Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2150
  • 2151
  • 2152
  • 2153
  • 2154
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#43021 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,061
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 June 2019 - 08:31 PM

Vezi postareamoatza, la 23 June 2019 - 03:24 PM, a spus:

asta voiam si eu sa te-ntreb =))
eu am avut vreo 4kg de cas - o bunatate1 cred ca e cam gras ca se topeste f misto. juma l-am tinut in cutii la frigider, invelit in hartie alba. s-a mai uscat,l-am tot intors cu partile mai umede in sus, mai am o bucata care arata bine, nu a prins miros, nu s-a stricat. juma e in congelator, nu stiu cum s-o prezenta la dezghetare.

Eu din experienta pot spune ca branza calup la congelator devine putin farâmicioasa cand se dezgheata

am mai luat o branza framantata f buna, de la Borsec, aia e toata in congelator.

Am uitat sa spun ca eu branza framantata o pun la congelator in pungi mici, de sandwich de la Lidl, invelite apoi in folie de aluminiu, pentru a nu prinde miros de la pachetele cu verdeata!

si mai am in frigider, intr-o galetusa de-aia de masline, vreo 4 kg cas de oi, e altfel, mai indesat, pus in saramura naturala, luata de la un izvor de pe valea Buzaului. Toata lumea care pune branza la saramura sau muraturi foloseste apa de-acolo. Mai am 1l intr-o sticla, separat, ca sa completez cand scade, dar afara din frigider nu l-as scoate.
de-asta indesat am mai avut si-n anii precedenti, daca-l scot din saramura si-l tin in hartie pe care o tot schimb, se usuca si se face o branza tare si galbena, ceva minunat. mie mi se pare mai bun decat parmezanul, am inca din anii trecuti si rad cand si cand.

Suna interesant... =)) :)

#43022 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 June 2019 - 08:55 PM

=)) La noi cu peripetii!! Deci am curent in sf.!! :) M-am imbracat ,motzat' etc pe la ora 19 sa ies cu domnul Geany la o plimbarica ,o terasica,etc,ca duminica seara,ne intalnim cu o cunostinta f. vorbareata (cand te intalnesti te tine o ora,afli tot diagnosticul la toata familia ,toate bolile etc =)) ) era asa deasupra un nor negru dar in jur senin asa ca am crezut ca e joaca,a inceput sa picure ii zic lui domnul Geany hai inapoi acasa,de fapt eram la scara doar din cauza la ''cunostinta'',el zice ,''vezi de treaba ca nu e nimik picura oleaca si gata'',mie imi pleznea capul,am crezut ca de la vorbaria lu' ''cunostinta'',zic nu mai am chef hai sa urcam inapoi,si daca trece ploaia mai iesim dupa...Baii nene' a dat-o cu spirit de raspundere,s-a luat curentul pana acum la ora 22 aproape,faza naspa e ca pana sa ne redea curentul a dat niste suturi,ca mie de alea imi e frica ,fluctuatiile astea de tensiune sa nu strice electrocasnicile,apa abea tzaraia,am oprit asa in cada si cratite,hunii ii durea la bascheti au facut partyy!!!! =)) pe balcon muzica pe telefoane,au mancat cas cu rosii si mezelicuri,apoi au luat-o pe spart seminte ,din partea lor putea nici sa nu mai dea curentul :)

https://urbanbacau.r...sTOLi17Lg6Xt32Q

#43023 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 June 2019 - 09:15 PM

Vezi postareaGeany, la 23 June 2019 - 08:55 PM, a spus:

=)) La noi cu peripetii!! Deci am curent in sf.!! =)) M-am imbracat ,motzat' etc pe la ora 19 sa ies cu domnul Geany la o plimbarica ,o terasica,etc,ca duminica seara,ne intalnim cu o cunostinta f. vorbareata (cand te intalnesti te tine o ora,afli tot diagnosticul la toata familia ,toate bolile etc :) ) era asa deasupra un nor negru dar in jur senin asa ca am crezut ca e joaca,a inceput sa picure ii zic lui domnul Geany hai inapoi acasa,de fapt eram la scara doar din cauza la ''cunostinta'',el zice ,''vezi de treaba ca nu e nimik picura oleaca si gata'',mie imi pleznea capul,am crezut ca de la vorbaria lu' ''cunostinta'',zic nu mai am chef hai sa urcam inapoi,si daca trece ploaia mai iesim dupa...Baii nene' a dat-o cu spirit de raspundere,s-a luat curentul pana acum la ora 22 aproape,faza naspa e ca pana sa ne redea curentul a dat niste suturi,ca mie de alea imi e frica ,fluctuatiile astea de tensiune sa nu strice electrocasnicile,apa abea tzaraia,am oprit asa in cada si cratite,hunii ii durea la bascheti au facut partyy!!!! =)) pe balcon muzica pe telefoane,au mancat cas cu rosii si mezelicuri,apoi au luat-o pe spart seminte ,din partea lor putea nici sa nu mai dea curentul :)

https://urbanbacau.r...sTOLi17Lg6Xt32Q

Da' stiu ca va distrati! Cred ca pana azi n-ai fost recunoscateare vecinei ca te-a tinut la povesti. Bine ca dl Geany e ascultator :) si lasa dupa tine.

#43024 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2019 - 09:35 PM

Hahahaha! draga Edi',zau ca ashea' e!! paii daca ne indepartam ne adaposteam ca sa treaca!..ce sa treaca?! ca a tinut o gramada...ore!,Ale' singur in casa fara curent pe intuneric,la interfon nu am fi putut intra sau sa te prinda in lift e nashpa' rau frate!!!

#43025 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2019 - 10:59 PM

Helau, din nou pe seara! Iar cam 23 - 24 de grade, de data asta innorat. Dar, fu tare bine afara. Briza mai racoroasa, fu minunat! Acum sunt 19 grade. Vor fi cam 15 - 16 in noaptea asta. Avem toate geamurile deschise la etaj, doar pe cele de jos le inchidem.
Dimineata - niscai curatenie in casa. La pranz am fost cu prietenii la o crasma. S-au comandat vreo 5 - 6 pizze, care au ajuns cam dupa o ora. Doar una era relativ in regula. Restul erau carbonizate (talpile). Io am zis ca a durat o ora sa supraincinga cuptorul, ca sa le poata arde cu simt de raspundere. Baietii au reclamat, tanti ne-a dat banii inapoi si a zis ca data viitoare ne face si reducere. Oricum, pizza jupanasului fu acceptabila, asa ca fu rasa. Da' am capatat banii inapoi pe ea! 😁
Am luat catrafusele, am traversat si am intrat in parc, doar mamele si copiii. Tatii au plecat dupa mancare. Pui, peste si cartofi pai. Totul halit pe banca, la locul de joaca.
Pe seara, am iesit cu bicicleta. Jupanasul a vrut sa mergem la teren. S-a cocotat pe bicicleta, eu am insfacat mingea si valea la plimbare si joaca. Si s-a dus si ziua asta.
De maine cica vin furtunile. Pana miercuri. Ramane de vazut daca ajung la noi in sat sau nu.
Somn usor si o saptamana usoara va doresc!

#43026 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 June 2019 - 11:13 PM

Draga Fox'! cand eram in Italia in perioada iunie - pana la inceputul lui septembrie,mergeam cu doamna mea la munte (Alla di stura) si acolo era o pizerie non ti scordar' di me (in traducere = nu ma uita) https://www.parallel...heda.asp?IdR=70 in acea perioada (nu mai stiu acum) deschidea seara ,daca mergeai prea devreme,dura mult comanda,daca ajungeai mai tarziu pizzele veneau parpalite ca se incingeau cuptoarele prea mult,doamna mea stia ora exacta cand trebuia sa faca comanda ca sa fie pizza perfecta ,desert era pizza cu nutella pe care am si pus-o pe forum de altfel :71: ...Alta intamplare a traita sorica,a comandat pizza la un local aici la noi in Bacau cu mama si cu tati' la ora 20 la ora 22 inca nu ajunsese comanda asa ca au plecat :sad3: ,ma bucur ca la tine nu a fost totusi stricata toata ziua de acest mic inconvenient :hug:

#43027 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 June 2019 - 02:33 AM

Aici nu e asa. Am mai luat si a fost in regula. Azi s-au aliniat astrele si a iesit ce a iesit....
Astia au cuptor electric, cu termostat. E exclus sa supraincalzesti cuptorul. Eu am glumit cand am zis asta.... 😉 Pur si simplu, azi fu un idiot la munca. Si aia e.

#43028 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 June 2019 - 08:03 AM

Vezi postareablack_cat, la 23 June 2019 - 04:59 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 June 2019 - 04:24 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 23 June 2019 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 June 2019 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 20 June 2019 - 07:30 AM, a spus:

Buna dimineata si de la mine. 17 grade cu maxima de 21 azi - perfect pentru plimbari. La mine weekendul incepe de azi si se anunta unul fain, astept musafiri si voi fi impreuna cu ei turist in Luxembourg! Sa ne tina pingelele.
Va pup si va doresc weekend frumos si voua!

Ah, ah, deci asta faceai mataluta in timp ce eu trageam la aghioase Imagine postataImagine postataImagine postata

Pot ca sa zic? Am voie?

In afara de bombeul meu suprasimensional nu am nimic de ascuns. Toarna tot, baby! Imagine postataImagine postataImagine postata

La noi se anunta 38°. Mor incet de pe acum...

Eu am avut un weekend devansat dar misto si multumesc sfantului internet :sad3: ca iar mi-a scos in cale oameni faini. De data asta a fost Lapona. Daca dupa cum scrie pe aici vi-o imaginati o fata dulcica si inimoasa sinteti foarte aproape de adevar. In realitate este si mai dulce, cu o inima mare si cu o candoare si o grija fata de semenii ei cum nu ti-e dat sa intalnesti in fiecare zi. Va spun sincer ca daca toti oamenii ar fi macar pe jumatate atat de buni, calzi si grijulii cum e ea, lumea ar fi un loc mult, mult mai bun.
Din pacate Lapona a stat prea putin la Luxembourg de data asta dar tot am avut timp sa bem cafele fara numar, sa dam din gura, sa ne plimbam - vineri bratara mea spunea ca am facut 21.000 de pasi- sa ascultam orchestra in piata mare, sa mancam si sa bem. Data viitoare promite ca va sta mai mult, cica .

Oh...m-am fastacit...sper sa ma fi ridicat macar la jumatatea acestor cuvinte atat de frumoase despre mine. Imagine postata Iti multumesc sincer, Blackie! Pentru absolut tot!

Asa cum am spus si pe viu , cred ca asta a fost una din cele mai inspirate decizii spontane luate in ultimii 10 ani :hug:

Va aduceti aminte de basmul Tinerete fara batranete si viata fara de moarte? E locul ala magic in care ajunge Fat-Frumos si unde se simte fericit in fiecare clipa. Am stiut eu ca am dreptate sa cred in basme si desene animate. Exista! La Blackie acasa :71: Iac-asa am fost Imagine postata in fiecare minutel din cele ceva mai mult de 24 de ore petrecute cu tine si in caminul vostru plin de atata energie pozitiva. Imagine postata
As vrea sa va povestesc mai mult, dar ma grabesc sa plec la job.

Va las repede cafeaua:
Fisier atasat  a83252a62fbf94b49f8edb63fa9f18eb.jpg (75.19K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  1d18782aaf7f4dd5e01f05b9ba09cfeb.jpg (76.33K)

Aduceti gheata, evantaiele, racoritoarele...in India valul de caldura a ucis deja...nu iesiti in soare, nu uitati sa va hidratati!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 24 June 2019 - 08:05 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43029 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 June 2019 - 08:57 AM

Du-te, Soare, vino, Lună
Sânzienele îmbună,
Să le crească floarea - floare,
Galbenă, mirositoare,
Fetele să le adune,
Să le prindă în cunune,
Să pună la pălărie,
Floare pentru cununie,
Babele să le rostească,
Până-n toamnă să nuntească.(poezie populara)

hello, hello, o zi de Sanziene cu soare, putini nori rasfirati, 27C

#43030 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 June 2019 - 09:27 AM

28 de grade la Roma zice 3bmeteo, da' io nu cred
am facut cumparaturi pe doua zile, nu mai ies din casa pana miercuri, traiasca ventilatorul
fiica dacilor

#43031 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2019 - 11:45 AM

Eu am iesit la alergat, cald 23 grade la 9 dimineata si dorm invelita.Cred ca-s defecta!
Am gatit fripturi si torturi, cuptorul a mers doua ore.Nu aruncati cu oo.

#43032 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2019 - 04:34 PM

Si nici cu rosii ^^
La noi la job s-a dat liber de la 2...decizie de sus de la minister. Si noi avem audit. M-am amuzat toti anii astia ca de fiecare data cand se dadea liber din cauza caldurii, aia mici au voie sa plece , aia marii nu. Adultii nici nu intra in discutie...pe care logica e bazata decizia asta, nu mi-am dat seama nici pana in ziua de azi. Copiii mai mici sunt mult mai rezistenti la asa temperaturi decat adultii, de fapt. Ca sa nu mai spun ca am doua colege insarcinate, nici vorba sa se ocupe directia de asa ceva. Si mai avem si un caz de mums, oreion, intr-a 11-a, iar ele nu au voie sa fie in cladire unde este boala infectioasa . Imagine postata

Eu sunt umflata toata dupa cele cateva ore petrecute in soare fara nici un fel de protectie, dar...vina mea. Am un nas rosu zici ca m-am prajit la soare 3 zile in continuu...Nu mi-e foame, ma simt ca Rostogol, un bostan din ala oranj, un personaj din povestea de seara de la moldoveni, in epoca de aur...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43033 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2019 - 08:24 AM

Buna dimineata, feteeeee!
Azi ne luam cafeaua la...
Fisier atasat  8c2703c3be822694d945646302aefbdb.jpg (53.14K)
Fisier atasat  5d3edd298b9c4326b13faa8c2f62fdcd.jpg (57.53K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  65175430_2889492637758097_2155725501262462976_n.jpg (91.9K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#43034 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2019 - 08:32 AM

Buna! la noi iar a plouat aseara(o gramada de sate au ramas fara curent electric si in curti le-a facut dezastru la oameni,le-a stricat tot =)) ) s-a racorit,azi e soare si bine,am pus de dimineata la fiert o ciorbita de pui ,asa ca doua zile asta avem la amiaza :71:

O zi minunata tuturor! =)) :-*

#43035 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 25 June 2019 - 08:49 AM

'Neața! Și la noi a plouat ieri (seara spre noapte) mult și consistent, dar fără turbulențe. Bun pentru pământ.
Acum e bine, răcorel cu soare, o plăcere!

Lori, te îmbrățișez să-ți revii repede.
O dedicație pentru tine Imagine postata
Fisier atasat  coriandru.jpg (418.04K)

(mi-a înflorit coriandrul)

#43036 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 June 2019 - 10:27 AM

Vezi postareaGeany, la 25 June 2019 - 08:32 AM, a spus:

Buna! la noi iar a plouat aseara

Vezi postareaboni, la 25 June 2019 - 08:49 AM, a spus:

'Neața! Și la noi a plouat ieri (seara spre noapte) mult și consistent, dar fără turbulențe.

mda, ca de-obicei, la mine n-a plouat =)) dar a batut vantul si-a uscat.
hello, hello, 30C la mine, nicio placere, se-anunta si mai multe.
si ca sa fie treaba, in we cand aveam programata o iesire la balaceala, se fac 21-23C, cu nori si vant.
sunt pozitiva, macar se racoreste.
ceea ce va doresc si voua!

#43037 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,652
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2019 - 11:17 AM

Vezi postareamoatza, la 25 June 2019 - 10:27 AM, a spus:

La Bucuresti, joi, se preconizeaza 35 de grade!
Cred ca ma sinucid... =))

#43038 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 25 June 2019 - 11:47 AM

Eu nu va mai spun cate grade am, ca numa' va enervez Imagine postata
Inainte sa plec la munca am primit mesaj ca nepoata-mea naste. E la spital de azi-noapte si vine bebe. Doamne-ajuta sa fie bine Am emotii Imagine postata
In rest, nimic nou. Sambata si duminica am facut diverse cumparaturi pt concediu / nunta/ vara, sambata seara am jucat carti si-am degustat whiskey, weekend linistit
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#43039 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 June 2019 - 12:32 PM

Vezi postareabellamama, la 25 June 2019 - 11:17 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 25 June 2019 - 10:27 AM, a spus:

La Bucuresti, joi, se preconizeaza 35 de grade!
Cred ca ma sinucid... =))

am mai trecut noi prin de-astea, vom supravietui! =))

Vezi postareaalpha, la 25 June 2019 - 11:47 AM, a spus:

Eu nu va mai spun cate grade am, ca numa' va enervez

esti tendentioasa! :-*
lasa ca mai ai un pic si compatimim impreuna :71: cu toate ca la Petrosani e un pic diferit.

#43040 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2019 - 12:38 PM

La noi 28 de grade acum...e bine! (cu ploile astea,din cauza inundatiilor amaratii astia au facut de la Timisoare 36 de ore cu trenul pana la Constanta https://stirileprotv...9Va4dnVY5yp7r8U ,mie mi se pare un calvar 8 ore noaptea,cred ca muream instant si indirect =)) )

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2150
  • 2151
  • 2152
  • 2153
  • 2154
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul