mino, la 27 May 2019 - 07:57 PM, a spus:
moatza, la 27 May 2019 - 11:05 AM, a spus:
mino, la 27 May 2019 - 07:06 AM, a spus:
Neatza! Ce rau imi pare, Lori! Ar trebui sa isi dea demisia in masa, idiotii care au organizat alegerile in diaspora. Dar nu cred ca vedem noi asta! S-a trezit judetul Vaslui si a iesit alianta Usr-Plus pe primul loc si in Vaslui si in Barlad.
dar ati avut totusi cea mai scazuta prezenta la vot din toata tara. Clujul pe primul loc, si Ilfov a stat bine, si Capitala...tot vedeam pe burtierele de la stiri.
Da nu sunt mandra de asta, si nici vreau sa fie o scuza ce spun acum, probabil sunt si din cei care nu au vrut sa boteze, dar de ex. la mine in familie, am votat doar trei persoane din 11. De ce? Pai, fratele cu familia e plecat afara dar figureaza pe liste, cumnatul cu familia la fel, soacra are 80 de ani si nu poate merge decat distante scurte, deci exclus sa mearga la vot, mama abia a ajuns la vot ca si ea are probleme de sanatate. Baiatul meu e in Tg. Mures dar figureaza absent la noi, desi el a votat acolo pe lista suplimentara.
Multi dintre copiii care sunt studenti, banui ca tot pe unde sunt studenti au votat, asa ca sa nu comparam un parlit de judet ca Vaslui cu Bucuresti sau Cluj.
Cam asta doream sa adaug si eu, fiind de origine de acolo. Nu am acces la nici o monografie a judetului si chiar daca as avea...nu stiu cat de actuala ar fi. Ma iau dupa ce zice Wiki, date din 2011.
Populatia totala a judetului este de circa 395.000 locuitori , asta conform datelor 2011. Are 3 municipii si 2 orase plus 81 de comune , care cuprind, la randul lor, cam 500 de sate.
Cam 186.000 traiesc la oras, dintre care cu drept de vot, varsta legala, sa zicem 100.000. Mai scadem studentii, din aia de la sate scadem majoritatea apta de munca, plecata in lume, raman parintii, de pe la 50 de ani in sus pana la pensionari...majoritatea USR-isti - eu zic ca pentru un judet ajuns vai de el economic, dupa ce i s-au distrus metodic si constant sursele economice (vezi industrie grea mobila si rulmenti plus cea usoara textile si alimentara in principal) , cu o mana de tineri ramasi care alearga de pe la Husi/Barlad sa se angajeze la Safir - Deliciosul de Vaslui (cu sediul in municipiu) ori la tatal Porumboiu - Adrian Porumboiu - care detine majoritatea afacerilor pe acolo...e destul de bine...
In rest, tinerii din generatia baiatului Minodorei s-au dus saracii unde au vazut cu ochii , doar doar si-or putea face un trai decent la ei in tara. Bucurestiul e plin de ei, ca sa nu mai zic ca pe aici am cunoscut ieri zeci din VS si IS...
Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 27 May 2019 - 09:30 PM