Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2124
  • 2125
  • 2126
  • 2127
  • 2128
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42501 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 May 2019 - 06:39 AM

Trezirea!!!
Fisier atasat  345dea65a1a8dbf6878ca1b3c70cdddf.jpg (31.34K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  6b2e8b3c9475a2b61ceb8eb74e82a0a7.jpg (28.64K)
Fisier atasat  2199272d8dea7aa0034c09347e7626e9.jpg (106.08K)

Neata! Si pa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42502 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 12:58 PM

Toata lumea e ocupata pe aici.
Am si eu o intrebare, fetelor si si baietilor!

Am niste faina in dulap , tip 812 , dupa normele germane (astea is in functie de continutul de minerale) , adica alba, dar nu asa de alba ca cea tip 000 la noi, pentru paine si alte produse de brutarie.

Am o punga de 2,5 kg care a fost tinuta in conditii optime, temperatura si umezeala optima. Problema mea e ca e de cativa ani acolo, ca am uitat complet de ea si, facand
curat in dulapuri am descoperit-o. Este impecabila, miroase super, nu are ganganii.

Nu imi vine sa o arunc, sincera sa fiu, pentru ca e o faina mai rara, speciala pentru brutari, asadar , normal, mai scumpa.
As face niste paine sa o duc saptamana viitoare la colegi, dar sunt asa, in dubii...sa o fac, sa nu o fac? Oare are ceva daca e mai veche? Voi ce ziceti? Ce termen de garantie are faina. de fapt? La bunici daca nu se golea lada, o tineau si faceau in continuare, nu se arunca si nici la animale nu se dadea. N-a patit nimeni nica niciodata. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 09 May 2019 - 12:58 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42503 Useril este offline   Fragola 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 09 May 2019 - 01:43 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 May 2019 - 12:58 PM, a spus:

Toata lumea e ocupata pe aici.
Am si eu o intrebare, fetelor si si baietilor!

Am niste faina in dulap , tip 812 , dupa normele germane (astea is in functie de continutul de minerale) , adica alba, dar nu asa de alba ca cea tip 000 la noi, pentru paine si alte produse de brutarie.

Am o punga de 2,5 kg care a fost tinuta in conditii optime, temperatura si umezeala optima. Problema mea e ca e de cativa ani acolo, ca am uitat complet de ea si, facand
curat in dulapuri am descoperit-o. Este impecabila, miroase super, nu are ganganii.

Nu imi vine sa o arunc, sincera sa fiu, pentru ca e o faina mai rara, speciala pentru brutari, asadar , normal, mai scumpa.
As face niste paine sa o duc saptamana viitoare la colegi, dar sunt asa, in dubii...sa o fac, sa nu o fac? Oare are ceva daca e mai veche? Voi ce ziceti? Ce termen de garantie are faina. de fapt? La bunici daca nu se golea lada, o tineau si faceau in continuare, nu se arunca si nici la animale nu se dadea. N-a patit nimeni nica niciodata. Imagine postata

Chiar azi am primit cadou o punga de faina pentru ca expirase si nu mai putea fi vinduta... si am vorbit exact pe tema asta, de ce se pune stampila cu data, eu zic ca faina nu expira. Dupa mine, as face linistita piine, daca faina e in regula. Nu cred ca otravesti pe nimeni. Ai putea face o bucatica intr-o tava mai mica sa incerci ce gust are si daca ai vreo reactie :angryfire:

#42504 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 May 2019 - 02:06 PM

Lori, cerne-o si apoi foloseste-o linistita! faci ceva paine!!!

helo, hello, 16C, mai mult nor, dar placut.
intr-adevar, zile f pline la mine, sper sa le trecem cu bine si cu deciziile cele mai bune.
va mai zic io, toate bune, glorie, alea-alea!

#42505 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 03:39 PM

Multumesc, fetelor! Chiar asa o sa si fac! O execut in weekend!
Nici dupa capul meu nu expira produsele de genul, adica faini, orez, fasole, mazare, zahar etc. Stiu doar de malai ca se poate "aprinde" daca sta in caldura mare si umezeala.

Ce pacat ca nu mai da Pitt pe aici, ca el e expert in toate fainurile din Germania...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42506 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 03:50 PM

Vis-à-vis de vreme: Ascult Radio Iasi si aud de ploi torentiale si inundatii deja, pagube de nu stiu cat , in special in zona Moldovei. Dupa ce am vazut tornada in toata regula maturand campurile romanesti am ramas interzisa...dar despre incalzirea globala, fenomene climatice de risc (absolut atopice in zona climatica a Romaniei) se vorbeste, se zice ceva?

Plus, alta stire: Se organizeaza targul de turism in Romania...actualmente industria turismului contribuie cu , atencion!, 2 % (d-o-i la suta) la PIB pe cand capacitatea lui ar fi de 25 % . Am picat! Mda...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42507 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 May 2019 - 08:10 PM

Lori, cum spuneau fetele, cerne faina si foloseste-o in niste colacei sau turte, gen foccacia, care pot fi impartite colegilor daca nu vrei sa le mananci tu!

#42508 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 10:07 PM

Chiar asa am de gand sa si fac. Am vorbit si cu mama si acelasi lucru l-a spus si ea. Mai am si niste fasole uscata de acum cativa ani si cred ca fac paine din faina si fasole batuta si le-o duc saptamana viitoare. Mai tineti minte daca Pitt avea topicul lui separat de paine? Nu mai tin minte unde posta retetele, daca stiti, spuneti-mi si mie, va rog, sa ma uit putin peste ele. Multumesc mult!
Mama, da' ce-i cu linistea asta pe la han? Adriana nu mai spune nimic, Dex vorbeste sporadic cu noi, Blackie a luat Europa la pas, Geany e apatica, Alpha probabil ca a amutit de atata frig si ploaie...bai voua v-a scazut nivelul de cofeina in sange , zau!

Cata apatie! Me - no likey!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42509 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 May 2019 - 10:24 PM

cre'că n-ai băgat destula cafea sau o fi astenia de primavara-vară?

#42510 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 May 2019 - 10:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 May 2019 - 10:07 PM, a spus:

Chiar asa am de gand sa si fac. Am vorbit si cu mama si acelasi lucru l-a spus si ea. Mai am si niste fasole uscata de acum cativa ani si cred ca fac paine din faina si fasole batuta si le-o duc saptamana viitoare. Mai tineti minte daca Pitt avea topicul lui separat de paine? Nu mai tin minte unde posta retetele, daca stiti, spuneti-mi si mie, va rog, sa ma uit putin peste ele. Multumesc mult!
Mama, da' ce-i cu linistea asta pe la han? Adriana nu mai spune nimic, Dex vorbeste sporadic cu noi, Blackie a luat Europa la pas, Geany e apatica, Alpha probabil ca a amutit de atata frig si ploaie...bai voua v-a scazut nivelul de cofeina in sange , zau!

Cata apatie! Me - no likey!

Hi hi! nu ca-s apatica,dar zau ca nu am mai facut nimic extraordinar,e ca dupa sarbatori asa,cam greu cu ''reveneala'' :angryfire: nici noutaturi'' nu am...despre cafea,nu le am deloc cu cafeaua si de aia nu ma incanta :angryfire: ...Despre faina ma depaseste subiectul,ca nu am avut faina veche,dar e bine sa o cerni mai intai ..zic si io'! :angryfire: despre Pitt cred ca trebuie sa iei putin la puricat topicul cu copturi https://www.artaculi.../page__st__1480 ia de la pagina asta indarat ...

pupici si somn pufos!

#42511 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 11:11 PM

Pai tre' sa facem lucruri extraordinare ca sa palavragim la han? Haidi bre...poate-ncep sa va pun absente si va dau cafele doar daca imi prezentati diploma de doctor extraordinarius supercalifragilisticexpialidocious Imagine postata

Asa deci, nu va dau destula cofeina? No, la' ca vezi tu maine dimineata!

A-propos de cafea, am baut azi vreo 5 espresso in total de frica sa nu imi pice nasu-n frisca in timp ce faceam tortul, ca numai de el nu aveam chef ... si-acu stau huhurez...parca ma vezi maine la job ca fac si eu ca Praslea cel Voinic... Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42512 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 09 May 2019 - 11:15 PM

Hello- eu citesc pe sarite.
E 5.15 dupa amiaza asa ca mai bine m-as duce acasa.

#42513 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2019 - 11:28 PM

Mama...s-au facut 10 ani de cand exista arta...pfffff. Nici nu am apucat sa clipesc de 10 ori...

Daca tot am facut o decada, ce ziceti, deschidem La hanul "Arta culinara" 2.0 ? Ca multe pagini s-au mai facut...decada noua, han nou, poate si participanti noi? Ce credeti?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42514 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,518
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2019 - 11:45 PM

Eu vad 2126 de pagini.
cre ca n-ar fi rau sa se deschida unul nou
dar nici nu l-as inchide pe asta
pt azi am certificat, am mers toata ziua dupa una alta :notworthy:

#42515 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 09 May 2019 - 11:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 May 2019 - 11:45 PM, a spus:

pt azi am certificat, am mers toata ziua dupa una alta :notworthy:

Haha! Eu am pentru ieri- de cetățeanca :)

#42516 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 May 2019 - 12:02 AM

Am gasit o reteta in franceza si i-am zis lu' Gogu sa ma ajute cu traducerea. La pasul nr 8 zice asa:

În cratiță, adăugați untul, șobolanul și piperul. Se încălzește timp de 1 minut. :notworthy: :) :)

#42517 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 May 2019 - 02:15 AM

Adi, faci mâncare pentru mâțe? Imagine postata

#42518 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 May 2019 - 07:07 AM

Neatza! Gogu ma distrează si pe mine cu unele cuvinte:). E vineri si aproape weekend iar mie mi s-a umflat un deget si au aparut niște puncte albe. Asta ca sa nu ma plictisesc probabil...am pus apa oxigenata si unguent. Probabil mi se trage de sambata cand am plantat rosii si ardei...nu imi prieste munca agricola :notworthy:

#42519 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2019 - 08:01 AM

Buna dimineataaaaaa. E aproape weekend! Wake up, lil' Susies! It's coffee time!
Fisier atasat  dde8f15a8772857914ea704fe77e9b19.jpg (31.32K)
Fisier atasat  3d1d1acdf1a4cbb095b576b11abd9129.jpg (59.25K)
Fisier atasat  065100e3f77afc6fced70eed76f2909d.jpg (36.22K)
Fisier atasat  980a844927e999ac5cadb1985cf8ab87.jpg (45.08K)
Fisier atasat  2199272d8dea7aa0034c09347e7626e9.jpg (106.08K)
Fisier atasat  0d24a2713c0ef29c76262bbb0e4237a3.jpg (14.42K)

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42520 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 May 2019 - 08:04 AM

Vezi postareamino, la 10 May 2019 - 07:07 AM, a spus:

nu imi prieste munca agricola :)

abia acum ti-ai dat seama? mie nu-mi prieste nicio munca, da' nu vrea nimeni sa ma-nteleaga!

aveam o vecina deasupra mea - intelegeti voi! - si barbat' su era cam ...reflexiv - asa! si era om destept, fusese inginer (chimie alimentara). ajunsese fara job, dar nici nu mai voia altul.
si vorbea vecina cu fiica-sa din Spania nu, mama, nu munceste, el nu-i facut ptr munca, e facut ptr sedere! si, zau ca fata lui asta spunea :)

hello, hello, 11C, ploaie marunta, o vreme de-aia de hidratat pometii.
Lori, io raportez absenta motivata, a venit tineretul la consfatuire neplanificata, am intors-o pe toate partile...sa vedem ce-o iesi!
Si-apoi i-am pus la masa, prilej cu care am facut frigiderul sexi - asa se bucura omu' ca aer front deschis ptr shopping :notworthy:
Dimineata-l auzeam cum tropaie prin bucatarie si cand m-am prezentat la cafea deja era scos un pachet cu carne de gaina ptr ciorba, plus niste carnati si varza acra pe care-o aveam maruntita si congelata (deci io tre sa mai iau o varzuca proaspata s-o amestec)
M-a intampinat zambitor: azi facem o ciorba! facem adica eu (noi, imparatul, ca plural al modestiei, ca asa vine vorba :) )

In rest, numai bine!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2124
  • 2125
  • 2126
  • 2127
  • 2128
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic