Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2116
  • 2117
  • 2118
  • 2119
  • 2120
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42341 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 April 2019 - 09:30 PM

Vezi postareamoatza, la 17 April 2019 - 09:36 AM, a spus:

Deci n-as spune ca ăstia care le știu pe toate nu știu cu adevărat nimic, cel putin nu in cazul concursului asta al nostru.
Ei, ma duc si azi, va mai zic io!
Doar sa nu va plictisesc :rolleyes:

Mă refeream la adevărata cunoaștere a unor lucruri, adică în profunzimea lor. Mai nou asta e exprimat și în românește prin expresia ”are expertiză în...”, nu-mi place și n-o folosesc, dar e destul de sugestivă pentru ce vreau eu să spun. Apreciez cumva cunoștințele de ”cultură generală”, dar dacă sînt făcute prin explorarea pe viu a unui domeniu, nu doar pentru acumulare și redarea lor pentru a epata cu acestea. Am avut în anturaj persoane adevărate enciclopedii, mereu veneau cu ”teste” de-alea prin care să arate ce culți sînt ei, ce incult ești tu =)) Vestea proastă pentru ei era că nu mă simțeam în niciun fel că nu știam cîți papi a avut Vaticanul (nici acum nu prea știu cine e papă), cîți apostoli a avut Iisus sau în ce an a murit Shakespeare și că nici nu le dădeam apă la moară să se poată lăuda cu cunoștințele lor. A, dar stai! Ăștia ca ăștia, dar ăia care îți dau teste de logică să le rezolvi pe la cîte o petrecere, să vadă cît te duce capul, ăia sînt, pentru mine, cei mai agasanți =)) Din copilărie cred că mi se trage, cînd se găsea cîte un șmecher de adult să ne testeze la comun inteligența prin probleme de genul: 5 ciori stau pe un gard, vine cineva și le împușcă, pe care parte a gardului cad ciorile. Chiar exista o astfel de problemă, iar eu încă habar n-am care e răspunsul :lol:

#42342 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 April 2019 - 07:41 AM

asta cu testatul inteligentei la petreceri mi se pare prea de tot! n-am vazut pe la petrecerile la care-am fost.
pe mine ma deranjeaza si adultii care sacaie copiii sa spuna poezii audientei.
mie-mi plac cei care stiu multe si din diverse domenii, am admiratie ptr ei, nu mi-i inchipui dand chix in profesia lor, adica acolo unde se presupune c-ar tb sa aiba expertiza =))

altfel, hello, hello, 10C la mine, cu nor si ploaie usoara.
aseara - nici noi, nici ei :rolleyes: ei demotivati de faptul ca n-au avut doi membri activi din echipa, noi cam relaxati, muzica iar ne-a tradat, n-am stiut nici filmul, plus altele, eh! in schimb, au fost bune aripioarele de porc...exista si de-astea, stiati?
aa, si-a mai fost o intrebare cu ingredientele ptr dressingul salatei Cesar - doar noi si inca o echipa am stiut de ansoale :lol: si de la noi, eu - pai ce, macar cu atat sa ma laud =)) =))
hai, o zi glorioasa, toate bune, alea-alea!

#42343 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 18 April 2019 - 10:34 AM

Vezi postareaadi_edi, la 17 April 2019 - 02:01 PM, a spus:

Ai mei nu stiu romaneste prea bine :rolleyes: .
Sa va mai zic ca am avut un coleg pe care-l chema Pulasthi

Fie-mea are o colega, cred ca parintii-s croati. O cheama V. Pula
Fie-mea: let me tell you: your name in Romanian is Penis Imagine postata

Buna dimineata La mine-i soare deocamdata, cica tine tot sfarsitul de saptamana. O sa avem un Pasti insorit
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#42344 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 April 2019 - 07:35 PM

Stau afara, pe terasa hotelului, adica in curte, deja au pus apa in piscina dar un pui de neamț care a avut curaj sa intre in apa a zis ca i-a înghețat puța, ling o bere si astept sa-mi aduca preptura. Creca-s fo 23 de grade ramase din cele 25 care au fost astazi in NL. Maine cica vor fi la fel de multe grade Celsius asa ca cred ca inaugurez gratarlul.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#42345 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,586
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 18 April 2019 - 08:09 PM

Vezi postareamoatza, la 18 April 2019 - 07:41 AM, a spus:

asta cu testatul inteligentei la petreceri mi se pare prea de tot! n-am vazut pe la petrecerile la care-am fost.
pe mine ma deranjeaza si adultii care sacaie copiii sa spuna poezii audientei.
mie-mi plac cei care stiu multe si din diverse domenii, am admiratie ptr ei, nu mi-i inchipui dand chix in profesia lor, adica acolo unde se presupune c-ar tb sa aiba expertiza =))

altfel, hello, hello, 10C la mine, cu nor si ploaie usoara.
aseara - nici noi, nici ei :rolleyes: ei demotivati de faptul ca n-au avut doi membri activi din echipa, noi cam relaxati, muzica iar ne-a tradat, n-am stiut nici filmul, plus altele, eh! in schimb, au fost bune aripioarele de porc...exista si de-astea, stiati?
aa, si-a mai fost o intrebare cu ingredientele ptr dressingul salatei Cesar - doar noi si inca o echipa am stiut de ansoale :toothy9; si de la noi, eu - pai ce, macar cu atat sa ma laud =)) =))
hai, o zi glorioasa, toate bune, alea-alea!

Nu stiam de aripioare de porc. Sint de la porci din aia care zbooara?
Asta mi-a amintit de o faza de pe cand eram studenti caministi amarati care abia gaseam bani de o paine si tigari. Aveam un coleg care se lauda cam mult cu lucruri despre care noi stiam ca nu sint adevarate. Intr-o zi pe cand tocmai ne povestea cum petrecuse seara dinainte la o terasa si cat a cheltuit, a fost luat repede cu intrebarea :Si ce ai mancat bun? Raspunsul lui : ceafa de pui =))
Si mie-mi plac oamenii enciclopedie acum probabil ca depinde si cum isi expun cunostintele.
In alta ordine de idei aici a fost cald, frumos 21 de grade si soare. Am avut multe drumuri de facut dar a fost ok. Ne rehidratam cu o bere.
Si am gasit pufuleti cu ciocolata nu a trebuit sa mai astept pana ajung in Romania. Cam dulce ciocolata dar nu sint rai, se apropie de ce-mi aminteam eu.
brain loading....please wait....

#42346 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 April 2019 - 08:19 PM

Cine mai doreste sa-i incerce(pe pufuletii :rolleyes: ) se pot gasi la carefour https://carrefour.ro...to_50g-14500159 cora https://www.cora.ro/...i-50g-P-2331391 :toothy9;

#42347 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 18 April 2019 - 09:11 PM

Vezi postareablack_cat, la 18 April 2019 - 08:09 PM, a spus:

Nu stiam de aripioare de porc.

uite, astea sunt, si-s de la piciorul porcului.

Fisier atasat  aripi-de-porc1-750x750.jpg (86.37K)
Number of downloads: 0
foto de pe net.

Omul meu avea niste colegi fomisti prin camin, vai steaua lor! Cand primeau pachet, faceau petrecere o zi si-o noapte si dupa aia - foamea!
Al meu avea si serviciu si o ducea bine cu banii, ii mai imprumuta si pe amarati.
Si-i cere unu' imprumut 10lei, sa-si ia de mancare niste salam, cel mai prost, si ceva paine. Asta care-i ceruse era cam "boier" si daca tot facuse rost de bani, il trimite pe altu' sa cumpere, urmand sa manance impreuna.
Ii da instructiuni clare, salam si juma de paine, hai, da-i drumu'!
Trec 10 min, juma de ora, o ora, asta se urca pe pereti de foame.
Si vine si M, fara mancare, spasit. Avea un tic, cand voia sa fie convingator, iti lua mana si ti-o mangaia, nu conta fata-baiat.
Se duce glont la asta care-i daduse banii imprumutati, ii ia mana la mangaiat: iarta-ma, frate, n-am putut! am intrat intai la librarie, am rasfoit niste carti, am inceput sa citesc dintr-una si n-am putut s-o mai las din mana, am cumparat-o in loc de salam.
Avea o pasiune ptr carti si citit, ingineria fusese ptr el o greseala. De fapt, cu toate ca si-a luat diploma intr-un sfarsit, s-a facut librar, avea o toneta de carti in piata mare a orasului.

#42348 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,042
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 April 2019 - 09:11 AM

La noi e racorel si picura.
In adara de asta azi este ever pesah ( diseara sarabatorim pesah si tine 1 saptamana, timp in care nu se mananca nimic dospit ).

In afara de asta un vecin mi-a adus un chirias 😍 ca l-a gasit aruncat intr-o cutie la servici si nu putea sa-l lase acolo.

Fisier atasat  2019-04-19 08.25.24.jpg (110.75K)
Number of downloads: 1

#42349 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 April 2019 - 09:46 AM

I'm a coffeenut! Buna dimineata la tot poporul. Back to business:
Fisier atasat  3d1d1acdf1a4cbb095b576b11abd9129.jpg (59.25K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  014115bb694bd687645e18a33d792331.jpg (34.69K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  c7270e4338a7d8f98d78510d71f320bd.jpg (46.71K)
Number of downloads: 0
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42350 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 April 2019 - 10:50 AM

Lori, cafelele astea parca-s desenate, asa bine arata!

hello, hello, 15C, soare cu nor, vant usor, placut!
am tras o fuga in oras, frate, toata lumea era prezenta, o forfota!!!
piata era verde, cu accente de ridichi rosii, toate proaspete, frumoase, ai fi cumparat tot.
au aparut si mieii, gaini, rate si curcani vii, oua, de la tarani, cas, urda, lapte, smantana,,,rai!

we glorios si bogat ca la mine-n piata!

#42351 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 19 April 2019 - 11:02 AM

Buna dimineata la pranz! Cu ploaie multa, multa de la Madrid :toothy9;
Intreb si eu aici, ca intra mai multa lume...Am luat un cozonac de casa de la magazinul romanesc; pot sa il congelez? Sa il tai si sa il pun din 2 in 2 felii? Este mare si chiar nu e cazul sa il tin pe masa in bucatarie...Nu de alta, dar il mananc :rolleyes:
Vreau sa il congelez pe felii, pt ca asa scot cat mananc.

Multumesc, Sa aveti un sf de saptamana frumos!!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#42352 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 April 2019 - 11:04 AM

se poate, sigur. pofta buna!

#42353 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2019 - 11:12 AM

Eu am congelat cîte o felie in punguta ei fiecare și s-a pastrat foarte bine.
Am cumpărat și eu de curiozitate unul cu rahat, oribil, de tot rahatul😂era doar o piinica dulce cu o bucățică micuță de rahat pe alocuri și o dungă maro.
Mi-a și pierit curiozitatea de a-l încerca pe cel cu nucă.

#42354 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 19 April 2019 - 11:28 AM

Hello doamnelor si domnilor! Am luat o felie de cozonac (pe care am dat 7 lei) de la o cofetarie de fitze din targ, sa vad cat este de bun cozonacul cel aratos si am ramas cu un gust amar. Departe de ce fac eu, la un pret mult mai mic. Ieri am trecut in schimb pe la o placintarie deschisa recent, "La Moldoveni" si mi-am luat poale-n brau si placinte cu varza acra, dulce si cartofi. Bune si calde toate! Nu ma mai duc pe acolo ca ma fac cat tancul numai degustand toate minunile de acolo. Foarte frumos aranjat si interiorul.

Aceasta postare a fost editata de mino: 19 April 2019 - 11:31 AM

#42355 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 April 2019 - 11:32 AM

daca nu-s facuti la vreo cofetarie cu staif si-s de-astia industriali, cozonacii sunt naspa rau.
dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil.

mino, 7 lei o felie? dar ce gramaj avea?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 19 April 2019 - 11:33 AM

#42356 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2019 - 11:33 AM

Vezi postareaTitirimundi, la 19 April 2019 - 11:02 AM, a spus:

Buna dimineata la pranz! Cu ploaie multa, multa de la Madrid :toothy9;
Intreb si eu aici, ca intra mai multa lume...Am luat un cozonac de casa de la magazinul romanesc; pot sa il congelez? Sa il tai si sa il pun din 2 in 2 felii? Este mare si chiar nu e cazul sa il tin pe masa in bucatarie...Nu de alta, dar il mananc :rolleyes:
Vreau sa il congelez pe felii, pt ca asa scot cat mananc.

Multumesc, Sa aveti un sf de saptamana frumos!!

Draga Tiri poti sa si prajesti/usuci in cuptor cateva felii pe hartie de copt ies niste fette biscottate f. bune si tin si acelea mult

#42357 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 19 April 2019 - 11:57 AM

Multumesc mult! Il congelez cate o felie atunci. Este foarte bun, de casa, doar cu nuca am cerut eu. Este cineva care face si se vand la magazin. Industrial, in punga nu imi plac deloc...
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#42358 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2019 - 12:00 PM

Vezi postareamoatza, la 19 April 2019 - 11:32 AM, a spus:

dar ca sa zic drept, si astia italienesti care sunt in supermarket sunt tot pe-acolo, nu mi-au placut deloc. basca au garantie vreo 6 luni, ceva incredibil.

Sint cu totul altă mîncare de pește 😁 și multe multe variabile.

#42359 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 April 2019 - 12:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 April 2019 - 12:00 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 April 2019 - 11:32 AM, a spus:

Sint cu totul altă mîncare de pește 😁 și multe multe variabile.

cred, la fel ca astia industriali de la noi.

#42360 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2019 - 12:08 PM

Vezi postareaclau_ash, la 19 April 2019 - 09:11 AM, a spus:

La noi e racorel si picura.
In adara de asta azi este ever pesah ( diseara sarabatorim pesah si tine 1 saptamana, timp in care nu se mananca nimic dospit ).

In afara de asta un vecin mi-a adus un chirias 😍 ca l-a gasit aruncat intr-o cutie la servici si nu putea sa-l lase acolo.

Atasament 2019-04-19 08.25.24.jpg

Aoleuuuu, zici ca-i al meu cand era mic.
:thumleft: :thumleft:

Ramane la tine???

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2116
  • 2117
  • 2118
  • 2119
  • 2120
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou