Wowerful, la 18 May 2019 - 02:14 AM, a spus:
Dexter, la 18 May 2019 - 12:09 AM, a spus:
eu m-am confuzat totalhaznaua nu e groapa de gunoi?
Presupun ca poate fi și groapa de gunoi și fosa septica.
Ion Creanga in “Punguța cu doi bani” arunca obraznicul de cucoș in haznaua cu banii.
Chiar nu știu dacă numai la mine in cartier se zicea așa. Am sa îmi întreb o prietena care a copilărit in alt cartier
Iaca am făcut și ceva cercetări- am întrebat pe amica mea turcoaica dacă au ei ceva de genul in limba turca și au “Hazne: încăpere, rezervor”. Dar tot turcii au si cuvântul ‘’çeşme’’ adică cișmeaua românească.
Ma gândesc eu ca haznaua asta a mea era un rezervor unde se colecta apa de băut. Deci- otomanii sa trăiască! Se pare ca la Iași au lăsat haznaua și nu cișmeaua.
Chiar nu am idee!

Mi-ai declansat o groaza de amintiri...
Of, de ce nu suntem noi in tarisoara noastra, unde sa putem trai decent si sa ne putem intalni si cunoaste personal`? Tare mi-ar placea
mino, la 18 May 2019 - 06:23 AM, a spus:
Neatza! La mine cica e ploios weekend-ul dar si calduros in acelasi timp. Sa vedem ce-o mai fi! Lori, sar'mana de cafea! Sa avem sporuri! Pilates am facut foarte putin asa ca nu te pot sfatui prea mult, stiu doar ca este lent dar intinde bine muschii. Mie imi placea tae-bo, dardeocamdara zic pas din cauza gatului si racelilor prea dese!
Eu haznaua o stiam cu inteles de fosa septica, dar banui ca in alte zone are are semnificatii, cum zice si dex-ul.
Si eu la fel...vaz ca la noi la Vaslui nu o ajuns tot pachetul semantic de la Iasi
Hazel, la 18 May 2019 - 07:43 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 May 2019 - 11:18 PM, a spus:
Dexter, la 17 May 2019 - 10:39 PM, a spus:
lapo, pe unde te doare/esti intepenita ca vreau sa iti o fac o dedicatie pentru ceva stretch-uri cu metoda minune
Päh colo, päh colo, asa raspunde un inchi de-al meu ^^.
Partea cealalta de glob vad ca e inca in action.
Wowy, zau, la Iasi spuneati hazna la cismea? Ce chestie
Zau ca hazna spuneam la cismea la Iasi
Eu am copilarit in
Podu Ros.

Ce dichisit se mai face si Iasul

Ma bucur mult ca vasluienii il au de model in multe privinte