Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2130
  • 2131
  • 2132
  • 2133
  • 2134
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#42621 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 May 2019 - 02:11 PM

Vezi postareamoatza, la 21 May 2019 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 01:54 PM, a spus:

de am framantat instant 1/2 de kg de făină. Iar afara a tras o rapaiala si era un intuneric de ziceai ca vine potopul, frate.

nimic nu mi se pare mai potrivit decat sa coci ceva la cuptor cand e nor si ploaie afara! :)

Daca ai sti ce mult imi place cand e urat afara sa coc ceva la cuptor (dulce binenteles :rolleyes: )

#42622 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 21 May 2019 - 03:44 PM

La multi ani Elena si Constantin!
Eu azi o sa ma menajez, fac doar minimul necesar, cat sa nu zica nimeni ca trag chiulul.

#42623 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 21 May 2019 - 03:54 PM

La multi ani celor ce sarbatoresc Constantin si Elena! Imagine postataImagine postata

La mine, tot frumos, cald si bine. Nu mai tine mult, vin cateva zile cu ploaie si vreme mai rece, dar ne bucuram de ce avem
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#42624 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 21 May 2019 - 04:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 08:14 PM, a spus:

Chiar asa, ce feluri traditionale exista pe la ei, in afara de Irish stew...

Colcannon, spiced beef, black and white puddings, boxty, bacon & cabbage, barm brack, Irish soda bread, fish pie, chowder, steak and kidney pie, cottage pie, Irish breakfast, champ, coddle,scones, potato bread, skirts & kidney syew....nu stiu daca toate sunt Irish...mai pot fi si luate de la vecini

ce nu s-a mai cerut de-a lungul vremii a disparut din magazine
Sunt produse care disparusera cand am ajuns noi aici, dar pentru ca tot mai multi emigranti intrebau, au reaparut - picioare de porc, burta, limba de vita, coada de vita, cozi de porc, urechi...nu le gasesti intotdeauna si nu peste tot. Trebuie sa stii unde sa cauti Imagine postata Capete n-am vazut nicaieri. De nimic Imagine postata S-ar putea sa fie si pentru ca nu se comercializeaza creier DELOC. Cred ca este interzis prin lege. Nu stiu sigur, dau cu presupusu'
Imagine postata

#42625 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,585
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 May 2019 - 04:54 PM

Vezi postareaalpha, la 21 May 2019 - 04:20 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 08:14 PM, a spus:

Chiar asa, ce feluri traditionale exista pe la ei, in afara de Irish stew...

Colcannon, spiced beef, black and white puddings, boxty, bacon & cabbage, barm brack, Irish soda bread, fish pie, chowder, steak and kidney pie, cottage pie, Irish breakfast, champ, coddle,scones, potato bread, skirts & kidney syew....nu stiu daca toate sunt Irish...mai pot fi si luate de la vecini

ce nu s-a mai cerut de-a lungul vremii a disparut din magazine
Sunt produse care disparusera cand am ajuns noi aici, dar pentru ca tot mai multi emigranti intrebau, au reaparut - picioare de porc, burta, limba de vita, coada de vita, cozi de porc, urechi...nu le gasesti intotdeauna si nu peste tot. Trebuie sa stii unde sa cauti Imagine postata Capete n-am vazut nicaieri. De nimic Imagine postata S-ar putea sa fie si pentru ca nu se comercializeaza creier DELOC. Cred ca este interzis prin lege. Nu stiu sigur, dau cu presupusu'

Eu gasesc din cand in cand creier de porc la Luxembourg, Chiar am luat deja o data de cand ne-am intors aici. In rest urechi si cozi de porc, picioare de vita si porc, ficat rinichi, inimi, limbi gasesc mereu. Jumatati de cap de porc am vazut si din alea, nu mereu ce e drept.
brain loading....please wait....

#42626 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 May 2019 - 05:10 PM

Vezi postareamoatza, la 21 May 2019 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 21 May 2019 - 01:54 PM, a spus:

de am framantat instant 1/2 de kg de făină. Iar afara a tras o rapaiala si era un intuneric de ziceai ca vine potopul, frate.

nimic nu mi se pare mai potrivit decat sa coci ceva la cuptor cand e nor si ploaie afara! :rolleyes:

Uainlei, voi schingiuitoatr trebuia sa va faceti de meserie...eu am stat doua ore la sala, facut partea de jos plus cardio, dupa sauna...nu am mancat decat niste capsuni azi. Nu va povestesc ce fuame de crocobaur te-apuca dupa sauna, au mama!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42627 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 May 2019 - 10:05 PM

'Mna seara! Va multumesc pentru urari si le doresc si eu sarbatoritilor multa sanatate si La multi ani! 😀
Aici e deja vara. Soare si cald, jupanasu' iese la interval in pantaloni scurti si maneca scurta. Si sandale. Azi am bantuit juma' de zi. Dimineata am fost la joaca, apoi la o intrunire, apoi prin oras (s-a ales cu niste masinute si carti, luate de la magazine de caritate), am vizitat niste prieteni si le-am luat caruciorul (ne pregatim de vacanta), apoi cumparaturi pentru cina si hai acasa. Am plecat inainte de 10 si ne-am intors dupa ora 4! 😜
Jupanasu' a bagat o tura de somn, iar eu am pregatit tartine cu somon si ardei rosu, friptura de curcan si piure plus strudele cu fructe de padure. Jupanu' a adus un vin alb si-am petrecut!!!!! 😁 😉
Maine dimineata mergem la joaca, apoi la gradina. Avem la treaba acolo...... Joi, sper sa fie iar vreme buna si sa ajungem, cat de cat, la zi cu gradinaritul.
Vineri zice jupanu' sa iesim la crasma, cu prietenii, ca azi era prea tarziu sa ne adunam. Iar unii se mai duc si la munca maine. Sambata o sa mergem la o aniversare. Duminica si luni vedem ce facem. Luni e liber aici, asa ca se va lasa cu ceva iesiri / plimbari. Si cam gata raportu'.
Paru' fu spalat saptamana trecuta, sper sa aiba maine iar parte de-o balaceala. Abdomenele stau bine unde sunt. Sau la cine sunt. Desi, ne-am putea lauda cu niscai flotari si lumanari. Facute de jupan si jupanas!!!!! 😁 😉 😜 Se pune, da? 🤣
O seara placuta va doresc!!!! 😁

#42628 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2019 - 08:49 AM

Aaaaaaand acti , asta, coffee!

Fisier atasat  e6a2460e50fd4c45fdafda482726de42.jpg (44.75K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  f1cff0330b266b1af346abe461e47f91.jpg (38.45K)
Fisier atasat  d5218d2291f7c4c57c3f89d78a5187a3.jpg (33.51K)

Neata la popor!
Buuun, buuuun, F -ul a semnat condica! Pupaciuni la jupanas :rolleyes:
A-ul e prin zona, B-ul primeste de la mine Imagine postata ca ma ajuta cu cafelele!

C-ul scrie doar in miez de noapte, bun si-asa!
La D constatam absenteism la greu - alooooo, sexul ala de se da tare! Halal!

Bon, vreau pulsul planetei, va rog!
Ce mai face Trumpica? Cica acum i s-a pus pata pe Iran. Ah, da si, se pare ca ii place sa vorbeasca despre ilustra-i persoana la a III-a singular. Imagine postata capitalism = neosclavagism=consumerism= catastrofism as in Trump, Jong-un etc.

Care-i vremea pe ultima suta de metri din mai? Ce desuuri mai purtati? Parul ce mai zice? De sport cand v-apucati? Pe la piata cand mai dati?

In zona Europei de Vest, respectiv vestul Teutoniei vremea e ca de obicei in ultimii jde ani de cand traiesc eu pe aceste meleaguri adica gri. Cu o usoara imbunatatire fata de ieri. Nu mai ploua. Sau, mai bine zis, inca nu ploua. Over.

Sa aveti o zi productiva si, pe cat posibil, fara suparaciuni, enervari, din astea.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 22 May 2019 - 08:50 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42629 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 22 May 2019 - 09:14 AM

Neatza! Lori, mersi de cafelutza! Imi vine sa mai fac una. Nu stiu ce am dar ma enerveaza la macim oamenii care in loc sa isi faca treaba, cauta nod in papura si intreaba de ce sa isi faca treaba....n alta ordine de idei afară e soare iar cand ies fe la munca, tre sa ma duc la biserica la un mort si urasc asta, dar nu am incotro!

#42630 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2019 - 09:50 AM

Auleu...asta e unul din putinele evenimente la care eu nu sunt in stare sa asist...mi-am luat zeci de bobarnace ca nu am fost la inmormantari in familie, mi se pun in carca tot felul de acuze pentru ca am lipsit la niste evenimente de genul ...nu, nu pot si gata. E alegerea mea si imi asum consecintele.

La noi la ortodocsi este doar cu sicriu deschis...traumatizant pentru mine...cand eram mica a trebuit sa asist la niste inmormantari la tara si ma urcau pe scaun ca sa pup mana mortului. Si cand a murit tataia meu, fie-i tarana usoara, nu m-au lasat in pace pana nu l-am pupat sub ochii lor.

Tine-te tare! Sper sa nu fii asa sensibiloasa ca mine Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#42631 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 May 2019 - 11:39 AM

Buna ziua tuturor!
Sa va arat cu ce m-am ocupat eu ieri toata ziulica.

Am curatat bobi productie proprie, apoi i-am oparit si le-am scos pielita, apoi am facut portii in pungi de plastic pe care le-am bagat la congelator pentru iarna. Munca de chinez batran. Nu mai vreau sa vad bobi deocamdata .

Fisier atasat  IMG-20190521-WA0002.jpg (118.18K)

Fisier atasat  IMG-20190521-WA0004.jpg (69.96K)

Fisier atasat  IMG-20190521-WA0006.jpg (91.4K)

Fisier atasat  IMG-20190521-WA0009.jpg (51.29K)

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 22 May 2019 - 11:40 AM

#42632 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 22 May 2019 - 11:43 AM

hello, hello-n miezul zilei! 21C, preponderent senin, vant acceptabil.
saptamana trecuta am fost si eu la o inmormantare, strabunica Ralucai, avea 95 de ani, saraca!
a vorbit asa frumos preotul despre ea!
mie nu-mi repugna evenimentele astea, fac parte din viata, tre sa-i conduca si pe ei cineva pe ultimul drum. niciunul nu scapam!
si fiind si-un om batran, a fost ceva f firesc.

eh, altfel, ca sa mai amanam evenimente de genul asta, astazi ma plimbai oliac' pi la doctori, mai de control, mai de nevoie...
am un CT Sindrom de care ma mai caut, ca n-as vrea sa ajung la operatie, cel putin nu inca.
si altele, deh, dupa experienta fiecaruia!
ceea ce NU va doresc!

edit: Any, ce sa zic, sper sa merite!
am sechele din tinerete cand am desfacut cu mama si o cunostinta, deci 3 persoane, 2 saci de mazare.
nu stiu ce-o fi fost in capul nostru, cata mazare credeam ca putem manca? in primavara am cadorisit toate cunostintele cu pungi de mazare congelata :rolleyes: :lol: :)

Aceasta postare a fost editata de moatza: 22 May 2019 - 02:01 PM

#42633 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 22 May 2019 - 11:54 AM

Inmormantarile nu imi repugna in mod special, dar imi repugna fanfaronada de acolo. Mortul de azi imi este necunoscut, dar este fratele femeii cu care traieste fratele meu. Ma duc din respect pentru el si incerc sa uit comportamentul ei. Il pun pe seama durerii.

#42634 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 22 May 2019 - 01:29 PM

Any, cata rabdare poti sa ai! Imagine postataImagine postata

Buna ziua ca e 12:22 Imagine postata Inca e vreme buna, da' maine tre sa ploua. Asa zice la prognoza.
Imagine postata

#42635 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 May 2019 - 02:11 PM

Buna! la noi soare cucu-bau,vanticel cu norisori dar azi cel putin nu se intrevad posibilitati de ploaie,asa ca am profitat sa pun masina de spalat la treaba :toothy9; scimbat lenjerii alea-alea,in rest nimic nou sub soare ,o zi minunata va doresc :floare:

#42636 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 May 2019 - 05:14 PM

Buna! Raportez vreme frumoasa cu soare si temperaturi placute. Poate ies la o plimbare mai pe la ora mesei.

#42637 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,652
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2019 - 05:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 May 2019 - 11:39 AM, a spus:

Munca de chinez batran. Nu mai vreau sa vad bobi deocamdata.

Ehe, dar cine o sa scoata, ca o floare, punguta gata pregatita si o sa manance bobi in timp ce noi balim? :toothy9;
Nu te invidiez pt munca, doar pt rezultat!

#42638 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2019 - 05:35 PM

Vezi postareaalpha, la 22 May 2019 - 01:29 PM, a spus:

Any, cata rabdare poti sa ai! Imagine postataImagine postata

Buna ziua ca e 12:22 Imagine postata Inca e vreme buna, da' maine tre sa ploua. Asa zice la prognoza.

A trebuit sa am ce sa fac, era si pacat sa ramana sa se usuce pe camp, e primul an cand congelez. Fara pielita aceea ar trebui sa se digere mai usor.

Vezi postareabellamama, la 22 May 2019 - 05:16 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 22 May 2019 - 11:39 AM, a spus:

Munca de chinez batran. Nu mai vreau sa vad bobi deocamdata.

Ehe, dar cine o sa scoata, ca o floare, punguta gata pregatita si o sa manance bobi in timp ce noi balim? :toothy9;
Nu te invidiez pt munca, doar pt rezultat!

Ehehe, intr-adevar e comod tare sa ai la congelator.

#42639 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 22 May 2019 - 06:01 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 May 2019 - 10:05 PM, a spus:

Vineri zice jupanu' sa iesim la crasma, cu prietenii, ca azi era prea tarziu sa ne adunam. Iar unii se mai duc si la munca maine. Sambata o sa mergem la o aniversare. Duminica si luni vedem ce facem.

Distractie placuta! Imagine postata Si eu ma duc la pub. Tot vineri! Imagine postata ca sa am timp sa-mi revin. La varsta mea am nevoie de doua zile Imagine postata Noi avem liber lunea ailalta, pe 03/06
Imagine postata

#42640 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2019 - 06:58 PM

Moni cum de aveti liber, ce sarbatoare e? Iar voi, Alpha?

Adriana vacanta placuta in continuare!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2130
  • 2131
  • 2132
  • 2133
  • 2134
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic