moatza, la 23 June 2019 - 03:24 PM, a spus:

eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare.
Eu din experienta pot spune ca branza calup la congelator devine putin farâmicioasa cand se dezgheata
am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator.
Am uitat sa spun ca eu branza framantata o pun la congelator in pungi mici, de sandwich de la Lidl, invelite apoi in folie de aluminiu, pentru a nu prinde miros de la pachetele cu verdeata!
si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.
de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand.
Suna interesant...

