grabesti sa prinzi alt avion .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 March 2019 - 04:15 PM

#42096 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 March 2019 - 04:21 PM

nici macar de diploma de absolvire a facultatii, se angajaza pe ce stii nu pe ce patalamale ai.

:rolleyes:ci ma inervati la faza asta
chiar si daca lucrezi pentru stat?
eu inca as mai avea un pas de facut pe chestia asta ca sa merg mai sus, cind s-o ivi ocazia si daca s-o ivi -_- si mi-e lehamite de cereri stampile asteptare si timpenii de-astea :((

#42097 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 05:49 PM

la stat nu stiu cum e :rolleyes:
folclorul local spune ca daca vrei sa ai avansezi in cariera sa nu lucrezi la stat ca o sa uiti tot ce ai stiut cind te-ai angajat si nu te mai ia nimeni după Imagine postata
nu stiu daca e chiar asa, am avut colegi care au lucrat la stat si nu uitasera chiar tot Imagine postata Imagine postata

sunt anumite asociatii profesionale in care ca sa te inscrii ai nevoie de diploma certificata (echivalata?) si unele meserii in care diploma din alta tara nu are nici o valoare (medicii de exemplu), trebuie sa mai faci scoala aici ca a poti practica.

#42098 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 05:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2019 - 04:21 PM, a spus:

nici macar de diploma de absolvire a facultatii, se angajaza pe ce stii nu pe ce patalamale ai.

:rolleyes:ci ma inervati la faza asta
chiar si daca lucrezi pentru stat?
eu inca as mai avea un pas de facut pe chestia asta ca sa merg mai sus, cind s-o ivi ocazia si daca s-o ivi -_- si mi-e lehamite de cereri stampile asteptare si timpenii de-astea :((

Ca sa lucrezi la guvernul federal aici- adica stat- trebuie, cu mici exceptii poate? - sa fii cetatean canadian. Pentru a deveni cetatean trebuie sa fi trait efectiv 3 ani in Canada, orice perioada de timp petrecuta in afara Canadei se scade din astia 3 ani. In cei trei ani, intr-un fel sau altul acumulezi exerienta canadiana, experienta care este foarte pretioasa si cam piatra de temelie a gasirii unei slujbe, peste tot se cere experienta de la 2-3 ani in sus cam asa. Angajarea se face pe baza de concurs, experienta, referinte ....Acu' nu stiu ce sa zic, eu am facut scoala si in Canada, deci m-am bazat pe diplomele de acolo. Insa cand m-am inscris la scoala acolo sigur mi-au trebuit diplomele romanesti pentru a fi acceptata la program, trebuie sa dovedesti ca ai anumite "credite" - cursuri absolvite deja, pentru a putea continua scoala acolo. Dar cum am mai zis fiecare experienta e atat de particulara, nu vreau sa se inteleaga ca zic ca ce spune Dexter nu e adevarat, insa e de la caz la caz.

#42099 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:00 PM

corect, asta e experienta mea

#42100 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2019 - 06:03 PM

Vezi postareaDexter, la 20 March 2019 - 05:49 PM, a spus:

si nu te mai ia nimeni după

sunt anumite asociatii profesionale in care ca sa te inscrii ai nevoie de diploma certificata (echivalata?) si unele meserii in care diploma din alta tara nu are nici o valoare (medicii de exemplu), trebuie sa mai faci scoala aici ca a poti practica.

:(( asta imi aminteste de bancul cu Scufita Rosie si lupul cu "lasa ca te mai iau eu o data" - dar e banc de pupeze :rolleyes:

Nici eu nu am lucrat la stat dar am oameni foarte apropiati care au lucrat. E si nu e asa, dar clar la stat e ca la stat, se avanseaza in primul rand pe baza de limba franceza. Si da poti sa rancezesti intr-o slujba din aia sau poti sa nu. Majoritatea insa asteapta sa iasa la pensie, marea bucurie a unei slujbe la stat .

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 20 March 2019 - 06:03 PM

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2103
  • 2104
  • 2105
  • 2106
  • 2107
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou